Радев връчва първия мандат в понеделник

Държавният глава ще реши дали да налага вето на Изборния кодекс след като той бъде окончателно приет

Обратно в новината

Коментари - Радев връчва първия мандат в понеделник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ са класи, много класи над фукливите извратеняци променкаджиите. От къде толкова мангизи за луксозни сгради на Чаталджа, Оборище и по морето??? Кьде е Спеца по данъците, бре?

След управлението на просто Бойко автокрадеца и цигарен контрабандист сме просто последни по всичко.А сме първи по смъртност корупция.След просто Бойко БВП е нарастнал с 21 млрд. лева.Защо ли защо? И последно.Най долните крадци са били конекрадците,а сега крадците на коли като просто Бойко .

Ако Деска Дуловска приеме мандата организирам масово сепуко.Ако са Томито нищонеправещият или Даниелчо си купувам вазелин.Ако е толупа Винету отново организирам масово напускане на страната.

След хартиената бюлетина, ще преминат и на хартиено правителство съставено от главните интересчии в лицето на Борисов, Доган и разбира се "безценната" Нинова.

Не сме протестирали 400 дни в дъжд и сняг под палките на еничарите на Бойко и Доган за да се върнете на власт. Няма начин.

За какво си протестирал? За отровното трио, Гошо боеца, Мая Костинбродска и ченгетата и лапачите НПО -Та!?? За супер мошениците, любовниците и семейните групари от подмяната?

една тънка особеност... де факто в Конституцията е даден срок за "реализиране" на мандат само на първата парламентарна група. За останалите срокове не са дадени. Нито пише колко и какви консултации трябва да прави президента.

Който приеме мандата от Президента, той е определен за министър председател! Да ви е честито!

по кой крьг вече ги вьрти тая педали....

022-12-02 13:37:57 Лапана / Пд/ (нерегистриран) Колега, не се ангажирай с ъс заповедите на герб-а , а мисли със кратуната си,защото никой не е вечен / това първо/ и второ- винаги има плащане.... някои го наричат разплата. Не може залради няколко кифли на бонко- да ти изброявам ли калинките с елечета и без гащи на главни държовни позиции....Аре стегни се малко, не си маман на пристанището в Хамбург , нали!

Вероятно ще направят правителство от трите книжари, но едната група няма да се легитимира,като съучастник, а ще подпира отзад.Има две индикации за това! Първо- шашмата с връщането на старият модел на гласуване- чрез бюлетини, не им е дошла в акъла преди 5-6 дни. Според мен главатари не са участвали / те нямат толкова акъл_ ,но сравнително мислещи екземпляри от трите групировки са обмисляли доста време сега предлаганият избирателен кодекс и след това главатарите са го одобрили.Всичко е точно съгласувано между корни, бонко / те отдавна са подмолни съратници/ и ментата- карадъдъ няма толкова познания за да смели измислената далавера, той е само фишек, ментата е в час с далаверата. Второ- "елита"и на трите групировки са смъртоносно заинтересовани да имат властта,защото в противен случай и ако прокуратурата работи по закон, което ще стане,защото гешев не е вечен, този триумвират ще трябва да изпита на гърба си презрението на народа.Тия са способни за всичко за да укрият гепенето си! Не си ли задавате въпроса защо ПОНЕ ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ИНТЕЛЕКТ СЪС СВЕТОВНО ПРИЗНАНИЕ на е част от Парламента! Питайте се и ги погледнете всички в Парламента.Ние сме ги били избрали... не ние- Те си избират партиите, а главатарите в групировките им определят щастливците, дено били наши представители...... БА СИ И ЦИНИЗМА- ТЕ НИ ПРЕДСТАВЛЯВАЛИ!

"ако прокуратурата работи по закон, което ще стане,защото гешев не е вечен," Абе колега, ами то след управлението на ПП и ДБ няма закон, няма държава, Да не си дошъл вчера от Марс?

Колега, не се ангажирай с ъс заповедите на герб-а , а мисли със кратуната си,защото никой не е вечен / това първо/ и второ- винаги има плащане.... някои го наричат разплата. Не може залради няколко кифли на бонко- да ти изброявам ли калинките с елечета и без гащи на главни държовни позиции....Аре стегни се малко, не си маман на пристанището в Хамбург , нали!

ПП и ДБ продължават да компрометират държавата и парламентарната република. Снощи на протеста самоназначилите се за вождове са квичали "ние ще изхвърлим аналоговите хора, които искат да ни държат вързани към Москва"". Сега пита се как ще ги изхвърлят - ще ги коля, застрелват или бесят? Прокуратурата и Президентът да се самосезират срещу фашистката саирщина.

Браво радефф, изчака си хартиените бюлетини и заедно с приятелчетата от Банкя и Сараите заедно на избори Руци + Буци = ВНЛ

e K O M U N I G A !

Защо Не?! Щом Пр0100 ни беше Премиер!

Щото и мирише...Така казаха момчетата от НСО

тия кат нищо ще сложат кухото деси за министър председател!

Йе Уест за Президент!

След толкова размотаване (не казвам ,че това е грешка) би трябвало политичексите исли да са напълно наясно как могат да сформират поне временен кабинет, за да бъдат избегнати зимно-пролетните предсрочни избори. Да не говорим ,че беше добавен и нов сериозен проблем към вече наличните такива - политиците от вискчи партии поставиха под съмнение смаият изборен процес. Всеки с ралзините си доводи, но резултатът е един - недоверие. Следващите избори се очертава да бъдат съдбоносни за България. И то не заради вота, който ще се получи, а заради нуждата да бъде върнато доверието към смаият изборен процес!

да, но тези дето им пука за изборният процес да е безпристрастен и чесен са "един файтон хора".

работата с курнелчето - 124 на хартия... ако не наново ! И с фалшификации и с цигани бодро надолу !

Гласувах 2 пъти за Радев и ме е срам от него. Слуга на Герб. Отрепка

Е, то не че тогава имаше някакъв избор - или човека на ГЕРБ или Радев. Пък и той се прегърна с ГЕРБ/ДПС някъде преди около година-две. Преди това уж го даваше принципен. Оказа се, че чорапчо е поредната подлога.

Тоя талибан що чака два месеца? Конституциьо! Всеки тъпак я тълкува по своему. Да се връща соца, чл. 1 и да си гледаме живота. Аман от демокрация.

що борчета, боксьорчета, каратистчета и застрахователи е раждало това заведение ехееееее бая и измряха в неравна битката под слънцето кой за по-голям пай кинти от хазарт,наркотици, цигари, нафта и лесни пички със сръбската и албанската мафия

Най-накрая разделиха парите и ще си стиснат ръцете. Честита ви нова коалиция!

Ако Радев се докаже като добър атлантик и изпълни двете най-важни неща в момента, то може и да се разминем с правителство на коалицията: ГЕРБ + ПП + ДБ Това означава, че Бойко Борисов няма да може да се договори да се оттегли от ГЕРБ срещу имунитет от съдебни процеси. Що се отнася до двете важни неща, това са оръжие за Украйна и да изгоним Лукойл от България.

Ще видим, дали Плевнелиев и Сюлейман Пуси са си свършили работата :)

Свършиха я чудесно. Тяхната работа беше да бавят, за да си крадем на воля под покривалото на Мунчо.

Ето каква била уговорката... колко удобно! Връчването на мандат САМО СЛЕД приемането на промените в Изборния Кодекс, които, разбира се, са добре дошли за ГЕРБ и ДПС, които вече заедно си осигуриха 121 мандата след изборите през Март! Честито , България !

хубавото от целия цирк е, че БСП се влачи по корем след това "малцинствено" мнозинство.

Радев ще ви връчи поредния КУР в понеделник!!!

Е щом от цяла България докарахме за премиер да е Деси от Дулово, значи сме стигнали дъното. Закривай тази държава.

Както е казал оптимистът: още може до дъното!!!

някои се надяват да се ударим и да подскочим обратно, ама няма да стане точно така. Всъщност дъно няма и потъването ще е докато гравитацията не ни смачка.

Мунчо, след както вдигна юмруче вдигна сиренето на 25 лв. Вазов добре те е описъл

Вива НСА, вива ВИФ ! Все пак кадрите , които даде ВИФ на България оставиха траен отпечатък в съвременната история на България. Физкултурата - ударната сила на социализма се превърна в най-важния фактор по времето на т.н. преход след 1989 година.

"Надявам се времето, което дадох допълнително, да е било оползотворено по най-добрия начин", Времето е в нас и ние сме във времето, „Ако е за Българско, то времето е в нас а ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме. А колкото за извън Българско, днес не даваме ухото си на никакви техни обещания. Пък да ни уплашат, не им вадим очите. Щом дадем, ухо ще им направим едно метане, ще им заплачим още веднъж и ще свършим за всякога. И ако подпишат, ще подпишем и ние, но чак тогава, когато се видим, че можем да устоим срещу злото им, което, ако би ни направили. А една година щяло да бъде по-късно – не се знае, па нека и да бъде, да не отиваме още кой знае колко назад... трябва по-напред да се наредим работите извътре, че подир да им се молим за по-голямото. И така е.“ - от писмото на В. Левски до Панайот Хитов от 10 май 1871 година

Представете си, че през цялата зима вие и цялата ви страна няма да имате ток, топлина, светлина, интернет, нищо. Не просто недостиг, нито просто спирания на тока по някакъв график. Не. Просто изобщо няма да имате ток. Напълно и постоянно изключен. Как бихте гледали на този, който ви причинява това? И как бихте очаквали приятелите ви да реагират? Също така си представете, че в същото време, в части от вашата страна, които са окупирани от друга нация, децата биват систематично отвличани и откарвани в страната на окупатора, за да не се върнат никога. Представете си също, че много от възрастните също биват принудително депортирани, откарвайки ги Бог знае къде. Как бихте гледали на този, който ви причинява това? И как бихте очаквали приятелите ви да реагират? Представете си още, че държавата, която е завзела властта и отвела някъде децата ви, ви казва, че вашата националност е историческа аномалия, че вие всъщност не сте българи, британци, французи, германци, португалци, литовци или каквито и да било. Всъщност, казват ви, че вие сте част от страната, която е отнела вашата власт, вашата топлина, вашата светлина, откраднала е вашите деца Те са дошли, за да ви освободят от погрешната ви вяра за това кои сте и да ви върнат към истинската ви съдба. Как бихте гледали на този, който ви причинява това? И как бихте очаквали приятелите ви да реагират? Въпреки всичките хиляди квадратни километри земя, завзета с агресия от Русия, подозирам, че все още не сме разбрали мащаба, злото и чистата поквара на това, което се случва и което Русия прави. Може би просто е трудно да се повярва до какви дълбини е потънала Русия, че това да се случва в Европа. Но то се случва. И така, нападението на Русия срещу енергийната инфраструктура на Украйна е широко отразено в медиите, но доста по-малко се говори за последиците за нашия отговор. За да ни стане ясно: средните температури в Украйна от декември до февруари са минус 2,77 градуса по Целзий. Русия се опитва, чрез студа, да принуди към подчинение всеки мъж, жена и дете в свободна Украйна. Заедно с това руснаците упорито продължават с насилственото депортиране на огромен брой украинци целящо систематично унищожаване на украинската идентичност. Част от това се прави явно и пред очите ни – руснаците се хвалят, че „осиновяват“ откраднати деца или водят деца на уж-ваканции, като след това не ги връщат. Други са скрити под димната завеса на „евакуациите“. А други просто изчезват – стотици хиляди украинци, които вече просто „ги няма“. За всички тези неща се съобщава, но поотделно, събитие по събитие, така че пъзелът трудно да може да бъде сглобен, че да се види гигантският мащаб на случващото се и още повече, че това е систематична политика на невероятно зло. И все пак за това сме добре информирани от самите извършители. Путин много пъти каза, че Украйна не е истинска държава и че украинците са просто малки руснаци, нуждаещи се от ръководството на Москва. Войната ни направи свидетели на отвратителни словоизлияния на език на омразата от неговите помощници. Нещо повече, тази целенасочена политика за унищожаване на националност чрез премахване на националната култура и депортации е директно копирана от руската история. Сталин, в Големия терор от 30-те години на миналия век, унищожи цели общности от съветски поляци, латвийци, естонци, финландци, китайци и корейци, докато чрез по-ранния „Гладомор“ (смърт чрез глад) уби милиони украинци. След Втората световна война в завзетите от Съветския съюз територии станахме свидетели на етническо прочистване в Полша и Балтийските страни, за да се елиминира опозицията, и това се разпростря до различни съветски етнически групи като кримските татари, чеченците и калмиците. Русия, независимо дали е империалистическа или съветска, винаги е използвала депортирането, за да реши проблемите си с външния и вътрешния контрол. Това геноцид ли е? Доказването му в съда винаги е трудно, но случаят е все по-силен. Съгласно Конвенцията за геноцида всяко от следните е геноцид: (a) Убиване на членове на групата; (б) причиняване на сериозни телесни или психически наранявания на членове на групата; (c) Умишлено налагане на групата на условия на живот, предназначени да доведат до нейното физическо унищожаване, изцяло или частично; (d) Налагане на мерки, предназначени да предотвратят раждаемостта в групата; (e) Насилствено преместване на деца от групата в друга група. Систематичното и пълно унищожаване на енергийната инфраструктура на Украйна не води ли до вреди в съответствие с (b) и вероятно (c), заедно с множеството систематични военни престъпления на руската армия? Насилственото депортиране на деца със сигурност е нарушение на (e). За да докажеш геноцид, трябва да покажеш намерение, а руското ръководство се самоосъжда чрез собствената си уста. И така, къде ни води всичко това по отношение на нашия отговор? Преди всичко, че идеята за преговори с Русия е самозаблуда, дори глупава И все пак „гласовете на сирените“, призоваващи за преговори, никога не са далеч и неизбежно са придружени от внушения, че намаляването на санкциите срещу Русия и намаляването на доставките на оръжие за Украйна може да помогне. Но какво ни казват доказателствата? Че Русия не търси среден път; че нейните военни цели са максималистични и непроменени; че нейните тактики са постоянно брутални и по своята същност са престъпления срещу човечеството. Освен това нейната стратегия е абсолютно в съответствие с нейната историческа и империалистическа политика. Дори небрежното пренебрежение към живота на собствените си войници, хвърлянето им в месомелачката без обучение и оборудване, е точно както многократно се е случвало с царете и след това със Сталин. Големият разказ на Путин е за Запада, който е упадъчен, докато предполагаемата руска „душа“ винаги ще триумфира, изпълнявайки грандиозна панславянска православна империалистическа визия. Това е абсолютно в съответствие с версията и на царя и на Сталин за вярата в правото на Русия да доминира над своите съседи. А в по-ново време, Путин вярваше, че може да надживее всяка реакция от гнева на Запада заради агресията от 2014 г. и беше прав. А последствието не беше сделка, а нахлуването през 2022 г. Има една стара поговорка: „Измами ме веднъж – засрами се; излъга ме два пъти – срам за мен!“ Още повече, колко срамно е да се заблуждаваме, като продължаваме да правим същата грешка, очаквайки различен резултат? Реалността е, че няма нито капка доказателства в подкрепа на преговорите с Русия за някакъв илюзорен компромис. Нито че смекчаването на санкциите или съкращаването на доставките на оръжие за Украйна ще насърчи Русия да търси сделка – по-скоро доказателствата са, че това ще ги насърчи да извършват повече насилия и престъпления, щом усетят, че решимостта на Запада се разпада. Сега Русия е държава-измамник и заплаха за европейската сигурност Историята, политиката, стратегията и фактите на място се подреждат и пъзелът става видим. Често се обсъждат рисковете за сигурността, ако Русия загуби, което всъщност не можем да предскажем, но със сигурност можем да предскажем какво ще се случи, ако Русия спечели.

Деситу Премиер - направо се надървям.

Отзад ли?

идеята на американския слуга е да бави топката първото служебно нахендри грабежа с таралясниците именно то договори и парите на пред тиквата само разписа грабежа...

Всички ги командват отвън. Интересно ми е, всеки ден от град х к до Турция прелитаха самолети. Дайте инфо

след два месеца разтегляне на лукуми и циркове най накрая ще можем да стартираме процедурата за нови избори... И да не забравите да гласувате за американското посолство и за войната в осрйана и за велика мАкедония, височки цени на горива и енергия... Защото това ви дадоха ПП,ДБ,ГЕРБ изобщо не гласувайте и направо да ставаме официална колония....

Сега обаче вече се редим за 53 или 54ти щат, защото преди нас са Косово и Украйна (или каквото остане от нея).

Предполагам ,че ние ще бъдем само територия, нещо като сива зона ,без закони с изчезващо население

Е па тва не е чак толкова зле! Няма да могат да ни тормозят с ковид мерки. С еко мерки. С зелени простотии. Е, ще припламва тук-таме някой междуплеменен конфликт, но нищо сериозно.. В сивата зона хем всеки те иска и те ухажва, хем никой не те иска. Това си е един ергенлък. Раждаемостта в двойки (тройки, четворки, петорки...) без брак е симптом на този greyzone lifestyle.. Такава ни е съдбата и по-добре да свикваме овреме! Поне географията ни е яка и противно на сивите очаквания, пече яко слънце..

козяк назначава всичко в бантустана даже селски кмет

И аз имам една мечта като Мартин Лутър Кинг ,но при мен е свързана с народното събрание , с два АК ,поне 4 сумки с пълнители и няколко Ф-1. Мечти..Много са били лигави и хуманни онези от 1945 година, трябвало да е работят по-мащабно.

В тази държава агонията продължава прекалено дълго. Скоро ще я закриваме ми се струва, защото ако не си човек на някого си умрел от глад. Сега е и по-лош социализъм и от преди 1989 г. Тогава 5-10 човека са имаха власт, сега всеки втори тъпак се мисли за някой и се вижда по улиците какво се случва, Всеки си прави какво поиска, когато поиска, полицаите са неграмотни, неподготвени,арогантни, войска няма, здравеопазване ако нямаш пари си загинал, образованието е пародия, икономика няма, бизнес няма, има разни робовладелци облажили се около политическата сган и престъпници. Рай на Земята какво повече да се каже. Всички политици са еднакви, взели властта и се самозабравят и крадат, защото виждат че нищо не може да се направи.

Държавата е закрита още 1989 и сега управляват НПО-та

Точно казано.

Е значи идеята за пазарна капиталистическа държава е постигната! Който има кинти живее добре, който няма - кур яде. Целта е постигната. Сега на къде?

Към закриване.

Територията няма да изчезне. Просто ще дойдат други хора. Между другото, тя вече в голямата си част е продадена И КУПЕНА - купена е от турски, руски, американски.. има и по дребни македонски, холандски, израелски, италиански "инвеститори".. има и по далечни - казахстански, японски и корейски "инвеститори" Нали искахте чужди инвеститори? Ето ги. Те дойдоха, инвестираха и си купиха държавата. Скоро ще ни управляват - влизат си във владение хората... не можеш да ги виниш.

Територията просто някой я присвоява. Няма да има България просто, това е истината. Някой няма да му се иска или вярва, но с тези темпове сме към закриване. Аз също не искам, но... Тази будна кома води до смърт.

Мда. Нищо ново под слънцето. Не е казано, че всички трябва да оцелеят. Пусни си National Geographic Wild. Там добре е описано. Има клипчета. Природа.

Президенска република... Да се свършва с тези циркове, задкулисия, игрички...

Е то в момента е президентска република. Много сме цъфнали...

Нашия вожд Бойко счита, че пенсионерите в България много са се разглезили при Киро-тъпото, който постоянно им вдигаше пенсиите за щяло и нещяло, затова ние от Герб обмисляме да въвъдем данък върху пенсиите: https://www.flagman.bg/article/38252

и осигуровки, и осигуровки :))

Пенсионни или за безработица?

и, и.

гнусната рашистка отрепка Радев изчака другите отпрепки в парламента да си оправят изборния кодекс и вече ще връчка мандати... гнус

Дали докосва дуловската зад облегалката на стола? Ако е така евала! Истински военен, не е гнуслив!

В Република България има една ”канадска” – на канадски “французин” и рускиня, фирма – ТЕЛУС, която е СОБСТВЕНИК и на “българка фирма” с РУСНАЦИ и с някакви недоразумения от женски пол- “корпоративни” , КОИТО ЦЕНЗУРИРАТ понастоящем БЪЛГАРСКИЯ ФЕЙСБУК !?? Това е положението ..Налагат ти БАН- руснаци,!? , или от смесени БРАКОВЕ , когато пишеш ПРОТИВ ПУТИН или МУТРАТА и това става НЕ в путинска русия , а в Европейска България сега и днес…Това е положението ..

Лъжеш! Тоя ТЕЛУС не е оня ТЕЛУС!

Наложи вето на хартийките .Той отдавна играе с ГЕРБ и ДПС.

Къв мандат айде махайте се!! Цирк! Стига сте харчили паритр на народа, не ви искаме!!!

Шило

Разгеле! Да се почва, че да се приключва тази мъка.

И аз това чакам. Да иде по-бързо края и да я закриваме официално тая държава с празненства. Може и Дон Чалгаре да направи някой концерт на Орлов Мост да подруса кючеци народа, да се порадва малко, че голяма мъка го гърчи.

Шило

А, то държавата отдавна е само територия. Свети последната крушка

СМЪРТ ЗА ГЕРП И ЗА ВСИЧКИ БОКОВИСТИ ! СВОБОДА ЗА НАРОДА !

Няма ли админи и прокурори в тази държава?

само тролове

Ако Радев удари вето на промените в Изборния Кодекс точно преди разпускане на НС, няма да могат да го отхвърлят поради липсата на време и хартията ще си остане висяща. Само дето загубиха време с очевдиния мерак пак да драскат по бюлетините и да гои правят невалидни, както ги учеше първоучителят от Пловдив Иван Тотев;)

Е, при това положение разгонената котка ще квичи като все едно бият маче у дерек, нали, ама не е невъзможно. Те к9рвенските номера във властта дъно нямат така чее...

Ако Радев е последователен, утре ще има извънреден Държавен вестник. Въпреки, че не е велика събота. Да, ама не. :)

Радев к.во, защо толкова много време остави България без правителств? Опитваш се да внушиш на българите, че можем без правителството и да се съгласим на президентска република!? НЯМА ДА ТИ МИНЕ НОМЕРА.

Има правителство бе! Какво ревеш?

по конституция не може държавата да няма правителство. Правителство винаги има. Даже и парламент може да има, когато изглежда, че няма. Президента има право да свика последния действал при определени обстоятелства. Така е по Конституция. Ножа е дървен.

Па сега точно радево правителство управлява, не виждаш ли, че партиите не могат да съставят такова, въпреки че им даде толкова време.

Правителство си има. Не знам прост ли си, луд ли си?! Просто скоро няма да има НС.

Захарната коалиция и разгонената деса търсят отчаяно евроатлантически секс, ама всички котараци са педераси.

На мен ми се вижда бездеюстнието на президента като съставомерно. Никога в лагерната конституция е нямало залегнало понятието кодекс.Няма го и по КНРБ от 1971 г. И по сегашната го липсва. Противно на член 84, т.1 гласящ че НС приема и изменя законите. Редно е да иска от Конституционния съд да обяви кодекса като неадекватна на народната воля неконституционна форма на законодателен изказ!!

нищо не ти се разбра. И каква е целта на твоето предложение. Кой ще спечели, нали така правите законите за конкретния интерес на някой.