Борисов: Безработните да отиват в бюрата по труда

Премиерът Бойко Борисов призова младите хора и работодателите да се възползват от схемите за заетост по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Още утре безработните младежи до 29 години да отидат в бюрата по труда, напътства той.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Безработните да отиват в бюрата по труда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е подигравка с младежта, кояо учи съвестно и след това няма работа , а разни юначета-калинки с неясни и засекретени дипломи за бакълавари управляват мегаминистерството МИЕТ. ББ що не го да го прикани да си публикува дипломата?

Ани

Тези бюра трябва да се закрият,работа не вършат!Само се дават заплати,усвояват се едни пари...а работни места няма!И няма да има,защото правителството съсипа малкия бизнес,очаква се да довърши и останалите фирми с неправилната си политика и пълната си безотговорност!Ходенето до тез бюра е загуба на време,програмите са пълна глупост! Лошото е,че не само в Бг,където разпродадоха и разсипаха всичко е така,но и в целия свят няма работа и хората тънат в мизерия.Че икономическия модел катастрофира и е в дълбока кома,а някакви подкупни и безотговорни политици се опитват да го реанимират,вместо да приложат нов.С техните козметични мерки и глупави призиви какво решават?!Нищо!Само затъваме повече?!На Борисов кво да му се сърдя?Все едно да се сърдиш на бебе ,че не може да ходи,толкоз разбира чиляка,толкоз му са и приказките!

Създават се фирми от по два три човека ,които да усвояват пари по оперативни програми чрез пишене на проеки по които се създават фирми от по два три човека,които да усвояват пари от оперативните програми чрез пишене на проекти и т.н. Разбирате ли господа т.нар.управляващи какви глупости правите, и да, работещите във тези измислени сруктури наречени бюра по труда, незнам защо, получават заплати от бюджета за да регистрират хората, сякаш вършат нещо кой знае какво си, това е работа която може да се свърши от един човек в общината, без да е необходима излишна и скъпоструваща бюрокрация. И въобще ще задам такъв въпрос - нима държавната система не се нуждае от иновации и модернизиране, ами караме със институции от 1944 г., въобще за какво ли си пишем и хабим нервите напразно,кой ли ще чуе и види истинските проблеми?

felix_ch@

смешниииииииииииииииииииииииик

Борисов подиграва ли се на младите в България? Немога да разбера що за наглост е това?

"Огромни пари стоят, който не ги използва, после да не се сърди..." Баш огромни са Бойко -400-600 лв. Искам да ми кажеш ти колко време изкарваш с 400 лв. И после като се "обучат" как да местят кашони от единия стелаж на другия (визирам "Баумакс") сигурно с удоволствие ще останат да работят там за по 300-400 лв заплата.

Тази програма съществува от преди осем години.Тогава беше за вишисти до 29 годишни.Явяваш се на три изпита /препитвания/ако разбира се минеш първите .Накрая одобряват двама и работата не е във фирми ,а в Областната администрация. Но откъде Бойко Борисов да знае ,че това не е нещо ново открито от него.

Ти не си ли разбрал досега, че всичко ново и хубаво започва от Бойко, а всичко старо и лошо приключва с тройната коалиция. То и България я нямаше преди Бойко. Добре, че дойде той, та ни сложиха и на картите ;-)

ей скрий се някъде-ПРОСТО ИЗЧЕЗНИ

Каква работа - какви 5 лева , - младите работят и работодателите не им плащат. Кой нормален човек ще стои в тази държава и ще им работи за без пари?... До кога така..... Няма ли вече закон и за тях?

За да бъде назначен някой по тази програма първо сам трябва да си намери някой работодател.

... информацията за работни места и работодатели търсещи хора по програмите е недостъпна за разглеждане от безработния, предоставя се само от посредниците, по тяхно усмотрение на кого и се оправдават с логиката, че... ако давали некодирани данните, хората щяли направо с работодателя да се свържат и тях да ги заобиколят.ЗА КАКВО СА ТОГАВА ТЕЯ РЕКЛАМИ НА ПРОГРАМИТЕ, СЛЕД КАТО ОТ ХОРАТА СЕ КРИЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЪРСЕЩИТЕ РАБОТНИЦИ ФИРМИ.

НА 29 ТЕ ТРЯБВА ДА СА МИНИСТРИ ИЛИ ПОНЕ ЗАМ.ПРИМЕРИ КОЛКОТО ИСКАШ В КАБИНЕТА

Борисов,изобщо главата ти не увира за нищо -просто използваш клишета и се въртиш като въшлив к... как ще се развиват младите и ще усвояват уж така дадените пари -вятър и мъгла и стига се пъчи с отсечките с чуждите пари,които ще ни струват скъпо... дано успеят гърците та и ние да си мирнем от такива като тебе

Значи до 29 години си младеж,а след 30 кучета те яли????Що за глупости е тази възрастова граница,това за мен си е жива обида за хората след 29 години.

Махнете хората които са на пенсионна възраст и работят в Държавни структури и предприятия. Пример в АЕЦ Козлодуй работят много хора в след пенсионна възраст а в същото време има много младежи безработни в Козлодуй. Отговор Това, че това са незаменими специалисти е абсурден. - Направете програми за убочение на новодошли хора и това е. Ако иска да работи след пенсионна възраст да работи но в ЧАСТНИЯТ СЕКТОР.

SUV

Как искаш да изметем "пенсиите", като ти гледаме правописа?! Съвети за управление на ЯДРЕНА МОЩНОСТ от неграмотни маймуни... ОПАЗИЛ НИ БОГ!!!

И аз получих грамота от премиера за хвалебствията ми по форумите

ЗА ТЕБ НЕ СЕ И СЪМНЯВАМЕ

вдигнаха пенсионната възраст,и оня вика феодални старци, а младите без работа .

Тази програма е рядък шанс да се откраднат три четвърти от усвоените в рамките на бюджета и пари. За да ме убедят, че греша , нека измислилите схемата да ми обяснят, защо трябва да дават по 600 лева средно да обучат някого, при положение, че е пълно с готови обучени хора. И каква е логиката, обучаемите с такъв доход, да ходят да работят след това за 300 пева заплата, колкото същите тези техни благодетели са определили за работното място, което биха заели с придобитата квалификация.

Премиера каза "Даваме рядък шанс на младежите да работят и получават пари"... Така е в Мутростан, това е рядък шанс , благодарение на най-големите крадци наследници на БКП - герберастите !

Погромите за Конкурентноспособност и Агенцията за Обезсърчаване на Малкия и Средния бизнес добре си свършиха работата.... смешници.... Паразитите с късогледите си мозъчета взеха явно да се усещат че като няма бизнес и няма работещи, банките и подобните им паразити стават излишни, а държавната хазна празна - тоест няма за крадене.... И тогава какво ще правят кърлежите като няма кръв за смукане???!

Кърлежите ГЕРБ ,падат от тялото на България,консумират Изсмуканото, и се залепят за тялото Отново ! Под друго име !

Цитат : 426 млн. лв. за насърчаване на младежката заетост -Парите са осигурени от бюджета и по европейски програми, стана ясно по време на форума Ден на кариерата в УНСС 2012, организиран от Студентски съвет на УНСС и със съдействието на разни сайтове... тези дни... Програмата предлага финансова подкрепа, консултации и напътствия за стартиране на малки и средни предприятия. От нея са се възползвали около 25 хиляди души, съобщиха от министерството на труда. В резултат на това са възникнали нови 2 500 предприятия в цялата страна. Бах ти самозаблуждениета! 2500 нови предприятия !!!???

И да допълня тези новосъздадени предприятия са съставени от няколко човека,прилежно усвояващи едни средства.Но иначе фирми закриват дейности поради невъзможност да работят.Това харчене си е една заблуда.А какво ще правят тези,които са попрехвърлили младежките години?За тях един.....,знаете какъв.

Основното предназначение на курсовете за преквалификация и обучение е някои фирми да хапнат пари, без значение от къде.

за съжаление това е истина

Младите хора ,до 29 години,вече са на Терминал 1 и на Терминал 2. Те просто не ви вярват! И да не се обучават,поне не се подиграват с тях в САЩ и Англия. Тези безработни и студенти, не трябва да ги пращаш да се записват в някаква си фирма приближена на управляващия, а вземащите заплати от Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" трябва да ги търсят по ВУЗ-овете , кафенетата и улиците!!!

Мигар не разбра, че по тази земя, родила Левски и Ботев, тези искат да има само играчици на бели-денс, кючекчийки и сръбски певачки! Остави че искат, ами го и постигнаха! Мам*ка им!

Колеги, вие не гледате позитивно и преувеличавате несъщественото. Важното е че вече няма да има никакви нарушители на правилата за уличното движение защото големи тълпи полицаи ще спират цели колони с автомобили. Техническите прегледи ще се наблюдават на видеокамера лично от Министъра, а убийците ще влизат д затвора, и нарушение просто НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ!

ама речи "АМИН" и прекръсти ся! Ама пак няма да стане...

+1

И какво става с 450 000 общо безработни?Какви милиони каква квалификация?Не нам не нам!Справка Руски паметник!Убихте бизнесът та чак гърците плашат с нашето положение.Програми за 2020г.Пишете си ги но сега е 2012!Как дойде Герб точно преди края на света!МИСТИКА!!

управниците и статистиката им? Безработните са минимум 1,2 милиона души и ще стававт все повече. Закон на капитализма е малките фирми да бъдат поглъщани и унищожавани от големите корпорации. Ако някой ви е казал, че ще развивате дребна търговийка, туризъм, или някакво производство и от това ще станете милионери - направо се е подиграл. Пограмите за развитие на човешките ресурси са също подигравка, защото те са с оограничени средства и решават проблемите но временно.

накъде да тръгнат, гу-син Премиер? Към банките на Цветелина или към гробищата? Щото нещо ни напъва повече към Цветелинините банки...

До 29 защото ЕС дава някакви пари за тях! Но за над 29 годишните ГЕРБ-Борисов,си траят ?? Не ги искат да им товарят бюджета!! А работа Няма ! Изберете ги пак,а после се чудете !

Младежите между 29 и 32 ги правят министри ;-)

и после плащаме всички! Аман от тоя лов на министри по завоите... и из американските спекулативни свърталища - като почнеш от Милен, брат му,Качакова... та до Смиончо Дянков и леля му...

Е, само тези които са агенти на американските служби.

Задължителното условие е да бъдат масони, калинки, продажни и послушни. Реално ги назначава Отворено общество чрез своя изпълнител Боко Тиквата.

"Рядък шанс" е няма що!? За 400лв. заплата и ако е семеен този млад човек до 29г. си е направо ГОЛЯМ ШАНС!? Не знам мисли ли някой за шанса на младите,но ми се струва,че повече се мисли кой да усвояването на милионите!?

400 лева приди облагане си е масрафа на Боко с 2-3 приятели, седнали на по бира в Банкя. Щом Той моще да издържи с тези пари 1 чяс - народЪТ трябва да издържи поне 1 месец... И те така........

В момента съм на трудовата борса в Испания с 900 евро обезщетение и с алтернатива да ми се намери работа по специалността.Не аз да си я търся.....

Братле това не е безработица, а просия - живееш на подаяния и на всичкото отгоре бездействаш, чакайки някой да ти сипе страхотна работа в паничката.

Не се изказвай неподготвен!!!

Каква просия бе! Нали всеки месец внасяме осигуровки за безработица!

Това,че временно съм на борсата не значи,че прося.Имам си спестявания и ще си създам собствен бизнес.Тук поне има алтернатива за такъв.

И какво ще стане като отидат там? Най-много следващия доклад на статистиката да покаже 20% и нагоре.

Преди време ни обясняваше да ходим да садим картофи, сега друго...хубава работа, да садим или да не садим ;)

Какво значение има? Ако беше почнал(а) да садиш, сега нямаше да се отнася за теб. Ако сега почнеш това другото, то следващото няма да се отнася за теб. Или си е друго да правиш каквото каже някой, независимо на кого го е казал?

1. В кои отрасли са квалификациите? 2. В момента работя като охранител към една бандитска фирма, за бруто 400 лв и безобразен режим. Трябва ли да напусна тук, за да се включа в курс за квалификация към бюрото по труда? Или мога да взема неплатен отпуск?

Борисов по-добре си вкарай китайци или африканци за тези 400 лева, кой нормален млад човек в ЕС може да живее с 400 лева никой не трябва да ходи за такива стотинки намерете си марсианци успех в търсене на евтини роби!

Много частни фирми предлагат стаж/обучение при доста по-лоши условия. 800 лева заплата за хора без стаж и квалификация съвсем не е за изхвърляне, а преди няколко години тези програми предлагаха интересни курсове за квалификация в различни сфери.

Аре не говорете глупости бееееееееееее. Аз бачках в една супер фирма и там имаше специална програма която си се финансираше от шефа за набиране на стажанти които бачкаха за по 700 лв. Стажаните ги взимаха директно от техникум без да могат нищо да правят и ги обучаваха с перспектива да взимат по 1400 реално. И кво стана ? От 80 записани останаха 2-ма защото една част казаха, че не им се работи, другите казаха, че за некви си 1200 лв нема да работят ми щели да си правят бизнес. Днешната младеж сте адски смешници, даже палячовци :)

КАКВА МИСЪЛ СТРУИ ОТ ТОЗИ ПРЕМИЕР. РЯДЪК ШАНС- ОБУЧЕНИЕ КАК ДА СЕ САДЯТ КАРТОФИ И ДА СЕ ГЛЕДАТ АГНЕТА,ТАКА ЛИ?

Младежите ,които не могат да напишат и едно изречение без 5 грешки,дори тези с висше образование не стават за друга работа.Агнета и картофи са нужни на всяка икономика и пазар.Вместо да ги внасяме от Египет и Аржентина е по-добре да се гледат тук от българи,но българските младежи предпочитат да са слуги другаде а не да работят тук и за себе си ,респективно страната си.

защо само до 29г. това си е чиста дискриминаця. и останалите хора имат нужда от преквалификаця, а вазрастовата граница е бариера пред тях. нещо хубаво, но отново слабо ефикасно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами ето аз съм на 34г. Два месеца съм без работа и ходя до Бюрото по труда ... напразно. Моят агент знае само да ми покаже, къде да се подпиша и толкова. Мълчи, като комунист на фашистки съд. От всичките услуги за търсещи работа лица изредени в сайта на АЗ не съм получил нито една.