Откриха радиация в храна, внесена от Япония

Първи случай на радиационна зараза на храна, внесена от Япония, е бил установен от тайванските власти. Става дума за партида зелен фасул, внесена в Тайван от Япония.

Обратно в новината

Коментари - Откриха радиация в храна, внесена от Япония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста азиатски продукти се внасят на българския пазар, това са тестени изделия, пресни и консервирани плодове, сосове, подправки, гъби и др. А ако се замърси и Тихия океан, тогава списъка се увеличава с още доста рибни продукти, които се внасят от други страни. В следствие на индустриално замърсяване в много риби има повишени количества живак, а от разлагането на изхвърлени пластмаси в океаните има огромни количества токсични вещества като Бисфенол А, полистирен олигомери, стирен мономери, стирен димери, стирен тримери.

Огромни пасажи японски сафрид и цаци са преминали Босфора и се насочват за размножение в чистите води на Варненския и Бургаския залив. БАБХ е предупредила рибарите, че рибата е съмнителна за радиация .

Колко малоумен трябва да си, за да си помислиш, че някаква риба може да дойде от Япония до Варна и Бургас при това за по-малко от 2 седмици...

Огромни пасажи японски сафрид и цаци са преминали Босфора и се насочват за размножение в чистите води на Варненския и Бургаския залив. БАБХ е предупредила рибарите, че рибата е съмнителна за радиация .

Храните от Япония трябва да се проверяват с повишено внимание, но храни от други държави също не трябва да пропускат проверка, особено от други азиатски държави. Лошото е, че у нас най-вероятно няма възможност за радиоактивни тестове на големи количества храни...

нали цяла Агенция по храните направиха

Моля ти се, нали ги знаеш нашите агенции и комисии, всичко е една голяма измама. По новините преди няколко месеца даваха как в Германия се изследвало за наличие на над 750 пестицида в храните, а в България изследвали само 2, но нямало лаборатория и за тези двата.

Кога стана аварията, кога узря боба че и е радиоактивен, кога го внесоха и кога го изследваха. Може и да стане така с някои храни но е твърде рано и е манипулация.

Ами той си е бил с малко радиация, но чак сега са го забелязали, покрай истерията с АЕЦ-овете. Чети внимателно - бил е под допустимото.

Аз чета и за това пиша че е манипулация. Самото заглавие втълпява че има радиация а не че е с малко....