Местан иска отвод на съдийка по регистрацията на ДОСТ

Лютви Местан иска отвод на съдия Лидия Илиева от Софийски градски съд по делото за регистрация на партия ДОСТ. Причината е забавената регистрация на партията.

Обратно в новината

Коментари - Местан иска отвод на съдийка по регистрацията на ДОСТ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A NIE ISKAME DA SE MAXNESH OT BALGARIQ!BARVI V TYRCIQ I SI PRAVI PARTIQ NO NE I TYK!!!

Сус бе, кьопек, не е достатъчно само да научиш добре български.

Тази партия или каквото е там недоразумение да си я регистрират в турското посолство и повече да не се обаждат.

ТОЯ е политически тумор в БЪЛГАРИЯ!!!!! Туморите се чистят с огън, радиация и рязане...... Никои който мисли доброто на Родината си не работи така упорито за етническото и разделение и физическо умищожаване.в последствие както него...и тези чиито интерес обслужва. Ако не му изнася той и тия около него да си събират куфарите и отвъд МалкоТърново - там са добре приети , както се вижда... ВЪН на местан и всички от дост, които са открити антибългаристи....

ЩОМ КАТО мМЕСТАН УЧРЕДЯВА ПАРТИЯ С ЧУЖДИ ПАРТИИ КАТО ГОСТИ И ПРОИЗНАСЯ АНТИБЪЛГАРСКИ РЕЧИ И РОВИ МАЛКИ РАНИ , А ПОДМИНАВА ГОЛЕМИТЕ РАНИ БЪЛГАРСКИ - ВЪН, ВЪН, ВЪН! ДА СИ ХОДИ В ТУРЦИЯ! Ако регистрират партията му, значи за нас тук няма място. Тоя предател, дето обикаля с всякакви измети АНТИБЪЛГАРСКИ тук, на нашата земя. И се гаври по телевизията с всички българи. ВЪН! Ще ми говори за десет души, взели решение за преименуване вече четвърт век, а ще заобикаля темата с кланите, насилвани, грабени българи от беломорска Тракия, които са били 1/4 от народа ни. Да предостави статистически списък за български етнос в Турция и тогава ще оправя достойнството на българските граждани. БРАВО НА СЪДИЙКАТА - ВСИЧКО ПО ЗАКОН! Това да не е маалата с евтини приказки.

ИМА ЛИ БЪЛГАРСКИ ЕТНОС В ТУРЦИЯ? МЕСТАНЕ, ЗАЕМИ СЕ С ТЕМАТА! АСАН не е АСЕН. БЪЛГАРСКИТЕ ИМЕНА КЪДЕ СА МЕСТАНЕ?????

Жонгльора на думи, национални категории и чувства, МЕСТАН е притиснат от Закона - той нали призовава Закона, който не спазва. Отдавна трябваше да бъде подведен под съдебна отговорност за антинационалните си речи и призиви. Бърка с мръсни пръсти в душите на мюсюлманите , а българите направо взривява. Заради него съм намразил българските депутати, нереагиращи, съгласни да дишат с него в една зала. Този гнусняк, говорещ за право и закон, нека отговори сега пред Закона. За какво национално достойнство говори този предател? Друго какво да направи още България и народът ни? Да се одупим на кърджалийските турци ли? Създали са си държава в държавата, дирибействат, плашат бедните мюсюлмани, шетат из цяла България с турски официални лица без да са поканени тук. Кога български политици и депутати ще ги пуснат из Турция да се разхождат по градове и села, да агитират на български, да говорят против Турция и правителството ѝ, да строят храмове с пари отвън? МОЛЯ? КОГА МЕСТАНЕ ЩЕ СТАНЕ ТОВА В ТУРЦИЯ???? Ти какво, местане, направи за българите в Турция, за техните имена и достойнство? За българите, прогонени от земите и къщите им през Балканската война? Я, да идат български депутати да открият паметник в Булгаркьой за загиналите, да видим какво ще последва! Турция разрита 100-годишния си дипломатичен живот заради признатия геноцид над арменците. А дали МЕСТАН ЩЕ НАПУСНЕ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ЗАЛА, АКО СЕ ОТДАДЕ МИНУТА МЪЛЧАНИЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ МИРНИ ТРАКИЙСКИ БЪЛГАРИ, ПРОГОНЕНИ ОТ ТУРЦИТЕ ПРЕЗ 1913Г? Дали мечтае евроатлантизъм и достойнството на българските граждани или е проводник на чужди интереси ТУК, СЕГА, В НАШАТА ДЪРЖАВА. Той щял да оправя конституцията- да оправи милиардите дълг на Турция, неизплатен вече 100 години- да оглави една дипломатическа мисия и при Ердоган да се бори за достойнството на наследниците на тези българи, израснали в мизерия, сирачество и трагедията на смъртта.

Абе, някой спомня ли си дали на Доган са му задавали подобни въпроси при регистриране на етническата партия ДПС? Не! Основните стълбове на които се крепят евразийските въжделения в България са правораздавателната система (всички бивши ченгета от ДС намериха пристан там, а кадрува ДПС) и енергетиката. Две сфери в които ГЕРБ не смеят да налагат свои кадри.

Местан, първо трябва да каже дали се смята за БЪЛГАРИН, или е Мюсюлмански Шпионин. Ако се смята за чужденец в България, дошъл само да краде, нека си ходи към Саудитска Арабия и там да прави Партия !!!

ЕДИНИЯТ ТУРСКИ ЛИДЕР ПОЛУЧАВА ПАРИ ОТ МОСКВА, А ДРУГИЯТ ОТ АНКАРА... ЧЕСТНО КАЗАНО ПРЕДПОЧИТАМ ТОЗИ ДЕТО МУ ПЛАЩАТ ОТ АНКАРА ТАКА КАКТО ПРЕДПОЧИТАМ ГРИПА ПРЕД ТУБЕРКОЛОЗАТА...

Аз пък предпочитам този на когото му плаща Москва....А за смъртни врагове най-много предпочитам българи дето им плащат САЩ,Турция и ЕвроГейският Халифат!...

Предателят си е предател, без значение кой му плаща, защото е важно не кой плаща, а за какво. А пък ти, след като харесваш единия, значи също си предател без значение багаин ли си, багатур ли си! Вероятно по ти харесва другия, защото на руската ясла сте наредени едни до други - Атака и ДПС.

Този Местан-Бладимир Захариев ли беше,този наглец е антибългарин! Той само с исказванията си трябва да бъде обект на прокуратурата! нека да публикува кои бяха учредителите на партията му-имами и религиозни водачи-ПОЗДРАВЛЕНИЯ за съдийката,да се намерят всички законни аргументи и да се откаже регистрацията на тази партия! България загива , а доброжелатели като Местан,Георги Коритаровци и пр. разкъсват родината ни безмилостно,като диви зверове! Защо ги държиме тука такива врагове на народа и страната ни? Да се изправиме гордо и да кажеме на тези наглеци NO PASARAN ! Стига сме търпели такива хлевоусти мискини,да им дадеме достоен отпор! Да подкрепиме отказ на съда за регистрацията на новата етническа партия!!!Да пазиме МАЙКА БЪЛГАРИЯ!

МЕСТАН ТРЯБВА ДА ОБЯСНИ И КАКВО ПРАВЯТ ТУРСКИ ФАШИСТИ ПРИ УЧРЕДЯВАНЕТО на (га)ДОСТ Изказване на представителя на Партията на националистическото движение в Турция Семир Ялчън по време на учредяването на ДОСТ 10.04.2016 "На форума са също зам.-председателят на Партията на националистическото действие Семир Ялчън, който предаде поздрав от лидера й Девлет Бахчели. "Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина" КОЯ Е ТАЗИ ПАРТИЯ: Партията на националното действие (на турски: Milliyetçi Hareket Partisi) е турска крайнодясна националистическа партия. Основана през 1969 година от полковник Алпарслан Тюркеш, партията е свързвана с неофашистката терористична организация Сиви вълци (тясно свързана с пантюркизма и отговорна за множество терористични атаки). От 1997 председател на партията е Девлет Бахчели. МЕСТАН ДА ОБЯСНИ И КАКВО ИМА В ПРЕДВИД УЧРЕДЯВАНЕТО на (га)ДОСТ с ДУМИТЕ СИ: Хюсеин Хафъзов на митинг в Чорлу, Турция "Велик Турски народе. Тебе те очакват Родопите, Айтоското поле, Тракия , Лудогорието. Всичко това е твое, твоя територия"

Тоя е изгладнял много и лесно няма да пусне лесно кокала.

МЕСТАН ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!! АЙДЕ КЪМ АНАДОЛА!!!!!!!!!

Абсолютно правилно е поискала изясняване съдийката. Каква ще е тази 'партия' регистрирана по реда на Конституцията с цел да измени същата тази Конституция? Освен това установяване на национално самосъзнание не е 'утвърждаване' а по-скоро изграждане на самосъзнание като нация. Тук идва въпросът коя точно нация се визира. Българска или турска нация ? И изобщо, не са ли забранени партиите на етническа основа?

И НА РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА

Съдиите , много внимават , да се спазва конституцията, ако става въпрос ,за референдум . Но вече 25 години , не забраняват етническата партия , а сега ще и разрешат и да се рои .

Резняк,май не са удобни въпросите на съдийката,а?

Тъпанарино, съдийката иска тълкувание на думи, като какво значело реформация, деформация и информация! Показва своите си зависимости, а и на цялата съдебна система. Като се има предвид, че решенията подлежат на контрол пред по-висша инстанция, а окончателното и пред Страсбург, то резултата за регистрацията на ДОСТ е предизвестен!

Глупости.Който иска турска партия,да си ходи в Турция.

Е МЕСТАН Е УМЕН ЧОВЕК, ПО -УМЕН И ОТ ДОГАН

Едно досадно парвеню с големи претенции.

Тоя няма да регистрира нищо. А си точи зъбите за избори/баницата.

На Местан не трябва да му се позволява дори да диша българския въздух камо ли турската му партия да минава през мисълта му

Никакъв отвод, никаква регистрация на партия в разрез с Конституцията ни! Да си я регистрира в Турция!

Съгласен, при условие че забранят и ДПС. Партиите на чужда ясла вън от България! Ами Атака и Волен? Те също са на чужда ясла!

Шефе няма се даваме, ние сме турци, Ердоган е зад нас! Само ДОСТ и само ГЕРБ!

"ДОСТ трябва да разшифрова и как и с какви способи ще постигне освобождаването на медиите от зависимости и налагане на свободно слово.". Това с налагането на свободното слово го имаме разшифровано напълно екзактно още от отдавна какво е. Едните го имат в мега размер, а другите трябва да си мълчат за сметка на това. Отвод не се иска поради съмнения, а с доказателства. Местан пак е объркал държавата.

Само моля, не използвай тази дума екза...о, че ми се прихожда по голяма нужда всеки път, когато я чуя или прочета! Просто я забрави. Това е част от цирка на палячото, чиято трупа е в Турция.

Мога да си призная, че и аз едвам я изписвам, въпреки, че не съм гнуслив и винаги си дезинфекцирам клавиатурата след това, но може би пък да помага на хора със запек. Един вид да има медицинско приложение.. :-)))

Законът изисква партията да посочи целите си и способите за постгането им, а не да АРТИКУЛИРА общи лафове. А, устновявам означавам да наложа нещо за сефте а не да го утвърждавам. Анадънму?

Е ми считам, че в известна степен Местан има основание да се чуди. Защо трябва да го пита съдийката, отговорът, го дава неговия началник г-н Ердоган - демократизиране на медиите чрез закриване, затвор и убийство на журналисти, налагане на ценности и плурализъм чрез избиване на хиляди граждани от кюрдски произход, както и активна миротворческа дейност, подкрепяща усилията на Ислямска държава в тази насока.

"...Лидия Илиева настоя Местан да обясни на съда кои са реформаторските сили, говорейки за свикване на ВНС, както и какви точно реформи в Конституцията искат. .." съвсем правилно- местановата партия 1во ще поиска турският език да стане 2ри официален език в България. а може и да поиска официална промяна в територията на България- една част от която да премине към турция. Неведнъж е заявявал всевъзможни апетити за промяна на КРБ, така , че - и аз да съм на мястото на съдията, ще поискам уточняване...

един таралеж в гащите(дпс) ни е предостатъчен !!!

поискала да се разтлкува тълковния речник.

Вече 27 години БСП(ДС) в комбина с ДПС(ДС) не разделят ли българския народ и не са ли против България???????......

съдийката поискала от Местан да докаже, че няма сестра:))))

сестри:)))

ЕГАТИ БАНДАТА! ДОГАН , МЕСТАН, ПЕЕВСКИ, БИСЕРОВ, ДАНЧО МЕНТАТА ,И ПОДОБНИ КРАДЦИ НА ПРЕХОДА ,....НА ГЪРБА НА НАРОДА С ДЪРЖАВНИ , НАРОДНИ ПАРИ ,.....СИ ОТЖИВЯХА ----26г. СТАНАХА МИЛИОНЕРИ , В ЕВРО ! ЕвАХА МАаТА НА КУЛТУРАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО ,ЗАГРАБИХА ТЕРИТОРИИ , И НАЙ-ВЕЧЕ ,....ВЛАСТ ! ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ СА ПОДАРЕНИ НА ФИРМИ ,ОТ ДПС ! КОГА БЪЛГАРИТЕ ,...ЩЕ СТИГНЕМ ДПС?

не го осъждайте оня от сараите не е искал в БГ да има големи евроатлантически инвеститори които в целия свят в техните фирми предлагат заплати от 1000/хиляда евро/на месец и нагоре и да кажат хората ,че ЛЮТВИ МЕСТАН е по ВЕЛИК ОТ оня в сараите Така ,че ако той направи това с неговата нова партия ДОСТ и вие и вашите деца получавате такива заплати сигурно ще искате да му направите като жив и паметник Затова не осъждайте някого независимо дали е Български гражданин с друга етнос май той мисли повече от нашите БГ управници за нас

Осъждам всеки, който под прикритието на мъгляви евроатлантически "ценности" плете кошничката на друга държава, която напоследък не скрива големия си апетит. И в онази империя всеки е имал големи възможности, по при условие, че смени името и вярата си. Манталитетът не се е променил, поради което кюрдите вършат това, което виждаме всеки ден. Не искам голямата заплата, която ми обещаваш под управлението на нерегистрираната партия и се надявам да не я регистрират изобщо.

Тази съдийка е в схемата на враговете на България в хибридната война! Прави опити да тласне България в лапите на Русия. Няма да я огрее!

Хм- че от кога правоприемникът на османската империя- ердоганова турция и правоприемникът на руската империя- путлерова русия са чак кръвни врагове? Съюзът между двете държави е пагубен за България- турция- с неоосманизма и с ислямизма си, а русия- с путлеризма и неоимперския си шовинизъм.

Мога да предложа на Местан ефенди, бързо решение на партийния му проблем. 1. Преминава КПП Капитан Андреево. 2. Регистрира партия ДОСТ в Турция. 3. Къса си българския паспорт и забравя да идва повече тук...

Този още ли не е в затвора? Трябваше отдавна да е в Белене като агент на враждебна нам държава.

Този човек съвсем се е самозабравил. Защо не му напомнят как призоваваше цялата световна общественост да се намеси в защита на предишния му покровител, когато онова момче го заплаши с водното пистолетче? Кой му вдигна толкова много акциите, че налага свои представи кое е добро и кое не за България. Стига с тези евроатлантически ценности! Всички умни хора разбраха несъстоятелността на това понятие, той продължава да го повтаря. По-добре е изобщо да изчезне от сцената, заедно с подгласника си, който пък си позволява антибългарски изказвания и никой не му търси сметка. Тази партия не ни е нужна!

Интереса клати феса.

Много интересно ,кой съдийски състав ще регистрира тази "очивадно" ,турска партия на българската политическа сцена..... ????

НИКОЙ. ЩЕ ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЕВРОПА. ВСЕ ПАК БЪЛГАРИЯ Е ГРАНИЦА НА ЕВРОПА, И ТО ВРАТАТА КЪМ ИСЛЯМА. ВЕЧЕ ВНИМАНИЕТО ВЪРХУ ТОЗИ ФАКТ ОТ ОКТОМВРИ НАСАМ Е ДРУГО.

Съдия няма право да се изказва за евентуални пормени на конституцията. Явно е че каквото и да е изменение на конституцията ще противоречи на действащата конституция. Така че не може да се приеме в рамките на съществуващите закони, а само от народно събрание. Между другото това е въздъх под налягане, защото тази партия не може да има необходимото болшинство в парламенте за да прави такива промени. Изобщо регистрирането на тази партия е от полза за България, защото разделя гласа на ДПС. Съдията прави услуга на Турция.

Дрън-дрън- и Вие ли сте "юрист" като местан?;)

Глупости на търкалета.

Не слушайте местан какво говори, а го вижте какво върши. ТРИ ПЪТИ!!!!! "великият юрист"- хахаха- местан- не е успял да комплектова набора оригинални документи, които се изискват от ЗПП, за да се регистрира политическа партия:) Наглецът му с наглец последният път даже не представил оригиналните документи с оригиналните подписи на лицата в съда:) Уж много разбира български език, а не може да прочете написаното на български език в закона и просто да подрежда 1 след друг оригиналните документи, които се искат и с молбата да ги опише и внесе в деловодството на СГС:):):)

Най-накрая да има ползва от твоите коментари. Благодаря!

анонимен

Най- накрая спряхте да ме обиждате- за това пиша по нормален начин:)

Хора, най-после да чуя за един достоен български съдия! Никаква регистрация за антибългарската дружинка на Люйтвито.

Dире, защо не ми пyскаш коментара ?????????????????????? тyрчин ли yправлява link ! Hе се yчyдвам ! Hали и в министерство на обазованието тyрчинката беше писала в yчебниците, че не е имало тyрско робство ! Tyрско присbствие било ! Zначи допyскаме големuя Uван Bазов да се замита под килима ! Tолкова продажни балгари ли има междy нас, които за пари продават Mаика BULGARIA ??? TEJKO NI !!!

Измежду вас има продажни бАлгари, които не знаят езика си и азбуката си, на която пишат и други народи.

Благодъря ти братко!

"...ако ДОСТ получи регистрация, везната ще се наклони в полза на евроатлантическия български президент, каза Местан. Към момента ДОСТ има над 15 000 реални членове..." Ега ти логиката - излиза, че тези 15 000 ще гласуват за "евроатлантическия президент", само ако ДОСТ бъде регистрирана. Това не е ли изнудване?

ЗАКОН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ Чл. 16. В едномесечен срок от подаването на молбата по чл. 15, ал. 2 Софийският градски съд в открито заседание с призоваване на молителя и при участие на прокурор разглежда молбата по реда на Гражданския процесуален кодекс,/ ГПК/ като се произнася с решение в 14-дневен срок от заседанието. Местане, местанееее- юрист си, ама на Връбница в сряда:D:D:D:D

Вижте "юристът" местан колко знае и колко разбира от българско гражданско процесуално право:D ГПК Основания за отвод Чл. 22. (1) Не може да участва като съдия по делото лице: 1. което е страна по делото или заедно с някоя от страните по делото е субект на спорното или свързано с него правоотношение; 2. което е съпруг или роднина по права линия без ограничение, по съребрена линия до четвърта степен или по сватовство до трета степен на някоя от страните или на неин представител; 3. което живее във фактическо съпружеско съжителство със страна по делото или с неин представител; 4. което е било представител, съответно пълномощник, на страна по делото; 5. което е взело участие при решаване на делото в друга инстанция или е било свидетел или вещо лице по делото; 6. относно което съществуват други обстоятелства, които пораждат основателно съмнение в неговото безпристрастие. (2) Съдията е длъжен сам да се отстрани в случаите по ал. 1, т. 1 - 5, а когато не приеме отвода по ал. 1, т. 6, да обяви обстоятелствата. Процедура по отвода Чл. 23. (1) Отстраняване може да поиска всяка от страните в заседанието, след като е възникнало или е станало известно основанието за отстраняване. (2) Съдът решава въпроса за отстраняването при участие на съдията, за когото е направено искането. (3) Ако поради отстраняване на съдии разглеждането на делото в съответния съд е невъзможно, горестоящият съд постановява изпращането му за разглеждане в друг равен съд.

Какъв юрист? Тоя е един посредствен филолог с парвенюшко самочувствие.

анонимен

Няма майтап- лицето местан твърди, че е юрист! и за това нямало да има проблем при регистрацията на партията му! Просто нямам думи!

анонимен

"... Въпреки че основният трудов стаж на лидера на ДОСТ Местан, преди политическата му кариера, разбира се, е натрупан като учител, той все пак е юрист по образование (първоначално завършва българска филология, а след това и право)..." Съдът не трябва да прави услуга на ДОСТ дневник.бг 08:14 на 07 юни 2016

Евентуалната регистрация на дост пряко нарушава Конституцията на България . Групировката е на етническа основа с антиБългарска насоченост и обслужва интересите на чужда , враждебна държава . Предпоставка е за създаване на терористични клетки и пряко заплашва националната сигурност на Родината ни. Същото се отнася и за дпс. Никаква регистрация за едните и заличаване на другите . Друг път няма !

С ЕДНА ДУМА ГА-ДОСТ

Доган и той баят заадаше с купешките си лафове, но все пак беше някак си по разбираем. Като например-в тая държава има обръчи от фирми. По важното в случая е, че обръчите ги набивам аз.. Казано ясно и просто и най важното запомнящо се. И сега какво трябва д правим ние-да се притесняваме, че ако личната партия на Местан не бъде регистрирана, в България евроатлантизма ще пропадне. А той дали е убеден, че на България и е нужен тоя евроатлантизъм? Защо най напред не попита електората си, знае ли точно какво значи тая дума. Партиите станаха шайки, за да може по добре да се краде държавата законно. Защото поединичното крадене е по рисковано. Ето защо в България се пръкнаха няколкостотин партии. Те никому не са нужни, освен на няколко души от върхушката. Мисля, че на България са напълно достатъчни и тия две етнически партии, които имаме в момента. А на Местан му пожелавам да започне да си изкарва хляба по честен начин.

След като агента Пальо(познат и като даскал Зидаров) изкара поне един сезон в "общежитието за дълготраен отдих" на о-в Персин. Както стана известно от медиите, там се предлагат куп бонуси, подходящи за гаджали на хранилка в Турската амбасада.