Борисов: Има работа за младите, няма да живеят в мизерия

Младите хора имат огромен шанс да си намерят работа, каза премиерът Бойко Борисов, след като подписа заедно с представители на синдикалните и работодателските организации Национално споразумение „Първа работа”.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Има работа за младите, няма да живеят в мизерия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По тези програми, за младите хора, същите са принудени да работят за минимаална или малко отгоре заплата. Периода е до 1 година, работодателите се възползват от тях максимално и после нищо. А за хората над 50 години е същото, някакави безмислени програми наливат от пусто в празно, накрая и младежите и възрастните мизеруват - и физически и духовно. Безработицата и безпаричието ги довеждат до оскотяване и до мисълта единствено да осигурят прехраната си! Вече 90 % от предприятията са затворени, вместо да се обновят и модернизират, техните приватизатори ги разтопиха на скраб! Народът ни е обрече, ако не се намери разумен екип, независимо от партийната принадлежност. Тези ала-бала на Борисов не водят до възход на икономиката, напротив тя запада много бързо!

Въпроса е къде и за колко ще работят!!! Всичко е разрушено, няма едно нормално предприятие, а новите феодали са алчни до безумие.

То в древен Египет е имало много работа и много роби. Сега в България има също има много работа... и много роби. Заплатите на честно работещите българи им осигуряват стандарт на живот, присъщ на предците ни от преди 2-3 хилядолетия.

ПОЛОВИНАТА В МИНИСТЕРСТВАТА СА БИВШИ ПЕНСИОНЕРИ - ПЪЛНА ПЕНСИЯ +ПЪЛНА ЗАПЛАТАV

Абе, каун работа за 300 лева на месец !?

Очити му говорят: "КОЙТО НЕ РАБОТИ, НЯМА ДА ЯДЕ ! . И на "Струма", и на "Мариците" работа има. 300-350 лева не са малко в тая криза, докарана от Костов и Станишев".

А той що яде??? Освен ако не брои говоренето на глупости за работа. Тогава трябва да яде като змей.

Абе ти Кристалинчо идиот ли си, какъв си? Та 300 лева са смешни пари при настоящите цени. А пък за това, че намеси и Костов като причинител на кризата, трябва да получиш медал по тъпоумие(или по демагогия, ако по-ти харесва).

Проф...лидерите эащо не си декларират доходите получени от Б.Борисов?Не органиэират протести эа беэаботицата,эаплатите и пенсиите!!!Не се ли питате эащо?ТЕ НАРОДА ЛИ ЭАЩИТАВАТ ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО? Как мислите?

Младите са едни неуки деца на 2 неуки поколения. Докато кадри от царско време правеха първите българскиата икономика през първите 2 десетилетия на комунизма, самият комунизъм беше долу-горе добре. Когато влязаха кадрите, които комунизмът вече сам беше 'изучил', започна крах и разрушение на обществото ни. Показа се цялата гнилоч, която това безобразие ни докара. Сега, когато от гнилото трябва да излезе читаво, времето е още по-дълго. След като сме си позоввлили този трагичен експеримент, ще трябва да изчакаме до край да завърши. Не че резултатите не са налице, но просто експериментът не е свършил. След 10-20 години ще започнат да влияят хора с нормално мислене и тогава отново ще се заживее добре. Комунизмът е бедност, а ние сме все още поколение, раснало в комунизъм. Смяната на Закона и държавната уредба не означава смяна на главите. Човешката простотия не е есенна шума, че да я изметеш. Тя си Е в главите на притежателите си и там си живее и си твори глупости.

Ебаси точния коментар! Браво!

Работа има, пари няма. Когато бачкаш по 8-10 часа на ден и накрая в събота и неделя не можеш да си покажеш носа навън от вкъщи щото като си платиш битовите сметки не ти остават пари да купиш на децата си един сладолед - благодаря ти Бойко за работата!

Бойко, глей си твойта работа, че нещо спреха да те фалят от Брюксел, румънците ни задминаха и се отдалечават, а ние все строим магистрала, да ги догоним, но докато стане....?!

Това не може да го е казал Бойко. Изглежда ми по-интелигентен та да се опитва да ни 'плакне в хладка вода', както казваше баба ми.

За нЕкои млади..Останалите не искат да работят на партийци. Щото дечицата им построиха отдавна капитализЪма. Сутрин задръстват входа на детската градина с джипове и лимузини. Най-новото им поколение гледа на света от висотата на волана на джипа.

А моето поколение, драги, гледа милата си Родина от високо летящия семеен самолет. Рай, рай ни казвам! А ти взе ли дългоочакваното увеличение на пенсийката с 9 лева? Кога ще почерпиш ?! Хи хи ,хи хи,хи хи хи !

Ти другарю пожарникар,говориш глупости!Ха намери ми работа със заплащане което да ми даде възможност да живея прилично! Прилично значи:да си заплащам ток,вода парно телефон,да мога да си купувам храна,дрехи,да ходя на кино,театър да отивам на почивка ,да правя спестявания и т.н. Е можеш ли ?

Пожарната гаси пожари бе чичка!

Простият бълкгарски народ който години наред търпя безумието на турски ,царски,и всякакви неадеквати в пармламента,стоя и си бърка в носа ,особенно шопите прости,които с някакво наемче,малко по висок стандарт на живот от останалите,се насра у дома си ,а те трябваше да се вдигат,не да ми стоят по форумите и да плюят сега,когато има някаква промяна,не виждате ли че като стане и има някакъв проблем ГЕРБ ,веднага се заемат с пшромяна на закона или с поправки и предложения за санкции по строги,така че всичко драги мои не може да се оправи с лека ръка.Ще чакате и ще пишете по форумите и ще гледате как управялват ГЕРБ,злобари неадекватни.

В държавите където има работа и хората не мизерстват, няма дупки и премиерите отиват на работа с колело. Също и председателките на парламентарни групи въртят педалите всяка сутрин .

Ухахаааа! Ти представяш ли си я нашата "парламентарна председателка" на колело??? И да върти педали??? Хахахахахах

бате Бойко се изживявя ката датски премиер. Очавайте да го видим как бърза за работа, яхнал колело !

Другаря Станишев говореше-"В Б-я няма криза!" Този пък твърди ,че има работа за младите!Има,но не в България!За мизерните ви 300лв. няма кой да работи!Ще работиш по 12ч.на ден и накрая може да не ти платят и тия пари!Аз си търся работа в чужбина!Кой ще ми плати парното-2800лв.!Бате Бойко нали!

Ама разбира се, че има работа, за 150 евро на месец! С тези пари каква мизерия?! ;)

Както беше казал Луканов- луканка е имало и ще има, като отворил хладилника, си по време на купоните които сам въведе.

ми границите са отворени. отваите навън. например в испаня з0% безработица, при младите 50%. и ако имате късмет да имате работа за 100о евро...или в ук? 50% от англицаните искат да се изнасят от англя. може би в италя или в гърця ще ви пошрешнат? има работа в бг, но за хора с образование...стоите си на слънцето, пиите си ракията и се радваите на живота.

вярно, ама къде в тези страни съществува понятието "работещ беден" - човек който работи на пълно работно време, а в същото време не може да си плаща даже комуналните разходи, да не говорим за храна

ипи ли си хапчето бе драги- дали не си стоял много на слънце днес , та нещо пишеш некви идиоми - дето никои не им обръща и грам внимание ...

Че работа за образованите има - има, ама докато тези образовани изкарват по-малко от един полуграмотен циганин миещ коли на автомивка нещата няма да се оправят.

Синът ми и снаха ми работят , и пак гладуват .За нищо не им стигат заплатите .Помагам и аз и пак глад.Тези боклуци не искам да ги виждам живи ! Съсипаха нас , децата ни и внуците ! Езвам плащаме сметките и за храна нищо .За дрехи да не говорим .Ще дойде видов ден !

Ако позволите: -- Видовият Ден от Нас Всички ще Дойде. Но не чрез седене със скръстени (или често-често кръстещи) ръце в очакване на `контакт` като от свода на Сикстинската Капела, а просто с едно най-простичко запретване ръкавите от Всички Ни.

Абсолютно си прав, това е хунта от българоненавистници, за твое сведение, за небезизвестния Плевнелиев се носят легенди, колко пари още дължи на работниците си от Германия и какво му е било отношението към тях, с какви фалшификации е строен Бизнес Парка в София, та сумати хора не могат да си вземат и до ден днешен документите за работа и стаж от Линднер, защото са изчезнали.

Синът ми и снаха ми работят , и пак гладуват .За нищо не им стигат заплатите .Помагам и аз и пак глад.Тези боклуци не искам да ги виждам живи ! Съсипаха нас , децата ни и внуците ! Езвам плащаме сметките и за храна нищо .За дрехи да не говорим .Ще дойде видов ден !

Има работа ама май- не ! А бе този човек изобщо не е в час.То бива , простотии ,бива ама чак толкоз не бива .Той не вижда ли какво се случва? Няма ли приятели , роднини , деца около него . Това е геноцид към всички възрасти !Кой няма заплата , кой не му стига пенсията . И още по голям глад ще настане .Тежко ни и горко народе !

Тази държава не заслужава младите си хора!Много работа за малко пари!Всеки способен и разумен ще си хване багажа и навън!Там поне кадърните са оценени!И след 100г. тука няма да има оправия все ще ни оправят!

Подиграват се с децата ни,за 300лв на стаж.А после пак на улицата! На администрацията бонусите от хилядите,а на народа заплати по програми за определено време!

Има работа , ама ще мизерстват, щото заплатите са извънредно ниски, така че без демагогия и предизборни глупости.Видяхме до къде ни докарахте, толкова зле д-вата никога не е била.

Г-н Борисов,плюете Станишев а вие лъжите като него.Всъщност,защо ли се учудвам едва ли случаен човек ще направят охрана на покойният Тодор Живков :).Тези програми работят от поне 2005г.Целта при тях е да се осигури БЕЗПЛТЕН персонал за големите фирми и хората да се водят на минимална заплата без даже и да се преподписва договор.След изтичане на стажа ти заявяват най-нагло,че нямат нужда от теб понеже другите безработни минали по същата схема чакат на вратата.Кажете на хората колко хотелски вериги по морето работят с такъв тип персонал?Дали ще се учудя като знам,че тези хотели са ваши,на политиците.Ама как сте го измислили само - далаверка.Борим се с безработицата,смях.

прав си- точно казаното е - борим се да доизцедим последното което може от бедния народ... - да ни работи като без пари .. да го манипулираме като наи-простия и задръстен на света ... - и като доидат изборите- да отворим торбата с големите обещания и сериозните анализи- защо точно .... аз трябва да управлявам ....- защото другите са по-големи боклуци и от мене .... ето , само това повтаря тоя боклук бб- мисли , че като досегашните политици са компрометирани- тои е единствения и наи- приемливия боклук... не разбира , че боклука си е боклук- както и да го погледнеш или помиришеше...

"Има работа за младите" - егати смеха! Че много от младите не са стока е вярно, но че има работа за младите е развинтена фантазия!

Кой работодател ще е толкова луд че да наеме лице по такава програма, при положение че договорът не му позволява да го освободи, ако младият човек реши да бие кучето образно казано?!? И при положение, че след изтичане на стажа има задължение да осигури още 6 месеца заетост?!? на същото лице!? Да не говорим че никой дребен собственик няма планове за 1 година, защото не знае дали ще го има в бизнеса!?! И още една подробност, ако го няма трябва да върне усвоените пари за първите 6 месеца.

Спасението от тези импотентни фантазьори е невъзможно без промяна на мирогледа на избирателите.......но......." това няма да се случи, освен в катастрофичен режим или по някакво чудо".

Кажете сбогом на илюзиите!Препоръчвам го на всички, които милеят за душевното си здраве и целостта на своя разум

Пореднатапа и без покритие лакърдийна лъжа на Боко Банкянски!!? ТОЙ Е АБСОЛЮТНО ИКОНОМИЧЕСКИ ИМПОТЕНТЕН, ЗА ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА РАТОТАТА И РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ МЛАДЕЖИ!!

"Изпълзя вулгарен човешки тип, един нагъл жизнелюбец. Породи го либералната революция, лошо изтълкуваната свобода. Публичната среда е тежко увредена от простодушната му екстравертност, всестранната му доминация и натрапничеството на неговия идиотски вкус. Нищо по-отблъскващо от ексхибиционизма на лумпенизирания предприемач, от триумфа на набъбнал нагон, с врат, злато и изплезен поглед. Чудовищна красота. Мутрата и кандидат-мутрата са морално, естетическо и политическо бедствие. Страната е пренаселена от мъже и жени с мощна порнографска аура и несломима воля за осъществяване. "

+10

Този няма ли някой наи-накрая да го събуди,да вземе да спре да говори глупости!!!

Борисо-о-ов, как да не живеят в мизерия, като им се предлага минималното заплащане!Стига вече прах в очите!!!!! И работа има, ама друг път.

Празни приказки от един заблуден охранител на Тато. За съжаление ББ никога няма да успее да надмине учителя си- Тодор Живков. Даже той ще е човекът, който ще погуби България! По-добре да си ходи у време, че с камъни ще го замерят накрая!

Боко, приятелю мой, не си за тая работа моето момче. Иди и си направи достойно харакири. Така може и медал за храброст да получиш. Не те е срам.

А тоя доктор какво търси до Бойко ??? Този ли гробар ще ни търси работа ? Че той разбира само от трупове ! Скоро ще изчезне от такива синдикални лешояди!

А ти знаеш ли как се става ПАТОАНАТОМ? На малкото пръстче на Д-Р ТРЕНЧЕВ не можеш да се мериш......

Тия синдикати са купени!!! Никакви синдикати не могат да са това!!! А Тренчв маи има повече опит като псевдосиндикалист, отколкото като доктор!

Работа ?? При тази държава от работа само се трупат загуби!!! Хората в Стралджа също са работели за по 300 лева, а тя каква стана??? Бууууммм и чао! Нека работят те и братята роми! Ние ще ги надблюдаваме и ще им даваме акъл!

Няма живот за старите.Ще умрат в мизерие.

Младите НЕ ИСКАТ да работят. Някога дори малолетни бедността ги е карала да работят и да подпомагат родителите си. Сега се правят на тежкари по чалга-заведения и свалят мадами...За тях примери са животни като Галеви, Брендо, Очите, Маргините и други продукти...

Кои млади?Не вярвам да познаваш всички млади за да правиш генерални обобщения.Едни искат,други не искат,едни слушат чалга,други-рок,рап,джаз и пр.В Германия да не би всички да са еднакви?Но данните за безработицата са страшни-всеки 4 млад човек е без работа.В провинцията работа няма.Или има такава,която никой не иска.Например на автомивка-работиш 10 часа,заплата-смешна,около минималната,без никакви документи,накрая на първия месец те изхвърлят без да ти платят.Това се случи на едно познато момче.Ти би ли работил на такова място?Друг пример-двиване на сърми в бившия месокомбинат "Родопа"-временно,1 стотинка на сърма.Хора, работили не си получиха парите.

Но това са частни фирми които закона вече преследва. И не правителството е виновно, че почваш работа без трудов договор и те натирват за да не ти платчт и да нямаш основание за оплакване! Има ЕС/програма за Младежи без граници, но кой да учи език...Учат турски...

борисов маи си извън времето и мястотонакратко не си в час *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вярно е няма да живеят в мизерия, ще живеят в абсолютна мизерия и ще бъдат ограбвани и изнасилвани всекидновно от нагли цигани.

Трудно ще е, имате право! Че и задължително от бързо по-бързо ! (Позволете да вярвам, че ме разбрахте -- не за ингилъци говорех, а за Съвместна Работа и Взаимополезно Партньорство.) ...Но мигар имаме (И Ние и Те!) друг Избор?!

Да има но никой от младите не иска да гледа картофи и да става овчар г-н Министър..... те и за там не са подготвени.....само за почивки на островите

То и министрите не са подготвени за министри.като им гледам управлението.Но за катарските плажове бяха подготвени.