България апелира за отворен трудов пазар

България поиска да отпаднат предсрочно преди края на 2011 г. ограниченията за български работници в десет страни от Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - България апелира за отворен трудов пазар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изгониха ни от държавата......

Това значи ли, че и от ЕС могат да работят у нас. По точно, да си избереме депутати и съдии от Германия / виж делото на Коце-Маца /, а леля Цецка да ходи да мие чинии някъде?

В чужбина на работа се ходи с:1./най-важно/-чужд език.Да не си зависим от някой злонамерен сънародник.Да говориш с работодателя,хазяина или чиновника ДИРЕКТНО.2.Да си с придружител,който няма да те предаде/роднина,приятел/.С когото ще споделите доброто и лошото в бита,както и сметките.3.Джобни пари-около 350-400€ на първо време,лекарства и т.н.4.Някой да Ви чака в другата държава на летището и да Ви обясни туй-онуй.Когато комуникирате свободно с местните тази прословута дискриминация постепенно се стопява.Име се гради бавно,отначало никой не ти обръща внимание.А и колкото и да те дискриминира местният пак няма да е толкова жесток както издигнатия чужденец-мениджър...Късмет!

Ако 1)имам професия, 2)знам перфектно съответния език и 3)имам пари за път и първоначални разходи, какво значение има, дали е ЗАтворен пазара на труда? Ако липсва едно от трите, какво значение има, дали е ОТворен? Цецке?

Мили мой в момента пиша от Венло . Ако си грамотен може и да знаеш къде се намира. По повод на това дали знам по мафиотска страна бих ти предложил Италия. Сигурно знаеш откъде се е взела думата мафия. Мога да ти дам още доста примери за цивилизована Европа. Но като цяло мога да ти кажа че прехвалената Европа също не е цвете за мирисане.... Такава корупция има тук че свят ще ти се завие. Я ми обясни как стана миналата година например в Утрехт че откриха на един и същи адрес регистрирани 115 турци. Ти мислиш ли че онея от градския съвет дето са ги регистрирали пасат трева и не са видели. Та отгоре на всичкото са им дали социални помощи което е изключено да стане дори и граждани на ЕС. Мога доста да ти разкажа.... Така че си запази конското цвилене за себе си. Докато такива като теб смятат че западняците са богове ,България винаги ще бъде изритвана на на най долното стъпало.

да, знам го каде е Венло! на границата с Германия! е бати и тъпото село!

А, бе щом и на дядо Йоцо му дават социални помощи в Швеция, ясна ми е системата в Западна Европа.

С ЕС имаме разни договорни отношения. Но със САЩ и Израел, правителството е в приятелски отношения. Що не свалят визите за там и не отворят трудовите си пазари за българи? Дори всички да се изнесем, ние сме около 5 млн. население, няма да ни усетят даже. Ама да се уговорят да ни плащат добре, без дискриминация! Нали трябва да пращаме на възрастните си роднини в родината, а те да дават парите на държавата (ток, вода, данъци, лекарства, лечение). В държавата трябва да има пари - и за крадене и за социални на малцинствата. Аде, де! Уж, приятел в нужда се познавал.

да апелира по-така, че ше му е....

Съгласна съм с Владо-ограничения и за тях- а не тука чужденците да взимат по 5-10 000 евро без да плащат данъци, защото са с визи, а на бедните деца- по 150 гаиди да не умрат от глад! Цецка по-добре да им обърне внимание на техните заплати тука!

Вярно е, че има дискриминация относно българи и румънци на пазара на труда. А с възрастовата, половата и финансовата дискриминация, как ще се справим, Цецке?

Някой се е притеснил от факта, че гурбетчийти изпращат все по-малко пари за потребителските кошнички на роднините в България.

А Бойко Борисов ако няма идеи, аз на драго сърце ще споделя моя опит като емигрант и вижданията за бъдещето и къде да се наблегне. А и имам дипломи по специалността , та консултантските ми услуги ще са най-евтини от всички други и ще са най -полезни. Пък за благото на родината драгият Бойко Борисов ако ме покани да работя с него може и да се прибера в Родината

Тзаи Цецка как е стиснала джуки и как гледа настрани с любовта на убиеец. Не съм виждал по- ужасен политик. По й прилча на тази грозотия и простакеса да е от БКП-БСП. Хем проста хем горзна комбинация като за менеканка и красива и глупава

ти и направи най-големия комплимент на тази който съм чувал, че е политик!

Българите са най-мързеливото племе,което работи на Острова.Освен това са необразовани и без никакво възпитание.Какъв пазар бе хора да се отвори?

Кви ги приказваш.Повечето Англичани са тъпи и необразовани. По цял ден киснат по баровете. За каква простотия ми говориш след като навсякъде на запад със средно образование можеш да заемеш шефска длъжност. Защото средното образование се цени тук все едно е висше. Само тъпаците като теб си плюят държавата в чужбина. Даже и държавата да ти е боклук компрометираш себе си като говориш срещу хората си. След като всички българи са боклук ти какво си?

Като западняците са тъпи и мързеливи, що чинеш в държавата им тогаз.Да не би стандарта там, да е постигнат със слушането на чалга и филосовските излеяния по форумите на драскачи като тебе. Връщай се в България и се кефи , да видим как ще цвилиш от кеф.

Вярваш ли си? Или си поредният, който като се върне в България си хвърля боклука от балкона, но като е в чужбина лиже задници?

UK ни допуска на трудавия пазар само за нискоквалифицирана работа. Възпитани и рафинирани хора няма да се наемат да мият кенефите на кралицата. Може да постоят за 1-2 месеца и се връщат потресени от простотията на англетата. А ти, лесно ли се вписа в обстановката на Острова?

Ти явно си от наетото българско племе в UK. И каке е бе, нещастник? Като си лайно в България - 250 лева ти плащат, а в UK - същото лайно си, ама си на 250 паунда, а??? Леке!

по-тъп коментар не бях виждал! почти всички българи в UK бачкат доста здраво,защото системата там не позволява по друг начин! и има доста успели между тях! а има и много,много успели! ако ти си некадърен нещастник, проблема си е твой!

Първо - дори да се отвори пазара това не значи, че нашенеца ще има по-голям шанс. Проблеми като език, финанси за издръжка първите няколко месеца там, договори за квартира и други комунални услуги, които без трудов договор са невъзможни. Второ - език и признаване на висшисти. А признаят дипломата , а не. Да не говорим колко народ преди българите е стъпал в тези "обетовани" земи и реално е заело празните места. Трето - неквалифициран труд - мазало на труда на пазара, като се почне от арабите и африканците, които кой като бежанец и кой как може е стъпил там, понаучил е за 5-10 години езика малко или много и бюрото по труда гледа да го прати на работа при първа възможност. Много народ от другие членки на ЕС са заели от много по-рано свободните места. Четвърто - ще се сблъска народа с дискриминацията независимо дали става въпрос за работно място или квартира. Чужденеца си е чужденец и местните не ги обичат и никак не са добре настроени към идващите маси нискоквалифицирани, нито пък към висшистите. Пето - абсолютно грешна политика на България, какво надяват се народа да намери работа в чужбина и да се изсели там и да праща пари? Тука има една не сметната схема - избяга ли народа, бягат и данакоплатците от което следва че страната по-дълбоко ще затъни и ще се изостри проблема с бюджета. Идеята е държавата да даде гръб на местното производство, да подкрепя създаването на местни фирми, да режи чужденците, защото от тях полза няма. Те идват в България да печелят, а не да раздават пари. Инвестират защото очакват да имат в пъти по -толкова повече пари като възвращаемост и печалба, която ще изнесат на вън и там си платят данъци и чудеса. Драги ми Бойко Борисов, изглеждаш мъжко момче, но с женско сърце и с акъл на дете. Народа е най-важният ресурс. Подкрепата за местното производство и Българина е най-важното, защитаването на интересите на България и на народа. Всяка едно голяма държава първо си защитава собственият интерес и после се сеща за ЕС и общото благо. Няма една Българска банка,парите изтичат в чужбина, Върнете ДСК-ато. Трябва ни Държавна спестовна каса, нищо че била от комунизма. Те и в Германия си имат такава и парите им седят в нея, а не са комунисти или просто са по -хитри и умни , и не гледат да си затрият народа. Господ да пази България и Българският Народ

Аплодисменти! Ти каза всичко, което и аз мислех да споделя.

Абсолютно на същото мнение.

Много точен коментар, подкрепям на 100 % !

ако пазарът на труда в европа продължава да остава затворен за българи - това е форма на дискриминация! нали сме член на европа и плащаме членски внос за това, значи имаме и права, които ни се полагат и трябва да си ги получим и да си ги ползваме. друг е въпросът, че повечето хора имат нереалистични, наивни и иодеализирани представи за работата и живота в чужбина и възможностите за голямо " забогатяване. на тези, които възнамеряват да опитват, желая късмет и успех. не мисля, че има много стастливи емигранти по света, но човек по природа е любопитен и иска да опознае себе си и света, седенето само в българия и злобеенето не са по-добрата алтернатива. по-лошото е, че има озлобление на тези вътре в страната спрямо тези навън. аз пак мисля, че е е лошо да има балгари навсякаде по света, да се трудят честно и почтено, каквото могат, да си готвят балгарски гозби и да не се срамуват от балгаските си корени.

мда,хубаво ще е,повече хора ще се измъкнат от тая кочина!

Кой ни брои нас за нещо, особено какво пък искала Цачева? Обаче има и по-интересно нещо от писмото на Цачева. След като влезнахме в ЕС и до преди някъде половин година започнаха усилено да ни добавят като дестинация в повечето онлайн магазини. Сега точно в американските онлайн магазини се наблюдава интересна тенденция. България изведнъж я махат, докато Румъния, Турция, Гърция, Сърбия, Македония ги има. И това на фона на усиленето гъзене от страна на управлението към САЩ. Просто нямам думи! То затова са казали хората - продажниците никой не ги уважава!

За какво да я слагат Бг, в онлайн магазините си, КАТО СМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ В ЕВРОПА!? Който може да бяга навън и да бачка там! Тук работа НЯМА и ако има то е само за хора до 35 години и само с връзки и подкупи! Тук НОРМАЛЕН ЖИВОТ НЯМА!

Не мисля, че гъзенето пред САЩ има нещо общо с добруването на народа и съществуването на държавата България. Все по-често срещам търговски и фирмени сайтове, които предлагат избор на държава от картата на света. И на тези карти, България просто не е отбелязана, не съществува.

ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ ОТ НАСЕЛЕНИЕ ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА. ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ МИСЛИ КАК ДА СЕ СЪЗДАДАТ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА, А КАК ДА ИЗГОНИ, ДА НАТИРИ НАВЪН НАСЕЛЕНИЕТО. ЧИИ ИНТЕРЕСИ СЕ ОБСЛУЖВАТ???? СРАМ!!!СРАМ!!!

крайно време е да отворят трудовите си пазари, идея си нямате как се самоиздържа студент в тези страни, когато няма право да работи, а разрешително се получава след 1 година работа без прекъсване при техен работодател но го изискват при постъпване на работа, въобще омагьосан кръг, но ти отказват елегантно.

Како Цецке, како Цецке ! За това ли ти плащаме я !? Глупости на търкалета се търкалят и все повече ни овъргалят ! Първо - имаме си структра, чиято задача се пробваш да освиниш ; Второ - плащаме ти за да управляваш в оперативно-процесуален аспект работата на т.нар. народни избранници ; ха вземи се в ръце та го проумей я ! Трето България е напълно пълноправен член на ЕС, така че всякакви такива сълзотворящи вопли само ни вредят ; Четвърто - всеки в т.нар. западно-европейски страни знае кой-кой-е в/от България ; Пето - един парламент/НС има за основна задача да оправя бъкиите в неговата собствена страна (било то бананосъбирането в бананова такава) .... И - да вземем всички ние пишещите в коментарите на Дир.бг, да пращаме систематично/редовно фактури за даваните от нас консултации към/на председателстваната от Вас структура, а ? (ей от ония-там, дето много обичате да си пускате самите вие .... но за наистина-ефективни консултации)

корумпирани лекета, съсипахте страната и сега превръщате износа на хора в държавна стратегия, да пращат кинти да има какво да грабите

Това никога няма да стане.

Социологът да не бърза да слага "птичка", че не съм евроинтегриран. Много добре съм запознат с четирите фундаментални свободи на ЕС. Информацията съществува за да се чете, също като вестниците. Но все пак, колкото и да печелим от интеграцията, колкото и пазарът на труда в западно-европейските страни да се повлиява благоприятно от нашата работна ръка, не трябва да забравяме, че страната ни е в демографска криза, населението остарява и квалифицираните кадри изтичат навън. Ние нашата икономика как ще я раширяваме-чрез редуциране на работната ръка? Това е доста странен подход.

Колкото по-малко работници, толкова по-малко недоволни. За да искат такова нещо управниците ни, значи че признават некадърността си по създаване на работни места в страната ни, да не говорим за заплащането. За някаква висия за стратегическо развитие пък дума да не става! От друга страна - сега работиш в чужбина, плащаш данъци и осигуровки там, а получаваш (евентуално ) пенсия тука (ако въобще се прибереш) и така решаваш проблема с пенсионната реформа на споменатите некадърници-политици и не им създаваш ядове и за в бъдеще. Щото от както помня прехода ни в парламента са все едни и същи мухльовци. И така до края на света.

Съвет към правителството: Цяла Европа знае, че в България има обединена политическа мафия с държавата и престъпниците вместо да пълнят затворите, пълнят парламента. Кой ще иска да отвори трудовите си пазари за България в Европа? На-добре е да попитате за трудов пазар стратегическия си съюзник- САЩ и пудела му Англия!!! ideyazabulgaria.org

А бе ти като пишеш тея глупост защо малко не си напегнеш мозъка ако го имаш? Къде си видял мафиот и престъпник да ходят на работа? Те отдавна са на запад,само простия народ който търпи беднотията и мизерията чака да работи.

А ти какво си зацвили бе, нещастник? Какво разбра от писаното от мен? Я посочи някой страна известна с престъпността и корупцията си и да и бъдат отворени вратите за света? Да не би "съвестта" ти да се само идентифицира за един от парламентарния пълнеж? Скрий се в конюшнята си там да цвилиш! А "холандия" я гледаш в сънищата си...

Ти пък що не се пробваш да поработиш в Русия.Във великата държава на световната олигархия.Те там се отнасят с трудовите си хора по възможно най-човешкият начин, осигуряват най-добрите условия за работа и плащат най-добре. Цървул червен.

Ех, ако вземат и Цецка за ръководител на ЕП! А ЦЦ и ББ за Воеводи!!! Пазарът им ще цъфне! Пък и кесиите си да отворят за умните ни ръководители!

Няма проблем. Нека България въведе адекватни мерки за гражданите на техните страни и да видите как максимум за година ще се реши проблема. Затваряте пазара за германци, белгийци, англичани и т.н.т. Да видите как ще писнат, ама за целта трябват държавници патриоти. Няма ги вече за жалот

Ванче, абе колко германци, французи и т.н. работят в България и подбиват цената на труда, че нещо не се сещам за такива случаи?! Да не бачкат нелегално в некое ТКЗС?! Или в завода за боклук?

Прав си, но и не си. Всички инвеститори идват тук за да дават по-ниски заплати. Те нямат воля да дадат по-големи заплати, независимо какви печалби имат, дори да са съизмерими със в техните страни, както става в повечето случаи. Така че те са виновни за ниските заплатив БГ!

ТЕЦ-Марица 1,2,3. Нали не искаш да знаеш каква е заплатата на чужденците там??? За да не се стресираш, де

дааа, да излязат още хора от държaвата, хем кинти да пращат, хем да не са ви на главите да протестират и да се оплакват.оправете си бакиите, лаина мръсни, вместо да превръщате гоненето на хора в официялна държaвна политика

А визите за САЩ. За гърците които нямат един боец на мисии от м. април визите отпаднаха а за бедна България изпращаща контингенти за сметка на бюджета си. За сметка на нашите пари от платени данъци, визи има. На политиците не им пука защото пътуват с дипломатически паспорти. Има ли граждански договор в тази държава???

Е, Боцко, докато се пляскаше по гърдите и викаше "Булгар, булгар, конграчулацион!", може би затова проведе изключително много "американски" срещи - за да ни оправи визите. Обаче в един момент самият Той се оправи, по-точно се хвана втора работа, на хонорар и на парче към още една администрация. Предстои Му щастливо пенсиониране в Щатите като добър служител на ЦРУ и като Човекът, който най-накрая успял да дръпне шалтера на Козлодуй, затваряйки България! Та - какви визи, 5 лева и кой му дреме? Цецка пък седи и си апелира към ЕС - какво ни бърка, коя е тая неква марула? А би трябвало вм. апел да ревне могъщо: "Алоууу, ЕС-то - айде да не казвам на Шефа, че той кат звънне у Америчко - ша ви опада еврото, та много моля - ша ви кажа нещо, ама да го понаправите!" Пу, да ви и неграмотните боклуци - напъвам се да съм глупак, ама ЧАК като вас - не мога да съм!

Какви визи, бе?! Като гледаш как някой ти се дупи без пари ти дали ще му дадеш пари? Не, разбира се! Така че няма визи! Има бази без пари, ПРО без пари, и още каквото си поискат без пари, но визи това е друга тема.

Това пък защо го искат! На България не е изгодно да ходят да работят в чужбина. Така че забраната е изгодна - поне от гледна точка на държавата.

Защото аз го искам! Няма да работя тук за мутрите и измислените бизнесмени за жълти стотинки!

Защото байовото като не отворят пазара на труда скоро,Бойко ще падне от престола

За сметка на това България пък не налага абсолютно никакви ограничения спрямо тях. Къде ни е държавния интерес не знам.

Кой се е засилил да идва да работи тук бе, ти в ред ли си! Ха,ха