Белгия: Българите мамят със социалните помощи

Белгия отказва да отвори пазара си на труда за работници от България и Румъния, тъй като голям брой от гражданите на тези държави вече пребивават в страната и мамят системата за социални помощи, съобщи БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Белгия: Българите мамят със социалните помощи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Под "мамят соц. система" се има предвид, че нашенците там масово си намират и се уреждат с работа на "Черно" и получават същевременно безработни... Нищо ново под небето

Нищо от казаното не вярно, Ние не мамим - работим си най нормално за разлика от мароканците и африканците , които по цял ден се чудят какво да правят по кафенетата , като получават социални помощи в размер на 800 евро на глава, Питам Ви кой мами

Белгия спи вече на стари лаври. Още една година и ще дишат пушилката на България и на българите. Тяхната мъка сега започва, ама за разлика от нас, те нямат нито имунитет, нито въображение, за това как да се справят.

15 години живеа в белгя.две неща-това е абсолютно не вярно,второ-идеа си нямате те какви измамници са *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Двуличието си пролича отново: Българите мамят системата за социални помощи: 1. Има ли факти и детайли за това? 2. Защо не си оправите системата за да не може да се мами? След 2014г ще е същото ако не я оправите. Не може заради неколцина измамници да накърнявате всички Българи.

аз састо живея в чузбина, мамя застото и аз искам да карам бентлеъ дазивея в голяма куста ида копувам на зената дяманти,пробвах с работа но пари имасе само за консерва боб а от боба имасе болки в корема и лос вуздух, за това оставам да представям достоино бг в европа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е те откриха топлата вода ми той българина си е такъв след 50 години комунизъм ако не крадне няма да спи спокойно цялата нация е такава лош матрял и това е

" д о б р о у т р о! а к о г а и к ъ д е българина не мами и лъже!? имат ни за трагичен и пропаднал народ-като цяло! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

... мизерници...Не ви ли стигна тук? Затова ние нямаме нормални пенсии. А оттам ще ви погнат скоро.

Ще ви мамят циганите , като сте тъпаци . И заради туй българите не могат да ви работят , егати и логиката ..

и кво сега, от 1.1.201ч като няма ограниченя все едно никож няма да мами, каквото е сега такова ще е и после *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нали я знаете тази - Сиромах човек жив дявол. И тук в УСА се прави и от Българи и от всякакви други нации. Познавам нашенци които работят на черно а са регистрирани към бюрото по труда и вече 24 месеца получават пари като безработни. Е това е.

какви българи ви пречат бре, ние сме капка в морето от цялата, арабщина и тн. в Европа, в училището където работя от 17 деца 12 са турци и мароканци и 2 черни има

Я недей да квичиш бе, драскач смешен. Започвай да работиш веднага не да ми ревеш по форумите. Където има българин по чужбина все с шаяшми се занимава. Така че си затвори устата.

писна ми от дупедавци в тези форуми прави са холандците", "браво на белгийците" и т.п., ей Българи проявете малко патриотизъм и ги бойкотирайте тези паразити, браво на румънците, те го правят а вие си търпете безропотно дискриминацията

Не се връзвай, брат! Това е свободен, анонимен форум. Не можеш да знаеш, дали въпросните мнения са на българи. ;) Знаем, каква е ролята на медиите, вкл. и форумите. Някои ги използват за обмяна на мисли, а други изкарват хляба си с нарочни "мисли", за да пречат.

Когато фактите говорят и боговете мълчат. На фона на истината, трагичната истина която е в България, товят патриотизъм изглежда смешен. Аз съм против Европа да страда заради това, че ние не можем да си подредим държавата.

Балканите са гЪзЪ на Европа...а българия е хемороида...

Да, мамят българите в Белгия и не само от цигански произход. Имам пряко наблюдение, защото от близо 20 години живея там. Нахални са, мързеливи, агресивни и невъзпитани. Прави са хората като не ни искат. От известно време не е нужно да си живял дълги, дълги години там и да молиш за помощи. има си разни закончета и който ги знае си иска такава. Друг е въпросът, че после плюят по държавата и правят куп глупости. Дъщеря ми е заклет преводач към съда и често се случва да я викат за превод по разни инстанции. Напирмер в затвора, в обикновената полиция, в FBI. Казва, че вече се срамува, защото последния път един фламандец полицай й казал няколко думи на български и че няма как да не научи нещо, защото 80 процента от престъпниците са българи. Тук коментарът е излишен. А колкото до системата им тя си е много добра, за този който я респектира и разбира. Но да се внедриш в нея не е като да мамиш с помощите. Имам български произход и живея тук/ пиша ви оттам/ , но общувам с броени българи. Злобни са, завистливи и допуснеш ли ги вкъщи те крадат. Пила съм от тази горчивка.

Господ в чудо се е видял с лъжите и измамите на материалния илюзорен Свят. Най-много е замислен за нашето атеистично мислене, че няма ненаказано добро. /Михаил Булгаков, "Майсторът и Маргарита"/ За това в момента се провежда процес на РАЗСЛОЯВАНЕ на хората и енергиите. Не отделният гражданин да се самоопределя като българин, а наличието на БЪЛГАРСКИ ГЕН в геномът му. Така, че мамещите ще си духат огъня, под катраненият казан.

е как се оправихте и уредихте там,че от цели 20г. сте там вече? женитба сигурно,познах ли? и какви закончета знаели тия неграмотници,те не знаят български,камо ли холандски или френски-не могат да си поръчат едно питие..знаели били?? кои,бе,тая сган неграмотна ли?? е,как комуникират ..с кого??? Е,кажете,де-как ги дават тия социални и за какво-за да лапаш и да мързелуваш ли?? или само зарад мирзимата и неграмотността то и..готово-на ти 500-600 евро ..така ли??? не ви вярвам-докато не дадете малко детайли отвътре-нали отдавна сте там и много знаете..типичните БГ знаещи всичко! думайте,де??

да госпожа (ако си такава ) аз също живея отдавна зад граница (Suomi) и не общувам с Българи ,защото повечето са като вас ,отричат всичко Българско и са готови да целуват задници .и не ми говорете за морала им и за системата им ,свалете си розовите очила и ще видите че не са нищо по различно от нас и при възможност също крият данъци,не плащат осигуровки и крадат (стига да смятат че няма да ги хванат ) ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕМ САМИ ДА СЕ УВАЖАВАМЕ НИКОЙ И НИКЪДЕ НЯМА ДА НИ УВАЖАВА !! И стига с тея помии прави са ,заслужили сме го и т.н СЪБУДЕТЕ СЕ !!!

На уважаемата емигрантка (с доста промито мозъче) следва да се зададат някои въпроси: 1. Знае ли кой е Амрани, какво е направил и дали е българин? 2. От кой пръст на крака си изсмукахте невероятната цифра от 80% българска престъпност в Белгия? 3. Вие, госпожо, дето сте тук, а пишете "оттам" (цитирам по памет) смятате ли се за особено грамотна, след като си прочетете това, дето сте го писала тук? Вашият отговор вероятно ще е да, но мисля, че на останалите ще е не. 4. Този въпрос вече Ви го зададоха, но аз пак питам - какви са тези "закончета", дето ги намирали българите, за да получават социални помощи? В една истинска правова държава няма схема, по която да се "намират закончета" ей така с цел шантажиране на системите за социално подпомагане. Мога да Ви дам право, че една немалка част от българите в чужбина са злобни, завистливи и пр., но също такава част от "емигрантчета", които не са особено добре реализирани в чуждата страна и по тази причина се чувстват ужасно прецакани, плюят по България наляво-надясно и колкото могат. Имам странното усещане, че вие сте една от тях.

... Така е и в Германия.. Но нали се досещаме кои отидоха да ни представляват навсякъде...Най-предприемчивите тарикати.

Алооо, Хелзинския комитет! Белгийците нетолерантно отказват да дават от социалната си система! Казват, че "българите" мамят! Този път нещо не се чувате в защита на мургавите си събратя.

Думата "цигани" не ви ли е позната, бре? И ако там е измама, тук си е съвсем легално...

мамят там,мамят и тука.всички го знаем и са прави да не ни искат за саяление.много мамят и с телк и много го знаят.много си затварят очите тук,но там не и затова не ни искат.не трябва да се сардим,а да се променим и да не се правим на хитреци. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да, вярно е, че мамим, но го правим... с отвращение :)

Те я мамят и в Швеция и Финландия и толкова им харесва, че искат да го направят същото и в България.

ами нали причината за отказ можеше да баде само една ,а т.е. когато застрашаваме трудовият им пазар.??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И от кой етнос? Няма кой да ги прати да залесват родните планини...

Кво стана Боко обясни защо всички заедно от ЕС ни биха шута пак? Излез пред народа ти или някой друг, който има достатъчно смелост и запознай нас невежите с размера на проблема?

Батка, не ти е виновен Боко а тия дето ги гледаш по улицата всеки ден. Това е държавата не управляващите.

защото държава отдавна няма (абдикирала е тотално от задълженията си да внася ред) и вече расте 2-ро поколение с ясното самосъзнание, че просперират само нахалните мошеници за сметка на редовните данъкоплатци! Това е примерът за "демокрация" вече 20г в БГ!

Ти ходи из Европа, кради и гледай от каде какви врътки да направиш, пък после като ти теглят шута разправяй, че Бойко ти е виновен.

Ами сега като няма работа в държавата ни, пак ли Боко не е виновен.

Ами сега като няма работа в държавата ни, пак ли Боко не е виновен.

Братя-рицари, внимавайте, да не свършите като мен. Тези на бойното поле нямат равни и все още е така. По-добре ги пуснете с добро и първи, доброволно, че после - лошо.

ква стана тя ва Боко уж тъ пускат ма ти го ръчкат отзад...що така ва???....ми за къв чеп ти мери мускулите Берлускониту ва???)))))аааа.мчи вярну то само със сила не става..трябвало и нещо друго))))хи хи

Белгия: Българите мамят със социалните помощи! Българин от България: Циганите (роми) мамят със социалните помощи! (факт без ни най-малка проява на расизъм от българска страна)

Да бе, сега ти повярвах на скалъпения факт че българите не мамят - всеки гледа далавера, измамка, тарикатщина и т н .

Манго,колко българи познаваш,които получават социални помощи?

КАКВО ИСКАТЕ ОТ ЕДНИ БЕЛГИЙСКИ ГЬОНСУРАТИ..И ОТ ЕДИН ИЗЯВЕН ПЕДЕРАСТИН КАТО НОВОНАЗНАЧЕНИЯ?? ТИЯ ЛАФОВЕ НА НЯКОЙ ДРУГ...ТОВА ЛИ Е ВЕЛИКИЯ ВИ МОТИВ?? ЗНАЧИ ВИЙ ДЪРЖАВА НЕ СТЕ,ВЛАСТ НЯМАТЕ,ИНСТИТУЦИИ НЯМАТЕ?? КАК МАМЯТ?? ЗНАЕТЕ ..НЯКОИ САМО МАМЕЛИ...ПЪК НИЩО..КАКВО НАПРАВИХТЕ??? ЕГАТИ ДЪРЖАВИТЕ ,ЕГАТИ ИДИОТЩИНИТЕ!! ДЕМЕК НЕ МЕ ПУСКАТЕ ЗАЩОТО АЗ ЩЕ МАМЯ ЛИ?? ИЛИ КОЙТО МАМИЛ-МАМИ,ОК,,НИЩО...НО ПОВЕЧЕ НЕ ПУСКАМЕ?? ЩО ЗА ИДИОТИЗЪМ Е ТОВА-А И ВИЕ ,ЖУРНАЛИСТИ,ГО ПИШЕТЕ БЕЗ ГРАМ КОМЕНТАР??

Само един невежа може да отрича факта, че хиляди български граждани (в т.ч. и "българи") успешно прецакват системите за социално подпомагане не само на Белгия, а на повечето развити страни. Приспособимостта и безочливостта на тези субекти се е превърнала в нарицателна. Разбира се, това не им пречи да драскат по форумите колко са велики и да говорят с презрение за БИВШАТА си Родина. Трябва да си признаем - една от важните причини България да не я искат в Европа, са именно голяма част от българските емигранти там, които с поведението си НЕ допринасят за добрия имидж на България и на българите.

Умник,блу ли си ,или си ред,не ми пука-но кажи едно!! какво значи ТОВА МАМЯТ..ОБЯСНИ МИ ГО НА БЪЛГАРСКИ!! ЗНАЧИ ВИДЯЛИ,ОТКРИЛИ,ИЗОБЛИЧИЛИ НЯКОЙ СИ Г-Н Х ИЛИ ИГРЕК В БЕЛГИЯ И..КАКВО СТАВА?? СПИРАТ ЛИ МАМЕНЕТО БЕЛГИСЙКИТЕ ВЛАСТИ,ПИТАМ?? КАКВО ЗНАЧИ МАМЯТ?? ОТ КОЛКО ГОДИНИО СА ТАМ ЗА ДА ИМАТ ПРАВО НА ПОМОЩИ,ПИТАМ?? ДРУГО-ХЕМ БАЧКАТ,ХЕМ ВЗЕМАТ СОЦИАЛНИ..ТОВА ЛИ СЪЩО ?? АКО Е И ТОВА-ЗНАЧИ РАБОЯТТ НА ЧЕРМНО-НО КАТО Е ТАКА-КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА И ВЛАСТТА БЕЛГИЙСКА?? ХЕМ ЗНАЕЛИ,ЧЕ МАМИЛИ..ХЕМ КАКВО..ПОСЛЕДСТИВЯ?? ДА ОТКРИЯТ КУХНЯТА СИ И ДА КАЖАТ..КОЛКО БРОЙ НАРОД ОТ БЪЛГАРИТЕ ТАМ МАМЯТ И КАК ..И КАКВО ГИ Е СТИГНАЛО!! ЗНАМ,ЗНАМ,КАТО СТАРИТЕ ИМ ЛАФОВЕ ЗА РАБОТА НА ЧЕРНО,А ХВАНАЛИ 20-30 ЧИЛЧКА САМО..ЗА ПРАХ В ОЧИ..ЗАЩОТО СА НА АВАНТА И ВСЪЩНОСТ НИКОГО НЕ ГОНЯТ!!!!!

ако системата ви беше читава ,никой нямаше да успее да я излъже , променете системата , стига тъпи оправдания

bira_more

Чудя се дали мамещите българи не са предимно от конкретен етнос?

Когато отидат там, много започват да мамаят - и за съжаление, не са само от "етноса".

И останалите тук също мамят. За съжаление трябва да признаем, че ромите мамят надребно, за да оцелеят, а 99,99% от големите крадци и мошенници, които разориха България са българи.

Не се чуди братле.просто си изкарай главата от пясъка и се огледай.Вярно е за "етноса",но тяхното е капка в морето.Огледай се около себе си и ще видиш колко мошеници има.Такава е жалката картинка в БГ:((((

Дали вече не е крайно време да си помислим искаме ли и нужна ли ни е тази Европа и заслужава ли си цената? Стига вече некадърни политици са ни хвърляли прах в очите с ЕВРОПЕИСКИТЕ МЕЧТИ, те не ни искат, а ние тях??? Помилсете хора!!!

точно така е! ние балгарите сме едана шепа! колко балгари има емигранти в европа бе! наи много ш00 000. а знаете ли каква зган има от полоша в европа? те са ч5 милиона и са нахални като конски мухи. маи повечето дето пишат тук от чугбина нямат много реална представа какво се случва... а знаете ли колко много молдовани,украинци,грузинци,чернилки разни от всякаде има сас фалшиви паспорт-било то балгарски романски и.т.н ? всиката тази зган е на соцяли защото са се внедрили в тези общества от много години. ние сме бледа сянка!!! а тези изпедерчени политици от белгя,холандя... крадат повече от колкото могете да си представите!!! балгарската наця е поставена под геноцит,от самите наши политици и от европеиските сащо! така че балгари,правете това което сарцето ви подскаге,защото както вигдате никои не ни иска и не ни подкрепя. само призовавам бадете по сплотени!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

съгласен съм почти с всичко казано,само ме светнете какво от това че са с български паспорт например? какво правят като са с такъв паспорт? нали пазарът е затворен УЖ...