Кървав атентат в турския град Суруч до Сирия

При бомбена експлозия в турския град Суруч, в близост до границата със Сирия са били убити 30 души, около 100 други са ранени, някои от които тежко.

Обратно в новината

Коментари - Кървав атентат в турския град Суруч до Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има две версии на този атентат. Едната е, че Ердоган и турските служби може би наистина имат нещо общо с атентата, а другата версия е, че ИД е виновна, защото турците искаха да подновят град Кобане, който е на границата м/у двете държави и беше разрушен от Сирия.

Пак ли Путин е воновен?

проникнаха черни убиици след вертолет заради тях ни избиха подават загинали преди минути

Е кой още упреква Турция ,че подкрепяла ИД ? Мисля ,че някой нарочно иска да нагнети напрежение във този район. Дали точно ИД са отговорни за това гнусно деяние ,във всичко вече се съмняваме .Кой със кого воюва ,някой може ли да каже ?

ФАЩ с Европа воюват, не разбра ли?

Много си прост!

с нашите кухи милиционери,защитници на реда,кога ли ще бъдем изненадани от някои фанатик дюнерджия,ще стържем убитите от асфалта и после ще си сипем с пепел главите заради нашата толерантност.

И още нещо- по принцип идеята на турците е ИД да поизтреби кюрдите, защото те заемат 1/3 от територията и населението на Турция, само че май се оказва, че кюрдите са костелив орех и май накрая ще разгонят фамилията на ИД-направо ще ги сгазят! И тогава пак ще искат създаването на Кюрдистан- държава с около 40 милиона население и територия около 400 хил кв. км и повече. Ужас- какво ще правят Турция и Иран- все едно България през 1878 г.- около 230 000 кв.км и население около 6-7 милиона тогава- голям враг на всички!

знае,но Турция не я мисли.САЩ възнамеряват да я компенсират с Южна България,така че турците са на далавера-пясък срещу планини,равнини и красива природа.....а ние ще духаме супата от цялата тая работа

Да, сигурно си прав за намерението на САЩ за Южна България или поне за района на Кърджали. Но затова ние сме си виновни- разгонихме фамилията на армията си- в момента само около 20 000. Преди години само 3-та армия, която трябваше да удържа Турция беше 100 000. След армията разгонихме фамилията и на полицията, 2 милиона емигранти, от които близо 1 милион емигранти преминали през казарма,т.е. можеш да му дадеш автомат и да тръгва; скарахме се с руснаците и т.н. Не знам, ще видим!

Още подкрепяйте ИД и се занимавайте с най-големия ви враг според вас - България! Слушайте САЩ и ще прокопсате!!!

Турците се хванаха с руснаците и сега старите им дружки им показват, че са се объркали малко.

абе много сте гнусни и нагли бе русофилистици дори и атентатът в бургас приписахте на сащ! наглост! атентатът в бургас си е на сметката на иран! всичко е ясно там! хизбула разкриха агент на мосад в редиците им който е дал информация за атентата в бургас на мосад точно бързината с която мосад разбраха кой е извършил атентата накарало хизбула да заподозрад че има агент на мосад сред тях!

Малеййй, колко си глупава! Турция, ИДИЛ и кюрдите са в съобщението за атената. А баба какво си знае, това си бае: Путин, русофили, КГБ, БКП. Хайде, тичкай до чичко Шорош, да пишете позиви и да ги хвърляте от "бойните" самолети.

чети чети по-надолу

Горещените направо са опасни и най-вече за такива , които смятат , че мислят , а те просто бълнуват вследствие на топлинен удар.Препоръчително е за такива хора да консумират повече течности и плодове , и да стоят на хладно докато мине кризата,ако мине.

Ердоган проклина и осъжда извършителите, но ако те наистина са от ИДИЛ той би следвало да проклина и осъжда своя най-голям съюзник - създал и финансирал ИДИЛ. Ако е искрен, разбира се. Лошото е, че заради долни политически интереси загиват невинни. Бог да проси!

Оня ден бях на една масовка. Направи ми впечатление че на входа никой не те проверява за оръжие . При толкова емигранти и боклуци в държавата и натегнато международно положение голямо спокойствие е . То един път ще стане.

Ердоан въоръжаваше Ислямска държава, лекуваше ранените в турски болници и за благодарност те му организираха кървава баня. Това е показателно за "благодарността" на всякаква ислямска измет. Те са "освободени" от чувство за благодарност, защото вярват, че всички, които им помагат са били инструменти на алаха им и затова няма нужда да им благодарят.

Ако са загинали предимно кюрди, събрали се с цел да подпомагат събратята си оттатък границата, то деянието може да се разглежда и като акт на благодарност от страна на ИД за оказаното им от турците гостоприемство.

Зад тая "ислямска измет" стоят САЩ, Израел, Саудитска Арабия и тн. То и атентата в Бургас беше сътворен от "приятели" на правителството ни ако става въпрос.

Я се позаинтересувай във кои болници се лекуват такива терористи, има и снимка със премиера на тази държава където е на посещение на такива ранени. Да ти кажа само ,че не е във Турция.

Според"някой"сайтове,турската армия се концентрира до границата със Сирия.Командоси,пехота,тежка бронирана техника - сещайте се сами...

Да, още миналата година имаше коментари, че Турция се опитва да нападне Сирия и търси повод. Сега май ще се случи.

Няма...

Под действие на наркотици и обезличаване на личността чрез системна психо атака по-лабилните личности непознаващи любовта могат да бъдат превърнати в такива зомбита. Целта е унищожение на исляма и хрситяинствот чрез предизивкан сблъсък между тях, ужаса от който трябва да мотивира хората в името на мира и сигурността да правят компромиси с вярата, принципите си и суверенитета си и в името на новият вавилонски богоборен ред. Зад този пореден атентата стои сатана и неговите обезчовечени роби.

това не е станало без знанието и намесата на Власта в Турция.

"Талибаните" от Саудитска Арабия (повечето бяха оттам) извършиха ТЕРОРИСТИЧЕН акт в САЩ и после НАТО отвърна с военни действия в Афганистан, Либия и Ирак. Това след като също е терористичен акт - кога НАТО ще отвърне на ислямистите ? Тва като отговор на ония глупости, че видиш ли това днес нямало нищо общо с военна намеса срещу член на НАТО и нямало как да се задейства просволутия 5-ти член.

Добър въпрос, на който евроатлантиците нямат отговор...

Ердоган и крайните ислямисти в Турция и ИДИЛ само печелят от този атентат в граничният с Кобане турски град. Тези 300 "социалисти" както са ги писали вероятно са подръжници на кюрдската легелна и нелегална съпротива и целта на атентата е двуяка - хем унищожава противниците им, десетки кюрди в Турция, хем дава идеален повод на Турция да навлезе в кюрдските райони в Сирия, уж да бие ИДИЛ.

Възможно е да е поредния опит да предизвикат Турция да се намеси по суша във войната срещу Сирия. САЩ отдавна настояват това да се случи.

Кюрдите в Сирия искат да се отцепват и се борят за кюрдска държава, но са твърдо против ислямска държава. Затова се бият с тях. Турция пък не желае (визирам правителството) да се ангажира пряко с действия с/у джихадистите точно заради кюрдите в Сирия. Ердоган се страхува от кюрдска държава. Причината е проста - ако има такава държава Турция ще загуби огромни територии. По официални данни от турското правителство в Турция живеят 20% кюрди, но по неофициални те са доста повече - към 30млн!

Не го мисли Ердоган,че ще загуби територии. САЩ винаги му дават нещо в замяна. Ние да не пострадаме.

За съжаление този път май "замяната" ще е Южна България...

ти си мислиш, че клатиш Сирия и Ирак като подкрепяш ИДИЛ. Утре ИДИР те клати тебе. Да видим само кога ще дойде ред на по-едрите риби, т.е. атлантици.

Нима светът не може да се справи с ИД ?

Може, ама не иска! Това е!!!

привет от истанбул! за голямо статие сред убитите нема нито един турцин! все са курди!

То няма как и да има, щото кривоглавата ви "нация" е измислена преди 70 години от един солунски помак, който сега го имате за баща. Измислен "народ", измислена държава, измислена copy-paste азбука и т.н. Пълен фалш сте вие т. нар. "турци"

Само остава да кажеш кой всъщност финансира този помак и каква бе в крайна с/ка целта на светската "революция" в Туркеята, т.е. чии интереси обслужваше. Тогава нещата си идват на мястото и проектът става ясен.

Само дето "помакът" не е помак, а дьонме, тоест ислямизиран евреин. А хората от това племе имат обичая да приемат някаква чужда религия само външно, за заблуда, и така постигат някакви свои цели. А по убеждение си остават непоколебими юдеи...

абе няма как да е точно така,щото сега пред турция стои република.дори и да е започнал,като някакув обикновен човек постизенията му са доста видни и дулготраjни,дори и да не ти отурва република турция е една доста силна дурзава.това е факт.

От българският народ на Балканите по измислена нация няма . Пришълци от Азиятските степи,слели се със славяни и траки и станали мешена скара със продължение от византиици и османци и кръстопът на всякакви минали и таковали и като цяло станали измислена нация нем крадливи хем еб--ви.

Само като ти види правописа човек и веднага му става ясно колко си прост. Стой си в Истанбул и се радвай колко си умен турЦин. Ахахаха

Не иска много акъл , за да разбереш, че текстът е писан на турска латиница и транслитериран, има хора които от България пишат дори и по-зле на латиница. Няма нужда да се леят обиди със и без повод. Някой искал да каже нещо, казал, като не ти е интересно, не чети.

Предишния път, когато избухнаха бомби в този район на Турция, бе заради това, че тя задържа джихадисти, пренасящи хим. оръжие, предназначено за употреба срещу Сирия. Какво ли наруши сега Турция, за да бъде наказана така?

Нещата така се разбъркаха, че сега никой не може да каже, кои са добрите и кои лошите. Но по важното в случая е-как трябва да свърши тая безкрайна и безсмислена касапница. Защото тук важи правилото-че насилието ражда насилие. И така до края на света. Турция при всички случаи ще опере пешкира. Нейните проблеми тепърва започват. Сблъсъка с кюрдите е ниезбежен. А при тях лабаво няма. Проблема в случая е, че ние ще бъдем следващите жертви. А Бойко продължава да смята, че най важното за България сега е, да се откриват пречистмателни станции на обезлюдяващи се селища.

докато ататюрк се стремеше да запази турция като се опитваше на внуши на населението, че първо си турчин и после вярващ както и пълен неутралитет на турция, а ердоган се опита да запази турция ката внуши на населението, че първо си мюсюлманин и после турчин, кюрд, арабин и така нататък както и се опита да се меси по целия свят като защитник на мюсюлманите. ще видим кой кой подход е по правилния.

Прехваленото НАТО кога ще се намеси ? Ей го, нападение срещу страна членка, войната е оттатък границата. Къде го оня просволут 5-ти член ?

Владо, това е терористичен акт срещу кюрдите на територията на Турция, няма военни действия срещу Турция!

Айде стига оправдания за невъзможността на прехваленото нато с 3-те милиона армия и 10-те хиляди самолета да се справи с едни ислямисти, дето нямат никаква защита срещу модерните оръжейни системи и които избиват десетки хиляди цивилни.

До кога САЩ ще се съобразява с руските интереси в Сирия, а не вземе да прочисти това място.

А, пак ли Русия виновна бе? Русия ли свали Саддам и потопи Ирак в кървава баня? Русия ли свали Кадафи и в момента Либия е разкъсвана от гражданска война. Русия ли най-официално говори пред медиите, че подкрепя "бунтовниците" които искат да свалят Асад в Сирия? И всички това в името на дебилните глупости "демокрация и свобода". И има некви дето наистина вярват на тия малоумия.

Поне можеш да ръсиш простотии, ако в друго не вярваш.:)

турчулята нали поддържят идилските психопати - да им сърбат сега попарата!

Не знаех, че Джон Маккейн представлява Путлер!

който копае гроб други му сам пада в него. турция и ердоган са главните виновници за разбиването на сирия само, че сметките им излязоха криви. сега тези които те спонсорираха и тренираха се обърнаха срещу тях. с 4 милиона сирийци и 20 милиона кюрди на турция не и се пише нищо хубаво. те се опитаха и на нас да създадат проблеми като осигуряваха коридор на сирийските бежанци да достигат до нашата граница. както и преди съм писал най голямата заплаха за националната сигурността българия идва от страна съюзник членка на нато. да се надяваме че партията на ердоган а и самият той бъдат изритани от властта за да може турция да престане с престъпното си поведение към своите съседи и се върне към принципите на ататюрк за ненамеса в вътрешните работи на други държави.

Турция подкрепя ИДИЛ, понеже се страхува от създаване на съседна кюрдска държава на територията на Сирия и Ирак. Тази подкрепа е прикрита, с въоръжение и като пропуска доброволци от Зап. Европа за присъединяване към ИДИЛ. А Идил не се е обърнал срещу Турция.

ДИР-а, тук пише ли: "разквартирувани около 300 младежи от Федерацията на младежите социалисти" СОЦИАЛИСТИ! Тогава за какъв спам цензурирате???? Вие въобще четете ли какво пишете или триете както ви падне???

Хане днес счупи глупомера. А не стой на слънце

В тази мешавица кои са добрите, е трудно да се ориентираш. Засега сме приели, че ИДИЛ са лошите, а противниците им - кюрдите и силите на Ал кайда са добрите. Но това е само засега. Утре, ако не воюват по между си, дали ще останат добри, е под въпрос. Дали Ал кайда няма да възобнови терористични актове срещу западната цивилизация! Затова тактиката, въоръжаване и на двете страни, и подклаждане към междуособна война е работеща. В Западна Европа гъмжи от младежи антиглобалисти, така че и един милион да отидат да воюват срещу Ал кайда в Сирия, Ирак и Йемен, все е кяр! Ако наистина американците са създали ИДИЛ в противовес на Ал кайда, двете организации да се неутрализират с неизбежните военни действия, чест и почитания!

Боза с айрян води до подобни тиради.

Нещо не можа да схванеш!

алкайда и идил са едно и също. рожби на ЦРУ служещи за сваляне на законни правителства и създаване на условия за "демократизация"

Не оспорвам, че е възможно да са рожби на ЦРУ. Обаче не са едно и също, а са едно срещу друго, и в момента воюват по между си!

Малко тънкости от района. Ал Кайда там няма, има отрядите на Ан Нусра, движение близко до АлКайда но с мимикрия. По принцип Ан Нусра са съюзници едновременно на сирийската опозиция подкрепяна от мириканците, която просто в един момент се изпари и стана едновременно Ан Нусра и ИДИЛ.

Добре познаваш нещата. Въпросът ми е, Ан Нусра, която е мимикрия на Ал кайда, воюва ли срещу ИДИЛ!

Турция снабдява с оръжие и експлозиви ИДИЛ а те избиват кюрди. Прозрачна история

Да благодарим на миротвореца Обама и САЩ, че създадоха ИДИЛ.

"но не срещу ИДИЛ, а срещу кюрдите, а тук вече интересите им се преплитат и с тези на мириканците, които създадоха ИДИЛ." Значи едните не са срещу ИИДЛ, а другите са създали ИДИЛ! И въпреки това интересите им се засрещат! Първо си разясни за себе си, как се получава това.

ИДИЛ са създадени за да отнемат колкото се може повече територия от законните правителства на Сирия и Ирак. Накрая идват демократичните освободители и освобождават с бомби региона.

Горе долу ситуацията е следната. Град Кобане разположен на стотина метра от турската граница е основно средище на кюрдската съпротива. Град символ в който въоръжените кюрдски отряди са ръководени от жена. Другата пикантна подробност концентрирала едновременно омразата на турци и ислямисти от ИДИЛ, е че кюрдите там носят портрети на Йоджалан - кюрдския лидер който гние в турските зандани като Левски. Третата подробност, не стига че ги ръководи жена боец, което е смъртен грях по ислямските канони, те са и крайно леви направо комунисти. Все смъртни врагове на турско-ислямския съюз в региона. Ето защо се очакват много провокации и в крайна сметка турската армия да се намеси, но не срещу ИДИЛ, а срещу кюрдите, а тук вече интересите им се преплитат и с тези на мириканците, които създадоха ИДИЛ.

Защо ИД разполага с повече американско оръжие, отколкото Ирак, кюрдите и сирийците, взети заедно?

че прекалено бързо се радвате на чуждото нещастие?

цъкайте минусчета, цъкайте ... идиоти

тия са луди до сега анадолците бяха резервирани към военни действия срещу идил...сега я осраха...

с всеки ден все по-близо.

Претекст за мащабно нахлуване в Сирия.

Този е луд за вразване!!!

Идеален повод за нахлуване в Сирия, първа крачка към възстановяване на Османската империя.

първата крачка беше Кипър

нищо не знаеш за Кипър момчето ми, не си тормозете пръстчетата

Ердоган е ислямист, който си мечтае за възраждане на османската империя. е с такъв бойко играеше мачове преди време. турция поддържа исил, защото им върши черната работа по убийства на кюрдите.

Единственото което се разбира от тази ''статия'' е че турците много обиат да пият чай....

общо взето, да

Напълно закономерно. На турска територия са разположени лагерите за подготовка и обучение на бойците от т.н. "ИД". Преди време ги бяха спипали с отровни химикали, но всичко приключи преди да е започнало, поради височайша намеса...

През Турция минават основни снабдителни линии - муниции, оръжие, гориво и т.н. Турция осигурява рехабилитацията на ислямистите. Най много лазарети за тях има на нейна територия. Основната им полза е изтребването на кюрди, които единствени успяват да нанасят сериозни поражения на ИДИЛ. С логистичната подкрепа на ИРАН. Иначе взривът може да е организиран и от МОСАД и от ЦРУ. Те имат интерес от отслабена Турция.

не четеш ли, социалистите са го гръмнали, те само това могат

Атентатора - бежанец , ако ли са и у нас спящите камикадзета !

чудовищата от ИД трябва да се убиват, убиват, убиват!

Това що не го обясниш на Баракчо Хюсеинович който ги създаде ?