Най-много бездействат младежите в България и Италия

Най-много бездействат младежите в България и Италия, най-малко в Холандия и Дания, показва европейската статистика.

Обратно в новината

Коментари - Най-много бездействат младежите в България и Италия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е следствие на 25годишно ДЕБИЛСКО управление!!!Освен за кражби и слугинаж за друго в държавата не се мислеше!!!На ББ и децата ли са виновни,че така са обучавани,и какъв пазар на труда се предлага насред обрасла с бурени икономика!!!Тези хрантутници и днез нямат визия за бъдещето на децата ни!!!Те са КЪСОГЛЕДИ МАРИОНЕТКИ,без програма за развитие на България поне до и 30-та година.СРАМ,СРАМ за управлявалите таз клета родина след Бай Тошо!!!

В университетите по света ,много от студентите работят докато учат ,ако не могат да вземат кредит или родителите им нямат пари да им платят образованието . За образование обикновено се дават кредити от банки на много ниска лихва ,която тези бъдещи специалисти могат да върнат ,когато започнат работа .Но за такъв кредит се изисква и доказателство,че си студент ,всяка година.Има и стипендии . Но много от младите хора и си доработват в свободното време,ако доходът им не е достатъчен.Зависи и от специалността имсвободното им време.Проблемът е че в България българските младежи растат с идеята да учат ,за да не работят . Няма нищо лошо от 14 -15 годишни да ходят да работят за по един месец поне през лятната ваканция ,да се научат на труд и на цената на парите . Навремето имаше ученически бригади точно от тази възраст. Въпреки,че беше експлоатация на труда ,все пак бяхме заедно ,ставахме в 5 и нямаше мама и тати наблизо да им ревем на рамото .За проблема с бездействието на ученици и млади хора има много причини. От една страна семейството ,от друга училището - няма професионална ориентация и практика в гимназията ,бизнеса ни е плачевен и изобщо не се включва в училищните програми за бъдеща заетост .Никакво отношение и от държавата ,в частност МНО . Медии заливащи ни с турски сериали,ужасяващи риалити ...Възпитават се едни хрантутници без цели и смисъл в живота . Момичета като клише с мечта да си купи такава или онакава чанта ,обувки или да си издуе горната устна като човка със силикон, еднакви прически ,еднаква визия ,чалга ,алкохол,доста често и дрога ,силикон,ако има кой да го плати ...Единствена мечта - да ги видят по телевизията ако може или поне в някой жълт вестник.Момчетата обезверени от безпаричие се напиват или дрогират ,и те чалгаслани с идеал за жена ,поредната силиконка . Съсипани деца,съсипана младост ,съсипано бъдеще. Бездуховност и преклонение пред фалшивите ценности !

Pesh0

смях в залата . Запазете тишина ...... Аплоайте сега ....................

ах вие журналисти - идиоти, прочетохте ли ЕВРОСТАТ преди да публикувате такова нещо!!! там никъде не се каша това което твърдите - манипулатори!!!

Всеки случай е различен и такива обобщения не са коректни, но статистиката и социологията трябва да живее от нещо. Мързелът е присъщо качество на човека и всеки родител се е борил с него при възпитанието на децата си, който се е преборил, добре, но който не е, ще сърба семейната попара, която сам е надробил. Бедните мързеливци са уличните престъпни групи и футболните запалянковци, а богатите млади мързеливци , просто прерастват във възрастни плейбои. За немързеливите няма бедни, няма богати, тяхната ценностна система е изключила лентяйството и престъпността. Да са ни живи и здрави читавите млади хора, които оцеляват сред тази гнусна чалга среда, която сее само разврат и деградация.

След като ни проповядват от телевизора пластмасови зъби гърди коси и добре оформена мускулатура с ежеседмична епилация-няма кой да работи! Освен това няма и къде да се работи. И да се работи парите които дават не са достатъчни за нормален живот. Много неща трябва да се променят за да започнат хората да работят. В западна европа в производството работят основно имигранти. Местните го карат само на помощи.

На повечето максимата е: Не искам да уча, искам да бъда студент!

Гръцките младежи едни дейни, едни работни....

Ами то... къде да действат?

Печелите награда за манипулативно заглавие! "..Една от най-важните причини обаче за тази икономическа неактивност е фактът, че в тази възрастова група хората повече предпочитат да се образоват, отколкото да работят..."

Нека да не се обобщава и да не гледаме на нещата само в черно и бяло. Контекстът в различните държави и култури е съвсем различен. У нас никой не е забогатял от работене, така че и мотивацията е изначално ниска. Когато трябва да помислят как да направят и издържат собствено семейство в отделно жилище, ще почнат да работят, може би и другаде. Онези с богати родители дето цял живот нищо не правят не са толкова много. От друга страна, няма особен смисъл да се бачка от 15-годишен както е в много западни страни - там го правят защото изначално семейните им отношения са алиенирани и след 18г дори трябва да плащаш наем на майка си за живеене в семейната къща. Южните култури са различни, отношенията са други. Също така не става навсякъде да работиш докато си студент - дори обратното, това в сериозните световни университети е табу. Там ученето е наистина много и отнема цялото свободно време, така че няма време за работа, ако искаш да имаш успехи и резултати. Заслужава си да се вложат усилия по-скоро в изграждане на кариера, отколкото в извършване на неквалифициран труд по хотели и ресторанти. Въпросът с казармата и ранният неквалифициран труд е строго индивидуален, защото тези неща носят единствено приучаване към дисциплина и нищо друго. Ако някой си е дисциплиниран по характер, няма нужда от казарма или Макдоналдс, просто нищо ново няма да научи. Но за мързеливците и незрелите хора е много добър опит.

Може да сме безделници, ама не сме без празници.

Що за тъпи съждения , хора между 15 и 24 години не се интересували от работа . Та не е ли точно това възрастта в която ако човек иска да се реализира по някакъв начин , трябва да учи ? Или за да бъде успешен трябва да стана общ работник на 12 за да не му излезе име че е мързелив .

Именно, това е времето да вложиш усилия в изкарването на 1-2 дипломи, с които после да правиш кариера. Не всеки работодател държи да имаш опит като сервитьор в кафене, но с диплома от Харвард навсякъде ще те вземат.

Е, и? Отиди в Уганда или Либерия и живей така. Или може би в Куба и СК.

Много яко! Според деградацията тук, не сме бедни защото бездействаме, а бездействаме защото сме бедни. А реално как е възможно да си беден и да бездействаш?

К`во да пра`йш??:):)))) Много "мързеливи сиртакаджии" от Гърция сме се събрали последните години в България и развалихме младежта на нацията...:):))) Гледат от нас колко сме мързеливи и ни подражават,`щото тук се работи много иначе,нали...:):)))))))

Докато каквато и да е работа на 40часова работна седмица не почне да осигурява нормален живот, няма как да очакваме по-различни резултати.

Като гледам,когато другите искат същото и се борят за да не ги закопае олигархията обаче,наричате ги "мързеливи които вземат заеми и харчат повече отколкото могат да си позволят"...:):))))))))

това е пропаганда на запада, мвф и прочие. Ако гърците бяха мързеливи нямаше всичките ни вериги да са пълни с гръцки зарзават и плодове.

Тоест вашите да те издържат?

Е как да работи за 400 лв като те родителите от чужбина му пращат повече. У Бг-то работим само, които сме прекарани - имаме семейство, деца и нямаме кой да ни праща пари от чужбина... И някви приближени връзкари и роднини, на които им дават по 2-3-5-10 хил. лв, а на някои и по 15 и нагоре.... А прекарания честен човек, който създава РЕАЛЕН продукт за България, взема по 400-500 лв...

Ромска логика.

Правилно е да не работят и да не допринасят за крадливата мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Не мога да се съглася с това. Не работят и лентяйстват децата на новобогаташите - карат скъпи коли и харчат парите, които родителите им печелят благодарение на това, че държат работниците си на по 300 лева заплата. Децата на нормалните българи работят, учат, амбициозни са и като им писне от простотията тук се изнасят в чужбина, където ги уважават и заплащат труда им достойно. Всички останали приказки са мижи да те лажем.

Щом 73% от децата са на новобогаташи, значи не виждам къде е проблем.

Деца на новобогаташи и цигани, сега схвана ли, че не исках да го пиша първия път, за да не ме изтрият.

Бях в чужбина изкарвах добри пари ,но върнах се в българия да съм по близо до семейството си и какво се случи.На втория ден се хванах на работа работих здраво като в чужбина плюс екстра след работа също и съботите и неделите много пъти , но уви.Накрая след ударно бачкане за година и полвина се усетих ,че всеки ме краде,каде работодател ,къде държава и отново се принудих да се върна в чужбина.Но тоси път си заведох и цялата фамилия и слава Богу сега се чуствам щаслив и доволен от факта ,че повече никой няма да се пдиграва с моя труд.

да се бъхтя цял ден за никакви пари, или да си почивам за без пари? това е въпроса. Аре на запад.

А на Запад парите летят из въздуха. Ако не ги вземеш, те бият.

Истината е,че не им се работи на днешната младеж.Завършва още не се е доказал,ама иска заплата над 1000лв. Не е истина,че няма работа.Търсим момиче за офис със стартова заплата 700лв.Има 3000 прегледа обявата и никой не кандидатства. Обаждат се по телефона и директно пита колко пари даваме,без да питат какви са им задълженията и какво всъщност ще работи. Преди време дойде една девойка на 20г започнах да я обучавам,а тя ми заяви,че първо трябва да си чете листовките и после щяла да ми обърне внимание. Иначе ме пита кога ще вземе заплата!

Еми много ясно, че ще иска 1000. Как в Англия може да взимат току що завършили гимназия хора 3-5-10 повече, а тук не може? Хората да не са балъци да бачкат за слава. С 700 лева не се гледа семейство, нито може човек да си подсигури самостоятелен живот далеч от мама и тате. Когато бизнеса почне да плаща, тогава младите ще искат да работят.

Преди да искаш пари се доказваш,че може да работиш.На какво основание да давам 1000лв заплата,като си чете листовки или по цял ден е на фейсбука. В Англия работят,а тук се подмотват.Когато виждаш,че един човек работи и се раздава съответно му расте и трудовото възнаграждение.

Вие сте типичния бг работодател- дава работа без да казва каква заплата...хаха

Абсолютно! Защо само в БГ не се казва още в обявата за колко ще се работи тая работа? Работодателите ще си спестят много обаждания, ако просто напишат отдолу за кво става дума. Така хем вашето време няма да е загубено, хем кандидатстващия няма да се хаби да идва на интервю!

Напротив вие сте типичния недоразбрал и непрочел българин.В обявата пише каква е заплатата. Говоря за по телефона,че не се интересува какво ще работи,а първото нещо е да пита колко пари се дава имало лисмисъл иначе да говорим. Като нямасмисълси стой вкъщи мама и тате да ти дават пари.

В Холандия и Дания има един куп социални програми дето ги наемат и уж отчитат дейност, бетер като у нас. Но пък у нас си бачкат без договори и затова не са в статистиката. Та не знам къде е истината брате...

Истината е някъде там, отвън. Не я търси в недомислени статистики.

Захитряха младежите, вече не искат да работят за 300 лв. , които я им ги платят я забравят. И заминаха за чужбина...да работят, да получават нормални заплати и отношение, да създават семейства, да раждат деца ама небългарчета, а чужбинчета.

Това не е вярно. В България всички млади работят, за да са независими финансово от родителите си. И в Италия е така.

Само в България 90% от хората не си знаят мястото в обществото. Затова ще стоят гладни още много поколения. Тази статия е очеизвадно доказателство.

А НАПРИМЕР ЦИГАНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОДПИСВАТ ЗАЩО ИМАТ КОЛИ ЗА ПО 200-300 ХИЛ. ЛЕВА, А ИМА ЛЕКАРИ, ИНЖЕНЕРИ, ЮРИСТИ И ДРУГИ ТВЪРДЕ УМНИ И ГРАМОТНИ ХОРА, КОИТО НЕ КРАДАТ И СТОЯТ ГЛАДНИ, А УМНИКО ОТГОВОРИ МИ ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е. ЕДНО ОБЩЕСТВО ДА СИ ИЗБУТВА В ЪГЪЛА ПО- УМНИТЕ И ПОЧТЕНИ ХОРА.

Знаем ги тия твърде умни според собствените им думи хора с две ВИШИ. Натискат се всичките за държавна службица. Калинки.

Дали циганските престъпници са се загрижили, че ти си гладен? Надали.

В РУсия гласуваха закон срещу лентяите. И тук да направят това. Като не иска да работи - марш в трудови лагери. Марш в Белене! Марш в трудова повинност, трудови войски за циганите!

Марш в Сибир бе, ахмак! Ти на това демокрация ли му казваш? Отивай да работиш, че циганите са гладни!

А това при нас демокрация ли е? Ти сам си го написал - марш да работиш, да храниш лентяите! От това по-голяма робия и в древния Рим не е имало.

АМИ ТОЧНО ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА ОСВЕН ПРАВА ДА ИМАШ И СТРОГИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, НО ТИ ЯВНО ПРИЕМАШ ДОСТА ПО НАШЕНСКИ И ПОГРЕШНО ТОВА И СИ МИСЛИШ, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО СВОБОДИЯ.

Лентияти не са само мързели, а ми и негодници! Не ми давай акъл, а се хващай да създаваш обществен продукт, копай гад долна. Демокрацията са я измислили мързеливите гърци и изобщо не я употребявайте тази дума. Тя няма нищо общо с народната власт. Демокрацията е висша форма на мързелуване и живеене на чужд гръб с лъжи и измами. Единственият прав път у нас е направо в Белене, или в Сакара, да копаш и вдигаш телени огради, мухльо. Сибир е далеко и не е наш сега.

Освен това да върнем жителството, изходните визи и да минираме отново полосата по границата! Гарантиран ще спрем изтичането на българите в чужбина.

И най-вече ще спрем бежанците, от което само ще спечелим!

Дъщерята (на 17 год.)на една моя приятелка се хвана като сервитьорка , но същевременно си ходеше и на училище, директорката на училището направи всичко възможно да направи така, че тя да се откаже от работата си и заплашваше родителите че ще ги топне в социалните служби, защото детето работи, а няма пълнолетие. Е за каква статистика говорим тогава?

Мой роднина имаше девиз "Уморен се родих и живея да си почивам". Така кара до 30 години въпрлеки, че е роден 1957 г. , когато времето беше друго. Единият му син сега по същият начин , яде , пие като смок /по цял ден и цяла нощ/ и няма намерение да работи-още учи в измисления Нов български университет.

е значи има пари, защото в НБУ таксите са сериозни. Има разлика от това да имаш пари и да се чудиш какво да правиш цял ден и да нямаш пари и пак да си чоплиш носа и да пиеш по цял ден.

За Италия НЕ ЗНАМ, но българските младежи в по-голямата си част са ТЪПИ и МЪРЗЕЛИВИ!!!!Ценностите им са:- да се наливат с бира и чалга до безкрай!!!!?!??ИСКАТ работа от 08.00 до 16.00 часа и заплата 2 000 лв!?!?!!Да извиняват НО за мързеливи простаци и 150 лв са им МНОГО!!!!

Европейската статистика да върви на майната си. Европа така научи ромите и те бездействат.

Към тази бройка трябва да се прибавят и всички тролове, които "списват" по форумите. п.п. Сега по минусите ще ви преброя колко сте :)

Защо в статистиката слагат 15, 16, 17 и евентуално 18 годишните, като по закона за закрила на детето, те трябва да са под родителски контрол, защото ако стане някоя беля с децата кой го отнася-родителя, тогава съм сигурен, че за повечето родители, за да не си навличат неприятности е по-добре да си ги оставят в къщи и в дискотеката и да си им дават пари. Така, че не виждам смисъл в цялата тази работа....

Ние сме западна колония върната в 19 век. Тук децата трябва да работят.

Да де, но противоречията са много- както в законите, така и в реалната картинка.

Българската младеж лежи и чака някой да и даде германски заплати.

"Пасивната съпротива"е една от формите на бунта срещу статуквото което е пагубно за българската младеж.17. 7% е безработицата при младите!Държавата и частния бизнес не прави нищо за тях!За склерозиралите и необразовани политици и "добре облечени бизнесмени"младите са маса за експлоатация и безправие!Децата са огледало на родителите на обществето на правителството!Нулев статус е диагноза на управниците и кухите им проекти!

Ако едно време бабите и дядовците ни така "пасивно са се съпротивлявали" и не са си копали нивите, какъв урок щяха да са дали на обществото! Ама на, будали, бъхтали по нивите и не чакали на готово..

Според стандартите на ЕС статистическата група на младежите е във възрастовата граница 15-29 години. Във въпросния анализ възрастовата граница нарочно е свалена с 5 години (до 24), защото иначе цифрите стават наистина страшни. И направо катастрофални за България начело с нейния Рапоня-мат'рял.

Това масово са цигани,които разчитат на помощи от държавата и на кражби! Отгоре на всичкото не плащат никакви сметки и буквално са богопомазани! За,какво им е да учат и работят,след,като всичко им е на готово....

За кво да работят за мизерни заплати от по 350-400лв.А с осигуровките си да пълнят гушите на разни дебели тумбаци.И какъв е шанса да стигнат до пенсия?

Възпитани от такива родители, гарантирано няма да стигнат до пенсия.

Човекът е прав отвсякъде. "Залудо работи,залудо не стой." при този строй не върви.

Не е точно така, защото половината, ако не и повече от "безработните" работят в сивия сектор и да вземат и там да направят една статистика, а не само да си чешат езиците....

ами то е грехота при живи родители да работиш.

Тъжна статистика!Какво ли си мислят сега онези държавни чиновници които създаваха невероятни проблеми,ако някой пожелаеше да наеме млад човек под 18 на работа,онези родители които не разрешаваха на децата си да работят за "мизерните" 400-500 лева на "изедниците"частници/сякаш те са започнали трудовият си стаж с по 1000 евро заплата/ и още колко много примери и причини могат да се посочат за да се стигне до тези цифри!?И ако обикновения човек не може да бъде упрекнат за това,че иска детето му да живее по-добре от него и да не се мъчи както са се мъчили тате и мама/нищо че са по чужбина да бършат задници и да мъкнат вар/ то няма оправдание за специалистите в областта,които си затваряха очите пред проблема!И в тая връзка ,как ли министър Калфин със страхотната си пенсионна реформа ще върже не 40% повишение на пенсиите,а изобщо някакви пенсии като младото,ново поколение не ще да работи а само желае да подрусва хълбоци под звуците на зверска,мазна,гадна, чалга и трови роднини за още и още пари за издръжката си!??

"Пет пари" не дават "онези държавни чиновници" за статистиката. Тяхната сметка е друга, банкова.

Значи децата ни трябва да работят за мизерни пари, защото видиш били млади, образовани и само с 6 месеца трудов стаж. Трябва да стартират в живота с мизерия, без стимул и удовлетвореност от това което вършат. Аз съм против такава експоатация. Ако работиш да ти плащат подобоващо, ако не ставаш напускаш. Работи се само и единствено за пари които те удовлетворяват. Ако не намираш каквото търсиш следваш примера на тъмно сините в страната, взимаш помощи, но за разлика от тях си плащаш тока.

Знаете ли,аз съм на 54 и никой,ама никой не ми е създал комфорт за работа,подобаващо заплащане и всичко онова което искате за децата си! Създавам работа и търся хора да работят с мен не за мен/защото това е моята философия/,но когато живееш в държава като България с толкова беден потребител,независимо дали си производител,доставчик на услуги или просто търговец няма от кого да вземеш ДОСТАТЪЧНО пари за да платиш достойната заплата която ИСКАТ децата ВИ ! Аз самият имам малък семеен бизнес,който напоследък не носи почти нищо и според Вас трябва да спра и да чакам да дойде нещо достойно от въздуха!? Ами хранете си ги и им подхранвайте надеждата,че ей така утре ще щракнете с пръсти ще им се случи достойна заплата от въздуха без напъване и постоянство в търсене на реализация! На тях това им харесва...и статистиката го показва!Поздрави и дано имате здрав гръб да си крепите дечицата до края си!

Ами прави са децата. Защо да работят в тази държава, където перспективата за развитие е почти нулева, а пък спестяванията им ще отидат в джобчето на някой "бивш " политкомисар.

Като не искат в тази, да идат в друга...ама те не искат въобще, там е проблема. Ако може да им е лесно, защо трябва да им е трудно!

неволно натиснах минус,а съм 100 пъти + и за съжаление сте права!

В ДЕТРОЙТА ВСЕКИ 4-ТИ РАБОТИ РУФЪР .... ДЕМЕК ДЮЛГЕР-ДЪРВОДЕЛЕЦ КОЙТО ПОПРАВЯ ПОКРИВИТЕ И ВСЕКИ РУФЪР ПОЛУЧАВА И КУПОНИ ЗА ХРАНА :)))

Когато 100% от къщите са дървени бараки има нужда от дърводелци. При нас къщите са тухлени защото сме бедни и сами си поправяме покривите за да не плащаме данъци!

Поради тая причина аз не насмогвам на работата.

Как ли ще ги издържаме след десетина години? А като си народят и деца? Сбогом пенсии, сбогом здравеопазване, колкото и да сте мизерни. Сигурно данъкът ми ще е 99% и ще отива да бъде изяден от т. нар. бездействащи.

учи маминото за да не работиш!

Ще ми е интересно НСИ да вземат да покажат сплита на дългосрочно безработните млади по етническа принадлежност. Не че нещо, но последните 25 години се стимулира множенето точно на подобни субекти. Не е чудно, че статистиката е такава. Лично аз си мисля, че положението е даже по-зле съдейки от пазара на труда и как все по-трудно се намират кандидати с що-годе сносно ниво на образованост, тук не говорим въобще за умения.

За съжаление вече няма как да стане, понеже много отдавна циганите се кръщават с най-хубавите християнски имена. Някой ги подучи, че така за европейците са си българи и когато вършат престъпления не можеш да направиш никаква статистика, както е и това изследване.

Митът, че сме страшно трудолюбив народ, ама не ни оценяват трудъ и по добре да мързелуваме се е отразил чрез възпитанието и върху децата ни, но това което ще ни довърши са неграмотноста и простащината.

НеграмотносТТа.

ЩО ДА БАЧКАТ ДЕЦАТА , КАТО СЕ ВИДЯ ЧЕ САМО С КРАЖБА И ДАЛАВЕРА МОЖЕШ ДА СТАНЕШ БОГАТ ? .... ПРИМЕРА Е ЗАРАЗИТЕЛЕН