Започва голямото препитване на учениците

От днес с теста по български език и литература започва националното външно оценяване на учениците от четвърти клас в страната.

Обратно в новината

Коментари - Започва голямото препитване на учениците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Исками се г-н Игнатов да излезете в пространството и да отговорите: КОМУ Е НУЖНО ТОВА ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ??? Та нали след всеки раздел има тестове, нали има класни, контролни, устно изпитване и какво ли още не... Изнервихте децата ни, нас-родителите, учители и за какво - да станат децата ни още по-неграмотни? Господата Дянков и Борисов ни надуват главите - КРИЗА Е, а защо не се обърнат към МО и спрат безмисленото харчене по безмислените матури! ВЪЗМУТЕНА СЪМОТ ЦЯЛАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА!

Да се попрепитват децата за знания, които реално са научили не е вредно, дори напротив, защото както добре се знае бяхме, а и сигурно пак сме на едно от първите места по пълни отличници и учени на глава от населението, но реалните, видимите резултати от този факт са меко казано плачевни. Та нали и самите служители и мислители на МОН трябва да са от средите на тези отличници. Учителите и много други - също. Човек си казва в края на краищата, че просто няма начин, не е възможно толкова учени хора да натворят толкова много и все глупави неща. Обаче е чудно, че след като на самите учени глави им трябва толкова много време да осъзнаят какви редки са ги нацвъкали по учебници и по програми, с кой акъл очакват децата да разберат какво са искали да кажат, като автори, след като и те самите не знаят какво.

Излишно е това външно оценяване. Това е само стрес допълнителни напрежения и притеснения на децата.Преди се държеше изпити само за специялни паралелки и матурите в края на средното образование , а сега изпити на всеки завършен клас. Не е ли в повече на децата?

МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО Е МНОГО ЧИТАВ ЧОВЕК НО ТАЗИ МИЛКА Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ МОН !!! АКО Я ЗАДЪРЖИ , САМИЯТ ТОЙ ЩЕ СЕ ПРОВАЛИ !!! Не знам дали от това външно оценяване не се облагодетелствуват някои от чиновниците в МОМН.А за изпитите след седми клас - то всички средни училища станаха вече елитни,защото имат профелирани паралелки и във всички се полагат изпити. Измишльотините на Даниел Вълчев продължава неговата зам.министърка и в кабинета на министър Сергей Игнатов. Тя кове и нормативната уредба в средното образование. Да, стига с простотийте, бе, жалки службашки, връзкарки и елементарни чиновнички! Докога ще яхате децата ни, "експертки" такива?!То и горките учители долу пропищяха от вас и на цели тумби напускат "системата" ви, където сте се устроили уютно и доживотно..... То не бяха "модули" и "компоненти", то не бяха "системи" и "адаптиране", то не бяха "семинари" и 0други подобни държавни почивки, то не бе чудо......!! Нещастници, затова сме на предпоследно място в Европа по качество на образованието на младите, защото сте мно-о-ого големи специалистки и непрекъснато раждате "иновационни методи, технологии, закони и учебни помагала".....! Правилно старите хора навремето казваха, че простотията не ходи по животните......, а понякога се маскира с пост и даже диплома! Нели Нели ( нерегистриран ) 04.05.2010 14:06 Пак експерименти... Пак ще откриваме топлата вода. Ако знаеха само родителите за какво насърчават децата си... Преди 7 години дъщеря ми завърши - ра английска гимназия в София. От нейния клас всички бяха приети във ВУЗ, повечето дори в чужбина. Сега синът ми е втора година в същото училище. Нивото е паднало БЕЗОБРАЗНО. В английска гимназия,

Според мен е напълно излишно външното оценяване в пети и шести клас.То е свързано с изразходването на много държавни средства и излишно напрежение за децата. Външно оценяване е необходимо само при завършването на етап и степен на образование - четвърти,седми,десети и дванадесети клас.Годишното изпитване в останалите класове може да бъде само вътрешно,училищно, с тестове изработени от експертите в РИО.

60 ( нерегистриран ) 10.05.2010 11:52 вероятно като идея е добре--все пак е някакъв вид контрол.но-добре измислено,лошо изпълнено.1.губи се учебно време.губи се време при предаване на работите от квесторите-има големи училища.3.какво ВЪНШНО оценяване, като работите се проверяват от другарките по съответните предмети в дадено училище.все едно аз да бъда главен съдия на любимия ми отбор.като сложите и подготовката-списъци,разпределе ние на децата по стаи и разнни други бюрокрации....голяма организация пада.да не говорим за натегачи директори,които си правят..контрола..преди баш изпита. Коментар на майка , публикуван на 10.05.2010 11:51 pеплика [quote] майка майка ( нерегистриран ) 10.05.2010 11:51 посредата на май да ми правят изпити при недовършен и незатвърден материал си е чиста проба провален випуск!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! с 10 почивни дни в месеца!!!!!!!!!!!!!!!!

Годината се скъси с един месец, много е неудачен експеримента, диво препускане по материала особено по математика-едва днес взеха последния нов урок, следва класна, за преговор 2-3 часа на този огромен по обем материал-НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ, ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА УЧАТ, другите карат по системата "като няма прокопсия, плюл съм в тази орисия' и зарязват всичко.

вероятно като идея е добре--все пак е някакъв вид контрол.но-добре измислено,лошо изпълнено.1.губи се учебно време.губи се време при предаване на работите от квесторите-има големи училища.3.какво ВЪНШНО оценяване, като работите се проверяват от другарките по съответните предмети в дадено училище.все едно аз да бъда главен съдия на любимия ми отбор.като сложите и подготовката-списъци,разпределение на децата по стаи и разнни други бюрокрации....голяма организация пада.да не говорим за натегачи директори,които си правят..контрола..преди баш изпита.

неподготвени не коментирайте....квестори и проверяващи са преподаватели от други училища!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! но това е НАЙ-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! нито е контрол, нито са взели все още уроците си докрая!!!!!! там е проблема!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! но тиквениците в министерството изобщо не го виждат като проблем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

посредата на май да ми правят изпити при недовършен и незатвърден материал си е чиста проба провален випуск!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! с 10 почивни дни в месеца!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! измислицата на фандъкова докато беше за малко министър и осра изпитите!!!!!!!!!!!!!!!!!!! безмозъчна твар !!!!!!!!!!!!!!!!!! ами ако се разболее учител .........

В кой клас ги препитват по предмета "Българинът и Хората"?

Материалът във всички класове е ужасно много и поднесен по отвратителен Тестове, външни оценявания - всичко е излишно. Децата растат все по-неуки. Системата в образованието е тотално сбъркана!!!

Не може да се преподават по 5 -6 урока и децата да имат успех на изпитите Няма затвърждаване на знанията.