Работодатели и синдикати се обединиха в искането за нова конституция

Работодатели и синдикати се обединиха в искането за нова конституция и свикването на Велико Народно събрание.

Обратно в новината

Коментари - Работодатели и синдикати се обединиха в искането за нова конституция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те съдиите , управляващите , депутатите и прокурорите не спазват настоящата КОНСТИТУЦИЯ ,та наболелия въпрос е как да бъдат накарани да спазват бъдещата..........май че тепане му е майката.

От тези лица на снимката един със сигурност е агент на ДС. Да му вярваме ли? Проверете тук: link

От тези лица на снимката един със сигурност е агент на ДС. Да му вярваме ли? Проверете тук: link link (лицето е Божидар Василев Данев, род. 05.11.1939г.)

Че аз на снимката не виждам нито един работодател .

Абе тия за какви ни мислят??? Синдикати в България няма - тия са псевдо- отдавна опитомени от Мафията Тия едри бизнесмени тях пък какво не ги устройва Конституцията - тази, която 24 години им осигурява безоблачно КРАДЕНЕ и ПРЕПИРАНЕ на КРАДЕНОТО??!!! БСК - организацията защитаваща само едрия бизнес, който у нас са Монополите и Куфарчетата Тия са точно БИЗНЕС фракцията на Мафията, на тази Мафия срещу която народът се вдигна.... Що за наглост????

Имам само няколко въпроса - Къде бяха синдикатите 24 години? Защо позволиха на стотици хиляди да останат без работа? В БТК до 2004-та година работиха над 25,000 служителя, а сега са под 500. В Кремиковци работеше половин София и област, а сега го режат на скрап и изнасят машини и техника. Ами всички останали предприятия през целия преход. Защо позволиха всичко това КНСБ? Кой ще създаде тези отнети работни места? Днес младите няма къде да работят, освен в Кауфланд и конкурентни вериги! Очаквам смислен отговор!

Някак си, не се чувствам защитен от синдикатите и хора като Тренчев. Ако държавата се развие добре, то и те би трябвало да изчезнат.

На фона на всички тези протести, които май нямат единна идея, по една ТВ в момента дават предаване за туристически обекти в България. Водещият съобщи за над 200 български села, които са тотално изоставени, нивите са буренясали, лозята и овощните градини са изсъхнали... Въобще, трагедия е да видиш как селското стопанство, което хранеше не само страната ни, но и даваше основен приход от износ, сега е в разруха. И най-главното е, че като гледам тълпите протестиращи по улиците и площадите сега, това са именно тези хора, които са избягали от селата си, вече са граждани, но повечето или нямат работа, или в свободното си време няма какво да правят (не искат да се върнат на село и да разработят земята на дедите си), и най-лесно им е да се размотават по улиците и да крещят лозунги, смисъла на които не разбират. Ето, това е падението на нацията - да загърбиш земята си, да не твориш, а да рушиш, да не създаваш блага, а да всяваш хаос и безпътица на цяло поколение.

Ами работи, копай , сей, не философствай.

А ти пък, шляй се по улиците, не работи, остани си лентяй и прошляк, и ако може, гледай да пооткраднеш от тук-там нещичко за дрогата в бирената бутилка в ръката ти - видях те вече, с изцъклени очи и замаян от еуфорията на безидейността. Най-добре е да не твориш, а да рушиш - това е твоето верую, нали?

Знаеш ли как се разработва земя в 21 век? С техника и много субсидии. Как ги виждаш тези неща в България? Хората нямат пари сметката за ток да си платят! Иначе има доста желаещи, обаче нямат възможност. И всички измислени програми са само за точене на пари от близки хора... Ето, заради това хората искат политическа реформа!

Конституция сътворена от работодатели винаги ще бъде грабителска за народа.Чорбаджията мисли само за собствената си печалба.

Стани чорбаджия ако ти стиска, ама се иска дупе и отговорност за тази работа, някой и друг кредит и т.н. (не говоря за измислените капиталисти на прехода). А иначе видяхме държавното ВМЗ в Сопот.

Продукцията на ВМЗ се изнасяше там където сега са се настанили САЩ.Как да просперира един завод в зависима от САЩ страна?Нави знаеш кой спря продукцията на ВМЗ и по кое управление.Попитай Костов.

ВИЖТЕ ГИ ЕДНИ ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ, НЕ САМО С ЛИЦАТА, АМИ И С ИМЕНАТА ИМ! НЯМАТ СРАМ ДРУГАРИТЕ, ПАК ИСКАТ ДА НИ ИЗПЪРЗАЛЯТ!

У нас е най-добре да си циганка (само да не би операторите да ме спрат заради това, че не използвам термина ромка), между 14 и 17 годишна. Тя ражда 2-3 деца за няколко години, получава детски общо за 3 деца около 400 лв, отделно понеже е малолетна, получава и социална помощ около 150 лева, нейната майка пък, получава заради малолетната си дъщеря също детски добавки около 120 лева, към тях добавете социалната помощ за безработна майка 240 лева, и в крайна сметка, 16-годишното цигане с 3 деца и нейната безработна майка получават общо над 800 лева месечно. За сравнение: заплатата на начинаещ учител или лекар е около 500 лева. Да се влеем в редиците на циганите, там е изходът от кризата!!!

деер

Каква конституция?? След няколко дни ще се връща ДДС за 10 дни, а няма никой наказан за източване на почти 2 милиарда от ДДС за последните 6 години!!!!! Никой не говори за това!!!Защо?? Какво Велико събрание? Като мине давността битият е само бит!!! Искам спешно отваряне на затвора в Белене!!!!!

Акъл от комунягата и агент на ДС Божидар Данев.Докога ще го държат на този отговорен пост .

Тия говеда що не се заврат в някоя миша дупка!

-НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ СИНДИКАТИ ИМА САМО В МАРИЦА ИЗТОК 1 .2 .3 ??? ТАМ ЗАПЛАТАТ Е ВЪРЗАНА С ЦЕНАТА НА ТОКА . ПОЛЗВАТ КУПОНИ ЗА ХРАНА РЕЖИЙНИ ЗА ПОЧИВКА И ОСРЕБРЯВАНЕ НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТСКЪПИ ЛЕКАРСКИ ДЕЙНОСТИ - НЯКОЙ ИСКА ЛИ ДОСТАВКА НА ПОСТОЯННО НАПРЕЖЕНИЕ НА ЕЛЕКТРО ЗАХРАНВАНЕТО НА БИТОВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ -НЯКОЙ НАПИСА ЛИ В ИСКАНИЯТА 120 НАР. ПРЕДСАВИТЕЛИ -НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ Е ОТ 400 ДЕПУТАТИ -

Ще ми се да се помисли по въпроса, можем ли без хората били до сега в управлението на синдикатите. Не твърдя, че НЕ трябват синдикати. Но ако са били самостоятелна и некланяща се организация на никоя от пол. сили, защо до сега не са направили това което сега искат да направят. Помислете, не е нормално да искаш промяна от хора които не са ти я давали дъъълги години по една или друга причина. Ако си искал да направиш нещо да си намерил пътя.

синдикатите са на хората които са се организирали в тях а не на някож друг! те си избират и пресидент на организазията-та за кнсб на 0з.05.12 над 270000 синдикални членове излучиха ш50 делегате и направиха шожи избор .а иначе кнсб има членове в над ш000 предприятия !болнизи,училища идр.не са колкото трябва да будат-вярно но това са поискали хората това е станало... вярно е че сум участвал пряко в двете стачки срещу луканов и виденов но не мисля че ч9години са пределна вузраст.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За да има гражданско управление предлагам следното: 1.Всяка община в България излъчва свой народен представител,избран мажоритарно.В България има 260 общини. 2.На този етап се ползва регистрацията на малка партия.В нейните листи се вписват тези 260 депутата.На изборите гласуваме за тях. 3.След като влезнат голям брой от тях в парламента се обявяват за независими.След ,което започват да работят за създаването на проект за нова конституция.Гласуват за свикване на велико народно събрание.След, което се разпускат. 4.Всеки депутат ще отчита своята работа ежемесечно пред своите избиратели ,където ще му се поставят задачи за изпълнение. Когато, той не се справя ще бъде подменян.Възнаграждението му ще го плаща общината, за която ще работи. 5.Всяка община ще регистрира партия от, която ще си издига своя кандидат.

Сега ако и кажеш какво ще промени това. София има поне 1 млн избиратели - ще ги събират всеки месец и ще се отчитат пред тях. Ще се създадат 260 партии - общински. Така във Варна ТИМ и Марешки ще се уредкат, а примерно в Банско ще могат да изсекат планината с кеф. СТИГА СЕ ИГРАЛИ ПО СВИРКАТА НА ЧЕНГЕТАТА И МУТРИТЕ! АКО НЯМАШЕ ТОЛКОВА НАИВНИ БЪЛГАРИ НЯМАШЕ ДА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ СЕГА

Мислиш ли че аз и хора като братя Галеви няма да си купим хората от общините? Местните дерибеи ще ни управляват с мюретата си!

"Работодатели и синдикати"............ Най-големите виновници за кризата в България Щом и Божидар Данев се включи ,значи трябва да сме много внимтелни.. Вън на даневци и синдикалисти от упрвлението, ВЪН!

И какво ще реши Великото Народно Събрание.Да сме президентска рпублика.И какво ще промени президентската република, сметките за ток, цената на парното или цената на бензина.Кой ще бъде президен, от сега мога да кажа ББ.Но нали ББ управлява вече 3.5г и цената на тока постоянно ръсте.Ами, ако някоя умна глава се сети за идеите на Дянков да се фиксира в Конституцията не повече 3% бюджетен дефицит и не повече от 37% държавни разходи.Тогава всички тези дето сега са на улицата ще трябва да се самоубият.Поне по-бързо ще си отидат от този свят.ТОВА С ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ СИ Е ПОДЯМНА НА ПРОТЕСТА НА ХОРАТА И ОЗАКОНЯВАНЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕДРИЯ КАПИТАЛ.Защо синдикатите не могат да организират една свястна стачка (изключвам стачкта на миньорите, които сами се организираха), а сега се мъчат да оглявят протестите и да подменят исканията.Не са ли те свързани с олигархията в България.

Нова конституция и то ВЕДНАГА! Даже децата разбраха, че след като пробвахме цар, пъдар, фалипръцко, готен пич и всякакви такива да ни управляват, проблема не е в тях, а в СИСТЕМАТА. Има ли мъже в тая държава да постъпят по мъжки най-сетне?!

ДАйте път на младите стига с тия бкп моцуни тотална промяна и това е. Етничества и така за да запазим авторитета на българина да се пише призхода му в паспорта турски еврейски цигански македонски арменски гръцки е тогава ще разберете колко са бългсрите а не дс ни излагат по света етнически субекти

Сетиха се ...когато почна и на тях да пари под...краката...банда служители -доносници на ДС!

Освен това трябва да отпаднат: -регламентираното работно време -минималната заплата -отпуските -майчинството и въобще всякакви социални изгъзици. -правилата за безопасност на труда и условията на труд(в това число и хрантутниците от хеи, пожарната, държавната администрация и т.н. ) -осигуровките(лешперите да си се оправят сами) И да се мине на почасово заплащане на труда. Стига бизнеса е страдал от регулации и излишни затормозявания

А мога ли да Ви попитам г-н Бизнесмен какво щяхте да сте Вие без хората, работещи за Вас? Нищо. "Бизнесмени" като Вас са за затвора. Искате правила, които Вие да си ги определяте. Това е просто друга форма на диктатура. Искате квалифицирани кадри, но пари за заплати няма. За джипове, вили и разни други ненужни неща има, но за хората, благодарение на които сте "бизнесмен" няма.

наглеци като вас -алчни и мислещи само за себе си капиталисти- бизнесмени,ще се смени системата!Нямаме нужда от крадливо монополна , несправедлива капиталистическа и олигархична система! Вие не мислите за държава и народ!Долу крадливите бизнесмени кръвопийци!

КРАДЦИТЕ НАРЕД С МОНОПОЛИТЕ! НАЙ -БЕЗСЪВЕСТНИТЕ И КОРУМПИРАНИТЕ! Сега искат да яхнат пи ПОДМЕНЯТ ПРОТЕСТИТЕ! не се поддавайте Г-н Президент. Това са най-продажните елементи в страната, търсещи единствено и само изгода за себе си. Те са тези, които станаха задкулисно, проводник на монополите и се обогатяваха за сметка на интереса на народа. Сред тях почти няма почтеност! ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ!

хахах -за да знаещрябва преди да пишеш пурво да четеш!!! кнсб-бг.орг нашите членове в зялата страна са по улизите от началото на протеста!! само за да спасм желанието на организаторите не сме се натискали да се афишираме публично!! а иначе кнсб за пурвеъ пут осуди правителството преди шгодини за увеличението на ток а тогава и бешеотменено... ние сме поискали през мин. година от еврокомисията да отмени договорите за мариза изток1из поради фихирана норма на печалба представляващаспоред нас непозволена дурявна помощ... и така...чети преди да плужеш!!!!

КОЙ ПИТА СИНДИКАТИТЕ ЗА МНЕНИЕТО ИМ?

Цяла седмица се питах, къде по дяволите са сандикатите, когато народа се надига срещу монополите. Най-накрая се видя ... ами те са при монополите. Ето кой им плаща ... а субсидиите от държавата са им чиста печалба.

хахах -за да знаещрябва преди да пишеш пурво да четеш!!! линк нашите членове в зялата страна са по улизите от началото на протеста!! само за да спасм желанието на организаторите не сме се натискали да се афишираме публично!! а иначе кнсб за пурвеъ пут осуди правителството преди шгодини за увеличението на ток а тогава и бешеотменено... ние сме поискали през мин. година от еврокомисията да отмени договорите за мариза изток1из поради фихирана норма на печалба представляващаспоред нас непозволена дурявна помощ... и така...чети преди да плужеш!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Oзлобени аутcаидери са голяма част от пишещите тук.

Аутсайдерите нямаме ли право на мнение?

Българският бизнес няма наяждане.Голяма експлоатация на работниците,особено в провинцията.Не плаща реални осигуровки и данъци/публична тайна/,заплатите са мизерни.Те ограбват и хората и държавата. Трябва срещу този див капитализъм да се протестира,защото държавата плаща само на чиновниците и пенсионерите.И за информация- чуждите фирми,включително ЕРП-тата,поне дават на работниците високи заплати за българския стандарт.А новоизлюпеният български капиталист,каквито и облекчения и условия да му направи държавата той все ще реве,че е криза, ще граби народа.

в последните 23 години работодатели, стопанска камера и др. Въобще правят ли нещо, освен грабеж ?

не знам кож си ти от алото но очевидно не ти стиска да си кажеш името педал нещастен!!! не мога да те судя иначе наил разбираш!!! така че за да ти кая какво аз сум правил и да ми кажеш ти точно как си си драпал някои части прос то ми се появи в зял руст!! иначе очевидно си пулен плашипутарник!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

забрави ли български

Е, какво търсиш тогава сред тая банда. Не знаеш или не разбираш какво правят? Само собствени интереси имат и нищо друго! Защо подменяте искането на Протеста? Каква нова нова конституция за да се премине към Велико НС т.е. подмяна на исканията. Като не си юрист обърни се към Омбудсмана на РБ., какво

НЕ ЖЕЛАЕТЕ ЛИ ДА ОГЛАВИТЕ ПРОТЕСТА ИЛИ СЕ СТРАХУВАТЕ ДА НЕ БЪДЕТЕ ЛИНЧУВАНИ !!!!! ВИЕ СТЕ ЛИКВИДАЦИОННИЯ СЪВЕТ ПОДПИСАЛ СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ !!!! ВИЕ СТЕ ЧАСТ ОТ МАФИЯТА !!!! ЩЕ ВИ СЪДИМ ПО ОБЩИЯ РЕД ЗАЕДНО С ОСТАНАЛИТЕ БАНДИТИ ОГРАБИЛИ ДЪРЖАВАТА !!!!

правят нова конституция

или пак разхвърлят картите... Спретна ли са си едно белотче.

Член 1. БЪЛГАРИЯ Е ЕТНИЧЕСКА ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ! Член 2. Етносите живеещи по добрата воля на българска територия СА ГОСТИ В БЪЛГАРИЯ и СА ДЛЪЖНИ ДА СПАЗВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ! Член 3. Граждански права имат само БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ БЪЛГАРСКИ ЕТНОС И САМО ТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ И ДА УЧАВСТВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!

тия от снимката да ти подсказват ?

Взимай пример от САЩ, не се излагай.

А ти кога и как разбра ,че си пък точно и само етнически българин...

нова конституция ама не сега (да ама не).

е кадър от филма "Опасни муцуни" !

Те по-добре да се обединят за нов Кодекс на труда, че този тюрлю-гювеч за нищо не става.

тия нищо да не пишат

Тези ГАДОВЕ трябва да бъдат съдени!!! КЪДЕ БЯХТЕ ДОСЕГА БЕ БОКЛУЦИ ??!!! ВОДИХТЕ РАБОТНИЦИТЕ КАТО СТАДО КЪМ СКОТОБОЙНАТА !!! С ВАШЕТО ЛЮБЕЗНО СЪДЕЙСТВИЕ БЕ УНИЩОЖЕНА БЪЛГАРИЯ!!! СЪД ЗА ВАС ГОДОВЕ ПРОДАЖНИ!!!!

Къде бяха през тези близо 30 години?

Ужасссс! Всички посткомунистически номенклатури се уплашиха и тръгнаха да догонват в тръст събитията. Че ако може и да ги изпреварят! Млади протестиращи хора, не допускайте дъртите муцуни на прехода да ви манипулират и да подменят протеста!

и не им обръщайте никакво внимание... каквото и да казват. Сега е вашият ред и ваша е възможността да поправите нашите грешки. А основната ни грешка беше, че си помислихме, че комунистите могат да се превъзпитат. Те се превъзпитаха, като станаха "едър бизнес", т.е. монопол....

Ей, мушмороци! Синдикати в България никога не е имало, а т.нар. работодатели, до вчера изписвани като "бизнеса", не са нищо повече от банда кръвопийци, които никога няма да намалят печалбата си, за да вдигнат заплатите на обикновените хора

аз не сам икономист, но смятам, че не намаляването цените на тока чте речи проблемите., зачтото зад тези цени стоят заплатите и на обикновените хора , които работят в ерп-тата. по достоиното е да се увеличат доходите до такава степен , че да могат хората да си плачтат сметкит и не само това, а да имат вазможност да поддарят някакав нормален стандарт на живот. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Зад цените на енергийния сектор и не само той, стоят приходите на многопаразитната мафия. Как ви се струва заплата от 35 000 на месец? Това колко по 300,400,500 е 35 000?

Протестите и борбата срещу монополите и мафията трябва да продължат.

Сега е момента!- 120 депутати, механизъм за отзоваване, гарантиране на обществения договор и превенция срещу политическото номадство, намаляване на държавната субсидия и строги правила за изразходването и, мандатност на депутатите и съдиите, премахване на длъжността вицепрезидент и т.н. Президентство...

120 депутата не е добре. Така се губи волята и мнението на по-малките групи от хора и на новосъздадени и организирани движения. Няма да има представителство и на някои региони. Ще печелят само най многобройните и богати. В сравнение с други държави като нашата броя на депутатите отнесени към населението не е по-голям.

А сега къде го виждаш и чуваш това "мнение" като в пленарна зала не влизат повече от 130 депутата?

Нова конституция с ясни правила и идей защитаващи България и народа, и велико народно събрание от хора с морал

Хора с морал и уважение към народа, работещи за обезпаразитяване и възстановяване на институциите.

Тренчев ЕООД да не се обажда! Добре го знаем...

А! Разгеле и вие се събудихте и винаги както до сега и вие давате съвети! На всяко гърне мирудия! СИНДИКАТИ !!! Какво е това нещо в България!? Срам ме е да ви гледам толкова години едни и същи и какво направихте през годините да не е такова положението сега!? То само с проповеди не става , това не са синдикати , а канцелараджии , чиновници с високи заплати , а и работодателите!?

Само не разбирам какво и е цената на тока в България. Аз не се радвам на особено големи доходи, но не мога да кажа и, че токът е скъп.Ясно , че заплатите са ни ниски ама хората са капиталисти от 200г, няма как за 20г да стигнем техния жизнен стандарт, ако ще и всеки ден да протестирате все тая.

От писаниците ти извода е един : ти си един неразбиращ Боклук!

я ми обясни, че аз не разбирам наистина, аз само да ти кажа си работя и не се оплаквам, ако ти си беден това си е твоя работа ще се напънеш ще вземеш заем и ще направиш каквото ти искаш ама спрете да се оплаквате.Сега никой не ви спира да направите какво искате ама сте мързеливи това е

Трудаът на българите бил неефективен. Затова били ниски заплатите! А да крадеш от чуждия труд 23 години е много ефективно! Май некой се уплаши да не го оберат за 1 ден!

Червени комуняги, наследници на убийците селяндури партизани, пууууууу, аман от вас. Сега станахте капиталисти с куфрачетата и на гърба на ограбените и избити през 1947 г. фабриканти. Господ вече ви е осъдил, нещастници. Работодатели, вие сте мръсни съветски подлоги.

Тъпо парче с промит мозък!

...разума идва бавно, но сигурно след емоциите ... Това е правилното решение!

пак старите гадни муцуни - тренчев - кнсб и други изроди !!!!!!!!

ами те имат същите искания като тн координатори на протестиращите - тренчев поосторя , но за тези които си спомнят той е професионален превратаджия и след това хаос, купони, мизерия и унищожение. някои помнят как неговите щурмоваци окупираха сгради и биеха хората

Работодатели и синдикати ли ?????? Това за мене са слугите и машите на политиците- те също имат немалка вина за състоянието на страната ни !!! аз не им вярвам !!!!!!!!!!!!!! а вие ?????????????

не знам кож си ти от алото но очевидно не ти стиска да си кажеш името педал нещастен!!! не мога да те судя иначе наил разбираш!!! така че за да ти кая какво аз сум правил и да ми кажеш ти точно как си си драпал някои части прос то ми се появи в зял руст!! иначе очевидно си пулен плашипутарник!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Голям серсемин си, но този път съм съгласен с теб;) Всички знаем, че голяма част от днешните "бизнесмени" бяха назначени за такива от БКП/БСП/ДС. Знаем за началният им капитал, появил се в спретнати куфарчета. Знаем и как се източваха държавните предприятия с паралелни фирми и след това се изкупуваха за по левче или жълти стотинки. Помним за първата организация на бизнеса у нас ССИГ и кой беше начело. Помним и кой беше личен съветник на Първанов преди да го гръмнат. Повечето от така наречените работодатели са именно хората, които разграбиха България с помощта на политиците срещу които сега се вдига народа. Синдикатите пък са един достоен наследник на Профсъюза по времето на тоталитаризма. Накратко, в сегашният процес нито работдателите, нито синдикатите имат място като такива, защото са всъщност част от това, срещу което народа се бунтува. Ако искат да участват като обикновени граждани и да подкрепят исканията на мнозинството - добре са дошли.

Много добър коментар! Но все пак смятам, че хората се нуждаят от разяснение, защото много хора не знаят, особено младите и могат доста лесно да бъдат манипулирани от такива изпечени мошеници, каквито са тези на снимката.