Стягаме децата за училище от 4-годишни

Според Лисабонската стратегия скоро ще сме длъжни да обхванем дори и 4-годишните деца в образователната система.

Обратно в новината

Коментари - Стягаме децата за училище от 4-годишни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е,НЕ ТОВА ВЕЧЕ Е НЕНОРМАЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!! АБЕ НИЕ РОДИТЕЛИТЕ НЯМАМЕ ЛИ НЯКАКВИ ПРАВА?! тОЯ ПОЛУДЯ ОТ МЕРАК ДА СЕ ДОКАЖЕ ПРЕД ЕС. Абе, в чужбина децата са от 4г. на у-ще, ама там има ЧОВЕШКИ условия, подходящи за деца.

Боже прости им , те са болни от шизофрения .

ЛУДИИИИИ ........и НЕНОРМАЛНИЦИ!!! Само се чудят каква глупост да измислят. Нама ли кой да ги прибере тези болни мозъци в някоя жълта сграда, че да спрат да тормозят децата????? Ама и тия , дето са гласували са за бой .....

Уважаемия министър явно незнае ,че 4 годишните деца ходят с памперси още.И това ,че ми изтъква някакъв Лисабонски договор ,който несъществува не му прави чест.Направих си труда да го потърся и прочета и до този момент всеки повдига рамене.И искам да ми каже в кои страни децата ходят от 5 годишни?Явно за да се осигури работа на учители се опитват без да ги интересува мнението на родителите да налагат своите си виждания и изгоди.Аз лично няма да разреша да отнемат детството на МОЕТО дете!Държавата до този момент не е дала и един лев за това дете за да се опитва да го прави еничар на някакви изкукали педагози!То си има майка и баща ,които по-добре знаят какво е добре за детето им!Направо са за разстрел някои.Имам си примери -единия ми племенник тръгна от 7 години ,другия от 6.Ами малкия си беше вечно с главоболие ,болен ,изнервен и разсеян.Запомняше трудно и забравяше бързо.Той просто беше още едно малко дете на което му бяхме отнели 1 година от детството.Като направи 7 беше вече много различен.Беше пораснал и готов ,но намразил училището.

v ger susto na 6 se trugva na uchiliste (normalno), a preduchilistnata e suotvetno na 5. Kolkoto do 4-godishnite s pampersi- javno na roditelite ne im se zanimava da nauchat decata si na elementarna higiena

ами ние учителите какво ще ядем?аз смятам,че трябва от 2 годишни да са на предучилищна.а от три да ги поемаме ние учителите в интернати. ваканцийте да се прибират в къщи.

СКЪПА ВАЛ, ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ ОТ ТЕЗИ ДЕТО РОДИТЕЛИТЕ ГЛЕДАХА ДА ГИ ЗАВРЪТ В ДЕТСКА ГРАДИНА И ПО-РАНО НА УЧИЛИЩЕ ЗАДА ИМ СЕ МАХНАТ ОТ ГЛАВАТА ТА ДА ИМАТ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЗА СЕБЕСИ! МОЗЪКА ТИ Е ПРОМИТ И СИ ПРИЕЛА ВСИЧКО ТОВА ЗА НОРМАЛНО ДОРИ ХУБАВО ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ,ЧЕ НИКИГА НЕ СИ ПОЧУВСТВАЛА СВОБОДАТА НА ДЕТСТВОТО И НУЖДАТА ДА СИ СРЕД МАМА И ТАТКО ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ! ТАКИВА ОТЧУЖДЕНИ ХОРА Е ИМАЛО И ИМА И В НАШЕ ВРЕМЕ! МНОГО ЯСНО,ЧЕ АКО ЦЯЛ ЖИВОТ СИ ЖИВЯЛ НА ТЪМНО,СЛЪНЦЕТО ЩЕ ТИ СЕ СТОРИ ГРОЗНО!!!!!!!!!!

Не знам защо, но си мисля че повечето протестиращи във форума не правят разлика между училище и предучилищна подготовка (в детската градина). Аз самата минах такава подготовка на 5 (имаше даже изпит на края), на 6 бях вече ученичка. Както и много мои връстници, набор 81. И? Чудо голямо - нито сме се претоварили, нито сме изперкали. И е факт, че в много Европейски страни предучилищната подготовка започва от 3-4 годишна възраст и нямат проблеми. Все пак 2/3 от времето е за игри, а другата 1/3 е за усвояване на основни неща - концентрация, дисциплина, правилна реч и т.н. Наистина не мога да разбера от какво толкова ви е страх.

УВАЖАЕМА ВАЛ, НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА ДАВАШ ЗА ПРИМЕР ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ! НЕ ГО ПРАВИ! ТУК Е БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИЯЯЯЯЯ! БЪЛГАРИЯ В КОЯТО ДЕЦАТА СА АГРЕСИВНИ СПРЯМО СЪУЧЕНИЦИТЕ СИ! ТОВА Е ДЪРЖАВА В КОЯТО РЕЖАТ КРАКА НА БЕЗЗАЩИТНИ КУЧЕТА! ТУК УВАЖАЕМА Е АБОРИГЕНИЯ! И ЗА ТОВА НЯМА НИКОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ ДЕТЕТО МИ ДА УЧИ ЦЕЛОДНЕВНО ЗАОБИКОЛЕНО ОТ ВСЯКАКВИ ОПАСНОСТИ ПЪК И ОТ УЧИТЕЛИ ДЕТО ГОВОРЯТ ДИАЛЕКТНО И НЕ ОТБИРАТ НИЩО ОТ ЗАНАЯТА СИ.БОЖЕ СПАСИ ДЕЦАТА НИ ОТ ТОВА НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО! УЖ ИСКАТ ДА ОпРОСТЯТ ПРОГРАМИТЕ А ТЕ ЗАДЪЛБОЧАВАТ ТРУДНОСТА ПРАВЕЙКИ ГИ ОТ 4 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ РОБИ В ПОДЧИНЕНИЕ!

По-добре още майките докато са бременни!

Аз съм казала първа дума-"баба" на 3мес.На 4г. говорех чешки колкото чешко дете,защото живеехме на морето и имахме много приятели чехи,пеех около 20 естрадни песни,на 5г. четях и знаех "Изворът на Белоногата" наизуст...Но на 7г. така ревах,когато почвах училище.Там по-големите и по-силните ни биеха,предреждаха ни на лавката,страх ме беше да пресичам улиците,зимата боледувах,беше студено,а не можех да си стоя у дома на топло...

Веселина, не за първи път ви засичам коментарите, които нямат нищо общо с темата, а само и единствено с вашето трудно детство. Тук няма да намерите съпричастност, потърсете психолог, имате нужда (не го приемайте като обида). А за предучилищната подготовка от 4-год. възраст вече писах - нищо лошо няма, а и се практикува в много страни, далеч по-развити от нашата. Лошото е, че много хора не схващат разликата между училище и предучилищна подготовка. А разликата е огромна.

Защо в коментарите ми виждаш само лошия спомен?Аз пиша и за други неща.Освен това пишеш студено,че няма да намеря съчувствие във форумите и да отида на психолог?!!Какво щеше да стане ако на човек в тъжен момент му кажеш"приятен ден,утре ще се почувстваш по-добре,винаги има решение,радвай се,че сега не си зле,положила си усилия и си се справила..." или нещо подобно,безплатно е.Между другото срещала съм такива хора из форумите.Както и такива,които пишат по-тъжни постинги от мен и то в сегашно време.Преди 2г. един с много радикални възгледи-искаше да убие жестоко нехаен баща,който беше прегазил детето си-всички го ругаеха във форума,а аз,която също не съм случила на баща...му пожелах дете.Защото явно приема родителството сериозно.Той би бил добър баща.Така,че считам,че подходът ти към мен е неправилен.

Защо не ги вземате на училище щом се родят?

Бихте ли ми публикували коментара моля.

Kато учител и родител Ви призовавам:Протестирайте!Много! Учителите са също като децата-от много реформи са обезсърчени.Никой не ни казва по какви учебници ще се учи след 7 клас,като няма дори уч.програми

Предлагам в деня на гласумането в НС на тази поредна простотия да се обединим, както тука във форума и да протестираме пред НС. Нека всички деца са равни - нека за всички да има детски надбавки, места в детските градини, европейско образование. Да, може в някои европияски държави да тръгват от 4 или 5 години, но дали минстъра е стъпвал в холандска детска градина и в холандско училище. Едва ли може да се сравни с обучението по нашите ширини в мизерни условия, с тоалетни от преди соца. И ако просто целта е да се вземат едни пари от едни хора, тогава Ви разбирам господа управляващи. Но ако наистина Ви е грижа за децата не е това начинът. А, ако пък ви е грижа за Ромите - нека целия кабинет посети едно спетнатко гето на завоя от Люлин малко преди Банкя. Там със сигурност не плащат тока даот го крадат от централния трафопост, но съссигурност циганетата са равни по детски надбавки. Е, варно чеима мако хетпатит, а за училище не са чували. Но са равни.

Не съм расист но непрекъснато направо с очите си виждам колко лошо се отразява на българчетата ученето в едни класове с циганчета.Това е не само друг етнос но и напълно различна ценностна система.Мургавите се разгонват рано рано и започват да натискат съученичките си които са напълно незрели и стават лесна жертва и от там ранен разврат и проституция.Ранното сексуално съзряване е основната причина циганчетата да напускат рано училище.Те масово се "женят" и почват "работа".Единици само избягват тази схема.Освен това учителите направо се изправят на нокти как да укротяват несвикналите на никакви забрани и огранчения деца .При всеки опит за по -твърдо налагане на елементарен ред ,пристигат цели тумби заедно с родителите за да се разправят с учителите.Как в тези условия българските деца и то от семейства които правят всичко възможно да ги образоват и възпитат ,няма да се питат защо за едни е позволено всичко а за тях да има ограничения.Като резултат спада мотивацията а и какво ли може да се научи в такова училище?

Ей Скапаняци стига измисляхте глупости а намерете места в яслите и детските градини за ВСИЧКИ ДЕЦА

Ами като искате хванете мангалите и започвайте да ги учите от 9 месечна възраст. Пак няма да научат български. Само ги обучавайте в резервати, отделно от нашите деца.

Не пишете по форумите, а излезте на протести на вън, като гърците! В противен случай ще унищожим още едно поколение!

Г-н Игнатов, значи всички деца са равни пред закона? А колко родители не могат да вземат смешните детски надбавки? Вие знаете ли колко деца живеят мизерно и не идват на училище, защото родителите им нямат пари да им платят картата за пътуване, нямат пари за закуска. Помислете на кои деца може да помогнете, като им плащате пътните разходи, а не на тези които родителите им плащат луди пари за образование.

Що цензурирате ле? Не съм ли прав, че от 4 годишни българчетата ще общуват с циганетата и ще знаят повече цигнаски отколкото български? И на тези 4 годишни деца ще им се осигурява ли къде да спят следобед и как ще стане изведнъж след като и в момента не достига персонал и места за градини и училища? Поредното безумие на най-тъпото правителство управлявало някога тази държава!!!

аз съм в холандия. тук децата тръгват на училише на 4 години задължително. и така е в повечето страни от ес мисля

ИЗОБЩО ЗНАЯТ ЛИ ЗА КАКВА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА СТАВА ДУМА - ТОВА КОЕТО СЕ НАРИЧА ТАМ УЧИЛИЩЕ СИ ЕЧИСТА НАША ДЕТСКА ГРАДИНА - ТАМ ДЕЦАТА СИ ИГРАЯТ, ПОЧИВАТ, РАЗХОЖДАТ НА ВЪЗДУХ - А НАШИТЕ ВЪЗДУХАРИ СЕ ЧУДЯТ КАК ОЩЕ ДА НИ ПОЩУРЯТ

Смятам, че лисаблонската стратегия не е задължителна.

Не пишете по форумите, а излезте на протести на вън, като гърците! В противен случай ще унищожим още едно поколение!

ТИЯ ТОВА ЧУДО НА ПРИРОДАТА ЛИ ЩЕ ВНАСЯТ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ????????????????????????????? ЯВНО ОЩЕ ОТ ДРУГАТА ГОДИНА НЯМА ДА ОСТАНАТ ИЗБИРАТЕЛИ В ТАЯ ДЪРЖАВА

КАТЕГОРИЧНО НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ДЕТЕТО МИ ДА УЧИ ЦЕЛОДНЕВНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТ 4 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ. СМЯТАМ ,ЧЕ ПРЕДУЧИЛИЩНАТА ТРИБВА ДА БЪДЕ ОТ ЕДНА НАВЪРШЕНА ГОДИНА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИМА ИСПИТИ НА КРАЯ НА ВСЯКА НАВЪРШЕНА ГОДИНКА! ОБУЧЕНИЕТО НЕ ТРЯБВА ДА Е ЦЕЛОДНЕВНО А Ц Е Л О Г Д И Ш Н О!!! Така ДЕЦАТА НИ ИЗОБЩО НЯМА ДА БЪДАТ НАШИ А СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА. е НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА .... АКО ВИ ГЛАСУВАМ!!!

Поредното безумие на някой политици, които имат някакви си амбиции да доказват незнайно какво. Кой ще гарантира здравето на тия деца, не само физическото,но и психическото от толкова натоварване.Не позволявайте това да се случи родители, защото ще побъркат децата ви. Така и следващите управници ще измислят друго, и нито системата ще се подобри,нито нищо. Защо учителите не се преквалифицират и да учат, за да бъдат на ниво, понякога учениците им знаят повече от тях.До кога ще търпим да се гаврят с нас, с децата ни, нямам думи от поредната простотия.Децата за това са деца,за да играят и да имат детство, полека им отнемате всичко, а ние ви търпим, питам се защо????

Мислех да положа всички усилия да карам детето си да ходи на училище и да се изучи, но това вече преля чашата. Ще правя точно обратното - ще му казвам - ако искаш ходи, ако не искаш - недей, ако ти се играе - играй! Каква оценка ще ти пишат - няма значение, живей си детството, за да си спомняш един ден. А министърът - да го д*ха под вода!

Ако вие искате вашите деца,уважаеми управляващи,ги пращаите на училище още от утробата на майкте им,но нашите деца оставете на мира да изживеят щастливо детството си.Това вашето е вече простащина,поредната простотия.

кога всички деца ще получават детски?

Става дума за предучилищна подготовка, а не за училище. Такава и в момента има.

ами хора като не ви харесва какво правят тъпите политици, вземете направете нещо, пак ли ще мълчите и ще търпите глупостите им с примирение!!!мисля, че даже на 6 години им е рано но децата да тръгват на училище, би трябвало да си остане както до сега - от 7години.не пускайте децата си на училище на такава възраст!покажете, че имате мнение!

И защо от толкова късно? От люлката трябва, от люлката. Ама ха, хаймани. Ще ди играят. На какво прилича това, а?!?

"Той предвижда още целодневно обучение от 1- ви до 7-ми клас," А дали има достатъчно училища? И сега в много градове се учи на две смени, но при целодневно обучение ще трябват 2-но повече училища.

Отново единодушие във форумите! И отново ПРОТИВ!!! малоумието и кретенизма на т.н."управляващи" / също като с вдигането на ДДС-то с 3-4%/ А бе тия хора, че са идиоти, то е ясно и видно от пръв поглед, и че всички сме на едно мнение за това - също. Но защо трябва да се оставяме и нас, и децата ни да ни направят такива като тях?! Колко деца са отгледали тия, дето израждат подобни безумици? Колко задници, освен техния тотално осран, са бърсали ? Какво училище под 7 години, бе хора? Аз едвам 2 деца успях да отгледам, че и в момента мия редовно задника на сина ми - второкласник, щото не може сам, ами тия чуват ли се какви кретенизми раждат? Та нали все реват, че няма пари за образование, защо сега ще вкарват повече деца в системата, от къде ще дойдат средствата за новите ученици? За психиката на децата и дума не обелват - че те са си деца поне до 5-ти /сегашен/ клас. Как се държи на едно място 4-5-6 годишно дете, на което само игри са му в главата? Що за чудовища ни управляват? Егати престъпниците! Начело с ...

до 4-ти клас няма да се повтаря учебна година. В по-горните класове ще могат да преминават и деца с по една двойка. Нечовешкия стимул да не се учи. Е*бахтии и реформата :))

всички деца са равни пред закона -за кое и кои важи това правило . а защо всички деца не получават детски добавки от 35лв.

Министърът дали е виждал 4-годишно дете?

Умно решение!Ако ромките тръгнат от 4 годишни на училище,ще почнатат да раждат на 8 години.Но много по образовани!

НАПЪЛНО СОЛИДАРНА СЪМ, И КАТО РОДЯТ 5-6 ЦИГАНЕТА ДО 20 ГОДИНИ, КОЛКО ДЕТСКИ ЩЕ ВЗЕМАТ? А? АМА ЗА ЦИГАНИ МОЖЕ, А ЗА НАШИТЕ ДЕЦА - НЕ!

ЯВНО КАТО СТАВА ДУМА ДА СЕ УСВОЯТ НЯКОИ ПАРИ - ВСИЧКО МОЖЕ ДА СТОВАРИМЕ НА ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА ?!

щом децата са равни пред закона, защо всички не получават детски надбавки, а в частните училища субсидия, защото всички са равни - нещо май не се мери с един аршин

ЯВНО КАТО СТАВА ДУМА ДА СЕ УСВОЯТ НЯКОИ ПАРИ - ВСИЧКО МОЖЕ ДА СТОВАРИМЕ НА ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА ?!

Още малко и от 1вия ден след раждането им ще ги пратят на градина. Тия деца кога ще могат да си изживеят детството?