Путин сравни инициаторите на новата украинска църква с безбожниците от 20 век (видео)

Властите в Русия си запазват правото да реагират и да правят всичко в защита на правата на човека, включително свободата на вероизповеданието, предупреди руският президент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За руския църковен живот се е писало много. Относно мужиците в прословутото писмо на Белински до Гогол пише , че руснакът споменава бога , докато си чеше задника , а иконата ползва за молитва и за капак на тенджера . След атеизма вероятно е и по-зле.Сегашният висш клир пък е седянка на доносници, обслужващи култа към новия Бащица, т.е. промяна няма. Новото е , че душите , които обгрижва грижи тази каста, вече станаха станаха първенци не само по алкохолизъм, ами по наркотици и СПИН. Това, че други са им срали в гащите си е традиционното обяснение. Всяко нещо , към което прибавиш прилагателно руско се самоотрича и става своята противоположност , руско православие и руско християнство , значат неправославие и неристиянство , както руска демокрация , руски социализъм , руски рокер: при руският човек/нечовек нещата са винаги обърнати и сбъркани

А бившите шефове на путин от комунистическата партия затваряха църкви...

утре ще има парад на путинските вярващи.....ха.ха.ха

Гнусното мръсно човече се изказал по непонятни за свинската му глава теми. Кочината на Злото и Лъжата ще бъде изхвърлена не само от свещеното православно семейство, а и от всяка международна общност. Никога няма да толерира е руските терористи.

еегати какви идиоти има тук. по тъпи и продажни даже и от путин и шайката му олигарси.

Путин и ченгето- поп Гадняев говорят за набожност. Не случайно руският цирк се счита за много добър.

Най-великият ЛилиПути - терорист.

'Властите на Русия не се месят в църковните дела' Т.е. т.нар. 'Власти' не се месели в делата на службите (истинската власт в Рассия).

А бе Путкин като са били безбожници, ти що им слугува, бе мишок или докато си вземаше заплатата от КГБ тайно си бил вярващ. А дядо ти що беше готвач на Сталин и той ли е бил вярващ.

Путин много точно го каза и сформолира ! Едва ли Украинците го разбраха защото са измислени хора и нация с малко умствени качества ! За това се говори ,че там от къде е минал Хохола за еврея няма работа ! Менте Църква си направиха Украйна и за това БПЦ не трябва в никакъв случай да я признава ! Все едно да признаеш Дявола за приятел на Православието !!!

gojko

Когато Киев е бил православен, стотици години ще минат Москва да се появи а картата. В Киев има църква от 1051 година.

Може да е имало Киев и е Руски , Украйна става Украйна през 1922 година по заповед на Сталин изпълнител Лазар Каганович ! Така че го духай и мълчи ! Путин е велик световен Лидер ! Укрите да се гонят в Кочината Украйна !

Велик, велик, колко да е велик щом остави украинците да си направят църква?

Вартоломей, като истински змей, си направи клон на Константинополската патриаршия в Украйна и сега той е глава на тамошната църква-)

След тази Путиниада, руските майцепродавкупейчици си удариха една бърза ...

в същност ние сме покръстили украинците, изпратили сме им свещеници и книги, пък те после се помъчили да направят от российските варвари православни християни, но не са успели, както е видно и днес!

Малоумна дребна бляд!

Той пък щото Путин бъка от набожност.

дявола донякъде разбира от Божиите дела и затова се изказва.

Как може да не вярвате в Бог Путин и Гундяев е неговия пророк? Путларах акбар!

Другарю Путин, разбирам , че ти не обичаш безбожниците. Интересно кога се зароди у теб вярата в бог ? И кой точно е твоят бог?Дали това не е богът на КГБ, превърнал за една нощ атеистите в православни християни? Или пък е богът на нищожествата, мечтаещи да станат императори. А може би е някой друг, известен само на теб? Би ли ни осведомил за твоите религиозни предпочитания. Благодаря ти предварително. Сърдечни поздрави!

Най ми е смешно когато някой се опитва да обиди като ме нарече безбожник или атеист (или антиислямист, например). Това че украинската църква се е отделила от руската има точно толкова важно колкото това спортен клуб левски-спартак да се раздели на левски и спартак.

Значи ако ти кажа че си невежа няма да сбъркам.

Невежа защото не вярвам, че измислен герой от смешна книжка без картинки е създал света и управлява съдбата ми? Това е абсурдно... Невежа защото смятам че това на кое религиозно учение съм последовател е не по-важно от това на кой футболен отбор съм фен? Аз съм това което ти смяташ за "бог". Защото сам определям какво да мисля, как да живея и какво да правя. Не се оставям на "бог" да обясни света около мен, а полагам усилие и воля да го позная и опиша. Не се оставям на "бог" да осмисли моя живот, защото аз съм достатъчно силен и свободен да го направя за себе си. И между другото не позволявам на никой "наместник", "пророк" или обикновен мошеник да злоупотреби с мен в името на "бог".

Имайте търпение поне още една година другарю Путин! Тогава стадото в Украйна напълно ще се избави от всички илюзии и ще се моли руските солдати да ги освобождават пак! Иначе навремето нашите безбожници- десните талибани, също се опитаха да предизвикат разкол в нашата църква. Разбира се всичко приключи, като техният вожд Циган Костов- "хубава работа, ама циганска".

Ооо...товариш, как дела? Зажигала? Браво, молодец!

Безбожник говори за църква. Некъв "апсурт"

Ко речи?

Кои безбожници!? Комунистите ли?! хахахахаха Путин го заби яко на комунделите :))))

православно славянската мумия на ленин се превила на две от смях, като чула какви ги плещи най православния славянин путин!

какво да напиша?....посмях се от сърце..ха.ха.ха то се знае кои са безбожниците...ха.ха.ха

Украйна е независима държава. Стига сте се месили в живота на украинците. Оправете себе си и свободата на гражданите в Русия. Кога станахте набожни - когато избихте цялото царско семейство ли ? Цени и деца всичко под ножа. Да не говорим за обикновените хора по лагерите. Да ви и.....православните.

А да не питаме колко православни църкви унищожиха и колко православни свещенници избиха,същите тия болшевишки тиняци които сега се правят на набожни.

Гледам неколко тьпи чалгопитека яко се напъват че разбират от религия и църковни дела, ама забравят как празнуват Великден! Кършат яки кючеци и гюбеци, и фъргат яки къчове, ама иначе си навират кючеклииските мутри в църковната лавка.ХАХАХАХА

увоня форума на лосион за вана. добре че бяхме българите да ви покръстим азиатска сволач с дръпнати очи.

Добитък мизерен и безроги , добре , че бяхме ние , че досега Сюлейман щеше да клати женати доде ти овчия му пасеш овецете!мбухахаха

Ами КГБ беше в основата на гоненията на РПЦ и путин работеше за КГБ! Това е църковен въпрос и по него имат думата хората и църквата! Що се касае до путин, той в лидер, а лидерите са търговци на надежда и нищо повече. Като гледам резултата имам чувство, че ако в русия нямаше газ и петрол... досега да е фалирал.

убава работа ! Кога прати хората на Кадиров да трепят украйнци беше добре, кога се снимаха да стрелят с оръдията и ракетите по украйнци и викаха Алах акбар биваше. Ся изведнъж се сети за православна вяра Сетила се Мара Цензура Цензура да си побара

Ще ви трепем вас Въшливи Укри и в България ! Махайте се Укри вие не сте желани в България !

С руските камъни по руската глава. Преди 150 години същите братушки решиха да правят българска църква в пределите на чужда държава и същата екзархия носеше бремето на "неканонична и схизматична" и непризната от никой до 1952 година

нареди на Молотов и Алексий I да ни уредят с автокефална патриаршия;)

Като не искаш Руски камъни , върви си в Кочината Украйна и там си би тъпата Тиква с Укрински камъни !

Укрите по природа са тъпо и мръсно Племе ,измислена Държава и Националност от Австро - Унгарците за да ги управляват по-лесно ! Сега заради малоумието им си разрушиха Църквата ! Това което си направиха Укрите и най-големия им враг не би го направил !

Какви думи от устата на КГБеец който е отричал вярята в бога. Служил на тези които затваряха църквите и имащ наглостта да се пише православен след като е отроче на еврейка. Шаломов... мълчи си. Да не ти припомням кой даде книги и попове на Княз Владимир КИЕВСКИ който ви покръсти малко човечета с дръпнати очи.

Да четеш ли не можеш, или не ти дават?

По-добре е ти да се научиш да четеш. Ама историята на родината си. Да си горд с нея. Не да коленичиш и да хвалиш чужди държави. Какво става с това училище бе. На нищо ли не ви учи?

Защо ЛЪЖЕШ ,той никога не е отричал Православната Вяра ! Като го мразиш поне не си измисляй !

абе идиот. Ти още малко ще ми кажеш че Шаломов не е живял и служил на КГБ и то в ГЕРМАНИЯ. Че не е изнасял немския парламент речи и от на НЕМСКИ език.. алоо...знам повече за Шаломов отколкото ти за българската история бе. Я кажи кой дава на Княз Владимир книги и попове да покръсти руснаците. Нали си много умен и много си чел. Аре да те видя.

Асад, Ердоган, Рохани, Кадиров - все мюсюлмани. Без повече думи.

Сигурен ли си? Особено преди 2000г? Или така си дрискаш по форума щото си втора смяна от тролефермата. А иначе ника ти добре те описва

Всичко е точно ,което казва Владимир Путин ! Тъпи Укри , лишиха се от Патриарх за да имат поставен от Порошенко Владика ! Това което 2000 години неможаха да разрушат евреите -Православното Християнство , беше направено от един Еврей и един Турчин ! Нека Господ да ги съди ! Амин !

абе тролчо. какво пишеш неща които не рабираш бе. това че плющиш на Коледа не те прави християнин. Православието е от 313година. Източно православната християнска църква е от 1054 . Само едно си знаете - Бог е велик и Шаломов е неговия пророк... Путин де...

Много е смешно, ако не беше тъжно.. Загрижили се за Вяра..