Добра новина за любителите на ракията - за казаните

Бюджетната комисия одобри връщане на старите правила за казаните за ракия. Малките казани ще са с вместимост до 1000 литра, а не както досега до 500.

Обратно в новината

Коментари - Добра новина за любителите на ракията - за казаните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че то има ли закон който ГЕРБ да не са опропастили с разни лобистки поправки? Всичките им некадърни промени обслужват единствено техните и на монополистите интереси, в ущърб на гражданите .

Супер аз друга освен домашнярка и без това не пия. Тези от винпромите просто не са от грозде, ами спирт със есенции. Защо човек да пие боклуци.

Доста неадекватно управление по нищо неразличимо от това на БСП и ДПС. Защо въобще правят избори като за 27 години няма един политик в затвора....?

внимавайте с тези закони, защото ще свърши антифриза и лосиона за баня

Това да не ти е блядистан бе.

няма да ви гласувам! маскари!

Шило

Преди време, пак преди избори, отново говореха за това. Ясно е, че тази поправка няма да бъде гласувана, защото няма кога. Поредната ПР акция. Дано никой не им се връзва вече.

Идват избори и Боко се чуди какво да прави за да привлича електорат. Видяхме го колко струва, айде стига толкоз

Ай наздраве, и да го ду.ат митниците и парламента!!!

Ще видя днес 13-ти ПЕТЪК, как МенТа Стоянова ще опита за последно в НС моя "коронен номер"

Идат избори! Едно време даваха банани и имаше ракия бол, сега ракията явно е кът.

Аз да не съм горивна помпа свързана с НАП? ...ако е тъпа кат..овцъ ...помпата Как да ви отмеря 30? А, ако се получи 30.000021230 ? Не очаквайте от мен чудеса! Не мога да Ви събера митата, акцизите и ДДС-то. Първо трябва да си съберете джибрите от бунищата във Вашата градинка, след това да ги докарате до мен и аз ще Ви направя еликсир. Нали знаете къде да ме търсите? Ако случайно не.... е до Митницата в акцизния склад на село ... ПП: Под 5000 тона лютеница не ми возете, че не се паля за толкова. Домашна бира и риванол- не правя, защото се боядисвам лошо. Разните там амфетам и метаафетам са само за износ с декларация, че си прескочил оградата вчера. Анадъмо?

На смотана комисия ракиените казани са ѝ виновни. А може би Путин?

Най ми е сладка ракийца дето сам съм си я варил в тенджера в кухнята на панелната ми кутийка .Става кажи речи от всичко а като поотлежи с някои подправки -да ти е драго да и седнеш но с мярка за да не влезеш в новините.Сега както е студено и панелите скрежасват отвътре само с греяна ракийка и жената в леглото мога да изкарам и един зимен сън тъй ,че нито закони нито акцизи нито чужди мераци за свръхпечалби могат да ми развалят настроението но щом народа има какво да пийва да не го мъчи толкова беднотията и безправието аз съм за .Ха наздраве !

Кои измисли тоя закон и кои го отмени ами ГЕРБ значи скоро наближават избори... Мислете когато ходите да гласувате ако изобщо решите да ходите. Наздраве!!!

Така съм се на насветкал че бело куче през черно оране не виждам. Наздраве !!!

От къде на къде, някой който си прави ракия за себе си, ще трябва да плаща каквото и да е на държавата, че и ще го ограничават колко ракия да си прави? Каква е тая наглост, какво е това кожодерство?

Без данъци може само лосион

И ЯКОрудска РАКия или благоевградска течност за чистачки!

"Друга важна промяна е, че до три месеца ще заработи регистър на всички търговци, производители и вносители на съоръжения за варене на алкохол. " Значи трябва да регистрират всички мангали дето продават някакви измислени казани!

Избори идааааат... Добрите новини почнаха, но след изборите започват да валят лошите новини...

аз си нямам село но пък в HIT има RAKIA грозден - 1 литър на промо - 7.99 :) наздраве!

МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА ПРЕДИЗБОРНО МОЖЕ ДАЖЕ ДА ПОЧНЕ ДА ПУСКА ЦИЦОРАНКА ПАВЛОВА НА ЕЛЕКТОРАЛНИТЕ МЕРАКЛИИ :))

Фири

Да за лично ползване за мелицински цели и за продажба на разменнио начала с алкохолиците от село българина трее си произвежда колко може. виж тия къде продават по улиците на градовете трее се премахнат. Най-вече оти не се знае кво продават в смисъл дали има метил. Я метила го чекам он е син и изтича пръво. После куту препечем нема метил гтрам!

Фири

Ка че ме проконтролират? Треба ми влезнат дома с полиция оти иначе нема ги пушим! у нащо село полицай нема:) Моо ми пратат барети. Обаче това ще бъде такъв антипиар, че че им струва барем минус половин милион гласа. така че я съм спокоен тоо закон е куту за 100 ватовите крушки. сичките ми крушки дома са 100вата! Ем свети с естествена светлина ем сега и грее!

Фири

"stankow егистриран ) 12.01.2017 20:47 . А така, избори идват. Малко четка на избирателите ! :D :D " Избирателете тоо закон въобще не ги интересува по простата причина, че никой никогс не го е спазвал, нема да госпази и никога не би го спазил!!!!! Освен тава варенйето на рикия отдавна свърши хаха технологично е след п;лодоберидбата или изфъргането на комината от бурето което се случва около септември или октомври:))))))))))))))))

Никакъв закон НЕ може да каже колко ракия да си свари българина! Ще си свари, колкото си иска. Точка!

Браво, една добра новина.

За любителите новината е наистина добра, но нещо за професионалистите няма ли?

На професионалистите една крепка наздравица и пожелания за здрав дроб!

А така, избори идват. Малко четка на избирателите ! :D :D

Фири

Маааама ви да ебем проооостаааааа! ебанйееееееееееее!

"Винаро-лозарската камара" пак им се бръкна във бизнеса, затова не одобряват промените!Иначе кой ще им купува боклуците?

Фири

За коя страна става на въпрос? Ние у България си вариме колко си сакаме и компот и рикия и вино и те така!

ВидЕха каква глупост сътвориха и сега ще ни се молят да си варим ракията на селския казан. Дали има такива ливади все още?

до сега къде си я вареше?

Фири

Сакам референдум за рикията! Е те тогава че видите 1005 активност на избори вашта мама и ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТ на резултатете!!!!

Наздраве братя !

Фири

Варенйето на рикия и компт винаги е било в ЧАСТНИЯ ми сектор още от времето на кумунизма всъщнмост и преди кумунизма и са при капитализма и след капитализма че си бъде мое частно дело като ебането на жената акло сакате да знаете де:)

Мисля, че законотворците се усетиха, че извиха ръцете на казанджиите и принудиха много от тях да фалират, като по този начин домашното производство на ракия мина ИЗЦЯЛО не в сивия а в черния сектор. Всеки, дори да няма казан има познат на познатия на познатия който да му свари ракийца. Та, лишиха се и от това перо. Отделно, посегнаха на българският бит и култура. Българите не сме алкохолици, но да седнеш вечер на масата без 50-100 грама ракийца и салата е не само вредно, а и обидно. Българина си знае домашната ракия, защото никой не знае що за алкохоли и отрови слагат в тези по 8-9 лева бутилката. Нямам нищо против да платя някакъв акциз на държавата, а с казанджията да се почерпим по едни свински ребърца на жар, но потъпкване на българският бит и култура - НЕ! Хайде със здраве и наздраве за новината! Отивам да си сипя една!

Нов закон, стар закон, нов закон, стар закон, абе тези мизерници само дейност ли отчитат ?

Фири

ви ебем и законете и законодателете и съдебната система!

Фири

Пу да му се не види! имало закон разбииш ли колко рикия моем си варим я у казана а колко компот мое си вари жената закон нема! Я съм третиран неравноправно на сексуална основа!

Фири

Колко пъти моем да ебем жената по закон????

Колкото пъти я набиеш. Жените са особен род земноводни - колкото повече ги биеш и тормозиш, толкова повече те обичат.

Като те гледам по колко постинга пишеш... май, жена ти сама и самотна си ляга... ама, спокойно, намират се добри хора...

и колкото и да плюете по комунистите те бяха по-разумни от сегашните управници, защото не промениха нищо от съществувалата и преди 9.9.44-та система на таксуване в общините, кметства или селсъвети все тая, на варенето на ракията в селските казанджийници. Хората отиваха сами в общинската управа и заплащаха таксата за варенето, а казанджията следеше за количеството сварена ракия и градусите й и ако имаше нещо в ,като повече добив или по-високи градуси се доплащаше, в общината. Защо новите управляващи станаха толкова малоумни та премахнаха тази утвърдена с десетилетия практика, която бе общо приета и нито държавата нито хората бяха ощетявани?! Разбира се че имаше и хитрувания и други подобни, но до към средата на 60-те в общините имаше и представители на данъчните, които бяха наследници на едновремешните бирници и бързо поставяха на място всеки който се опитваше да дяволува.

И кой малоумник ще отиде да си плати в общината при положение, че си има казан в къщи? Комунистите сте дебили.

Комунистите сте дебили: КОМУНИСТЪТ Борисов напуска пожарната с чин майор, следва СТАЖ при МУТРИТЕ и след това без да завърши Генералщабна академия, с "царски" указ го правят "генерал" Единият се мисли за цар, а другият за генерал!. През периода 1985-90 г., според стилизираната му автобиография, КОМУНИСТЪТ Бойко защитава дисертация и е станал кандидат на науките, сега малък доктор, а за това се изисква т.нар. кандидатски минимум, включващ и изпит по чужд език. А Бойко не знае чужд език. А и къде са НАУЧНИТЕ трудове на ДОКТОР Бойко? Да прочетем и научим нещо и ние, които сме без титли...Да си го кажем направо - ДОКТОР Бойко Методиев Борисов е неук. Почти цяла България (+ РУМЯНА БЪЧВАРОВА, ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА, МАРТИН ДИМИТРОВ, РУМЕН ХРИСТОВ, БОРЯНА ДИМИТРОВА и други боклуци) говори като него: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камЕ, докато ви грабимЕ...

Няма значение кой какъв е, стига за теб да е "комунист", което в днешно време вече непременно не е означава БКП и производната й БСП, а включва и отрочетата й ГЕРБ, ДПС, ДСБ и другите разноцветни парцали.

Тройно препечена сливовица в шише от джони в крачка рьгни ножа у топано ех Бьлгарио умрем за работа на бял чаршав Това е живота в Бьлгария

А така... алкохолизъм бате... брадвен алкохолизъм! Първо се напиват, после се секат с брадвите! Сега народът ще е доволен за изборите!

Някой знае ли със сигурност, колко отровни субстанции има в домашната ракия?

Ako sa koloni za izvariavane niama otrovni takiva!!!

Варенето на ракия е изкуство. Пиенето на ракия е блаженство за душата и празник за сетивата. Това простите комунисти нито го знаят нито го могат. А искат да управляват държава. Който не знае как и не може да пие ракия не бива да му се позволява да припарва до властта.

Сега ще процъфти още един нелегален бизнес с производството на казани и дестилатори щом ще ги вкарат в регистър ,въпреки ,че всеки уважаващ себе си ракиджия вече се е снабдил с казан за ракия и си вари в бараката или в мазето на воля без да плаща никакви данъци ,акцизи и такси и ако произведе повече отколкото може да изпие продава на други ценители пак без данък и акциз естествено.

Във Враца ако не вариш ракия а пък не дай си Боже да не пиеш ракия, обществото те презира и въобще не те брои за човек. Във врачанско индивиди, които да не пият ракия може и да има но аз поне не познавам такъв. Във северозапада ако не пиеш ти си срам и позор за фамилията и си низвергнат отвсякъде.

Пак добре, че не ограничиха по колко пръта суджук се полатаг на смейство.

* полагат

Чакай, има време...

и ракията ще "пуснат", и салата ще обещаят. Всичко.

Блага вест за черният ми дроб!

Предизборни трикове! Сега е момента да поискаме годишната винетка да е 50 лв.

Просто са разбрали, че от тази колосална глупост няма никакъв смисъл и не носи никакви приходи в хазната. Само повод за попържане.

Ба 50, напрво 10 лева венетката и медал от ''президента'', той ся ги раздава безпроблемно....