Разбрахме ли кой е Антихристът?

Съпоставяйки папа Франциск с някои от нашите духовници, човек може да се зачуди кои всъщност са праведниците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Библията е казано кои духове произхождат от Антихриста и кои не. 1 Йоан 4:3 - "а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че идва, и сега е вече в света." Мисля, че папата приема, че Исус е Божий Син и е дошъл в плът. Значи логично, Библията тоест Бог ни казва по точи начин като отиентир, че папата не е Антихрист? Знаем за Антихрист, че ще се противи на всяко божество и ще обезглавява. Виждам синтетика в това да е някой от Ислямските среди защото те са способни на такива извращения ( който и Евреите ще приемат като Месия). Знаете ли зверствата които Антихрист ще прави когато дойде на власт? Какво общо има това с папата щом самия той приема власт от Небето, тоест вярва и приема Бог.

A познай кое ?

На никого не му е дадено да знае кой ще бъде Антихристът и кога ще настъпят последните времена, това го знае само Бог Отец, така пише в Библията.

СТИГА ВЕЧЕ С ТОЯ ИЗВРАТЕНЯК

Удариха шестица католиците с този папа! Българите какво удариха с този министър-председател не ми се казва. И при това на католиците не им е застрашено съществуването, както на българите.

Папата е представител на Новия Световен Ред.

Евангелие от Матея гл.5 -гл.7,проповедта на планината.

"Защото Божието слово е живо, действено, по-остро от всеки двуостър меч, като пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и е съдия на помислите и намеренията на сърцето."Евреи 4:12-Това е духовната храна за християнина,небесната манна. Няма друг заместител.Канона може да повелява да се чете по някой пасаж от Словото от празник на празник, но това е крайно недостатъчно и който не се храни пълноценно и редовно,всеки ден,се разболява от анорексия и умира духовно.Затова разграничих религията от вярата.Ясно се вижда,че не всеки религиозен е със жива вяра.Вижда се по плодовете на делата им.

Ти си религиозен, аз съм вярващ, един вид религиозният не е вярващ. Ами християнството е една от трите големи монотеистични религии, какъв може да е християнинът ако не е религиозен, т.е. принадлежащ към християнството? Както и да е, протестантският възглед е такъв, за него православните не са вярващи, а някакви религиозни фарисеи едва ли не, идолопоклонци и противници на Христа. Мен твоето заключение не ме притеснява, но не мислиш ли, че само Бог е този, Който може да каже кой колко вяра има. Ами ако аз определя някого като невярващ, а той при извъредни обстоятелства като например гонение както казваш ти, се обърне и остане с Христа докрай, а аз отпадна? Тогава моята гордост ще ме погуби. Римокатолицизмът отпада от Едната Църква заради властолюбивите претенции на папите, които са започнали да ги заявяват още от V век. Добавката в Символа на вярата е само една от причините за разделението, има най-малко десет големи и съществени разлики, може да прочетеш какви са ако те интересува за да не приемаш нещата така елементарно и еднозначно. Всъщност те са и канонични и литургични и много други но не виждам ти как би ги разбрал тъй като протестантския възглед отхвърля и църковните канони и тайнството на Светата Литургия и тайнството на Светото Причастие. А нима в православните храмове не се проповядва? Ама ела виж колко души сме на литургия в неделя, все едни и същи, мярнат се някои нови и си тръгват набързо. Благодаря за препоръките ти за четене и размишляване върху Свещеното Писание и за молитви. "Изследвайте Писанията, защото вие мислите чрез тях да имате живот вечен." Божието благословение и Божията милост да бъде върху Вас.

... какъв може да е християнинът, ако не е религиозен? Във всеки случай не толкова догматичен богомолец, колкото боговдъхновен и отворен към диалектиката на живота. Защото именно тази догматика е еднозначно разбиране и приемане на света от гледна точка на абсолютната истина. Един вид религиозна фундаменталистична реторика в действие, изполвайки догматични твърдения и считаща всеки, който има противоречаща гледна точка за неистински вярващ. (Как пък не спряхте да определяте другия като протестант, като многократно беше отхвърлено?). Това всъщност води до поляризация на мненията и разделя вместо да обединява хората за съзидание. Вместо синтез на различни тези, резултатът са антитези, спиране на диалога и общо взето песимисимизъм за бъдещи комуникации и взаимодействия. Разбира се, фундаменталистичната реторика има и своите полезни функции, когато се поставя на културно, интелектуално и др. форми на изразяване, а именно недопускане на евтини компромиси, ентусиазъм и подкрепа на думите с действия, обективен анализ и синтез на истината с оглед историята, степента на цивилизованост, духовно развитие и т.н. Поздрави!

Умрял Папата. На портите на Рая го посреща Свети Петър. - Как се казваш? - Аз съм Римския Папа! - Папа, папа, - мърмори си под носа Петър. - съжалявам, но нямам римски папа в списъка. - Но аз бях заместник на Господ на Земята!! - Господ е имал заместник на Земята? - учудено пита Петър - странно, но не знам нищо за това... - Аз съм главата на Католическата църква!!! - Католическа църква? Никога не съм чувал за такава... Почакай, ще питам Шефа. - Шефе, - пита Петър Господ - тук един разправя, че Ви е заместник на земята, наричат го Римски Папа, нещо говори ли ви? - Не, - отговаря Господ - но чакай да попитаме Исус. Господ и Петър обясняват на Исус ситуацията. - Момент, - казва Исус - нека да поговоря с него. След 10 минути Исус, смейки се до сълзи, идва и казва: - Помните ли рибловния кръжок, който организирах преди 2000 години? ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА!

Борисов покани папата за да каже от негово име на българския народ ,да приеме имигрантите а вица е следния ,КОГАТО УМИРА НЯКОЙ ,ВИКАТ ПОПА ,А КОГАТО ГЕРБ УМИРА ,ВИКАТ ПАПАТА

Защо всеки вярващ в една или друга религия не се замисли дали му трябва посредник при общуването с Бог?Какви способности трябва да имат тези духовници,че да предадат точно желанията на Бог,а и молбите на вярващите да бъдат предадени на Бога?

НЕ СЕ ПРАВИ,ЧЕ РАЗСЪЖДАВАШ! ЗАЩОТО ХРИСТОС Е УСТРОИЛ ЦЪРКВАТА НА ЗЕМЯТА И Е ПОСТАВИЛ СВОИТЕ АПОСТОЛИ НАЧЕЛО. СЛЕД ТОВА ТЕ СА ОСТАВИЛИ СВОИ НАМЕСТНИЦИ В ЛИЦЕТО НА ЕПИСКОПИТЕ НА ПОМЕСТНИ ЦЪРКВИ. ТЕ ОТ СВОЯ СТРАНА РЪКОПОЛАГАТ СВЕЩЕНИЦИТЕ И ТОВА Е Т.Н. ПРИЕМСТВО! АЙДЕ ДА СЕ ОГРАМОТИТЕ МАЛКО,ЧЕ МИ ПИСНА ДА СИ ГОВОРЯ С МАЛОУМНИЦИ!

Пич, в коментарите си използваш груб език,обаиждаш и това е достатъчно доказателство,че нямаш Божия дух в себе си.С това ки поведение отблъскнаш,вместо да привличаш към православието

Тоя изобщо няма за цел да се ограмотява, особено по въпросите на вярата. Това е трол, сложен тук да хули православието. Затова му плащат.

Така наречения благодатен огън на Великден е заблуда на сатаната.За него ежегодно се бръскат и бият,а през средновековието е имало и смъртен случай. В Светото Писание е казано какво спасява.Това е ВЯРАТА в Христа и нейното изповядване пред човеците,нищо друго,защото "със сърце човек вярва и се оправдава,а с уста прави изповед и се спасява.".Ето ви и цитат за размисъл и отрезвяване.Откронение на Йоан Глава 13,стих 13 - И вършеше големи знамения,дотам,щото да направи и ОГЪН ДА ИЗЛИЗА ОТ НЕБЕТО НА ЗЕМЯТА пред човеците. Гл. 4 -И мамеше живеещите на земята чрез знаменията,които му беше позволено да извърши.

Няма как Господ да нарича Ерусалим духовен Содом и Египет и в същото време да праща всяка година благодатен огън.Откр.11:8

Защо да няма? Това са твои "умозаключения", по-скоро опорни точки. А Господ си праща всяка година благодатния огън и то, на правилната, т.е. православната църква.

"Откровение на Йоан Глава 13,стих 13 - И вършеше големи знамения,дотам,щото да направи и ОГЪН ДА ИЗЛИЗА ОТ НЕБЕТО НА ЗЕМЯТА пред човеците. Гл. 4 -И мамеше живеещите на земята чрез знаменията,които му беше позволено да извърши. Е те тези знамения ще се извършват от звяра /Антихриста/ в последните дни, описани в Откровение и нямат нищо общо с благодатния огън. Ето ти и друг цитат: "Никой да ви не прелъсти по никой начин; защото оня ден не ще настъпи, докле първом не дойде отстъплението и се не открие " човекът на греха, синът на погибелта, .../Солуняни 2, 2:3/

1. "По делата им ще ги познаете",а е факт,че този така наречен благодатен огън никъде не се споменава в Светото писание и според същото Писание вярата спасява и нищо друго,а за получаването на този огън лично съм виждал сбивания,проф. Овчаров дори каза и за смъртен случай в средновековието при спречкване между православни и католици.т.е.отсъства плода на Духа Божий.2. В Откровение 11:8 Исус нарича Ерусалим Содом и Египет,първия е символ на разврата,втория на фалшивата религия,как тогава векове наред ще благоволи да изпраща благодатен огън,който от известно време го носят и тук,но бг не са отмлепили от дъното,даже един,който го е носил във Варненско,преди няколко години застреля жена си с любовника й и после се самоуби?Така,че гледай плодовете на делата и изпитвай всичко,защото лукавия е баща и на зблудата.Ранните християни са ги гонили в римската империя,а православните са си живеели привилегировано от Император Константин до ден днешен.Христос казва още "Мене гониха и вас ще гонят,ученика не е по-горен от Учителя Си,а излиза,че католици и православни са по-горни,тях не само не ги гонят,ами те са гонителите в много случаи от човешката история.

Явно си протестант, а те си интерпретират Свещеното Писание както на тях им е удобно за техните си тези. Между другото Библията е ревизирана! точно от вас, протестантите, имам такива осакатени протестантски издания. Та да се върна на темата. И като си виждал сбивания какво? Ние не претендираме да сме безгрешни, за разлика от вас. То у вас е цялата благодат, то вие сте изпълнени с Духа Божий непрестанно, то говорите на ангелски езици, когато пожелаете, то разпознавате винаги къде има Дух Божий и къде не /като тебе/ и т. н. и т.н. . Аз се чудя понякога що не помолите Господ да слезе от престола си, че вие да седнете там, белким свършите всичката Му работа по-добре от него. За Йерусалим писанията ти са повече от нелепи, този град е образ на Царството Божие, небесния Йерусалим ако не го знаеш това просто си невеж по въпросите на вярата и е излишно да ти се обяснява каквото и да било. Тези криминални истории там, които си ги описал, нямат никакво отношение към благодатния огън, той си е чудо Божие, може да попадне в ръцете на праведни и в ръцете на грешници. Всъщност в Светата Литургия /тайнство, което вие отхвърляте/ има ектения за покойниците, в която се казва "защото няма човек, който да е живял и да не е грешил, едничък ти Господи си безгрешен ...". А по въпроса за гоненията аз изобщо не виждам православните да са в някакво привилегировано положение в сравнение с другите.Според теб малко са били 10 големи гонения на християните в Римската империя, трябва да продължават, така ли? Браво на теб, ами почвай, какво чакаш. Аз вас протестантите изобщо не съм видял да ви гонят за нещо, за вярата пък, хич. Напротив, вие от всички деноминации сте си най-добре. Познавам цели семейства евангелисти, адвентисти, работа не знаят какво е. Издържат ги богатите ви "църкви" отвън.

Не съм протестант,а търсещ истината в Светото писание,което е признато за такова от православни,католици и протестанти.Понеже съм се интересувал за споменатата от теб ревизия,тя е само за онези книги,които нямат статут на боговдъхновени,т.е.написани под водителството на Светия дух,а и като ти цитирам глави и стихове от Писанията, не те карам да ги четеш от друга Библия,освен от православното издание нали? "Всичко изпитвайте,дръжте доброто" е казал апостола.Е това се опитвам да правя и ето ти още нещо,което може би дава отговор на вековни спорове.Господ е казал,че спасени ще има от четирите краища на света,а православието е основно с източна локация и това ще бъдат тези,които са "възлюбили Господа своя Бог с целия си ум сърце и душа и брижния както себе си.",За това не е задължително непременно да си православен.Умът е поставен най-отпред,преди сърцето и душата,което предполага да мисли човек,да анализира,съответно отхвъля или приема,но не сляпо. Успех!

Ще се спасят верните, т.е. членовете на Едната Свята Вселенска и Апостолска Църква, такива ще има от четирите краища на света. Това разбира се не означава, че всички православни ще се спасят. Еретици и сектанти обаче няма как да се спасят, защото са извън Църквата. Римокатолицизмът е ерес, отпаднала от Църквата през 1054 година още, а от тази ерес са се отделили днешните протестанти сектанти /секцио лат. отделям/, които са над 200! деноминации. От отпаднала от Църквата ерес не могат да произлязат верни, защото техният родоначалник е сам отпаднал. Пишеш, че разсъждаваш логично ето това е повече от логично. Протестантските заключения са неиздържани във всяко отношение, те претендират да са поправили грешките на римокатолическата Църква и да са изключителните носители на веровите истини на древното християнство. Един вид Бог не е властен и силен да опази Своето Слово и Своята Църква от ереси и заблуди, в един момент Църквата пада в отстъпление/?/ и идват те, през ХVІ век /Реформацията, начело с Мартин Лутер, монах, отстъпил от обетите си и сключил брак със също така отстъпила монахиня/ и християнството започва отначало само че от тях. А колко века преди това "Църква не е имало" един Бог знае. Изключителна нелепост. "Умът е поставен най-отпред,преди сърцето и душата,което предполага да мисли човек,да анализира,съответно отхвърля или приема,но не сляпо. Успех!" Ето ти един цитат от Деяния на апостолите, глава 17 по повод на твоите разсъждения по-горе. "Като чуха за възкресение на мъртви, едни се присмиваха, а други думаха: друг път щем те послуша за това. И тъй, Павел излезе из средата им. А някои мъже се присъединиха към него и повярваха; между тях, беше Дионисий Ареопагит и една жена, на име Дамара, и други с тях.", т.е. в Атина, където е имало най-много езически философи, а атиняни са обичали да се упражняват по цял ден в дебати и красноречие по парковете, са повярвали едва няколко души, между които и Дионисий Ареопагит. Вярата няма рационално обяснение. Всъщност Бог си избира хората, не те Него. Успех!

Божието Слово е краеъгълният камък,ориентира,отправната точка,записано е в 4 Евангелия,посланията на апостолите и откровението-така го е приела единната апостолска църква ,не мовешкия конон,които православните поставят над човека,при все,че сам Господ казва,"Не човека е направен за съботата,а обратното" и изгледал презрително фарисеите,които го критикували,че изцелявал в съботен ден.Господ казва за църквата си още,че "портите на ада няма да й надделеят",което означава,че дявола ще работи основно в църквата,предупреждава също да бъдем "разумни като змиите и незлобливи като гълъбите"?,видно защо."Плодът на Светия Дух са мир,радост,любов,братолюбие...,а на Греха-крамоли,завист,омраза,раздори,убийства...,Когато църквата е обект на сатанински домогвания, как да няма отстъпления и отпадания,затова са се появили реформаторите,с цел връщане към автентичното,но никой не е застрахован от отстъпления,те не правят изкючение.В заключение Господ казва-по делата им ще ги познаете."Не казва по имената,защото православие би следвало тогава да означава правилно славене,но...делата са тези,к. го доказват или опровергават.Беше ми приятно.

И кой точно канон на православната църква противоречи на Божието Слово не можах да разбера. Както и от кой момент Христовата Църква е била толкова "повредена", че се е наложило протестантите да я изправят през ХVІ-ХVІІ век. Излиза, че това "повреждане" започва от ІV век /защото вие визирате времето на император Константин Велики/ и от това следва, че в тази "повредена" църква е имало не други, а само повредени и заблудени от лъжи християни. Цели 12 века "заблудена" "повредена" църква! И идват протестантите и възстановяват автентичното Христово учение и Христовата Църква. А Бог през това време къде е бил и как е гледал на Неговата "повредена" Църква? Чакал е вас да я възстановите. Смятам, че е излишно да спори с Вас човек и да Ви привежда каквито и да е аргументи. Канонът на Църквата изключва еретиците и сектантите от нея. Разумът на Църквата е съборен и той е приел на църковни събори нейните свещени канони /закони/. Ваше право е дали ще ги приемете или отхвърлите както и в коя християнска конфесия ще изберете да бъдете. Желая Ви всичко добро.

"Който вярва в Мене,Аз и Отец ми ще дойдем и ще направим обиталище в него."Същото казва и ап. Павел-"Не знаете ли,че сте храм на Бога и че Святият Дух живее във вас."Извод-Според Господ няма нужда от посредници в общуването с Бог в лицето на свещениците,тяхната служба прикл. със Новия завет.Христос казва на евреите-разрушете този храм и за три дни ще Го издигна,като говори за тялото Си след възкресението"и още "иде време и сега е,когато нито тук(в Самария),нито в Ерусалим ще се молят на Бога.Той е Дух и които Му се кланят, със дух и истина да Му се кланят,такива хора са угодни на Отца Ми." И още."Да не си правиш идоли и да не се кланиш на нещо,сътворено от човешка ръка."Както виждаш в Божието слово от Новия завет няма ръкотвортите храмове и манастири,нито иконите,сътворени от човешка ръка,на които се кланят провославните.Мога и още много примери са ти преведа за разминаване между Словото и канона.Едното изхожда от Бога,другото от противника Му.

Ръкоположения са описани на много места в Новия Завет. Господ Иисус Христос изпраща Светия Дух на своите ученици, а те ръкополагат епископи на поместните църкви /ако си забелязал новозаветните църкви са обособени на териториален признак точно както сегашните православни църкви/, те от своя страна свещеници и така нататък. В Новия завет е описано подробно устройството на църквата епископи, дякони, презвитери и т. н. . Пастори няма, забележи. При вас няма свещенство, няма и благодат на Светия Дух във Вашата "църква". Няма откъде да дойде. Имате над 200 деноминации, всякакви там "осенени" са се упражнявали в основаване на "църкви". Накрая ще се възползвам от съвета на апостол Павел, който казва: Страни от еретик. "Посъветвах" Ви както казва апостолът не един и два пъти достатъчно аргументи Ви приведох, повече не смятам да дискутирам с Вас. Бог да Ви просвети със Своята истина за да се отвърнете от заблудите си.

Ако Словото на Бога е заблуда,предпочитам да си остана в нея. Вече ти написах,че не съм протестант,а само вярващ в Христос,но ти си знаеш своето,както и убедеността ти,че огъня на Великден е от Бога,и няма никаква вероятност да е от дявола.Учудваш се на ясни цитати като казаното от Христос-"Приеми ме с целия си ум,сърце и душа.",че ума е поставен преди сърцето и душата,че въобще трябва са мисли човек,при все, че "вярата идва от слушане,разбиране и приемане".Цитирах ти много от Словото коректно,както и разминаванията между Него и човешкия канон в православната църква.Презвитер не е равнозначно на патриарх.Единия е ръководител на съответната местна църковна общност,другия е "върховен баща" на институция,ползващ се с всички привилегии на политиците. Обяванито на някой за Патриарх или папа е богохулство.И двете означават едно и също- баща,защото в Словото е казано:"И никого на земята не наричайте ваш отец,защото един е Отец ви,Нибесния,а всички вие сте братя."Ти като си брат с Николай или Неофит,можеш ли да носиш ролексите им,или да ползнаш колите и имотите им? При БПЦ,градацията на важността е както и абривиатурата-църквата е на последното място,а трябва да е на първо,защото това са сбора от вярващите в Христа,а не тъмните неприветливи постройки,които мюсулманите разрушиха в Босна. Ако се познаваше казаното от Христос,нямаше княз Борис да налага православието с убийството на 52 боляри ведно с родове им,защото християнството не се налага със сила,още по-малко с убийствата. Исус е казал-"никого не насилвайте..." Едно съм съгласен с теб, не ние избираме Бог,а Той нас,но го прави с нашето съгласие и активно участие.-Приближавайте се към Бога,за да се приближава и Той към Вас".В един свят в който все още "княза е сатана", твоята съпротива на Истината,защото "Божието слово е истина",може само да ме насърчава,че съм стъпил на Канарата,която е Христос,защото ти не спориш с мен,а с Словото на Бог.

"Презвитер не е равнозначно на патриарх." Никъде не съм посочвал, че презвитер е равнозначно на патриарх. На патриарх е равнозначен епископския чин. Презвитер означава свещеник. Бог като поставя основите на Църквата си, в Новия Завет посочва и устройството и, там е упомената и църковната йерархия, там са посочени свещените чинове епископ, презвитер, дякон, не са измислени от мен. Прочети си поне Деяния на светите апостоли за да не казваш на черното бяло и обратно. А ролексите, лимузините, това как е станало покръстването ни при цар Борис и т.н. не ги вкарвай в употреба, защото излизаш от убежището си на "вярващ" и се издаваш като редови трол, при това с твърде елементарни и стари опорни точки. Между другото има пастори/"пастири" протестантски, които представа нямаш ти какви богатства притежават и то те лично, не ръководената от тях "църква". Мюсюлманите в Босна не само разрушиха вековни православни храмове, но и ги оскверниха като си извършваха физиологичните нужди в техните развалини. Това те извършиха или по-точно за тях го извърши протестантската държава Сатанински американски щати, не е прецедент, не е и за чудене векове преди това папските кръстоносци разрушиха столицата на Източната Църква Константинопол. Оставям те да се радваш тайно и не толкова тайно на варварствата на мюсюлманите спрямо православната църква и да продължаваш да се заблуждаваш, че пребиваваш в истините на Словото Божие, което нито веднъж не успя да цитираш коректно с посочване на точната глава и стихове от Библията. По делата им ще ги познаете, ще приведа и аз посочвания от теб неколкократно тук цитат. Познахме ги много пъти, оставяме Бог да ги съди. П.С. Ти не си протестант, не си католик, не си православен, а си просто трол, на когото плащат да хули православието. Няма нужда да се напъваш толкова за да се докараш на нещо друго, твърде си прозрачен.

Човек,ти си религиозен, аз съм вярващ,това е разликата.Ти стоиш зад правила,наредби,правилници,чиято основна цел е да обслужват функционирането на една нече сраснала се с държавата реригиозна институция, от което страда ефективното достигане на Божието Слово до хората и воденето на пълноценен живот в Бог.Преди протестантството да се отдели от католицизма,същото направиха православието с католицизма.Формалният повод беше от кого изхождал Светия Дух.Каториците казват от Отец и от Сина,православните само от Отец.Напълно безсмислен спор,защото сам Исус казва за Отец-"И всичко Твое е Мое и Моето Твое,Аз съм в Теб и ти в Мен Отче".Господ е поставил мисия да се разпространява Евангелската вест по целия свят до вкички хора.Всеки човек има глава на раменете и свободна воля да реши в коя църковна структура,може и индивидуално понякога, това се изпълнява най-пранилно и ефикасно.Мое мнение е,че това не е в консервативното православие,защото като дойде Христос и поиска сметка за свършената работа,онзи който Му каже,Ти Господарю ми даде един талант,ето,аз ти го връщам,него Бог ще бие,защото не е търгувал и не го е умножил." Бих ти препоръчал да отделяш повече време в лично и пряко общуване с Бог чрез четене и размишляване върху Словото Му плюс молитви и Бог да те брагослови.Амин!

Ти си религиозен, аз съм вярващ, един вид религиозният не е вярващ. Ами християнството е една от трите големи монотеистични религии, какъв може да е християнинът ако не е религиозен, т.е. принадлежащ към християнството? Както и да е, протестантският възглед е такъв, за него православните не са вярващи, а някакви религиозни фарисеи едва ли не, идолопоклонци и противници на Христа. Мен твоето заключение не ме притеснява, но не мислиш ли, че само Бог е този, Който може да каже кой колко вяра има. Ами ако аз определя някого като невярващ, а той при извъредни обстоятелства като например гонение както казваш ти, се обърне и остане с Христа докрай, а аз отпадна? Тогава моята гордост ще ме погуби. Римокатолицизмът отпада от Едната Църква заради властолюбивите претенции на папите, които са започнали да ги заявяват още от V век. Добавката в Символа на вярата е само една от причините за разделението, има най-малко десет големи и съществени разлики, може да прочетеш какви са ако те интересува за да не приемаш нещата така елементарно и еднозначно. Всъщност те са и канонични и литургични и много други но не виждам ти как би ги разбрал тъй като протестантския възглед отхвърля и църковните канони и тайнството на Светата Литургия и тайнството на Светото Причастие. А нима в православните храмове не се проповядва? Ама ела виж колко души сме на литургия в неделя, все едни и същи, мярнат се някои нови и си тръгват набързо. Благодаря за препоръките ти за четене и размишляване върху Свещеното Писание и за молитви. "Изследвайте Писанията, защото вие мислите чрез тях да имате живот вечен." Божието благословение и Божията милост да бъде върху Вас.

То нашето стана цял диспут,ама даваш ми повод да споделя още нещо.Напълно си прав за това,че докато си на тази земя, винаги може да отпадте човек или да се спаси.Единия от разпнатите разбойници с Христос се спаси,а другия не.Но вземам повод от думите ти за липсата на нови хора във православното сружение.Защо е така,нали според православието българския народ е православен.Би трябвало да е пълно с народ,а то и по празници вече оредяха.Ами защото нещо не объркано.Вярата е станала мъртва. Словото,което цитирам е по памет,затова не боравя с глави и стиховете ,но всеки може да гг открие и съпостави в Новия завет.Ето и моите наблюдения за разминаване между православие и Божието Слово.Ако греша,Господ да ми прости и ме поправи.1.Относно кръщението на бебета-словото казва друго "който повярва и се кръсти,ще бъде спасен",а бебетата още не могат да повярват. 2.кръщение по национален признак,на цял един народ-Словото казва,че спасението е индивидуално и не само не е по национален признак,ами дори не е и по семеен-"и в Господният ден двама ще бъдат на едно легло,единия се взема,другия се оставя."3. Освещаването на сгради наречени храмове и икониПисанието ясно казва къде е избрал са обитава Бог в Новия завет,и това е сърцето на вярващия.Не случайно когато Христос извика на кръста "свърши се"завесата на еврейския храм се раздра и отвори пътя към Светая Светих за всичките,не само за еврейския първосвещеник. .4.Смесването на езичество и православие,например хвърляне на кръста по Йордановден.Хорото в ледените води е езическия празник "мъжки водици" и кръста няма място там,още повече,че това е и "изпитване на Господа"предвид опасностите за здравето.5.Дългите коси и бради за мъжете са "мерзост пред Бога" и това ап. Павел го е написал ясно.Самият Исус Христос нито по облекло,нито по вид се е отличавал от учениците си и тълпата,което кара Юда да го покаже на стражата с целувката си.Питах един поп,той вика ние сме като назареи на Бога,затова сме с бради и дълги коси.Само дето надзареите са в Стария завет и те не са лизвали спиртно питие,за разлика от поповете,.В крайна сметка ап. Павел е посочил три неща, за да се спаси човек 1.Приемане с вяра,че Исус се е родил в плът и кръв от девица.2.Че е разпнат и умира за греховете на човечеството.3.Че Бог Го е възкресил на третия ден.Това е напълно достатъчно,но както и по негово време и така и до днес мнозина,дори християнски секти като Йеховисти изопачават някоя от тези три истини.Секти и еретици е имало и по време на апостолите има ги и днес.Последното време според ап. Павел е факт от Христовото възкресение и духа на Антихриста е действал на света още оттогава."Дявола обиколя като рикаещ лъв и търси кого да погълне"Затова семето на Словото трябва да е намерило добра почва и засято надълбоко,да не го изкълват небесните птици и да дава изобилен плод на времето си"

Малко сме /православните христяни/, но големият брой не е критерий за правилност на вярата и за вярност към Христа. Малкото квас заквася много тесто както пише и в Словото Божие. Ще се спасят малко хора и в последните дни много малко хора ще се спасят. Повечето ще тръгнат след Антихриста. Малко сме и не сме съвършени, далеч не сме такива каквито трябва да бъдем, но аз вярвам, че в този безбожен свят ако останем верни на Христа, то Той по Своята милост ще ни спаси. "... преломена тръст няма да дочупи и тлеещ лен няма да угаси, докле не изведе съда към победа" /Матей 12:20/.

Кво спечелихме от гостуването на тоя? За една молитва ли дойде? Нашите ПРАВОСЛАВНИ духовници се молят за нас и за целия свят ВСЕКИДНЕВНО по няколко пъти! Канона на Църквата ни НЕ позволява служене с еретици и много добре го знаят това!!! И вече изплува пъкления план, с цялата медийна лайнометна машина да се злепоставя Святата Православна Църква. Марадона беше казал преди време "като папата толкова е загрижен за гладните, да земе да си свали златните тавани и да ги раздададе"

Да, достатъчно е да се види "двурогата" форма на католическите катедрали и липсата в тях на иконостас и олтарна част...

Визирам "изказванията" на митрополитите Наум и Антоний". СТава дума за фалшиви митрополитни публикации от кой знае какви профили. Никъде не е имало интервю или публично ГОВОРЕНЕ. Само писаници из интернет Папата бил добър пастир - ами да за католиците. На кой му дреме, никой не му пречи, не го е спирал да ходи при неговите си хора. Папата си тръгна и никой не се интересува от него! Само МЕДИИТЕ, които насаждат спорове и кавги чрез в стил "Този казал, това, онзи онова и т.н." Аз познавам и католик и протестант, но на съседска основа - ми никой никого не ръчка колко вярва или не вярва. СТИГА С ТЕЗИ МЕДИЙНИ ДРЪНКАНИЦИ. Всеки си е такъв какъвто Е!

Не си струва да се чете нататък, щом в заглавието има този подпис.

Същия автор нищо не спомена за ,тайните общества ,които отдавна управляват Ватикана ,това са илюминатите ,НПО--та и др. БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ нашите духовници във БПЦ които не се подведоха и изобличиха циничното поведение на ПАПЧО ,за разлика от мазното държание на нашите медии и политици .

Аз така и не разбрах какво налагаше това посещение на папата...Каква беше целта на занятието, както казваше моя ротен? Единственото, за което се сещам, е да се опита да посее разкол в обществото ни - между нас и нашата църква, между нас по различни въпроси свързани с мигрантите и т.н.

Дойче веле ме изумяват винаги с начина на излагане на фактите!! все едно чета Работническо дело от преди 30-40г. тиха и спокойна ултра комунистическа пропаганда в полза на партииния им ръководител бабата!!!!

"...През 13-те години, в които е кардинал, бъдещият папа се отличава със скромния си начин на живот - пътува с градския транспорт, живее в малък апартамент..." Дайте пример за наш висш държавник и духовник!

Голям клоун, пътува един път с градския транспорт което струваше милиони за охраната му а нали за цирка. Един митрополит които всички плюехте пътуваше с влака за София (ама сам а не като папуняка половината влак да е спец части) един патриарх спеше на кушетка 35 години, духовници отвориха дома си за да приютят бездомни и даже наркомани, въпреки че сами изнемогваха,от 16 века служим света литургия в която се молим всеки път за мир и за всички хора ама няма цирк и камери, защото Господ е казал: 1. Гледайте да не проявявате своята праведност пред човеците, за да ви видят; инак, няма да имате награда при Небесния ваш Отец. 2. И тъй, кога правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерците по синагоги и по улици, за да ги хвалят човеците. Истина ви казвам: те вече получават своята награда. 3. А ти кога правиш милостиня, нека лявата ти ръка не знае, какво прави дясната, 4. та милостинята ти да бъде скришом; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве. 5. И кога се молиш, не бъди като лицемерците, които обичат да се спират по синагоги и по кръстопътища да се молят, за да се покажат пред човеците. Истина ви казвам, те вече получават своята награда. 6. А ти, кога се молиш, влез в скришната си стая и, като си заключиш вратата, помоли се на твоя Отец, Който е на тайно; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве.

антихристът се прави на светъл ангел, тръгнал да завлече с лъжите си целия свят след себе си, но е разкрит антихристът се съюзява с всеки, който е против Исус Христос антихристът се кланя и се моли на сатана

"Нашите духовници"? Че DW е немска (католическа) медия

Бъди бдителен, човече. Ако знаеш признаците на антихриста: не ги помни само за себе си, но и на всички щедро ги разгласявай. Св. Кирил Йерусалимски

Антихристът е всеки от вас, който си позволява да плюе по устоите на българщината - Българската православна църква, независимо от това какви са или не са поповете ни, защото те са хора като всички нас... Не може и не трябва да свързвате поведението на една институции с правилната вяра в Бога! Нима ако учителя по метатематика в 5-ти клас е противен, то трябва да зачеркнем всички математически науки въобще.... Моля, не хвалете една институция като католическата, която е по-известна с с убийства, индулгенции, конспирации и педофилия, отколкото с каквото и да е друго нещо. Останалото е добре организирана маркетингова кампания, добре премислен фарс опакован по най-добрия за консумация от публиката начин. Фарс, който продава много повече от вяра, а именно влияние!

Ама то статията била от Дойче веле..щом видя тази еврогейска медия и ми става ясно що за бълвоч ще се изсипе..омръзна ми от тяхната неприкрита пропаганда срещу нашия православен народ! Айде скрийте се, соросоиди писачи. докато има православие, ще има и България! Ей, писачо, защо не спомена за задължителния данък дето го плащат католиците, а за банката??продажна медия е дойче веле!

Как кой ?! Той.

кой - папата е

Само ще добавя думите на покойният Радой Ралин-"Духовници полковници, не навеждайте се от амвоните, да ви се не виждат пагоните!"

А дали е така или е просто черен пиар. Защото освен приказки, доказателства не сме видели.

Католицизмът и православието са двете страни на един и същ медал.В миналото са били едно и скоро пак ще бъдат. Затова истинското християнство се отделя от католицизма под названието Протестанство по време на реформацията на Мартин Лугер.В православието дори и реформация не се случва.Розбира се,днес и протестантите до голяма степен се опорочиха и отстъпиха от истината,затова както е казал апостол Павел-"Всичко изпитвайте,дръжте доброто."Доброто е това,което пише в 4-те евангелия и книгите от Новия завет,признати от котолици,православни и протестанти за свещено писание.

От всичко разбрах, че се разиграва за пореден път пиеската "Хляб и зрелища!" Как се радва народ, който няма пари за хляб?! Като му сервират зрелища за милиони. Има едни пари в милиони за усвояване. Има едни лъжи милионни, като за пред избори. И лов и риболов. На милиони "черни овце" и "шарани". И на милиони души ограбени, които разделят, местят, събират, разпределят, размножават от една територия на друга. И милиони ресурси в политкоретно правилния джоб. Е, как да не хвърлят по някое и друга петаче, милостиня, церомониална молитва за мир?! Който иска мир, се готви за война! Размахва духовния меч, който отсича истина от лъжа, добро от зло, свобода от робство, разум от безумие, добродетел от порок... Не се моли със скръстени ръце пред зрелищни олтари, нито съучаства с войните на мрака. Защото утре ще поднася децата си за жертвоприношение. Защото утре децата му ще станат заменими от ГМО роботи. А това е против основният закон на живота - ЕВОЛЮЦИЯТА!

Всичко си върви по план. Ревовете от либерастите след посещението на папата е поредната целенасочена кампания, която трябва да внуши на българите, че са изостанали, недодялани, расисти, ксенофоби, че моралът, ценностите и културата им са отживелица, че бъдещето е в безконтролна имиграция и циганизация на България, под формата на наложен отвън мултикултурализъм. Може да не вярвате, но това е така. Младите поколения, които са най-податливи на този тип пропаганда след години ще са хората, които така подготвени няма да се поколебаят да заменят собствената си българска идентичност с някаква въображаема пан-европейска идентичност. Започва се с Православието, което според дойче веле е отживелица и не в крак с времето. Ще се премине и през Кирилицата, която ще трябва да заменим, защото видите ли, цяла Европа пише на латиница. Историята ни я прекрояват отдавна- турците от поробители станаха едва ли не братя, етнически сме трако-прабългари но от тюркски произход, тия, които ни взимаха територии. сега са ни съюзници... Физически също изчезваме, като младежта ни ходи да попълва редиците на морално-изродените западни общества. Така лека-полека българското самосъзнание ще изчезне и България ще остане едно географско понятие и бележка под линия в книгите по история.

Нашите православни попове са по-прости и недодялани, католическият клир е много по-рафиниран. "Рафиниран" обаче не означава "праведен". А ако говорим за историческите жестокости на църквата. православието може само да диша прахта на католицизма.

ПР-ът им е по-платен от ПР-ът ни:) А да кажете нещо за разузнавателните им служби?

Кои това? КГБ ли?

И едните и другите са агенти,начело с патриарха,но пак православните им дишат прахта.

И папата е йезуит, много добри, щото са ползвали тайната на изповедта. Въобще католицизма е повече манипулация, от колкото религия.

Добре че дойде папата. Митрополит Наум и митрополит Антоний показаха с кого са. Поне да знаем православно вярващите.

Има и други,които не зтаешб

Право е на всеки да избере с кого да бъде. Едните ще бъдат при овцете, другите - при козите.

прост човек ,какво ли не направи ,за да се задържи на власт само и единствено да краде.даде пари на поповете ,за него те са по важни от всеки друг в държанвата.А какво са поповете ,най големите грешници и крадци.Вече не можем и в храма да влезем,в ръцете те гледат от колко пари свещ ще си купиш.АНАТЕМА.Няма на кого да се опреш в беда вече,затова най добре е у дома пред иконата.

Нямаш нужда и от икони ти си безгрешен човече. Да му мислят грешните попове.

АЙДЕ ДА НЕ ПРЕДЕШ ТЪНКО,ТЪНКО! ОТ САМОЛЕТ СЕ ВИЖДА,ЧЕ НЯМАШ ОБЩО С ВЯРАТА,ЧЕ У ВАС ИКОНИ НЯМА, А ПО-СКОРО ПОРНО ПЛАКАТИ И ЧЕ ЦЪРКВА СИ ВИЖДАЛ САМО НА КАРТИНКА!

плюенето показва страх , а от какво е породен тоя страх ? най вече от това че ясно се каза ; модела е фалшив и заедно със ; системата ; се вършат най големите престъпления срещу Хората . Колкото до антихриста ,то вселенията му в човешките духове са доста по малко от Божиите , и те доста бързо се разпознават по деянията им , макар че си пишат ;закони; в опит да изкривят Истината рано или късно деянията им излизат на Светло

А бога на ватикана е ПАРИТЕ И КАПИТАЛА НА ционистите и глобалистите. АНАТЕМА.

Наум и Антоний - покупката на Антихриста-Папа! Дойче веле - папа Папа и мама Меркел.....какво да говоря по-вече!

Докато DW получава задокеански заповеди, на германците скоро ще им писне и ще си изберат съвсем демократично поредния немски "чичо".

Стига сте ни занимавали с православната секта. Към нея реално гравитират и имат активно отношение и реално доверие не повече от 50 хиляди души.Всички останали се идентифицират с нея , понеже е официална и от страх да не ги вземат за различни, което на Балканите е дамга, а си вярват в квото си искат. Повечето от половината "православни" вобще не вярват в Бог , а някви сили, други гравитират според полит конюнктурата, трети си правят полит кариера на неин гръб , някои просто искат да ги оставят на мира и се пишат православни, други бъркат религия с патриотизъм и.т.н. Реално половината българи не са кръстени, а 95 процента не знаят кво причадтие

Това устройва църквата прекрасно. Ако хората разберат, че на църква не се ходи , за да се пали свещ , а за причастие , то приходите от свещи ще паднат главоломно. Поповете ги устройва тази ситуация -никакво усилие, полит покровителство, пари от свещи и треби, без данъци и счетоводство , милиардно имущество с което разполагат без контрол и осветяване и без никаква дейност извън обряда и държавна помощ отгоре. Всички градски попове са милионери, месечно 5000 не ги харесват и не се хабят за някви вярващи и нещастници, стига само да потвърдят лудо очи и да бълват омраза напосоки , вероятно омерзени от собствената свинщина.

"Крум" сам си пише сам си отговаря. Поповете милионери, а кандидати за семинариите и богословските факултети почти няма. Няма, няма кандидати за милионери. Как се омотавате сами в собствените си глупости.

ЛИЧИ СИ, ЧЕ СТЕ НЕГРАМОТНИК. НЕ ПРАВОСЛАВИЕТО СЕЦЕПИ ОТ ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ, А КАТОЛИЧЕСКАТА СЕКТА.

Не съм разбрал, кой е антихристът? Бойко ли? Разбрал съм, че той е съвсем съвсем е прост. Става дума за магистралите и мостовете, който папата го насърчил да строи на Западните Балкани. Що касае папата- истински цирк. Возят го като екзотично животно по градовете в идиотския папамобил.

Поредният бълвоч от Дойче зеле!

се разплача. Колко измислена история, както и за смешните фигури в италианското правителство - никаква ксенофобия - просто представление за печелене на гласове. А и малко им писна германски и френски кораби да карат постоянно имигранти от Африка до Италия. Няма църква, която да е необходима за вярата. А педофилски църкви най-малко. Всичко е филм, набийте си го в главите, представление за баламосване на народа.

Сцената на молитвата на Папа Франциск за мир беше конструирана от 6 фигури на представители на различни вероизповедания, 6 фигури на деца и 6 факли. Това е запечатано за поколенията. Вижда се на всички снимки от представлението.

Това само доказва че този Папа Франциск е пълен неверник! Слабата католическа религия, при която всичко се купува...!

Цирка с молитвата на площада беше върха на театъра и клоунадата. Дали е спрямо учението което ни оставя Христос? Мат. 6-5: И кога се молиш, не бъди като лицемерците, които обичат да се спират по синагоги и по кръстопътища да се молят, за да се покажат пред човеците.

666 - това ли казвате?

Не го казвам, виждам го.

За католическата църква такива проблеми като инквицзицията, педофилията, купуване на индулгенции, убийствата са нещо нормално! Някой вярва ли на католиците?! Ватикана се е превърнала в нещо като "държава в държавата"! Въобще Католическата църква се е превърнала в нещо като ЕООД и някой вярва ли на Ватикана?!

То и в БПЦ има не един и два докадани случая на педерастия.

Нещо бъркаш двата щата - хомосексуализма и педофилията! Знаеш ли изобщо какво е педофилия?

И двете са мерзост пред Бога.

„Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч” (Мат. 10:34). Така е казал Господ. Чети, като да е казано: „Не съм дошъл, за да примиря истината с лъжата, мъдростта с глупостта, доброто със злото, правдата с насилието, скотообразното съществуване с човечността, невинността с разврата, Бога с мамона. Не! Донесох меч, за да разсека и отделя едното от другото, та да няма никакво смесване.” С какво ще ги разсечеш, Господи? С меча на истината. Или с меча на Божието Слово, което е все едно. Защото Истината е Слово Божие и Словото Божие е Истина. Апостол Павел съветва: „Вземете духовния меч, който е Божието слово” (Еф. 6:17). Св. ап. Иоан Богослов в Откровение пък видял Сина Човечески, седящ сред седем светилника, а от устата Му излизал двуостър меч (вж. Откр. 1:12-16). А мечът, който излиза от устата, какво друго би могъл да бъде освен Словото Божие, Словото на Истината. Този меч Иисус Христос донесъл на земята. Този меч носи спасение за света, а не примирие на доброто със злото. И сега и винаги и во веки веков. Че това тълкувание е правилно се вижда от по-нататъшните думи на Христос: „Защото дойдох да разлъча човек от баща му, и дъщеря от майка й, и снаха от свекърва й” (Мат. 10:35). Защото ако синът поеме след Христа, а бащата си остане в мрака на лъжата, мечът на Христовата истина ще ги раздели. Истината е по-скъпа от бащата. И ако дъщерята тръгне след Христа, а майката си остане упорита отрицателка на Христа, какво общо би могло да има между тях? Христос не е ли по-сладък от майката? Същото е и със снахата и свекървата. Не ме разбирай обаче неправилно, че онзи, който познае и обикне Христа трябва веднага да се отдели от своите сродници. Не е написано това. Достатъчно е да се отдели с душата си и да не приема в душата си нищо от помислите и делата на невярващите. Защото ако биха се отделили вярващите от невярващите, в света биха се образували два враждуващи помежду си лагера. И тогава кой би учил и изправял невярващите? И Самият Господ търпял неверния Иуда до Себе Си цели три години. Мъдрият Павел пише: „Неповярвал мъж бива осветен чрез вярващата жена, и неповярвала жена бива осветена чрез вярващия мъж” (1 Кор. 7:14). Накрая ще ти покажа какво духовно тълкуване на тези Христови думи дава славният Теофилакт Охридски: „Под баща, майка и свекърва разбирай всичко старо, а под син, дъщеря и снаха – всичко ново. Господ иска Неговите нови Божествени заповеди и учение да победят всички наши стари греховни навици и обичаи.” И тъй, думите за меча донесен на земята напълно подобават на Христа Миротвореца и Мироподателя. Той дава Своя небесен мир като някакъв небесен балсам на онези, които искрено вярват в Него. Но Той не е дошъл да въдвори мир между синовете на светлината и синовете на тъмнината. Поздрав на теб и на децата. Мир вам от Бога и благословение.

Благодаря!!!

Достатъчно е да се види пловдивския папардак Николай целия в лукс, отговора на заглавието е ясен.

Идеята и канона са вечни и важни.

Достатъчно е да се прочете Откровението на св. Йоан Богослов за да се види кой е папата. Лъжепророка, който ще бъде заедно със Звяра /Антихриста/.

Православните скотове, увлечени от незманната си лакомия , се забъркаха отново в политически игрички и отблъснаха и изкушиха малкото вярващи , за да придобият фенове политически играчи и и парички от тях. Е ква е тази институция и какъв е тоя търбух на 600 попа , които с 10 милиарда имущество не могат да си наситят алчността и да бъдат независими. По цял свят църквите са прибежище и крепило на онеправданите , проблемните и осиротелите , отделят огромни суми за милосърдие , нашата свинска църква с 10 милиарда , които обслужват само кефа 600 калпака служители или по 16 милиона лева имущество на килимявка, го дава социално слаба и бедна и предлага политически услуги , за да се угояване, без да и помислила за нуждаещи и проблемни.

Да бе да! Твоите католически изроди дето разкарват оня оял се и облечен в бяло поп наречен Папа, дето го разкарват като чучуло по Европа и останалия свят да опрощава за пари крадци, изнасилвачи и убийци и дето мълчи като ГЗ за какотлически попове- педофили ... Тази религия ли ще ми препоръчваш?

Българския и Македонския НАРОД са ЕДНО!!! ЕДИН ГЕН ЕДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!! А НЕ както каза антиХриста франциск. АНАТЕМА.

Папата не ме вълнува изобщо, праволсавен съм, ходя на църква от време на време на литургия, да, знам канона, да еретици са католиците, да, не може да има ощо богослужение, против икуменизма и икуменистите съм (като Горанчо Благоев например), също така в Богословският факултет е пълно с хора с Римски стипендии, които работят за Папата отвътре. Напълно подкрепях неучастието на БПЦ в икуменическият събор в Гърция миналата година и не смятам, че митрополитите ни в по-голямата си част са лоши хора. На великден Йоаникий учеше хората как да се кръстят - беше пълно с хора, които явно за първи път влизат в църква. НО, дебело НО - не харесвам и не одобрявам фанатичното и откачено поведение на Николай пловдивски - според мен той е ченге, внедрено в Църквата да я превземе отвътре и да отблъсне колкото се може повече вярващи от нея. Много съм притеснен да бе го изберат за следващ патриарх. Господ дълъг живот да дава на Патриарха ни, че след него не ми се мисли какъв може да изберат. Колкото по-млади са свещениците ни, толкова са по-крайни. Не знам защо така.

Добре, а защо ви приснява това, че той повтори думите на светите отци за антихриста и обединението на религиите?

Притеснява ме не цитирането на светите отци,а че ходи отвреме на време на църква и в тази църква в която ходи,не получава нужното просветление.Вке пак освен католици и православни има и протестанти,там обясняват по-разбираемо.

Абе много добре ми е ясно, какво са казвали светите отци за Антихриста и т.н. Само дето в днешно време като се изсипеш да говориш по този начин, не постигаш нищо друго освен омраза и капсулиране. Това Николай го владее много добре. Не ми обясхянвайте как протестантите обяснявали по-добре и т.н. Не е нужно да сме толкова демонстративно ортодоксални. Още се сещам как Мадона му пречеше и т.н. Но се сещам и как имаше охрана от мутри да го пазят от Господарите, че е близък със Свинаря, и т.н. и т.н., а това определено не личи да му пречи, ако че е много ортодоксален.

Не зтаеш много неща,защото си псевдохристиянин,като повечето православни.Истинско християнство е имало преди сатана да го превърне в държавна религия при император Константин в "един свят,в който той е князът".След това логично "портите на ада се опитват да му надделеят."затова "всичко изпитнайте,дръжте доброто."

ЗАТВОРИ СИ ПЛЮВАЛНИКА! ЗАТОВА БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН СЛИЗА САМО ПРИ ПРАВОСЛАВНИТЕ НАЛИ?! ОТ ВЕКОВЕ ПРИ ТОВА! МНОГО ВИ БОДЕ ПРАВОСЛАВИЕТО,АМА ТАКА ЩЕ Е,СВИКВАЙТЕ! ПРАВОСЛАВИЕТО Е ИСТИНСКОТО,АВТЕНТИЧНО ХРИСТИЯНСТВО,КАКТО Е СЪЗДАДЕНО ОТ АПОСТОЛИТЕ, ПО ХРИСТОВИТЕ ЗАПОВЕДИ!

Така наречения благодатен огън на Великден е заблуда на сатаната.За него ежегодно се бръскат и бият,а през средновековието е имало и смъртен случай. В Светото Писание е казано какво спасява.Това е ВЯРАТА в Христа и нейното изповядване пред човеците,нищо друго,защото "със сърце човек вярва и се оправдава,а с уста прави изповед и се спасява.".Ето ви и цитат за размисъл и отрезвяване.Откронение на Йоан Глава 13,стих 13 - И вършеше големи знамения,дотам,щото да направи и ОГЪН ДА ИЗЛИЗА ОТ НЕБЕТО НА ЗЕМЯТА пред човеците. Гл. 4 -И мамеше живеещите на земята чрез знаменията,които му беше позволено да извърши.

Тоя как ви се изхрачи в помазваческата сура с изказването си в Македония.. ама така е когато само сервилничиш.