Експерти провериха бившия Партиен дом за радиация

Излъчването на радон от сградата на Народното събрание на пл. "Батенберг" (бившият Партиен дом) е в рамките на естествената радиация, установиха експерти.

Обратно в новината

Коментари - Експерти провериха бившия Партиен дом за радиация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А за призраци на комунизма, провериха ли? Или зомбитата на комунизма ни радиация ги лови, нито от призраци имат респект.

Къде ти призраци на комунизЪма? Та те повечето са си живи и все още управляват, малкото умрели, са умрели с ясното съзнание за изпълнен дълг към партията и СССР, т.е. нямат причини да се връщат от ада, където най-вероятно са се озовали.

А проверили ли са клаци краците там дупедати, защото те са по опасни и вредни от радиацията..Кой дебил от скука е решил че има радиация там???Направо сега чакам да излезнат и да ревът в един глас че това е ''терористичен акт''...

Радиацонния фон долу, ниско до земата,е по-голям от колкото на 5-ия етаж на някои блок например. Всички живеещи на приземни етажи са облъчени повече от колкото тези на високо. Това колко много са облъчени и дали е опасно е друг въпрос;) Дозата лъчение е безопасна, така се смята .

Фонът се мери долу-ниско, ама в мазето, където няма проветряване и се натрупва радон. А радонът идва от облицовъчните гранитни плочи. Само че, не съм забелязвал жителите на селата по Рила, Пирин и Родопите да се оплакват от него, нищо че къщите им са построени върху гранитни масиви.

не само старият - и позитано 20 трябва да се провери-само обла4ени мозаци могат да творят такива простотии

"Гранитът, въпреки че има висока радиоактивност, няма пропускливост, което е много важно за излъчване на радон, а мощността на дозата гама-лъчение - в никакъв случай човек не престоява плътно до сградата" Разбрахте ли нещо?

Седял е там един журналЕст, жената е обяснявала нещо, а той - функционално неграмотен, като 40% от всички българи, е записал само половината от чутото.

Отврат сгради, ком. глупости, безсмислени, грандомански, грозни, нефункционални, засенчващи "творения". Тове чучело е за събаряне, айде цум и шератон отпред да речем имат някакъв вид, но с това в средата стърчи като среден пръст и на него е кацнало знамето, а преди петолъчката беше, мухахахах, колко точно отрязява всичко ...

Партийният дом не само загрозява столицата, но и застрашава здравето на хората! Крайно време е тази опасна и зловеща сграда, символ на тоталитарното робство, да бъде премахната!

И к'во викаш, молче да вдигнем там, а? Или нЕкоя стъкларийка, модернистична такава? Да отговори на скапаната ви псевдо-модичка? Или да вдигнем някоя кооперацийка, да има местенце за новодошлете гражданя! Дай да бутаме всичко за да може на такива дебили, като теб да им е модерно и готино. И НДК да си заминава, ЦУМ всичко що е строено в периода 1944 - 1989 да пада, че на псевдо-модернистичния селяндурин му е грозно!!! Аман бе, аман...

Точно толкова са прости повечето, така наречени "антикомунисти"...

И в Парламента ще е така. Това обяснява всичко.