АИКБ иска повече чужди работници у нас

В Германия използват 17% чужда работна ръка, докато у нас тя няма и 1%, констатираха от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ)

Обратно в новината

Коментари - АИКБ иска повече чужди работници у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

внос на машинни и електро инженери,,,, нещо не ми харесва тая работа! ще има бой бой бой!

Cвиня!

"...В Германия използват 17% чужда работна ръка, докато у нас тя няма и 1%..." Ами привлечете за работна ръка германци де, защо искате да са от страни извън ЕС? В Германия тия 17% са все от ЕС, включително българи...

се "славят"с трудолюбието си. Честито г-да индустриалци.

имате опит с такива кадри. Бесттехника Радомир ползваше невероятни заварчици от Виетнам мисля. Плащаха им във вид на храна и подслон и нямаха пари да се приберат. "Заварчиците" пък не бяха виждали заваръчна машина преди това. Беше доста "продуктивна" схема. Бесттехника фалира. Работниците не знам как са се прибрали. Успех!

Интересно е как някой от Украйна ще дойде за 460 лв. да работи в производството. Не за друго но толкова е предлаганата заплата за българи. Нямам търпение да го видя :)

Да се отвори пазарът на труда, кореняк германци да бъдат свободни да работят у нас. А за други ... нека първо да приключи интеграцията на ромите, те са 15% чужденци към момента на неинтеграцията си.

По морето е пълно с украинки и говорят на английски. Български не знаят. Като че ли не сме във България.

С "брилянтните" си идеи нашите измислени "индустриални капиталисти" могат единствено да да доживеят много скоро до "експроприация на експроприаторите". И тогава ще научат нещата по трудния начин!

"Българският" едър капитал, станал такъв публично известно как, след като години наред дои работещите за него българи, е показал, че за собствения си интерес и печалба е готов да продаде всичко - дори собствената си държава. Сега, след като прогониха с ниското заплащане стотици хиляди хора в чужбина и след като упорито не желаят да договорят по-добри условия на труд и заплащане, сега искат да се приемат нови групи чужденци, за да могат и тях да експлоатират и да реализират нови печалби. А при сегашната демографска криза и нарушен етнически баланс, вече е все по-опасно да се привличат чужденци за трайно заселване у нас. Освен това е много важно откъде ще се внасят чужденци, но едва ли те ще бъдат от Европа, Северна Америка или други сравнително цивилизовани части на света.

България? На САЩ? На Германия? На АИКБ? На българският народ? Ако искате чужди работници, това означава, че образователната система не носи необходимият продукт. Тогава възниква въпросът. Защо плащаме данъци? Другият въпрос е Какво прави АИКБ за образователната система? И още нещо тези индустриалци с какво са задължени пред държавата? С какво българският данъкоплатец е защитен? Какво е, така нареченото "Ноу Хау " на нашите управляващи, че да взимат тези заплати? Или е по лесно да лобираме за някой си? Българският гражданин, българският народ, България, стока ли е, или не е стока?

г-да от АИКБ, не ви ли прави впечатление, че няма наплив от германци и австрийци за предлаганите от вас длъжности. Не се ли сещате защо? Направо изнасяйте бизнесите ви и се конкурирайте с работодателите в западна Европа. Смешници.

е средната заплата на чужденците в Германия? Този гении на АИКБ няма ли да прозре, че с трици маймуни не се хващат?

Няма нищо по-страшно и по зло от капиталист - бивш комунист ! Явно трябва да пълнят касите на Бафомет още по-интензивно ! Боклуци !

Без да се внесе качествена работна ръка до две години половината фирми в България ще фалират, а западните компании ще преместят българските си поделения в други страни! В момента търся 5 човека, без квалификация, давам по 600 лева заплати, осигуровки, храна и т.н. и няма кандидати!

И аз търся бира по 20 стотинки ама нъц!

качествена работна ръка за 600 лв. Вземи си сигани или бежанци

Ако не намериш - ще фалира бизнеса. И ти ще се преквалифицираш от работодател в работник. Така че пред теб има два избора: 1. Увеличаваш парите 2. Сменяш професията.

Да, следващата стъпка, ще бъде подписване на съглашение с Сомалийските пирати, като отвличат корабите, да им пращат екипажите "на синжир". Но според мен се очертават тежки преговори, защото откупите които плащат корабособствениците за екипажите, възлизат на повече отколкото нашите "индустриалци" са склонни да платят на един работник за целия му трудов стаж.Та...интересни преговори се очертават.

Хем ги боли, хем ги сърби. С тези малки заплати няма да дойдат качественни чужденци, те ако са качественни ще отидат в западна европа където условята са доста по добри и заплатите са с едно 30% по-високи.

Искам да им държавата да им задоволи исканията и да видя тогава дали на кривата ракета пак космоса ще и пречи да лети. btw Хубаво ще е да се въведе задължително публикуване на заплата в обявите за работа и след това инспектори да проверяват как е подписан трудовия договор. В UK към обявите има и заплата. Тук е като на ориенталски битак.

Вие българите нямате ли нормално здравомислие.нямате работа за вас и работите в чужбина.а се сравнявате с Германия.

По морето плъзнаха молдовци, украйнци, грузинци и друга паплач.Идват си на море и междудругото да побачкат за кеф без напъване. Работодателите ги е яд но не смеят да им кажат копче и за сметка на това си го изкарват на българите

Боклуците като този тарикат на фотото ще докарат ако трябва работници и от Банладеш но не и да дадат по-нормални заплати на нашите работници. Защото са алчни български комунистически капиталисти!

Много искам да "внесат"работници , ама китайци или виетнамци. И да не им платят както се полага. Този дебелият очилатко ще му пламне не само завода а и къщата. Работих в Германея с такива хора. Просто не ми се мисли какво ще им се случи на пишман роцовладелците.

Алооо, осъзнайте се малко.Няма толкова капризен като българския работник.Иска заплата всеки месец, да не се бавят преводите, къс работен ден не повече от 8 часа.Никакви болнични щом мърдаш значи си годен за работа.Тарикати много, затова за сметка на работника ще идва проверяващ,за да е сигурно, че болестта не е симулирана.Едно време, когато са строяли пирамидете са работели по 24 часа и не са мрънкали.Такива работници търсим да слушат, нали имаш работа, бъди по-нисък от тревата.Относно размера на заплатите, трябва да бъде такъв, че да не натоварва работодателя.А тези които се навият да работят за без пари ще станат ВИП служители и ще има подаръци.

При нашите заплати имаме реален шанс да наемем чуждестранни работници.Ако работодателите се задоволят с бушмени, маймуни и други подобни.От тях ще правят селекция за висококвалицирани кадри. :)

И к'ви условия на труд и заплати, предлагате на чужденците?

КВИ ПАРИ ИСКАШ БЕ ... ПЪРВАТА МИ РАБОТА В САЩ БЕШЕ ДОБРОВОЛЕЦ .... БЕЗ ПАРИ - ДА СЕ НАУЧA КАК Е "AMERICAN WAY" :))

За да висиш тук денонощно да плюваш и по България и по САЩ си има причина. Явно там, където си си нещастен аутсайдер.

Ти боклук смотан, защо не си стоя тук да робуваш на нашите национално (без)отговорни комунистически мутри?!

ИЛИ ТЕ ЩЕ ВИ ИЗБИЯТ ... ИЛИ ВИЕ ТЯХ ...

Интересно,защо ще търсят работници от чужди страни.Тук има 1 милион цигани,нали трябва да се интегрират?Нали трябва да работят?Да ги обучат и те да работят,а не да търсят чужди работници!!!

ЕВРОСТАТ КАЗВА 31% БЕЗРАБОТИЦА В БЪЛГАРИЯ ... А МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ТЪРСЯТ ЧУЖДИ РАБОТНИЦИ

Успех Ви желая....:)))))

кой ще дойде да им работи на такава измет, изгониха нормалните хора от тук и сега се надяват някой да дойде ,ако дойдат някои хора то те няма да са с всичкя си ,накрая ще дойде дедовия за тях ,това търсят това ще получат!!!!

Робовладелски строй ли ще въвеждат "Индустриалците"? Как ще ги докарате тези "чужденци"? Робските пазари отавна са закрити. Армия нямаме, за да иде да лови роби.

Ако има награда за алчност първите ѝ 100 лауреати ще са български "бизнесмени". Ако светът стане глобален Бог ще го затрие, ако ли не останалите народи ще ни унищожат и за това няма нито един външен виновник!

Асоциация на индустриалните криминалисти в България (АИКБ),търси работещи роби. Търсете,търсете, луд умора няма!

Другарю малко статистика Минимална заплата 2000 лв. Средна заплата - 6000 - 8000 лв. Специалист,ръководна длъжност и т.н. - 10000 лв. стартово и нагоре Докато това не стане г-н Робовладелец , моля не ми разказвайте глупости :) . Нормалните българи работят за тези заплати ,а не да бъдат работещи бедни крепостни селяни, които Вие малоумните бизнесмени искате да да бъдат и систематично правите това да се случи ! Само ,че всичко свърши другарю Партиен Секретар и това страшно много ме радва - сега ще оцелеят само истинските фирми, които са много малко в България ! :) Ние не сме роби и си го набийте в чугунените глави ! :)

Нека да бъдем реалисти - на първо време нека заплатите да са разумните 800 лева минимална, средна - 1500-2500, специалисти и т.н. - 3500+ лв. След 2-3 години да видим какво се случва и ако трябва ще се коригират нагоре.

хаха Ти си някакъв мизерник никога невиждал на куп 1000 лв нарича другите малоумници. Ти и такива като тебе и 100лв не заслужавате бе накадърници мързеливи.

И аз съм малоумник. 9000 лв заплата, но трябва да си плащам само квартира, храна и билети. 50000 годишно ми се събират, обичам да работя през половината от времето горе-долу. В Бг за над 2000 лв при 4 дневен работен ден.

Може,безсрамници, само при условие, че и на чужденците ще плащате минимална заплата и ще внасяте осигуровки за 4- часов работен ден ...

А българските работещи от години настояват за нормални заплати, отпуски и пенсиониране в разумен срок ! След като поради робовладелската политика на назначените "капиталисти" т.нар. от уродите "трудови ресурси" масово са напуснали територията сега пищят от липса на роби. Не виждам защо трябва да сме съпричастни към хора, които във всеки момент са показвали презрението си към нормалното население. Апелирам за ударно повишаване на корпоративните данъци и сваляне на пенсионната възраст до нивата от при бай Тошо ! Това като компромис, че ги оставяме живи след грабежа наречен елегантно "приватизация".

С всичко съм съгласен освен с качването на корпоративните данъци! По много причини, но конкретно свързаната с тази новина е че това няма да реши проблемите с ниското заплащане, а вероятно ще има обратния ефект!

Имам предвид прихоите от повишениет данъци да се насочат към поддържане на изкуствена заетост /администрация например/, която с размерите си ще принуди частния сектор да повиши драстично заплащането ако иска да има изобщо служители. Това е възможно при друг тип политически елит, разбира се.

Има ли смисъл да се плаща на чужденци, а българите да бягат?

Защо не изучат млади момчета и момичета още от след 11 клас Стига на готово да ви дават кадри а вие да не им давате заплати .

ако може да ги докарват с вериги и в кафези от метал моля и да са чернилки справка вижте коя година сме бе малоумници

Малоумници! И тез' като футболните ни "мозъци" - ще вкарват, няма как да създават. При положение, че наема на един 2ст. апартамент в София е средно 500-600лв, а за сметки на едно 3 членно семейство му трябват поне още толкова + средно толкова за храна, интересно ми е кой ще дойде да ВИ работи?! Никой! И когато преди години слушах връсниците си на по 25-30 години, че няма да излязат от вкъщи за 500лв. и се чудех какъв им е проблема...е, вече ги разбирам много добре! Аз също не работя за тези робовладелци!

Направо е пълно с желаещи да работят за по 500-600 лв....То в доста държави от уж тертия свят заплащането е по-добро.

Да вдигне заплатите на българите и да не се опитва да лови маймуни с трици!

какво е това заплата ние сме господари от 1944 год ще ви ядат прасетата

И този за_дник закръгли бузите от недояждане

беге е наи-бедна в ес, единствено от по-бедни страни може да доидат - африка, където умират от глад, сомалия.

Типичен червен бизнесмен. Да излезе с чиста ръка и да каже дали е получил куфарче през 1990, защото така изглежда отстрани. Беше в делегацията на Първанов (като президент) във Виетнам което е показателно. По темата - изгонихте българите да работят в чужбина и сега се вайкате, т.н. бизнесмени. Аз имам малък бизнес и нямам проблем с кадрите, но това е защото им плащам адекватно, работят при нормални условия и на практика няма текущество на кадрите - вече 20 години.

Да съберат имигрантите от улиците, и да ги накарат да работят, като им предложат същите условия на труд като на българите. Дали ще им се вържат а?

И сиганите да съберат и те търсят работа

единствено ниските заплати и дребните корпоративни печмалби отблъскват да се задържат бежанците и да навлязат чуждестранни работници които да вземат и малкото налична работна.Велев и сие знаят да мародерстват издигнали се по заобиколни схеми и източване като пропъдят и малкото останали българи и другите които дойдат да си тръгнат опустява допълнителн. .На кой му пука?