Франция смекчава достъпа на роми до работа

Френското правителство реши да смекчи ограниченията върху достъпа до работни места за ромите, отменяйки данъка, дължим от работодателите и разширявайки професиите, до които могат да имат достъп. Правителството ще продължи да премахва незаконни ромски лагери.

Обратно в новината

Коментари - Франция смекчава достъпа на роми до работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе българи,за циганията сме си виновни ние или по-точно онези наши дупедавци и печелбари които след 89-та се писаха големи правозащитници и хуманисти само за да глътнат тлъстите бакшиши от разни хелзински,право и кривозащитни мафийки на Европа.Те самите в Европа цицат с демаготия,лъжи и апокалиптични заплахи тамошните богати пенсионери и не особено осведоменият им масов потребител като плашат с нашествие на "диви източоевропейци".И те са основните които крият от месните граждани,чекатуните не са от българи а от български роми-търтеи свикнали у нас на социална издръжка и престъпни доходи.Но за това пак сме си виновни ние българите-защо се съгласихме безмълвно в българския паспорт да не пише "циганин" а само "българин"?Хак ни е!

Къде сте видяли циганин да работи?! Къде сте видели циганин-миньор, шофьор на самосвал, на багер, циганин лаборант, научен сътрудник, честен гражданин? Неудържимото нарастване на броя им - над два милиона само в България - е гаранция за загиването на българската държава, съществувала от над 1300 години. Докато не се сведе броя на некачествените деца до две, докато не се отменят детските надбавки за неграмотните, неработещите и просещи тарикати, докато властта не спре да купува гласовете им, и някой не влезе зад решетките за такива практики на измама и гавра с правото, страната ще върви към невиждан конфликт до 10 години. Тъпотата и лумпенизацията на управляващите ни алчни бакали, мутри и ексмилиционериводи до нещо, което Европа не е виждала.

Сега остава и да ги научат да работят... Дано, ДАНО, моля се с две ръце, че най-накрая да се изнесат от тука!

Очакваме правителственият самолет да вози ром и от Франция...

чи тези освен да просят и крадът - какво друго могат да правят - дето идат източват социалната система на държавата и ревът за права само. но без грам задължения - никой не ще паразити в дома си !

Teзи хора ни имат за един голям катун- за роми ли става въпрос или за български граждани? Нещо не е ясно в тази статия - сега на роми ли трябва да се правим и как точно? Дали някой е наясно ? Какво означава всичко това - отпада ли ограничителния списък за българи - всъщност правилния въпрос е "ИМА ЛИ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА " и ако да - колко вида поданици има ?Някой нещо разбира ли ?

отпада за ромите

еха, браво на франсетата... ако новината е истина, което много ме съмнява, тя ще е истинска демократична дискриминация в сърцето на ЕС!!! да ни е честито!

куде се е чуло ивидяло циганин да работи. ехпериментите вув франця продуляват лол. дано да си ги задурят там

e1857382@

Как се доказва че си РОМ? В документите пише единствено български гражданин.

Всичкото роми утре за Франца. Айше слагай новите гащи и тръгва. И топло вода ще има и лампа. Ама за всичко ще плаща май трябва .

Аха, значи след като ограничиха България и Румъния и ни оставиха без право на работа сега дават ПЪРВО права на Бг и Румънски цигани и чак накрая на 2013-та на истинските Българи и Румънци.

Браво ! Французите знаят как да се справят с положението. Хайде сега, другарю циганин, след като си решил да живееш във Франция, започвай работа. Можеш да станеш каналджия, да береш грозде или боровинки, или да метеш по улиците. И да си плащаш данъците, наема, тока и водата и т.н. Ако не искаш- изчезни от страната. Ама ти не искаш да работиш хамалин, искаш да си началник? Няма проблеми, премини тестовете, па си дай дипломата. Или вън от страната!!! А ние КОГА ЩЕ ВЪВЕДЕМ ПОДОБЕН ЗАКОН? Който работи- остава на територията, която обитава, който не иска- Странджа Сакар..... Принудително заселване и ГЛАД.

Pesho

Ако успее да накара циганите да работят ще трябва да му дадат нобелова награда по икономика.