Дойде часът за ”касапина на Балканите” Ратко Младич

Той е обвинен в извършване на етническото прочистване в бивша Югославия и организирането в Сребреница на най-жестокото клане в Европа от 1945 г.

Обратно в новината

Коментари - Дойде часът за ”касапина на Балканите” Ратко Младич | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПО СТАРОТО ПРАВИЛО,"СИЛНИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ",ЗАПАДНАЛИТЕ ВЪРШАТ ЧУДОВИЩНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО,ПРЕД КОИТО РАТКО МЛАДИЧ,ИЗГЛЕЖДА КАТО АНГЕЛ!!!

Абе, патрЕоти, вие за силна и велика Сърбия ли сте , бе неграмотници неуки? ПатрЕотчета, да сте чували коя държава на Балканите винаги, абсолютно винаги е била против България? Нападала ни е в гръб, вероломно и предателски? Нали сте големи патрЕоти, бе нещастни неуки малодушни овце? Защо плачете на гроба на Велика Сърбия?

За геноцида на управниците от ЕС спрямо българския народ съд ще има ли някога или да ги колим?

Добре е ред.колегията да се въздържа от подобни епитети.Просто зад подобни заглавия надзъртат грозниците,които ви надуват свирката, а вие не можете да измислите поради ред причини.

касапина на балканите е натовската армия.

Генерал Радко Младич постъпи като военен, когато трябваше да поправя "грешките" на "демократите"!

миме кажи на баща ти че и аз искам да му поОправя ниакои грешки

значи като геноцид а? не е никак забавно!!!

Ей тоя го искам министър на вътрешните работи в България за 3 месеца само!

Ееехххх....Да ви сера и на журналистиката. Добре, че барем давате хляб на няколкото НПО проститутки в сайта, които се надпреварват да дрищат под всяка една подобна новина.

ДИР-една препоръка --давайте новенете в сух вид--без журналистически комментари и литературни съчинения за влизане в ВУЗ Никак не е приятно още жими и грамотни хора да бъдат поучавани кое какво е в живота от недоучени младежи--чели учебници писани след 2000 годна --

така се започва и прави война - чрез провокации. Ако сега ж България, в помашки села бъдат изклани 5000 човека ( от неизвестетн извършител, провокатор), и после по BBC обвинят командирът на смолянският гарнизин, например, ще се осмели ли някой да ми каже какво ще последва ?

Никаква милост за престъпниците! Следващият подсъдим пред международния трибунал за престъпления срещу човечеството трябва да бъде кървавият диктатор Путин!

яж му к....ро

Кой си ,мислиш че може да го съди?

незнам... раздвоен съм хем се кефя на твърдостта му...и в същото време си мисля колко инат и твърдоглав трябва да си да мачкаш и убиваш довчерашните си сънародници и колеги- минавайки границата 3 държави пресичам от бивша югославия и в 3те ми говорят на един и същи език и в 3-те са все чешити хора тръгне ли наопаки с тях работата наопаки върви и това е ... балканите верно са буре с барут

Нагласиха сърбите със Сребреница и Младич го отнесе и той. Официалната версия няма нищо общо с реалността тогава. А реалнста е че повечето от тези жертви които му приписват на генерала са сърби. Какво се случи на практика - фесовете изклаха сърбите под погледа на холадските сини каски. След това дойдоха хората не генерала и като видяха какво се е случило подивяха и ги обкръжиха и плениха голяма част от босненците. След което обаче минаха на системета "пленние не брать" и разстреляха военнопленниците. Всъщност това беше наистина нещото за което Младич наистина е виновен. Затова жертвите са на няколко места. Само че сценаристите вече бяха пуснали пропагандата по новините и нямаше как да сменят сценария в движение и да го обвинят за разстрела на военнопленниците. А и думичката военнопленници им разваляше постановката.

А ти откъде знаеш "какво се случи на пратика"? Звездите ли ти го говорят или си ги учил в "курса"?

В някои случаи това изисква патриотизма. Да избиеш другите. Това съответно е неразбираемо за глобалисти , еврогейове и всички други, получаващи пари за да не го разбират.

Няма по - голямо наказание от това дъщерята на някого да се самоубие от срам към баща си. Младич получи най - тежкото наказание през 1994г. със самоубийството на дъщеря му. Затворът ще му се види като коледна забава в сравнение с мъката и срамът който е преживял. На този фон, защитата към Младич,на някои български предатели изглежда тъжна и отчайваща.

Не оставяй реалността да ти пречи, аз още по-малко, но все пак отчети, че самоубийството на дъщеря му хронологически предхожда "клането в Сребреница";-).

Той е истински православен християнин,...жалкото е че са на изчезване.

В УКРАЙНА СЛЕД НАМЕСАТА НА ПУТИН ТАМ!

Ще приема съда в Хага след като осъдят и виновните американци избили по приятелска греша стотици с бомбардировка по бежански конвой ! Много избирателно се помни !

Ето това е вашият герой: .....под ръководството на сръбския генерал Ратко Младич на няколко различни места. Това е най-мащабното избиване на хора в Европа след приключването на Втората световна война. Тази втора група е подложена на 2-дневен терор с избирателни екзекуции, телата от които са безразборно натрупани на видими места. Босненските сърби с внезапни жестове заколват няколко деца в тълпата, която държат под око и изнасилват жени, някои от които губят разсъдъка си. Готовността на хората да избягат с цената на всичко достига степен на лудост. Към края на втория ден няколко бежанци се самообесват.

Тези лоши сърби, тцтцтц...Само "злото жуже" Путин е по-жестоко от тях, нали така? Как един хърватин не беше осъденв тази Хага, бе, за шиптърите на Тачи да не говорим- тях ги изкараха херувими направо, хаха.

Ако Путин или някой от шиптърите на Тачи са правили същите тези неща, заслужават подобна участ.Американските фашисти също.

Това, че сърбите сътвориха много поразии по време на войната не може да се оспори. Такива като Радич не са патриоти. По циничното е обаче, как лицемерите от съда в Хага си затварят очите за зверствата срещу върбите в Косово. Как албанците са нахлували в домовете на хората и са ги заплашвали с нож до гърлото на децата има да се изнесат до края на следващия ден, а който останел така и не го чували повече и на негово място се настанявало поредното многолюдно албанско семейство. Самата Карла дел Понте, която води делата срещу сръбските военно престъпници, после повдигна обвинения срещу водачите на Косовската освободителна армия и дори написа книга за търговията им с органи на отвлечени сърби, но наследниците на поста й сметоха всичко под килима.

КОй организира албанците и мюсюлманите в Косово град Прищина 1989 г . и после в цяла Югославия да започнат бунтове и тероризъм ? Ц Р У !!! Бяха си добра Федерация докато американците не ги разбиха от вътре , после и от въздуха !

Да, като се нас.ерат комунистите, винаги ЦРУ им е доставило лай.ната нали?

Изрод

Къде има паметник на жив американски президент и защо ,глупако ?

Ега ти и несвързаната и недомислена статия - в едно изречение е убиец, после герой, после пак убиец, после болен, после здрав, после осъден, после реже рози, после пък озлобен заради самоубийството на дъщеря си. Такива ли писачи излизат от Журналистика в СУ?!?

Само "българските" националисти ходят на митинги с чуждо знаме, на чужди държави. Да сте видели, сърбин с българско знаме. какво толкова харесват в Ратко Младич, не знам.

се чудите бре, у нас не е ли същото. Държавата(до колкото я има) нехае за това що преминава през нея, и съди тези които се опитват да защитят домовете си, и самата нея.

И аз не долюбвам мангалите, но ненавиждам боклуци, които избиват беззащитни деца и жени. Тоя ще изгние в панделата.

Чети статията. Обвинението срещу Младич беше за избиването на мъжкото население на Сребреница- всички над 13-14 години. Жени не е убивал- затрил е тези, които могат да държат оръжие. Нормално е по време на война да се извършват зверства. Интересното е, че хърватските генерали, клали сърби по аналогичен начин, ги оневиниха до един в същия този Хаагски съд;-).

vasil

Би било оправдано убиването само на такива,които В МОМЕНТА ДЪРЖАТ оръжие.

Младич истрепа военнопленниците. А това е доста далече от геноцида който му се приписва. Но всички си мълчат за прехождащите зверства на Насер Орич и компания, които фактически бяха причнината Младич да изтепа босненските военнопленници. И фактически жертивте на Орич ги приписаха на Младич. Даже в уикипедия се изпуснаха че е изтрепал група от 10 000 мъже.

Вчера погребаха Кастро, днес разбираме, че Младич ще бъде осъден, рублата пада. Нещата вървят в правилната посока.

Остави рублата, гледай еврото, че за него сме вързани;-). Личи си на кого плащат в долари;-).

Само в твоята чутура

Поредната жертва на американо-брюкселски задници,които направиха плана за разпада на Югославия

По тъпа и неграмотна статия не съм чел , "Жертвите не дочакаха правосъдие " , нали ги е избил , къде го чакат това правосъдие !?

Патриот, голям. Хвала.

Ратко Младич не е влизал в бой с въоръжен противник. Избивал е само жени, деца и възрастни. За това ще гние в затвора.

Пак ли от Хага го казват

А кой ще потърси отговорност за избитите християни от 2011 година насам в Сирия? Къде е "великата сила" америка да спре това беззаконие?! На всички стана ясно май, че самата тя дирижира тоя зловещ сценарии! ЛИЦЕМЕРИЕ!!!

Колко милиона невинни бяха избити в Ирак и кой беше изправен пред международен съд.

Мадлин Олбрайт, същата, която бомбардира Сърбия, каза в прав текст, че си е струвало да умрат половин милион иракски деца, за да възтържествува демокрацията в страната им. You Tube: Madeleine Albright - The deaths of 500,000 Iraqi children was worth it for Iraq's non existent WMD's Да не говорим, че тия "оръжия за масово поразяване" така и не ги намериха;-).

"заплашен от геноцид и на път да изчезне при проникването на исляма". нещо а?? нещо така да ви сърби отзад еврогейчетат с минусите?

Когато някой "българин" се прекланя пред чужди националисти, това означава, че е готов да продаде България. Само комунист може да хвали убийци на деца.

си ти бе цървул? сигур си учил в НБУ при "историка" пламен цветков а?))))

Генерал Радислав Кръстич, командир на Дринския корпус, бранил Сребреница, е осъден от Хагския трибунал на 45 години затвор, а сетне този срок е намален до 36 години. За "помощ в извършването на геноцид", факт който изобщо не е доказан! Напротив. Дражен Ердемович, хърватин, наемник, е осъден от съда в Нови Сад (Сърбия). Предаден в Хага, където признава че лично е убил 80-100 мюсюлмански пленници е в вече на свобода. Неговият съучастник Марко Бокшич, хърватин, наемник е заловен в Бостън. Преследва се в САЩ за нарушение на емиграционните закони(!!!).. Карла дел Понте дори не го е изисквала в Хага. Насер Орич главорезът, виновен за смъртта на над 3800 сърби, много от които убил лично и сриването на над 200 села, бе осъден на първа инстанция на две години затвор за военни престъпления срещу сърби през 1992-93 година. Комисията подчерта, че няма съмнение, че между септември 1992 г. и март 1993 г. срещу сърбите, държани в двата затвора в Сребреница, са били извършени тежки престъпления. Орич бе оправдан по всички други обвинения, включително пряко участие в убийствата и отговорност за "неоправданото разрушаване" на сръбски домове и имущество. Апелативната камара на Хагският трибунал се произнесе, че правните изисквания за доказване на престъпната отговорност на Орич не са били изпълнени. Затова отмени неговата присъда и го обяви за внимание невинен(!)

Западът защити католическите нео-усташи. Осъди само православните сърби;-).

Дреме му на " Запада " католици или православни ..интересите са други

се повтори и с албанските и косовски мародери. Няма нито един осъден от тях. Само няколко години след "отцепването" им, Европа пропищя от тях. Най брутално завзеха пазара на наркотици и проституция в Западна Европа. Организаторите на това нещо са управници на непризнатото от всички страни в Европа - Кососво. За тях няма съд и присъда. Съдят само тези които защитават земите си.

"заплашен от геноцид и на път да изчезне при проникването на исляма". нещо а?? нещо така да ви сърби отзад еврогейчетат с минусите?

Комунистите - путиноиди величаят един сръбски националист. Утре когато някой втори като Младич предяви претенции към България, комуниста - путиноид ще го посрещне с цветя и дъщерите си. Комуниста - путиноид не е чел българска история, за да знае, че сръбските националисти са най - големите врагове на България. Но с ограничените си глави - толкова. Повече не може да се желае от неуки хора.

Когато втори като Младич предяви претенции към България, ще му мислим. Дотогава ще се възхищаваме на сръбския народ, че вдигна оръжие в защита на държавата си, че се би срещу половината "демократичен"свят за запазване на целостта на държавата си. Ще се възхищаваме и на героите на сръбския народ от онова време. Дори във враговете ни уважаваме смелостта. В тази връзка в САЩ и западните държави няма какво да уважаваме изобщо;-).

Простено ти е. Вие комунистите сте ограничени хора. Не си чел българска история и не знаеш , че сърбите са нападали България. А и ти вече си го измислил. Ще ги посрещнеш край Драгоман с чеверме и греяно вино. Такива сте си комунистите, предатели на България.

Блестяща възможност за печалба в интернет, в свободно за вас време, без никакви вложения и начален капитал. Изисква се само регистрация на link След регистрацията почвате да въвеждате кодове, за всеки въведен код се плаща. Има възможност печалбата да се изплаща както по дебитна или кредитна карта, така и по WESTERN UNION, изключително бързо и коректно.

Дават ли пари? Или само рубли получавате?

Сръбски герой.

Комунист -србски герой,безродник

бахмааму и безполови геймафродити тук

Сръбски партизанин. Дори сърбите са го признали за престъпник. 16г. се укриваше. На бесилото, за назидание на комунистите.

комунист

Призна го президента им, Тадич. Изтъргуваха го. Народът го криеше;-).

Интересно,как трябва да се нарича верният приятел на Президента Буш,Хашим Тачи?Наркобаронът на Балканите,Оръжейният гений на Балканите или Царят на етническите убийства,търговията с хора и контрабандата?Двоен стандарт-за кой ли път.АОК терористична организация ли беше-категорично да.Но лидерът й,имаше имунитет и протекция от Вашингтон.Бомбардираха БЮ,както не го правят с ИДИЛ.С обеднен уран,при това.Първата бомбардировка в ЕВРОПА,след ВСВ.Югославската икономика беше от най-силните в Източна Европа-разсипаха я,разграбиха я.Външният дълг на БЮ беше нисък-направиха го по 100.Обезцениха динара.А на сърбите предложиха живот в анклави,"пазени"от Международни сили.Така стана в Босна,в Косово,направо ги изгониха от Хърватска.Много хуманно.

достоен борец против мангализацията на странат си....изпреварил времето си...сръбският Жуков

Прав си! Точно като Жуков е, мегаломан и убиец! Но ти си чел напудрената история за ЖУКОВ, за да се омаловажи Сталин. Прочети и Суворов какво пише за него! Но вие сте си откърмени с постулати и фалшификати! И докато другите народи се развиваха, ние живеехме с комунистически лозунги, и така и досега. Виж и на какво дередже е Сърбия, а на какво - Хърватия!

на Педераско Младич му са взели девствеността група надарени мюсюлмани затова ги мрази цял живот(а има и такива жертви и от пишещите както се разбира)

За всеки един от вас се пази по един 7,62 нанадписан с имената ви. Всички сте ни известни...

ПЕДЕРАСКО СПОКО АМИ АКО НЕ УЛУЧИШ ....ТОГАВА КЪДЕ ЩЕ СИ КРИЕШ ДУПЕТО

И майка ти я знаем.

Повече сърбомани на едно место може да има само в Македония, но и тук не им отстъпвате. Тези промити мозъчета, национал-социалисти са за Хага, всичките.

иначе голем кеф да те клатят "мирно" Доганя Местаня и Ердоганя...нали така Хаджипенчович?

По абсолютно същата схема трупове на главорези от АОК бяха представени от същите западни медии като жертви на сърбите в Рачак, Косово, което бе посочено като официален предтекст и използвано като оправданиеза агресията на агресията на НАТО през 1999г. срещу Белград.

де и ние да имах ме такива генерали...

За едни е касапин, но за други е национален герой. Така както хан Тервел за нас е спасител на Европа, но за арабите е дивак-главорез.

Да, трябваше да го оставят да живее в Сребреница....заедно с армията му.Добра работа би свършил.

Тогава са използвани същите пропагандни трикове, които и сега наблюдаваме да използва запада например в САР... Забележете ООН публикува списък с 10 000 имена на мюсюлмани от Сребреница, избити от сърбите по време на пробива им и бягството от обсадения от сърбите град. Потънали в река Ядар, ранени и умрели от раните си или безследно изчезнали. Впоследствие, след войната специална комисия провери този списък, при което се оказа, че 2000 имена елементарно се повтарят, а други 5000 имена са на напуснали този район мюсюлмани преди 1995г. Имало и такива, загинали във военни действия 1992-1994. И така, в списъка останали 2000 човека. Само загинали. Отбелязвам, че отначало, в списъка имало и умрели от рани и безследно изчезнали. От тези 2000 в боевете при Сребреница сърбите убиват 100. Остават 1900. Толкова са бойците на 28-ма дивизия, загинали при пробива, в кървавите сражения със сърбите при Каменица и Снагово. В тези райони бяха открити масови гробове на босненски войници които подконтролните западни медии веднага нарекоха "масово погребение на мюсюлманите, убити в Сребреница". Но селяните от околностите на Каменица и Снагово разказват, че след боевете цялата околност била в трупове на мюсюлмански войници. Била 30 градусова жега и зловонието било страшно. Затова ги заровили в общи могили.

Първо западните медии, а след тях и всички по целия свят без никакви уговорки взеха списъка на ООН и приписаха 8000 жертви на разстрел на невъоръжени хора на сметката на сърбите. После босненците и съюзниците им от запад раздуваха жертвите на този "разстрел" на 10 000. Тази лъжлива цифра стои и днес на паметника на "геноцида над босненския народ в Сребреница" Този паметник на информационната война включва имена на несъществуващи хора, хора, загинали до превземането на града и загинали на други фронтове. След войната комисии на ООН много пъти претърсваха района между Поточари и Тузла в търсене на масови гробове, при което, за 10 години действително бяха открити такива с останките на около 2000 души. Но част от тях е възможно да принадлежат както на сърби, убити през мюсюлманските инвазии 1992-1994г. така и на босненски войници, загинали по тези места по същото време. И въпреки тези факти, през следващите години митът за Сребреница, като една от най-широкомащабните медийни лъжи бе умишлено натрапена като клеймо върху целия сръбски народ и стана оръдие за изнудване и шантаж на цяла една страна. Чак през 2007г. международният съд в Хага се произнесе, че Югославия няма вина за станалото в Сребреница и че този случай не може да се квалифицира като геноцид. Да ви звучи познато? Да ви напомня: "руснаците бомбардират невинни сирийци"? "Бомбардират само болници и училища в Сирия"??? Нищо не се е променило в методите използвани от запада оттогава до днес...

Прочетете книгата на Майкъл Паренти "Да Убиеш Един Народ". Майкъл Паренти е описал доста добре станалото тогава,събирайки доказателства и факти за конфликта.Интервюирал е пилоти от НАТО.Никъде автора не е открил доказателства за хиляди избити в масови гробове по етнически принцип мюсюлмани.Но дава факти за стотичи християнски църкви умишлено унищожени с умни бомби. Ето ви откъс от книгата: "Всъщност, те буквално разрушаваха целенасочено страната. Бомбардираха я с различни най-нови оръжия, някои от които се доближават до представите на научната фантастика. Хвърляха токсични, нервнопаралитични газове, специални, силно разрушителни мини, спускани с парашути, бомби, съдържащи уран, черен напалм, химикали за стерилизация, аерозолни препарати за отравяне на реколтата. Използваха се и оръжия, за които дори ние, официалните военни съюзници и и участници в мисии, не знаем абсолютно нищо. Онова, което вършеха там североамериканците, всъщност бе едно от най-големите варварства, което може да бъде извършено против човечеството!" Капитан Адолфо Луис Мартин де ла Ос, участвал в бомбардировъчни мисии като пилот на F-18

путеноидеоти България ще я бъде и няма да ви се осъществи мечтата за южнославянска педерация..ха.ха Забранени са траурните шествия по случай годишнината от Ньойския договор. Навсякъде в страната се провеждат лекции и сказки, в които се пропагандира Балканска федерация от връх Триглав (Словения) до Черно море и от Бяло море до Дунав със столица Белград и Интегрална Югославия под династията на Караджорджевич. ПРОВАЛЪТ НА ПРОЕКТИТЕ ЗА ЮЖНОСЛАВЯНСКА ФЕДЕРАЦИЯ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА В широко експлоатираната тема за причините, предизвикали провала на проектите за южнославянска федерация след Втората световна война, се открояват два основни аспекта: 1) възраженията на западните партньори на СССР, че подобен съюз ще постави проблема за обединението на Македония, което ще ощети териториалната цялост на Гърция, и 2) българските възражения срещу югославския план България да бъде "погълната" и приравнена с останалите федеративни единици вместо "двуединния модел", предпочитан от София. Извън приетите от повечето специалисти тези за английските възражения и българската неудовлетвореност, подсилена от Сталин, е представена и нова - за бързо съзрялото (още през януари 1945 г.) нежелание на съветския лидер да толерира раждането на южнославянска федерация. Подобно внушение правят неговите директни и индиректни намеци, че в перспектива такъв съюз би подхранвал прекалено хегмонистичните стремежи на Тито, би редуцирал обвързаността на Г. Димитров с Москва и несъмнено би ерозирал усилията й да контролира тотално съветската зона за сигурност. Затова Кремъл толерира само епизодично теоретичните проекти за южнославянска федерация с цел да сплашва западните си конкуренти в проблематични за съветската сигурност райони. Федеративните инициативи на Югославия и България се оспорват много по-силно от Великобритания и САЩ,антифедеративната карта, Москва не съумява да намери адекватно приложение на федеративния инструмент.

СЛЕД РЕВОЛЮЦИЯТА СОРОСИТУТКИТЕ ЩЕ ВИ ПРОДАДЕМ РОБИ НА СЕНЕГАЛЦИТЕ :))

Роб като теб е без права. Ти нямаш право на търговия, може да подариш само майка си, на някой сенегалец или латинос.