Япония може да построи две резервни столици

200 японски депутати предложиха да се създадат две резервни столици на Япония, в случай че Токио пострада от тежко земетресение.

Обратно в новината

Коментари - Япония може да построи две резервни столици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре да построят свестни АЕЦ...

ние една столица не можем да построим толкова години,тез две резервни ще строят:)))ще им подарим и всички софиянци

Да вземем да последаваме и техния пример, че да имаме и ние една резервна столица. !е тая като я напълним с боклуци и цигани да ползваме другата.

Това с дъртия японец дето си е теглил ножа ми звучи като чиста проба пропаганда за повдигане на общия морал-хората са толкова привързани към родината си, че виждате ли предпочитат да сложат край на живота си вместо да се преместят 40 километра....взимайте пример, японският капитализъм има нужда от вашата самоотверженост.

Стига сме боготворили японците. За изминалото време освен голи приказки не направиха нищо, за да спрат радиациооното замърсяване на света. Това е истина , а не филм за самураи и нинджи. За същото време руснаците погребаха Чернобил под саркофаг от олово и бетон, а те поливат реакторите с вода. Не могат да ги спрат, не могат да ги охладят. При тези реактори, куца безопасността, при Чернобил бяха идиотските експерименти на безумец. Време е светът да каже на Япония- спрете да ни залъгвате и работете. Стига лъжи- едните манифестират на 1 май,на другите министър демонстративно яде домати!!!

Много си прав/а.

Не се заблуждавайте! Северна Япония е загубена. Съжалявам, че разстройвам предварително формираната ви представа за последствията от тази глобална катастрофа, както и за Япония като цяло. Всъщност, катастрофата продължава. И хората във форума не са комплексари, а реално виждат това, което другите и да видят, няма да го повярват... Съжалявам за японците, но всяко нещо се заплаща - това е принципът на икономическия живот, който са си избрали.

нец хто започвам да се разочаровам сас японзите. уз техническа назия а като ли много малко се прави за спиране аварията вав фукучима?! мозе би трябваче да се погребе под бетон като чернобил, а разбирам досега че много малко се прави за спасяването на замарсяването *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

очакваите оферти на риби,водорасли и други стоки по магазините ...

Бог да прости човечеца, който се е самоубил и дано се смили над душата му. И нека даде сили на роднините му в тази огромна загуба. Амин! Дано в обозримо бъдеще, в рамките на една - две години, с общите усилия на японския народ бъдат сведени до минимум пораженията от ядрените аварии, които тровят и ще продължават да тровят хората и земята поколения наред!

... и България може ...

ficho666

Ние знам, че може!

ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА!!!!

някой от вас да е чул за програмата.HAARP.

Чул съм и още как.Нискочестотните вълни ,които излъчват ги усещам и чувам от близо 2 години.В Германия има няколко форума ,в които пишат хора ,чуващи в жилищата си неидентифициран шум/наричат го брум тон/. Най ме е яд обаче за 100 годишния японец.Да вземе да се самоубие малко преди да напусне по естествен начин земята.Сега пребиваването му в отвъдното ще изглежда сякаш са го евакуирали директно в ада.

Това е програма за високочестотни активни аврорални изследвания, чрез която най-общо казано се изучават атмосферните явления. Има обаче десетки конспиративни теории, според които ХААРП е всъщност метод на САЩ за предизвикване на природни явления като земетресения, потопи, урагани

Японците могат да си построят и 20 столици, тях нема какво да и мислим, ами нашата столица кога ще я достроим? :(

АБЕ ДА ВЗЕМАТ ДА ПОСТРОЯТ И ЕДНА РЕЗЕРВНА ЗА НАС.

борисов да подготви пловдив на секундата, ако стане 1 зметресение и рухне ен-дека,до-дека и парламента и всички де-путати?ще стане 1 прочистване и само пловдив може да нормализира страната...

Ако изкаш да знаеш следващата столица ще е в Банкя

Жално ти става като четеш просташките български коментари! Толкова комплексирана "нация", като българската, едва ли има някъде. Японците и да тичат срещу нас, пак няма да ги стигнем!

Щели да си строят резервни столици :))) Малеее както каза един човек по-надолу, да си построят нов остров, че в скоро време няма да има, кой да строи въобще с тези нива на радиация ще измрат като въшки. Ще останат само хлебарките, защото те издържат на радиация многоооо :)

Големи глупости говориш.

А какви са плановете им за спиране на радиационното замърсяване на Планетата ? И кой ще поеме отговорността, че бедствие от такъв мащаб в района на АЕЦ не е прогнозирано?

Туй нещо не се планира от хората и не е подвластно на хората. И защо мислите, че може да се "овладее"? Това да не е дойна крава или овца, та да се "овладее"?!!!

Японците са велики! Няма ли някакъв начин да привлечем поне два милиона от тях в нашата държава, да ни оправят най-сетне! Готова съм да работя в японска фирма, ако трябва - и езика ще науча, поне ще знам, че имам отношения с нормални хора!

Ухаааааа. Е това се казва неподготвено изказване. Само ако си си имала работа с японци, може да добиеш бледа идея за какво става дума. Всеки случай думата "НОРМАЛНО" няма място.......

Ех,че си смела. Та японките са предимно за развлечение на господарите си. С малки козметични промени и в днешно време...

Дълбок поклон пред японския народ. Само велики хора биха измислили резервен вариант, при който държавата да продължи да функционира нормално. Не искам да коментирам българите, защото всичко е ясно.

Браво на великия, братски японски народ! Защо не си построят една резервна Япония!?!? Да си стои на склад!!!!!

нямат си друга работа ...

Тези хора са невероятни! За нула време са в състояние да построят цели градове. Ако на нас ни се случи нещо такова, ще се избием, кой да влезне в пещерите... ако японската воля е на 100, нашата е на 1-2. Цъ - цъ

Ей тук в БГ да дойдат да построят една от столиците си - барем прихванем нещо :-)

Тез милиарди ги нямат за нищо, б_си.

Да си оправят лайната в централите първо, после да строят нови столици!

Чукайте на дърво и не умувайте много, че вчера две леки земетресения имаше и в България. И Япония не я мислете, хората там бачкат и са честни. Имам какво да научим от тях !

Ей, редакторите, 7,2(сигурно по Рихтер) японците ги тресе 2-3 пъти в годината... Вижте си информацията, да няма грешка!

НАПРАВО ДА СИ ПОСТРОЯТ РЕЗЕРВЕН ОСТРОВ, че мамата си трака....

Верно е! Така или иначе ЩЕ ПОТЪНЕ!