Жената на Боян Петров: Искам той да остане една красива легенда

Радослава е категорична, че ще продължава да ходи в Тибет като на място, където ще се среща с любимия си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А тя има ли наследствено право на дневника на Боян, той има пълнолетна дъщеря, особено пък да го публикува и да печели от това.

извинявайте, ама се оказа, че алпинистите са нищо без своите спонсори. е...

Здрасти дир! Може ли нещо по-реалистично по темата.......................

Мамка му загубена, как може да сме такова нещо хората! как може този тарикат дето мъжка работа не похваща, дето е избягал от отговорности и се е насадил на леко местенце - да работи в музей, да се превръща в национален героичен образ, в пример за подражание, за възхищение! Да се дадат толкова пари за търсене, да се дарят 100 000 за него! Как е възможно това д...а неговата м...а д...а, долна д...ба! Или аз нещо съм ненормален, че съм се хванал да работя в ЖП транспорта да му е..а майката загубена д..ба, тарикат мръсен! Как да напусна работа и да тръгна по планините, неплатена ли да взема , как да оставя колегите в депото, кой ще ме смени! Няма как да взема отпуска, разбираш ли бе охлюв! И тебе долен, мръсен, мързелив плъх, национален герой ще те правят ли, бе! П...рас долен безсрамен, безделник ниеден! Как тъпите хора те превъзнасят, не мога да разбера! От къде имаш пари? Кой ти даваше да ядеш, бе хапльо!

Май от Карлуково доста сте в отпуска тия дни

Ясно е посланието ти, само че, както сам отбелязваш той не се е правил, а го "правят национален герой". Човекът си е взел решение как да си живее живота и така го е живял, до 45-та си година. От там насетне, кой какъв го прави няма да го стопли, защото не е между нас. Та, накратко, щом не си доволен от живота си, взимай си решението и действай! Наслука!

работя мъжка работа, а не в музей, защото ще ме е срам. Приятелите ми биха ме подигравали.

.... за такова нещо трябват хора без работа, без проблеми, дето утрешния ден не ги притеснява, няма за какво да мислят, нямат отговорности, тъпи хора бих казал, дето манията им е над всичко, дето техите капризи са най голямото нещо, най-великото нещо,

Недей дочаква и зори, Върви ори, ори, ори...Като няма прокопсия, Плюл съм в тази орисия! И смяташ, мислиш, до механата. Там, колко щеш, на вяра пий, че то поглеж! Дий ... Дий, воле, дий! Така си мреш, така сме ний, така - поглеж! Дий ... Дий, краста, дий

явно съм серсемин ...

Да, сигурно Боян ще остане една легенда, и една красива ледена фигура в Хималаите, а кому е нужна тази героика?!?, Нямаше ли да е по-добре- днес Боян да е жив и здрав???

отколкото за Боян вече ми писна. Тя пише в фейсбук, медиите я приписват - омръзна ни като горчива краставица. Казват всяко чудо за три дни, изминаха вече 15. Боже, дй ми сили!

Казват всяко чудо за три дни, прибавям, а най-голямото за четири......

Е нали неставате от комповете та май душевия мир ви е нарушен нещо .. е размърдайте се малко, разтъртете се до някоя планина па като виж вземе че ви хареса

то знаем че ще ни хареса, колежке bvlgrи, но съвестта не ни позволява, нали трябва утре да сме на работа и не в музей, а зад волана, на машината, на стана, на кариерата, а самолета, във влака, на хирургическата маса, на кораба! как да стане! За такова нещо трябват безгрижни хора, без ангажименти!

а може и да не съм чел - тази жена, за която повече се пише

Недей дочаква и зори, Върви ори, ори, ори...Като няма прокопсия, Плюл съм в тази орисия! И смяташ, мислиш, до механата. Там, колко щеш, на вяра пий, че то поглеж! Дий ... Дий, воле, дий! Така си мреш, така сме ний, така - поглеж! Дий ... Дий, краста, дий!

Специално за всички пупести дърдорковци и мазни форум-разцъквачи дето се чудят как и на какво още да се изтропат дистанционно-анонимно :::::::)))))))

тук кристално чист с егн, ip, адрес и номер на лична карта:))))) нещастник...

Пиша на лат., защото отговарям на предния:) и той е на лат. (иронизирам го) а ти си истински тъп:)

Бог да го прости! И да му плати спасителните сметки

Някои тук казват че бил смел. Колеги, смелите стават полицаи, отиват в армията, записват се на мисии, стават миньори, .. може и наказателни съдии, ... стават състезатели, стават босжори, борци, каратисти, ... А не да бягаш от хората, чак в планината!

stavat korumpeta ot koito ti ide da hvanesh planinata

Ne si prav!!!

що пишеш с ромски букви? да не си ман.гал?!

Лека му пръст на Боян ! А с тая "дама " няма ли да спрете да ни занимавате ? Писна ни да слушаме за нея ! Тя си прави реклами и си търси място под слънцето , а ние трябва да пляскаме с лапи - така ли ?

За умрелите или добро или нищо - макар, че на съвестта на Боян и неговите съратници тежат много катастрофи и човешки нещастия, като последица заради забавянето на строежа на магистралата! А колкото до женицата до него - сякаш виждам оная, дето се води , че живяла с Дими от Сленг ...

Само не разбрах откога тези високите и смелите ще ни казват какво имаме и нямаме право да коментираме,скъпи абсолютни безполезници като ви интересува свободата и планината,защо искате спасителни акции с парите на байганьовците,а и както е казал Беинса Дуно,най-гнусното нещо,граничещо с престъпление е книгата Бай Ганьо,подла кал върху образа на мъдрия ,трудолюбив и земен,българин

Глупости! Всичко което е писал Алеко за нашего брата е все още абсолютно актуално.

Ако беше ходил/а повече по света, щеше да разбереш, че тарикатлъка не е изобретен по нашите земи, а такива индивиди като бай Ганьо има във всяко общество!

" ... образа на мъдрия ,трудолюбив и земен,българин" - нищо общо ц образа но боян от музея на природата.

не се мъчи да разбираш, що се кахъриш живеи си .... И лучец еж,. водица пий -. И пак поглеж! Дий... Дий, воле, дий!

ако всички пуснем ралото и оставим воловете, и загърбим живота кой ще ни храни?

Lichno ne go poznavam no za men tova e edin istinski muj,i e redno vsichki hora da sa pouchat ot nego.Bog da go pazi.Pochit i uvajenie

Тои е смел човек ниама др какво да кажа.

страх го е да ходи на работа, ужасява се от еднообразието! не му се занимава с нищо.

Конкубинката ще се окаже по-нагла и по-простакела от щерката на Митко Цонев. Спри се бе жена, остави паметта за Боян чиста е неопетнена в съзнанието на хората. Спри да се изтъкваш, да парадираш...

не ти е много висок щом ръчкаш и ти тука, да не прпуснеш да изтрополиш нещо и ти

Драги ми сънародници, вие май наистина не разбирате за какво става дума. Казана за ракията ли ви открадна този Боян, канал Пайнер ли ви блокира, заплатите ли ви намали ... ? Когато небосклона на човек е нисък, добре е да ограничи изявите си, защото, както е писано в книга, която никога няма да си направите труда да прочетете "Дори глупакът, когато мълчи, се счита за умен." Та замълчете драги българи, мълчете до гроб, щото Боян не се мери с ракията и чалгата ви. Трайте и пийте!

Прекрасно и точно казано. Благодаря!

а ти що не спази съвета си безценен??

що за злоба думите са хубави

Боян остана вече в историята.Той е легенда,като Проданвов,СТоичков,Карамитев,Борисов.Един ден за всеки един от тях ще има обширни коментари и разказване на случки.Така е било и при Вапцаров.Оказва се ,че по спомени на тези които са се срещали с него ,той трябва да е живял седемдесет години в непрекъснати срещи с някакви си.

... само едно добро на света, което е направил ми посочете и спирам да хуля подобни егоцентрични противни долихоцефали!

Оставил е следа в белия сняг там високо ... легенда ... пример да си смел и да следваш мечтите си! Ти незнам дали го разбираш това нещо ... нестава за ядене и не се пие а и не се продава ...

morskivalk73

Това е истина.Някои олигофрени измерват всичко в нарчета хляб или навързани наденици.За друго не им стига ума.

и най вече в снега следи не остават!

не е оставил! Остава като един противник на свободата на хората за приджижване по нормален начин. Не иска магистрали, иска "следи в снега". Е, оста ви ги (в снега). И остава като един самонадеян глупак!

При този трагичен край, е пример за безрасъдство. А това, което е направил не е въобще обществено значимо, за да се дава за пример за героизъм.

10000000+ за "любопитко"

Добре че този човек не може да прочете всичките тези злобни коментари и подигравки.Всеки е различен,всеки е смел по различен начин и живее живота си по различен начин,не можем да сме еднакви.Не съдете от вашата камбанария.Като не искате да четете ,просто подминете статията.Но не.четете и коментирате злобно.

... смелост е да излезеш и да удариш един шамар на Тиквата, за дето разграбва България! .. това на гусин Петров е лиготията на непорастналото копеленце!

Дааа, някой да му удари шамар, а ти да гледаш сеир. Господин Бойко Борисов е мнооого добър с такива като тебе. Ако бях на неговото място нямаше да имаш и хляб да ядеш охлюв. Хайде не се напъвай толкова, че ще замирише.

бих ударил шамар и на мишката Станишев,отколкото на "тиквата"Борисов.

morskivalk73

Не знам кой е тиквата,но що не се опиташ.Извикай тази така наречена тиква на двубой и не се крий зад нищо не означаващи никове.Мишките само това могат.

... един малоумник по-малко.

Спами може ли само да те поканя на танц, гледам цладурче си ми ти ::::))))))

Живя смело и умря смело! Шапки долу за Боян Петров! RIP

целият му съзнателен живот на този нищоправец е само едно забележете ме бееее! ето ме, тука съм!

Някои са родени да летят, а други - да лазят

Клавиатура и тоалетна ... Ти какво си направил освен една голяма купчуна ....

две деца, две къщи, хиляда приятели които ме търсят, и аз тях! не оставам без гости, и не ходя там дето нямам никаква работа!

За безрасъдни чудаци - фанфари до небесата, за хората полагащи ежедневен ПОЛЕЗЕН труд - нищо. За това ще сме на опашката в Европа

Полагаш робски труд на някой чорбаджия. Или арбайтсгебер, както му викат при тебе.

След като досега беше жената до Боян,как ще й казват занапред-може би вдовицата до Боян?!

яяя, жената до боян вече е станала жената на боян! да не би да са сключии брак посмъртно?

Още след кончината на Христо Проданов, там на мястото и на сегашния Базов Лагер в подножието на ледника Кхумбу има паметна плоча на Христо. Плочата е поставена, още преди нашите алпинисти да напуснат Хималаите. ...

Само че тогава имаше Другари, които да я поставят .... а сега?

те явно другарите са си я били приготвили предварително, и един другар я носил в раничката си! там само са прибавили датата тъ.пак!

Не глупако! Плочата беше поръчана на местен каменар, от гранит. Той не можа да се справи и поръчаха подобна в Индия. После я качихав Непал със самолет. Групата остана извънредно в Непал 12 дни. Такива уроди като теб трябва да се знаят поименно и да бъдат рязани публично, за да изчистим обществото си!

ааа,добре! пък аз какво си помислих! а на плочата написаха ли, че ония егоист заряза другарите си и тръгна сам да жъне слава?? не са? а трябваше!

за малко да си помислия че сериала свърши... епизод 513.. бихте Дързост и Красота бе.

по скоро робинята изаура!

Стига с този човек бре! Какво толкова се обсъжда?!

Христо Проданов е първия българин изкачил Еверест без кислородна маска и до последно е бил във връзка с базовия лагер. А Боян зарязал всяка възможна свръзка (сателитен телефон) и животоспасяващия за него инсулин е тръгнал в жестока снежна буря при -30 на ПРЕДИЗВЕСТЕНА смърт. В никое самоубийство няма нищо легендарно.

Не си в този въпрос за самоубийството. Прочети историята на българския революционер Ангел Кънчев. Мога да ти посоча още много примери.

Милата тя какво желание има! "да остане красива легенда"-и кво те топли една умряла легенда?Ааааа парите дето лапаш от непрестанните си изяви по телевизии,сигурно и за съавторка на филма си поканена дето ще снимат за него!!!

кажете й го! нека го чуе. нека го прочете, .... та кой ще купи книга за един лентяй, дето работа мрази да хване.

Аз бих купила.И на Скатов книгата ще купя

каква полза от това да прочета за перипетиите които е минал и целите които си е поставял, ... ако трябваше да се спаси някой там горе на върха, паднал от самолет, просто не мога да се сетя за приме, да отидеш.

Наближава 24 май - Най Бългрският ПРАЗНИК. И се сещам и си казвам - Живите да са По Живи и дано оживеят в тази Мизерия , а Мъртвите да си останат Мъртви, а не По Мъртви. Ето това си мисля...

да живееш - пак ще умреш. Не съм съгласен с тази поговорка, предпочитам да живея добре и да умра, но ако съм здрав - ще ми се да поживея повечко. Аз съм раздвоен - ето Боян е знаел, че все някога ще му се случи - ако беше оцелял не знам докога щеше да катери - и сега не беше в първа младост. Той искаше да победи болестите - не леки, а може би и възрастта - но природа, физиология не можеш победи. Добре, нека е легенда, символ. Но такива хора са изключително редко. Мен друго ме оли. Съпругата ми млада и здрава си умря от рак - какво ли не предпрехме . Лекарите казаха, че е следствие Чернобил - тогава бяхме на море за по-евтино, защото сме били тогава богати казва Нинова. Демокрацията ѝ отнела много - не разбрах какво - може би синът ѝ да учи вд Москва, а не в САЩ Като си помисля какво ли неп равихме да оздравее жена ми и този катерач- легенда . Лека му пръст., т.е. сняг.

Господине, чест ви прави коментара, чест е и за менда го прочета. Легенда сте Вие, Вие сте направили много повече от всички алпинисти по света, защото сте спасявали ден стед ден, минута след минута един човешки живот. Не сте се отказали, не сте намразили хората, не сте търсили спонсори, не сте занимавали никого, напротив скромно и достойно сте понесли страданието! ЧЕСТ за ВАС!

Боян е отишъл да умре...

Ми то с тая жена до себе си какво му остава? Неработеща жена с хоби да спортува и пътува. Сладурана! Хайде пак да й посъберем пари!

Спортът и пътешествията също могат да нося пари.

Както се казва, като във филм - Смъртта приключи ... забравете или помнете, то си е Ваша работа...

"Жената ДО еди-кой си" и "жената НА еди кой си" са две съвсем различни неща...

Тъкмо си мислех какво ли мисли, тая дето се кичи с титлата "жената до". Престанете да ни занимавате с ненормални, алчни и безлични същества жадуващи за 15 минути слава и пари.

Тая е толкова меркантилна, че думи нямам... “Аз и детето”... как един път не спомена родителите му и дъщеря му, змия!!! Има “децата му и семейството му”...

Може да има напрежение в отношенията, но заради Боян е добре да си подадат ръка

Май Иван Кристофф е имал нещо предвид, когато настояваше да плати директно застраховката на хеликоптерната компания. В интервюто си по Нова той каза, че не дава пари на жени, а финансира спасителни операции. И това някои дефинираха като "грозен ПР". Следването на правилата никога не е ПР. ПР е това, което се опитва тази женица да направи на гърба на мъжа до нея. Очевидно за всички е, че тя иска да капитализира ситуацията и да спечели колкото се може повече от тази гибел. Sorry, Кристофф - ние тук сме си такива!

Много точно. Ама народа като облъчен...сега книга щяла да пише-ще пише, пари иначе откъде?

Вече написах за "ПРАВИЛАТА" на Боян Петров. Правилата са, как да бъдеш Жив - хем да "Качваш и Слизаш", хем да си полезен за Хората и Децата си. Срещнах Голяма Подкрепа, за това как ги формулирах ... от живите хора, а не от другия свят.

Тези планинари нямат трудови навици, трудово ежедневие, наричат себе си "свободни, волни птици, свободни духове, които търсят простор и извисяване ....", но всъщност са мързеливи, не се трудят в полза на обществото, спорта им не се наблюдава не се коментира, ... тези хора не знаят какво е работно време, те не се впрягат в примката на ежедневието, просто не работят, и аз искам така, но възпитанието ми не го позволява! Все пак се чувствам длъжен да работя!

Защо да нямат трудови навици и не се трудят?Те си имат спонсори и рекламират тези спонсори по цял свят със своите постижения.Разликата тук е,че алпиниста има мозък,щото без мозък си загинал на 3000 м. надморска височина.Това ,че вие не виждате дивиденти в дадена ниша,не означава,че ги няма.Означава,че вие не виждате.Човека на никого нищо лошо не е казал и направил пък вие го плюете.Аз това нямам"ОЧИ"да го разбера.Но от както ползвам интернет су убедих колко мразещи хора има по света и се пазя от тях.

Да си видял омраза в написаното от мен? Не одобрявам начина да пропилееш живота си, а и известността и величието което му се вменява. Аз и Вие сме по велики според мен, защото правим много повече за хората, ...

Ако съдя по думите ви - тоя

Ако съдя по думите ви - явно точно тоя алпинист няма мозък, щом е загинал там. Нищо лично - просто така излиза.

не плюем боян, само веднъж попитах как намери 1 млн $ за хобито си за последните 4-5 години, от заплатата в БАН? А тази наглата я скрийте, да не петни името на алпиниста!

Вече 18 дена ни занимават с нещо, а през това време умират и Деца, щото няма кой да даде на един Шерп 10000 долара, да си "Начеше крастата"... Къде си Людмиле, че да им го кажеш ... къде?

Светла памет на Боян Петрон и Лек му сняг. Погребение няма да има. То вече се състоя и то с международно участие . До тук беше.

И ми писна от тази "До него, във него или покрай него" ... да се маха, че ми писна...

Алпинизмът е хоби, точно както риболовът. Ако падна в езерото... докато ловя риба и се удавя герой ли ще съм???? За един прЕятел питам.

Боян Петров не е само алпинист!

Съотношението рибари- алпинисти е с гоюяма разлика затова е така.И да седиш на столче да клъвне нещо и да катериш 8000м. са раьлични усилия.Виж, ако ловиш или плуваш с акули и теб ще те говорят....

Властите на остров Бали вече седмо денонощие издирват 40-годишния българин Костадин Канавров, изчезнал във водите на океана по време на подводен риболов. Е, този човек легенда ли е...пак е опасно и е изчезнал ...всеки си прави избора сам с какво да си губи времето.

А разходката до Тибет е почти невъзможна за един Българин и Българска. Защото трябва да оживяват в Долината, а не на някой връх. Нали това е Пари , а не "фотосинтеза".

Хората стават Легенди за останалите, не когато някой от тях, живите пожелае това. Пожелателни Легенди Няма. ВРЕМЕТО прави Легендите. И ВРЕМЕТО ще реши дали Боян Петров ще стане легенда или не. Днес си сповних за толкова Големи Български Алпинисти, които ние, даже Прижеве сме забравили--

Боже, дали ще се коментира след смъртта ми, да се спусне или не черно знаме!

Мисля, че няма! Че ти кой си, та да се спуска черно знаме за теб! Този човек поне развяваше българското знаме по върховете! Не знам откъде извира тази злоба в БГ, умирате си да гледате мачове, където 11 човека тичат по една топка и в последно време нищо не постигат, ама за някой, който е забил българското знаме на високите върхове злобеете!

Не не злобея, но явно моята жизнена ориентация е грешна, кой не иска да ходи по планините и да гледа прекрасната ни планета от високо, но не мога да си позволя, морала, възпитанието не ми позволява да пропилявам времето си безполезно.

Ей, защо все се ровите в джобовете на хората.Някой от спонсорите или хора, които са уважавали Боян ще й предложат работа.Не я мислете.