Шефове крият работници в тоалетни и хладилници

Работодатели укриват свои служители от инспекторите на Главна инспекция по труда (ГИТ) в тоалетни, хладилни помещения, асансьори.

Обратно в новината

Коментари - Шефове крият работници в тоалетни и хладилници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквато държавата, такива и работодателите. Както се казва, "дай на простака власт" или пък синдрома "баща старшина, син офицер"! Това е страшно!!! Особено сега в кризата правят каквото си искат. Но, нали най-големите боклуци са успели, не най-кадърните и предприемчивите, разбира се с помощта на властта. До всеки един от тях стои някоя партия. Бизнес в България без подкрепата на властимащите е невъзможен!

Така е като направят нормални суми осигуровките, може и да правим реални договори и да си плащаме всяко задължение.

беееееееее

Много се радвам на богати хора. Всеки може да бъде богат, стига да иска.

богат на какво... и аз се радвам на богати хора , но духовно богати... усещаш ли разликата...парите не са всичко на тоя свят , и който не го е разбрал , не е живял истински...

не само в шивашкия бизнес, но и в охранителния е не по-розово - работим по 12 часа, а ни осигуряват на 4 часа със 120лв работна заплата и на ръка около 180 лв., като кажеш да напуснеш ти плащат 120лв, които са по договор и имаш да взимаш другите пари и те имат да ти дават, но прослувутата инспекция по труда не проверява на място работното време и това, което е отразено в трудовия договор, а работодателите намират начин да се оправят и минават по тънката струна, но къде е милата ни Родина..

Ами от ГИТ всеки ден да са на проверки, а не кампанийно. И като пипнат работодател втори път за нарушение по КТ - глоба, а не да покрият предишната проверка. А по колко часа са смените - ами да видят на охранителните камери в обектите (където ги има), ама няма да им позволят.

Това с осигуровките е като това с винетките..... Като си купувам винетка, карам ли в една огромна помийна яма ?! Карам и след това си плащам и ремонта на колата. Като имам 25 години непрекъснат трудов стаж, по презумция и платени осигуровки. Колко ми излезе болничния ? 35 дена за счупена ръка, забележете без лечение профилактика и т.н. ..... 35 лв. и не за прегледи, а ми за уреждане на документи комисии и т.н. ...... а пък аз 25 години съм плащал осигуровки на тая шибана държава. Не ми е за 35-те лева, а за това че поне болничния трябва да ми е безплатен. ИЗВОД: Хора плащайте си осигуровките, чувствайте се престъпници като не си ги плащате, държавата е най-големия престъпник, да ама Вие сте виновни за това че се държите по този начин с нея.

признал сьм едно на работодателите-плащат ти малко за много работа а и на всичкото отгоре не ти плащат навреме,за осигуровките да не говорим.и отдавна работодателите се дьржат като проститутки.поне не се срамувайте господа работодатели да си поискаме златната статуетка "лека жена на годината" открито

ИМА САМО ЕДИН НАЧИН ДА НЕ СЕ УКРИВАТ ОСИГУРОВКИТЕ И НЕ ЗНАМ ДАЛИ ГО ЗНАЯТ ИЛИ СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ ВСИЧКИ , А ИМЕННО: задължението за внасяне на осигуровки да се прехвърли от работодателя към работника, съответно и огромната глоба - при това положение не виждам как един работник би започнал работа без трудов договор. А работодателя по презумпция така или иначе е длъжен да отдели от бюджета си сумата за заплати и осигуровки така че и той ще иска служителите му да имат трудови договори. САМО ЧЕ ....тогава ще осъзнаят и работниците че от 1000 получени лева - 500 ще трябва да дадат на държавата.

намалете осигоровките и ще се пълни хазната - толкова е просто!

Вече го казах и пак ще го повторя. Глобата от 15 000 лв трябва да се изплаща на работника без трудов договор до 7 дни а не да я прибира държавата.Само след няколко дни България ще е различна. Поне 20% от измислените работодатели ще фалират на момента и ще освободят място на качествените.Прекалено много пръдльовци са се взели насериозно и наричат себе си работодатели.С тези 15 000 лв работника ще може да се преквалифицира и да си намери по-добра работа.Всички други мерки на правителството са "мижи да те лажем".Ясно е че при такава безработица работника е притеснен и е склонен да приеме всякакви условия, но това не решава ничии проблеми, само удължава агонията.

Много жалко,че все още има толкова осакатени в мисленето хора като теб.Имаш ли дупе да заложиш всичко,да генерираш ,финансираш и реализираш печеливша идея!? Защо извратеното ти съзнание приема,че всеки бизнес е започнал с куфарче подарени пари или отклонени държавни средства????Имаш ли идея колко стругари се обадиха на обявата ми за работа?А знаеш ли с каква квалификация са? Такъв един кадър троши ножове,хаби заготовки и преправя като за световно.Като сложа чертата,ами то нашата себестойност е съвсем неконкурентна. Та за глобите-на теб и 20000 да ти дадат,ще ги изядеш ,изсереш и ще си пак същия мизерник и плакалник.

абсолютно точно и вярно.сега сульо и пульо станал работодател-не плаща осигоровки,не плаща заплати,лъже и работниците и държавата.когато се притиснат такива измислени,,бизнесмени,,и ,,бизнесдами,,да не ги забравяме и тях ще фалират и нишата ще се заеме от сериозни хора(работодатели).неможе 5-6 месеца да не си плащал заплати,от година да не си внасял осигоровки и данаци а да се пъчиш със кола за 100 бона и да се биеш в гърдите че си голям бизнесмен-тая пародия само у нас я има.много мърша има сред работодателите-която държавата изкуствено поддържа.

защо не се хванете в работа вместо да говорите глупости по форумите

Смешен плач!!! От години осемчасовият работен ден е химера, както и петдневната работна седмица. От години работниците са превърнати в роби. Публична тайна е, че повечето договори са документи с невярно съдържание- нито реалното работно време, нито заплащането отговарят на действителността. И хората спряха да се оплакват, защото е криза и защото точно ГИТ прави формални проверки и санкционира избирателно работодателите. И в крайна сметка кой контролира дейността на ГИТ? Защото за празната хазна отговорност носят и те. Аман от симуланти. Крокодилските им сълзи могат да заблудят само този, който не е чувал за България.

НЕМОЖЕ ДА СИ ТРЕДСТАВИТЕ КОЛКО МНОГО ХОРИЦА СТРАДАТ ОТ ТЕЗИ НЕЩА ЗАЩО НЯМА УПРАВИЯ В НАШАТА ДЪРЖАВА ЗАЩО ДОПУСКАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТЕЗИ НЕЩА ХОРАТА НЕ РЕАГИРАТ ЗАЩОТО РАБОТЯТ САМО ЗА НАСЪЩНИЯ АКО ВСЕКИ РАБОТОДАТЕЛ ВНАСЯ СУМАТА ЗА ОСИГУРОВКИ ПЕНСИИТЕ В НАШАТА СТАНА ЩЕ СА НОРМАЛНИ НО ТРЯБВА ДА ИМА ЗАТВОР ЗА УКРИТИ ДАНЪЦИ

Ми нормална е реакцията на шефовете при тези безумни осигуровки за служителите, които събира държавата. Държавата прави всичко възможно да съсипе малкият и среден бизнес.

Да се предвиди затвор за такива работодатели

и за мързели като тебе

АКО НЯМАШЕ "МЪРЗЕЛИ", ТЕБЕ НЯМАШЕ ДА ТЕ ИМА, И ТАКИВА САМОДОВОЛНИ ОХРАНЕНИ ПРАСЕТА КАТО ТЕБЕ СЪЩО!

само затвор за укриване на данаци и осигоровки-в САЩ това се води федерално престапление т.е. в които и щат да се укриеш пак те издирват и си носиш последствията а те са именно затвор.Та г-н. капиталист нека да минеш през панделата и да излезеш след няколко години с походка в стил Евгени Минчев друга песен ще пееш тогава пък и такива като тебе ще си помислят дали да не плащат

О , свещена простота

Официално си признавам, че съм луда и не ми четете постовете - дъската ми хлопа яко!!!

Отлична констатация, дето се вика....Добрютру! А какви мерки ще вземете вие сега?

Основният проблем, другари и господа, е, че НАШАТА държава води рестриктивна и наказателна политика срещу населението. Полицаите могат да управляват икономика само чрез "А ся ко ши праим?". Щом се чу за кризата USofA наляха ПЪРВОНАЧАЛНО 700 млрд. за да не падне потреблението. НИЕ вдигнахме глобите и отвързахме каракачанките да ги събират. Какво ще се случи на малък бизнес, на когото наложат глоба от не 15 000 - от 1 500лв.? Пример: въртя малък магазин. Купих и сложих на тротоара рекламна табела, която не пречи на никого. Оборотът се повиши 15-20 %. Съответно се повишиха и сумите, които плащам към бюджета. От инспектората, обаче, ме задължиха да махна табелата, защото нямам разрешение. Попитах как да го получа или може ли да плащам разумна годишна сума. Оказа се, че за табелата ми 40х80 см. трябва да имам ПРОЕКТ съгласуван от Диков и от КАТ и от нам кой си... Разбира се, махнах я. Разбира се, оборотът и, съответно, отчисленията за бюджета намаляха. Втори пример: плащам си всички данъци и осигуровки на двамата продавачи. Но КЛИЕНТИТЕ нямат пари, съответно не купуват и вече 6 месеца работя макар и на малка, но загуба. Отново, както и в началото, твърдя, че ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ е липсата на разумна фискална политика: парите трябва да са у хората, а не в хазната! Трябва да се стимулира потреблението - да се повишат доходите на хората, за да харчат и да пълнят обратно хазната! Добре, ще ме довършат с такси, глоби, данъци и др. Ще затворя през януари. И още едно поточе доходи в бюджета ще пресъхне...

Съвършенно правилно съждение но БГ в момента се управлява от идиоти.

"...Шефове масово правели трудови договори в деня на проверката или ден преди това..." Значи системата е издухана напълно... или казано иначе, предупредихме те Иване, че ще те проверяваме утре, а ти виж там една софра да спретнеш, подаръци да подготвиш и по-младите работнички...! И резултата е: установени ЦЕЛИ 891 случая на работа без договори от общо 4333 предприятия (а сега ги тури по 10 човека средно тези предприятия и виж, че нередности са установени за малко повече от 2% от работещите ?!? Ами ако ги сложим 15-20 души тези предприятия, какво стана??? Всички знаем, че в най-щастливия случай процентът на неводещите се на трудов договор е е поне 20%! СЛЕДОВАТЕЛНО: държавния служител работи с под 10% ефективност, тоест и тези проверки са си жива затра за данъкоплатците! ) Добре, ако това е нормалния процент на разкриваемост, тогава да се прилага генерална превенция т.е. когото хванат - дупе да му е яко. Но не! Нарушения на работното време - пишат ми предписания! Нарушения по заплащането - пак предписания!! Докога ???

Ами укриването на реалната заплата е изгодно и за работодателя и за работника. И двамата пестят някой лев, който прави възможно наемането на работника изобщо. Плащането на данъци им осигуровки до голяма степен е доброволен акт и затова е много важно какво получава плащащия срещу данъците и осигуровките си. У нас той практически не получава нито здравеопазване, нито пенсия, ама нищо. Е как можете да очаквате хората да не крият осигуровки и данъци? Това не е въпрос на манталитет, а на елементарна справедливост - в една сделка трябва да са доволни и двете страни.

Еееее, най-накрая един РАЗУМЕН човек тука.... Благодаря , че ви има!!!!

Точно така! Но не е само въпроса какво получаваш. Даже по-важно от това е дали можеш да си позволиш да плащаш осигуровки и данъци в пълен размер. Ако платиш всичко в пълен размер ще има работа (примерно) за 3-ма работници. Ако спестиш ще има работа за 5-ма. А с петима хем бизнеса ще върви по-добре, хем повече хора ще имат работа, па макар и с непълни осигуровки. А ако трябва да платиш всичко може да се окаже, че въобще не можеш да развиваш бизнес. И кое е по-добро тогава - да плащаш по-малко и да има бизнес или да няма нищо??!

Като не ви харесват работодателите и ви стиска - напускайте. Борете се за правата си, всеки има право на избор. НО все пак имате и задължения. За да се платят тези данъци, осигуровки, такси и т.н. работодателите, вие трябва да ги изработите. А работодателя ви не го мислете - той ще се оправи. Мислете отговорно за вас.

Единственото читаво мнение тук е твоето. В нормалните държави заплатата е брутна и наемникът се подписва за нея. После започват удръжки и данъци. А тук, всеки пита колко ще взима "чисто", и управляващи го убеждават, че работодаделят внася осигуровките му "за своя сметка". Пълна идиотщина. Истината е следната: Работникът струва на работодателя примерно 1000 лв./месец. И в двата случая. Ако се осигурява и плаща всички удръжки, ще вземе чисто 600 лв. Ако се осигурява на 300 лв, обаче, ще вземе чисти 850 лв. Е, при тази алтернатива, чий е изборът, на работодателя, или на работника?! Писна ми от неграмотни мнения и разсъждения за душмани - чорбаджии...

НЯМА НАКАЗАНИЯ И ГЛОБИ, ТА ЗА ТОВА Е ТАКА. АКО ДРУСНАТ НА НАРУШИТЕЛЯ 50000 ГЛОБА НАЙ-МАЛКО, ЗАКРИВАНЕ НА ФИРМАТА И РАЗПРОДАЖБА НА АКТИВИТЕ, ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ СЕ КРИЯТ. А СЕГА, КАКВО...САМО ГОВОРИЛНЯ!!

че тя глобата за необявен трудов договор е 15 000 лв за всяко хванато лице поотделно.... И какво се е променило, а?

Абсолютно съм съгласна ,че работодателите злоупотребяват ,но и хората са си виновни защото заради кризата се съгласяват на всички условия които им предложат..да не говорим,колко майки по часните фирми се водят по майчинство ,а идват на работа и взимат заплата естествено под масата...така ,че аз не виждам скоро оправия в тоя омагьосан кръг ,в който всички страни имат право...

Tака ще е, като и самите работещи не си отстояват правата...

МИНЕТЕ ПРЕЗ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ БРОКЕРИ ДА ВИДИТЕ ТАМ ЗА КАКВИ ЧАСОВЕ РАБОТА СТАВА НА ВЪПРОС, ЗАПЛАТИ И НА КОЛКО ЧАСА РАБОТЯТ СЛУЖИТЕЛИТЕ, И ДАЛИ ИМАТ ПРАВО НАЗНАЧЕНИ КАТО ТЕХНИЧЕСКИ СЪТРУДНИЦИ ДА ПИШАТ ПОЛИЦИ

...че като каква да те назначат, за да пишеш полици? Това си е канцеларска работа и ти си "сътрудник в офис".... Ти като какво искаш да те осигуряват - като президент на компанията ли?

МНОГО, ОКОЛО 90% ОТ СЕГАШНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ, НЕ ПРАВЯТ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ, МАЛКО ОТ ТЯХ ПРАВЯТ ТАКЪВ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, А ПЛАЩАТ НА РЪКА! НЕ ПЛАЩАТ НИКАКВИ ОСИГУРОВКИ! КЪСМЕТЛИИТЕ, ПО МЛАДИ И ПО НЕГРАМОТНИ ИМ ПЛАЩАТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ! УЖАСНО Е, ТАКИВА КАТО МЕН С ДОСТА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ, С НЯКОЛКО ДИПЛОМИ, С НЯКОЛКО КВАЛИФИКАЦИИ И КОИТО СЪОТВЕТНО СИ ЗНАЯТ ЦЕНАТА, НО НАД 50, ДА СИ ТЪРСЯТ И НАМЕРЯТ ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА РАБОТА! И ПРЕДПОЧИТАТ НИСКОКВАЛИФИЦИРАН ТРУД, ПАК ЗА ТЕЗИ ПАРИ! ПОНЕ МОЗЪКА ИМ НЯМА ДА ОБРАЗУВА ПРИШКИ! НИЩО, ЧЕ Е БЕЗ ДОГОВОР! НЕ СЕ РАБОТИ НА НЕГРАМОТНИ ПОМИЯРИ С КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ! ДОКАТО НЕ СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ПОЗИЦИЯТА НА БЮРОТО ПО ЗАЕТОСТТА, САМО ЩЕ СЕ ПРЕЛИВА ОТ ПУСТО В ПРАЗНО! И НИТО СТАЖ, НИТО ТОЧКИ, НИТО ПЕНСИИ ЩЕ НАПРАВИМЕ!

Да живей светлии капитализъм. Оказва се че гнилия социализъм е 1000 пъти за предпочитане. Ако се появи партия която декларира че ще върне социализма веднага ще гласувам да нея.

тичкай да се наредиш ... като за хладилник, кола, телевизор и храна. До колкото знам вноса на идиоти не спрял в куба и можеш да се преселиш там

Аман от неандерталци.

Годишнина от смъртта на Тодор Живков - поклон!Каквито и грешки да е допускал - той е Строителя на Нова БЪЛГАРИЯ. Наследниците му за 20 години не могат да построят и една трета от магистралите,които при него бяха построени само за десетина години! ЗАДАВЕНИ И ОБЕЗУМЯЛИ ОТ АЛЧНОСТ ВОДЯТ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА СИ КЪМ ИКОНОМИЧЕСКИ,МОРАЛЕН И ФИЗИОЛОГИЧЕН КРАХ. посочения примери в статията показва какви жалки гниди изпълзяха след ерата Живков.Не е случайно според мен ,че бодигарда на ТЖ СЕ ОКАЗВА ЗАСЕГА НАЙ ЧИТАВИЯ ПОЛИТИК НА ПРЕХОДА! На някой се вижда странно,но е факт!

Да знаеш колко си прав!По времето на соца зкак за всички имаше работа,та дори ги карах насила и издирваха,такива дето не искат да работят.Плюят по социализма,ама я да ми кажат на тия дето им в кьрпа вьрзано пенсионирането на набор от 10501963 да речем ...имат ли стаж,имат!?Защото всичко беше законно,имаше на кого да се оплачеш началника ти си имаше началник с више,т.е. отгоре от министерството.А сега вчера се прькнал,ама има фирма има кола,няма начални,к,има много пари ще бутне някой рушвет ,ако минат на проверка и пак вьлкьт сит и ангнето цяло,за сметка на онеправданият работник,който не ,че не си знае правата,но при тази безработица се сьгласява на всичко само и само да е на работа.Раобовладелците прекрасно знаят това и затова могат да си правят каквото искат,ако не приемаш условието,разбирай нарушението ,то няма да си пеиет на работа.

нещо си сменил местата, забравил ли си, що ли. социализЪма беше светлият, а капитализма гнилият. нЕма що да фучиш, в булгаристан няма капитализъм, айде съветските утрепки не прехвърляте лайната на другите, сами си ликвидирахте строя за да се доближите до капиталистите, но си останахте обикновенни феодали

Не 99%, а 1000% - в частните фирми, работници и служители са без трудови договори. На времето съм работил в Балканфарма, която я приватизира стратегическия приватизатор -Дойче банк, след това я регистрираха като офшорка в Кипър и накрая я продадоха на исландеца и България загуби водещата си роля на Балканите в областта на фармацевтиката, стотици хора останаха без работа, а тези, които работехме във фирмата (назначени с конкурс, писмен и устен английски език) на трудов договор бяхме назначени, на сумата, за която се плащаше най-нисък процент здравна осигуровка и за пенсия, а иначе в пликче ни даваха допълнителни пари.

Вместо да преследвате хората да бяхте отворили фабрика нещо, бе господа държавници, някакви работни места, някакъв хляб да дадете и вие вместо само да рекетирате народа си?!

Кой кого рекетира, бе пич? Държавата ли ви кара да не плащате осугоровки и да укривате данъци? Държавата ли ви кара да харчите фирмения капитал за "играчки" и по "куклички" и после да "нямате" пари за заплатите? А какво се води, когато шефа ти ти каже: "подписваш договора (с ниските осигуровки) или си заминаваш"? Ей, аман от пишман бизнесмени. После как да ни е жал за малкия и средния бизнес, като сте една банда мошенници всичките?

като плащам осигуровки и данъци,какво получавам от държавата?държавните служители получават заплати и осигуровки благодарение на мен и на всеки работодател..50г плащаш накрая умираш преди да излезеш в пенсия!!каде отиват тези пари според вас?

просто сме страната на далавераджиите и не от днес и при тошо беше същото - "аз им плащам 5 кинта, те харчат 10 - 8 милиона факири"

Е, нали искахте капитализъм, нали затова скачахте по площадите зиме и лете, нали всички бяха толкова амбицирани да станат милионери за една седмица с "игрите на щастието" ... кво ревете сега?! Щото в Булгаристан, като се изкара някой лев, първо се яде и се пие на корем, след което се купува скъпа кола, с нея се кара пиян, някой загива и се пребива - от семейството на "собственика", след което сменя жена си с някое маце на годините на дъщеря му, купува апартаменти и "бизнеси" на разни миски,... да разправям ли още факти от епохата на този преход, който на всички не ни харесва?! На Запад хората за пет-шест поколения едва построяват една семейна къща и една вила, купуват коли на всички членове в четвъртото поколение, а тук при нас - от първото още станаха големи потребители - и никакви обучения на персонала, никакви капиталовложения в бизнеса след първото купуване на стари машини от някъде си, никакво развитие на служителите ... Кой ни е крив, че не сме нито капиталисти, нито социалисти, нито сме честни със себе си и държавата си - тя си е такава, каквато си я направим с общи усилия, нито с правителството и НАПа, и всеки е готов да бута рушвети на отделни служители от всички инстанции, но не и да плаща редовни данъци и вноски... Хак да ни е на всички, щото и аз съм тук, и не заминах, когато можех, а сега вече се пържа в същия тиган, возя се по същите лоши пътища и като наемен работник също така страдам от некоректни работодатели и шефове, които не могат да ми стъпят на нито една от квалификациите, но са политически правилни и приятелчета на съответната гарнитура в парламента ... Нейсе, запуши я, казал един велик българин.

Да припомня на носталгиците: бай ви Тошо докара държавата до фалит. Външен дълг от 10 млрд долара, непосилен за изплащане по онова време. Тотално неефективна и чудовищно енергоемка индустрия. Фалирали ТКЗС-та, ангария под формата на бригадирски труд. Дефицит на основни стоки, празни магазини, опашки, чакане на ред за телевизор. Чакане за жилище и кола по 10 и повече години. Архаична, мързелива и раздута администрация. Тотална липса на свобода на слово и мнение. Затвор или унищожаване на кариерата за най-дребно несъгласие с "линията на Партията". В по-ранните тошови години - в лагер и евентуално - пребит от бой и после - за храна на прасетата. Пътуването извън страната, особено в "несоциалистическа" страна - почти невъзможно - България си беше един голям затвор. Висше образование - все по-изоставащо поради липса на достъп до нова литература и слаби езикови познания на обучаваните и на самите професори. Наука - политизирана. Може още много да се пише... Най-фрапиращото е, че на фона на пропагандата за светло бъдеще и равенство, една немалка прослойка от бездарни но лакоми партийни хрантутници живееха много по-добре от другите. Същите тези станаха "капиталисти" при прехода и наложиха някаква пародия на държавно управление в страната. В България НЯМА истинска демокрация и истински свободен пазар. И най-накрая - признак на кретенизам е да се втренчваме в тошовото време, при положение че имаме добрия пример на толкова много европейски страни, които не са помирисвали социализъм или се измъкнаха достатъчно бързо от него. А и социализмът се провали абсолютно навсякъде. Който не го е разбрал може само да хленчи по форумите. За радост, такива остават все по-малко.

Чудесна и високо-смислена/стойностна дискусия ! Дано се прочете и от тези, които трябва .

Съгласен съм, че трябва нещата да излизат на светло, но може ли глобата за липса на договор да е 15000 лв? По кой стандарт? А и проверявящите явно са на процент и гледат да закачат и изопачат каквото могат. България е страна на абсурдите - това мога да кажа

К А П И Т А Л И З Ъ М !.......

постсоциализам, драги.

капитализъм, ама друг път

а за фалшиви договори не проверяват ли или само за липса на такива? на мен наскоро ми предложиха договор за позиция за 800 лева на 360 . Естетвено отказах. Веднъж да се разболея и нищо няма да получа от НОЙ. Не всички расъждават като мен обаче и се поддават на подобни измами.

Ти не разсъжадаваш....не се лъжи...не го можеш... Сериозно ти го казвам!!!

Как пък не са ти дали 2000 лв заплата и договор за 2500 като са те видели колко си грамотна....само по диагонал като прочетох поста ти и открих 8 правописни и пунктуационни грешки.....ма инак си с претенции, де....

Откога спазването на закона е претенция?

На такива им пожелавам от все сърце ФАЛИТ и да отидат да работят при такива като тях.

Ами променете го този закон,но нямате интерес нали.По добре да се гърби простолюдието до гроб.

Не може да не си зададем въпроса защо тези масирани /ако изобщо са такива/ проверки започват чак през юни 2010?Трудно ми е да се зарадвам на толкова закъснели мерки срещу сивата икономика.И с това изчерпват ли се мерките срещу нея? Толкова много необходими мерки, толкова много години никой не предприе!Нелепо е да се шуми за нещо, което е толкова закъсняло и съвсем не е достатъчно!

по тези земи! А представете си сега - влизат проверяващи в "Сейкоша", Киото ( абсолютно например), чува се свирка и самураите са се изпокрили за секунди - кой в шахтата, кой във въздухопровода... и само роботите си работят! Ама там поне има роботи да замажат положението! Не можете да си го представите,нали?? А за тука си го представяте, най-малкото защото ако не вие , то поне вашия съсед го е виждал наживо! Щото икономиката ни е ръководена от "най-добрите българи", както се изцепи на времето "Командира" - "най-качествените" щели да направят прехода.... то и затова прехода се точи, та му се не види края. По време на сухия режим Капоне и дружки прокопаха километри тунели, за да крият клиентите си и алкохола, ама поне се постараха и ги прокопаха. Щото провителството ги гонеше и не на ужким! Нашите айдуци, оставени да си развяват коня, освен да те скрият в контейнера за боклук и да излеят кофа помия отгоре за декизировка - друго не могат да измислят! Чудя се просто с тия селски номера как сколасват да вдигнат 30 етажни хотели или да си накупят играчки за по 30-40 милиона?!? Е и сутринта по телевизията го даваха един такъв - Ма(г)арешки ли беше, къв беше? За такава икономика, ръководена от такива буШмени, под взоркия поглед на правителството, кво друго да кажеш, освен дее*а по списък!

прав си !много измислени бизнесмени с плаващи играчки/тип яхти/ се оплакват че никои не мислел за бизнеса е тези компании като мултигруп,мтел итн ги оставяха да печелят милярди!!!но така е трудно ще е като през соцялизама си бил ченге през демокрацията да те направят икономист :д

В шумен защо нямаше проверки

Ами пишете имена на фирми,например в СЗ има един измислен завод за парафин,където условията са адски а мизерията-страхотна...ЕВРОКОМ се казва...,направо плаче за затваряне! Нека ако някое "компетентно" лице чете това иде там.

В99% ОТ ЧАСТНИТЕ ФИРМИ,ЗАПЛАЩАНЕТО НА РАБОТЕЩИТЕ ТАМ НЕ СЪОТВЕТСТВА НА ТОВА,ЗАПИСАНО ДОГОВОРА АКО ГО ИМА