Коментари - Путин смята руския СУ-57 за най-добрия боен самолет в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ръбесто недоразумение Су-57 е Стелт точно колкото Вартбурга на дядо ми. Двигателите и ракетите му отвън ама Стелт.. цъфва като майска роза на израелските радари. Само един самолет Ф-35 е достатъчен да разруши системата за отбрана в Сирия. Израелският Ф-35 е обявен за причината за провала на системата за противовъздушна отбрана в Сирия. Израелският изстребител F-35I Adir може да е причинил срива на сирийската система за отбрана през април 2018 г. "Може би F-35, използвайки силната си система от електронни противодействия, имаше за цел да разбие вражеските радари и други вражески ПВО" Ако десетки самолети едновременно нахлуят в ватната пустиня, нито ще ги видят и засекат, , нито ще ги чуят. Ще си изпразнят ракетите в задника на Путя, без той дори да се усети. А в това време алкохолиците от Азия спират опитите да направят Су-57, защото нямат пари и технически потенциал. Надяваха се да излъжат Индия и да използват нейните пари, но дори и циганите не искат да имат нещо общо с този фалшив макет. Арматата също е бракувана-няма да се работи повече по нея и няма да се приема на въоръжение. А в това време алкохолиците от Азия спират опитите да направят Су-57, защото нямат пари и технически потенциал. Арматата също е бракувана-няма да се работи повече по нея и няма да се приема на въоръжение.

Нормално, защото Су 57 е НАЙ ДОБРИЯ ИЗТРЕБИТЕЛ в СВЕТА! И от тази година ще влезе в серийно производство.Това не е краварската бангия Ф 35 който вече 30 години го правят, и тоя летящ гроб за ДВА ТРИЛИОНА ДОЛАРА ПАК НЕ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!!!! Ф 35 нелетящ дефектоносец с десетки дефекти и грешки!Или пък допотопната антика Ф 22.

Влиза, влиза - 2013, 2014, 2015...на тебе вече ти е влязъл :) По оправданията на Бондарев (знаеш кой е нали?) реално нямало нужда от 'голяма серия' - странно, за най-добрия самолет би трябвало купувачите направо да се избиват.. 'Нелетящия' Ф35 има вече 150 00 час във въздуха, произведени 91бр само през 2018, и за него се чака на опашка.

Руските г*на са по-добрите...

Те Китай може да имат 28бр. Дж 20,ама купуват Су 35,и САЩИСАНИТЕ им налагат санкции.Шубе ги е май.

В Китай все още имат проблем в производството на двигатели с приемлив ресурс (в радарите вече са далеч напред от руснаците) затова купиха само 24 Су35 но с по 3 комплекта двигатели. Ако Су 35 действително ги интересуваше като самолет биха си поръчали 100-150.

.. и американските 'санкции' и тарифи нямат абсолютно нищо общо със смешните 24 бр Су35, Ти друго се питай : В редица технологии Китай е вече далеч пред Русия - кои от тях е продал/споделил със 'суровинния си съюзник'?

А мне все равно.

Путин МОЖЕ да говори каквото си иска и кадето иска! По време на присъствието в Сирия на СУ-тата Ф-22 и Ф35 бяха пъшкулирани в хангарите, със забрана за полети от Пентагона!?????Израел също "скри" 2-та Ф-35!! Това показва че Путин не си е хвалил изделието напразно!!

Е щом Путин го е казал няма какво да го коментираме. Ако каже, че слоновете могат да летят значи е така.

Израел има около 15 пъти повече от споменатите от теб Ф-35 и си е поръчал още 60. Ей така, щото не струват и са смотани. А Су-то е далеч от 5-то поколение. Ф-16 блок 70 е повече 5-то поколение от него. Отделно, че има 6 прототипа, от които само 4 летят. Индийците ги отсвириха и се отказаха от съвместната разработка, най-вероятно защото са много хубави и си поръчаха малко от по-старите, че пакистанците им свалят миговете стабилно с Рафалите.

Не пиши глупости защтото и евреите ще ти се смеят.Нямам време да ти обеснявам какво са ми казали истински летци и авио инженер евреи от Израел.Не че американские не са хубави истината е че и те са много добри но знаеш ли какво е маневренност е там е силата на руските плюс модерното въоръжение.Много си далеч от истината.Лайла тоф

Само различните прототипи при разработката на Су-57 са били 8. Дори отказаните Грипени са по-малко видими от Ф-16. В Ф-35 са ползвани много руски знания! Купуват 1995г. документацията на Як-141. Като опашка и вграден навътре двигател, Ф-35 имитира него и по-старият Як-43. Само че на руснаците вертикално излитащи не им трябват много. Носят недостатъци. Самият Стелт е по намерени изчисления на съветски учен, как се отразява при плоскости. Първият Стелт на САЩ се прави с материали от СССР, че ги имало почти само там. Купуват ги през много посредници от Африка. Май и радарите са им руска разработка - това по коментар, неясно колко вярно. Няма нищо ненормално Путин да каже точно това! В биснеса дори се лъже, че си най-добрият. А тук може да си е просто истина. Макар нещата да не са еднозначни и в нещо може да отстъпва, но в много други неща да е по-добър. А на Изрел един Ф-35 бе принуден да кацне, уж заради удар в птица според евреите. Сирийците твърдяха друго. Преди им свалиха и Ф-16. Сега вече не летят на територията на Сирия, освен окупираната, като Голанските възвишения. Сега стрелят от Средиземно море.

Путин смята така, както и неговите роби, понеже за тях света се изчерпва с Русия. За тях няма нищо друго на света, освен Русия. Затова са изключително доволни, да си живеят в кочината и искат всички да живеят като тях.

Ново 20! От 2017г московчани щели да произвеждат модернизиран СУ-57 6gen. Ей ше ме уморите, НЛО произвеждайте...

Всичко говедарско получи заповед да не лети срещу него!!!! Е къде е истината???? И защо така ф35 и ф22 седяха покрити с брезенти???? В ИЗРАЕЛ???? ЗАЩО????

СУ 57 ЛЕТИ И ЛЕТИ !!!!!!!! А НАШИТЕ Ф 16 БЛОК70 КОГА ЩЕ ПОЛЕТЯТ?????

баце, ако сега поръчаме 8 су-57, които само за престиж са получили бойна номенклатура иначе по същество са ПАК-ФА 50 ще дойдат къде 2035-та. Ако бяхме взели Грипени, пилотите ни вече щяха да правят тренировъчни полети.

Твоите ф16 блок 70!!! Ама си платил за тях !!! Е дали могат да летят е друга бира!!!

да те успокоя: 1. никой не е платил f-16-ките 2. като дойде време - всички ще плащаме. Мен ми е все тая, ама за вас това ще са кървави пари и това някак си ми доставя душевен оргазъм.

А сега ако поръчаме 4-5 Су-57 кога ще ги получим, горе-долу знаеш ли някакви срокове?

Тук под инициали "pmxp" се изказва някакъв примитив, който не вижда по-дълеко от носа си, но се опитва да наложи своето абсолютно не компетентно мнение. Изпълнен е с омраза и злоба към всички и всичко от Русия. Дори не може да прикрие невежеството си, като сам не разбира колко е елементарен. Да не позволяваме на такива нагли особи да манипулират безкруполно хората!!!

Вместо да го обиждате, използвайте знанията си и го оборете с факти. Така само олеквате.

Само където от време на време му се чупят крилата и не се произвежда серийно. Тези хора не могат ли да направят разлика между замисъл и изпълнение. При тях в двете фази разликата е огромна със знак минус.

то и за хиперзувокото оръжие на руснаците казваха че е нереално.АМА УВИ и САщисаните кравари го признаха а те са някъде 20 години назад още на ниво снимки холивуд.А Су 57 вече е в серийно производство така кактао всичко заложено в руския ВПК от последните 10 години е в серийно произродство.

Су-57, както Армата НЕ Е в серийно производство. Най - вероятно то ще започне след 2025-2027г. т.е. тогава, когато нероденият изтребител ще бъде вече морално остарял.

А, че как иначе. Руските болни - най-здравите болни в света! Абе щом е руско няма начин да не е най-доброто.

така другарко-американският слон е най големият слон в стъклен магазин .Путин -враг на клошарите в Манхатън и Столипиново и първи враг на купонната система на САЩ

не е вярно, F16 е по-добър. Затова е и по-скъп от СУ-57.

Даа, това което в САЩ се прави от Холивуд, в Русия е реалност!

Като гледам що родни експерти на едно място, където не са и виждали истински изтребители и отказвам да се изказвам по темата

Сухой суперджет 100- пътнически самолет също гордост на путин! Разби се над Индонезия! Проекта пропадна! Не го купуват! 438 милиарда рубли струва проекта МС-21 пак без аналог( с удължено композитно крило! по-добър от боинг и еърбъс). Да ама заради санкциите проектът е замразен! композитните материали се доставят от Япония и Германия! Да му е честито на цар Красное Солнишко. Него му е през дюкяна , че народа страда

си изпил оцета другарю: Сухой суперджет е с отдавна получен Евролиценз и е купен и от 4 години лети в авиокампании в Ирлания и Швейцария като продължава да се произвежда сейрийно за руеския пазар /половината от авиопарка са Сухой суперджет 100 а до 2025г .95 % от вътрешните лини са на сухой суперджет.Широкофюзелажният МС 21 вече е в серййно производство, като сключените поръчки от чужбина са за 150 броя за 10 години а ВСИЧКИ композитни материали са руско произвдоство и там няма никаква Германия иЯпония.Пий си хапчетата и се санкционирай.

драскаш неверни глупости педаль

серийното призводство е пренесено на 2020г. Единсвеният полет се е състоял 28.05.2017. А вие сте по-злобен от путин

магарето ми умря от смях! от Швейцаря е купен, ама се експлотира в Казахстан!

Навремето имаше една приказки ... и не били го купили ами върнали, защото много се развалял...

Като сравня написаното от Вас с българската и англоезичната уикипедия се оказва, че лъжете. Преди малко постнах посочените и опровергаващи лъжата Ви данни за поръчки, производство и доставки на Сухой суперджет 100 за периода 2005-2018, но тутакси безследно ме заличиха. „Не лъжи!" е 9-та Божия заповед!

Не се мъчи. прочети руската. приятен полет!

ОТ ВИТОША ПО ВИСОКО И ОТ ИСКЪРО ПО ДЪЛБОКО НЕМА !!! ХА ХА ХА

Направиха ли му нови супла на този свръх мощен самолет ?

Пак единствен и пак без аналог в света. Щом си вЕрват.....

Въпроса е колко струва ,не знам дали е по добър или по лош от Ф 35 който му е конкурент ,но разликите няма да са кой знае какви ,но ако руският е два пъти по евтин от супер скъпият Ф 35 тогава вече нещата стоят по друг начин.

Разликите са колосални от гледна точка на електрониката! Су-57 е над 10 години назад. И няма изобщо как да се доближи до американците. И не е невидим както се разбра. Нямало как разликите да са големи? Ха ха ха ха, и това от къде дойде?

То, щото F-35 е разработен преди две години и електрониката му е последна дума на техниката!

По последна от това няма на къде!!

По никакъв начин не стоят, защото единия го има а другия го няма.

че евтиното ВИНАГИ ти излиза по-скъпо.

Всичко родно Е негодно

Су-57 го спряха от разработка и производство. Нема пари...

Важното е какво смятат експертите, а не злобното джудже.

Американските оръжия стават само за реклама. Руските са за победа.

И като се срещнат през последните 30 години и руския самолет винаги губи!!

Остави го човека да се изприкаже - пари не иска я .... БАЙ ГАНьО ..АЛЕКО

От су 57 има произведени само 6 броя прототипи. След 10 години лъжи на рашана Индия се отегля от съвместния проект и спира парите. От 3-4години по този проект не се работи щото няма денги. Информацията е достъпна в не та. Четете и тогава коментирайте.

Преди намирах, че само различните варианти прототипи на Су-57 са 8! Два самолета пратиха в Сирия. САЩ забрани тогава там да летят Ф-22.

Явно неси точен за ф22. Същия лети на 20000 метра височина. Раптор е името му. Същия е на въоръжение само в САЩ. Той е 5-то поколение и от него не се продава. Произведени са около 180 броя.

прототипите може да са 8, ама само два могат да летят - останалите са за наземни изпитания.

Е колко да има, след като правеха няколко години държавни изпитания. От тази година са направени корекции и влизат в серийно производство. А Индия се отказа, защото хитро поискаха да получат безплатно цялата технология за производство и ноу хауто. Което няма как да се случи. Определено лъжеш и то целево и манипулативно. Дори Турция вече поват да сондират покупка на тези самолети. Явно е превъзходството им пред американските Ф35. А в момента САЩ нямат изгледи поне близките 5 години да създадат някакъв конкурент на руския самолет. А в Русия вече почнаха и разработките на изстребител 6-то поколение. Отделно, САЩ вече нямат пари и орязват военни разработки, въпреки драстично увеличения военен бюджет. За което орязоха социални програми.

Няколко години, а? Стартът на проекта ПАК-ФА е 1995-1997г . миналия век. Първи полет 2010. Сега сме 2019г и още не е влязъл на въоръжение. Може би това ще стане след като му сменят двигателите с "Изделие 30" през...2025г по план. И какво се получава? 30 години руснаците не могат да направят един изтребител!!!!!! Някои изтребители по толкова години служат.

Не си прав за Индия. Соговопа е 1000 броя камолети су 57. По 300 броя за пашата и Индия и 400 за продажба да са им излезе математиката. Но рашата много се бави и те си тръгват с парите.

Ха ха ха, Турция сега що реве за Ф-35 , като иска Су-57?? Никой не иска Су-57 това е истината. Су-57 няма да влезе в серийно производство в следващите 10-20 години. Той и сега е изостанал от Ф-35 с над 10 години. Руснаците закъсаха когато запада забрани да им се продават всякакви военни техники и технологии. Без западни компоненти нищо не може да се построи.

САЩ произвеждат самолети пето от 18 години,имат два модела и десетки модификации, произвели са над 500 и имат поръчки за още толкова, ушанките сега ги измислиха и тепърва ще се напъват да ги правят. Дори в уж силната им страна оръжието са назад с поне 20 години, един самолетоносач не могат да направят, а Кузя потъна разкапан от екскурзията в Средиземно море.

За какво им е изобщо самолетоносач? Това е да ходиш надалеч да нападаш, както прави САЩ. Руснаците си бълват подводници и ракети. Те са най-готови за ядрена трета световна война. Ф-35 копира Як-141 и Як-43. За първият са купили документацията от руснаците през 1995г. Почти напълно имитират опашката и вграденият навътре двигател. От опита да се направи самолет за всичко, той става по-лош от всеки специализиран такъв - важи и за американските. Ф-22 за да прави маневри му се отварят капаци по крилата и до тялото, за да изпускат газ. Дори първият им прототип при излитане завършва на корем. Може да го гледаш на видео. Прототипите им се означават с едно Y отпред или YF-22.

Смешник, самолетоносач се прави за експедетивен корпус. Когато отиваш да нападаш други държави. Това е американската военна доктрина и политика. Докато руската военна доктрина е отбранителна. За това нямат нужда от самолетоносачи. Освен това, с наличното ракетно оръжие, днес самолетоносачите са твърде едри мишени. Не само Русия, но и Китай разполагат с подходящи ракети. И за часове всички американски самолетоносачи могат да бъдат вкарани под вода. На тях не се гледа сериозно като противни при конфликт. Личи си, че си трол, тъповат, дето от военна техника нищо не разбираш.

Я ми обяснете, колега защо тогава руснаците модернизират "Адмирал Нахимов"? За "не експедитивен корпус" ли?

Хахаххахахахахаха, ти прочете ли какви глупости си написал? Тия за отбранителната доктрина ги разправяй на афганистанци, грузинци, чеченци, украинци и прочие съседи на Кочината. Хубаво е, че Русия не може да произведе самолетоносачи. Така се ограничава с нападения само на съседни държави.

много интересна отбранителна доктрина с 20 хиляди танка и безкрайно количество подводници.

прочее руснаците нямат самолетоносач, защото нямат база където да го дислоцират. А целият свят знае, че всички яйца не трябва да се слагат в една кошница, щото ... Пърл Харбър (те и тогава американците минаха метър, щото половината им флот не бил в базата). Тая драма с пристанищата е огромна спирачка за руснаците и им е голяма мъка от векове.

Ушанки, ватенки, мурзилки, алкохолици и какво ли още не виждам тук. Да ама правят самолети. Добри или лоши няма значение. Ние един бълбукатор не можем да направим. Не произвеждаме цинкови кофи и маркучи. Даже да си ги внесем от Китай ние нямаме достатъчно инженерна мисъл да си го окомплектоваме.

това правехте вие селяндури по време на цоциализъмЪ а сега дори нямаш представа какво правим-някой от партийните ви надзиратели казвал ли ви е какво толкова произвеждаме за ЕС като почти нямаме селско стопанство?Няма и да ви кажат защото иначе отиват в небитието

нещасти пенции, разкажи ми повече какво правим сега. Светни ме. И защо реши, че съм пенция? Не допускаш ли че може да съм и по-млад? А каквото е правено през цоциализъмъ е било много по-качествено заради добре подготвените кадри които не са си купували дипломите като Вас сега. На България и трябват максимум три Университета за да произвежда качествени кадри а не като сега приема да е повече от кандидатите. И резултатите от конкурсните изпити да се оценяват в друга държава. Е тогава ще цъфнете.

Та какво казваш произвеждаме ?

ами ако си по-млад явно си безработен защото всеки ден висиш тук и храчиш-кое е вярното тогава?Вярно е,че има доста "вишисти" които чеп за зеле не стават но явно не знаеш,че отдавна на работа вземат не по диплома а по знанията на събеседването та пак не си в час

Не вися всеки ден тук и не храча. Покажи ми един мой коментар дето съм храчил. Ядосвам се заради глупостите дето се пипат тук. Объждаме другите а не погледнем себе си. А дали съм безработен? Не съм. Работя си, кефя си се, нямам началници, имам приличен деклариран доход и нямам работно време. Да предположим, че имам заведения,а? Може ли?

Приятелче! Българите, правехме прекрасни самолети и планери. Не бяха големи, не бяха и от "световен клас", но бяха добри и си бяха НАШИ. Руснаците унищожиха самолетостроенето на всичките бивши соц страни. И точно за това не виждам НИКАКВА причина да ги уважавам на тази тема или да се радвам на това което те са конструирали.

Разбира се, като си виждал само руски боклуци, Су-57 ти се струва най добър!! А той реално е префасониран Су-27.

А необходимо ли е ? За ф 16 сигат миг 21 , за b 2 зенитни ракети от 1958-ма ...за останалото - холивуд ще спретне филмче .

Миг-21 сваля Ф-16 само в индийските фантазии!! Никога не са доказали това сваляне!! Само индийската пропаганда продължава да лъже по инцидента. Пакистанците им казаха , елате да ни преброите самолетите Ф-16 ако искате и ни кажете какво сте свалили тогава??

"Съвършената кола няма къде повече да се усъвършенства!"

Ха ха ха, само да не среща Ф-16, че лошо му се пише. И от къде знае че е най добрият? При руснаците всичко е само теория. Обаче като се опре до практиката , там се провалят. Руските самолети са толкова големи мишени, че няма ракета която да ги пропусне. Ф-16 сигурно е по невидим от тоя Су-57, щото е по малък.

Както показаха индийците - за да свалиш ф16 , ти стига и миг 21.

само,че ф16 свалиха 2 кошници индийски и ги има на снимка а за ф16 можеш ли да я покажеш ?

Ф-16 е много по-видим от например Грипена, от който се отказахме. Ако покрай летящ на масимум Ф-16 мине стар МиГ-25 или МиГ-31, ще го задмине като крайпътен знак с една звукова скорост отгоре. Ф-ките са бавни и неманеврени.

До Някой: Колега сравнявате самолети от различен клас. Максималната излетна маса на F-16C е 13 тона а на MиГ-31 е 46 тона. Самата хипотеза за близък въздушен бой между двата самолета е абсурдна. Ако се имате за "капацитет" в материята не допускайте подобни некоректни сравнения. И как решихте, че Ф-ките са неманеврени, може ли да ни обясните? Аз твърдя обратното и мога да го докажа, като сравнявам Миг-31 и F-15C (самолети от един клас).

145, и ти се извъди един експерт... мани, мани... МиГ-25 и МиГ-31 са изтребители прихващачи и са направени за всичко друго, но не и за близък въздушен бой. Те може да са бързи ама са безкрайно слабоманеврени. Макар и не точно от първа ръка знам, че в далечните соц. времена когато българските ВВС са оперирали 2 МиГ-25 при тренировъчните полети с висока скорост едвам са се събирали в българското въздушно пространство. Последният F, който има подобна роля е F-111 всичко от F-15 нататък са многоцелеви изстребители и да сравняваш F-15 с МиГ-31 е абсурдно.

До Коментатора: 1. Миг-25 в България бяха 4 броя. Два РБТ - разузнавачи и ведин РУ - учебен. В България Миг-25 прехващач никога не е имало. 2. Ф-111 е изтребителбомбардировач и общото му с прехващачите е само в първоначалното проектиране, което в конструкция никога не е реализирано. Макнамара анулира проекта. Създаден и приет на въоръжение е само ударният вариант на Ф-111. За да не ви звучи абсурдно сравняването на Миг-25 -Миг-31 с Ф-15 ви препоръчвам книгата на Иван Бориславов "Реактивните самолети" Том 6. Аз не се имам за капацитет но инж. Бориславов е авторитет и предпочитам неговото мнение пред вашето.

... ама и двата ли? Щото според производителя това са само тестови изделия, като единият е със стари двигатели, а другият със стари двигатели и радар (или някаква друга система беше).

Знам! И баща ми имаше Москвич!

Москвич ли бе бате? А мозък имаше ли? Щото и аз имах Москвич навремето...

на времето баща ми също е имал Москвич и в един сервиз му казали,че с парите си е купил занаят и наистина всяка неделя е лежал под него а също му казали,че собствениците на москвича като умрели ги зарявали прави,че цял живот били легнали под него:))))

Ой милия гном. Сам не си вярва :)

Не боен, а селскостопански. Човека се е объркал.

Де да беше селскостопански, те вече и такъв на могат да създадат камо ли боен, настъпила е пълна деградация на инженерната им мисъл.

Мдаааа... А Потин е най-високият диктатор.

Вярно е. От Су57 щели да го прекръстят на Пу57 предаде снощи тасс.

Това е руският фашизъм

Не знам за тая тенекия, щом поръчки няма за нея и индийците са се отказали заради дефектите и е тотално ясно колко е стелт и колко е 5-то поколение. Обаче ми направи впечатление от какви изтърбишени летища и писти около някви сметища и буреняци излита.

ще..ще..ха.ха всички новини на Русия са в светло бъдещо време..ха.ха.ха. Цар джудже всеки ден има предизборни обещания в своята торба с лъжи. Затова има 40 милиона клошари, рускините знаем какво работят, появиха се и канибали както при ленинистката обсада(санкции) ..ха.ха.ха и 41 % искат да емигрират от руския рай.

Тъй - не е като американските ф16 блок 70 - завод още няма , но симулатора готов ... но ЩЕ си получим сомолетите ... след евентуално 8 години

СУ 57 са 5 бройки в момента. ...ръчна изработка..ха.ха В момента на ватенките купили нови стругарски инструменти и до края на петилетката ще преизпълнят плана и ще произведат още един самальот ..ха.ха

Путин смята и Москвича за най - хубавата кола

егати смешника. толкова глупости от държавен ръководител не бях чувал. то няма самолет, той реклама му прави. и въобще даже и проектите му не са пето поколение.

През юни, е бил произведен и доставен тристата бройка от сериен изтребител F-35 Lightning II. Следващите 300 изстребителя трябва да излязат от монтажната линия преди края на 2020 г. Общо 66 броя са произведени през 2017 г., а 91 са планирани да бъдат пуснати през 2018 г. От 2023 г. се планира да се произвеждат 160 бройки на година. F-35 –Покупки на самолета: Америка: – 2500 Англия: 140 Австралия: 100 Италия: 60 Канада: 60 Норвегия: 56 Япония: 40 Южна Корея: 40 Холандия: 40 Израел: 30 Дания: 30 А някой да е купил макета су-57 ? Ох извинявайте, той вече 20 години не е готов, индия се отказа и нямало да го приемат в армията...

"произведен и доставен тристата бройка" Нямаше откъде едно време да знаем, че тогавашните тройкаджии в училище са бъдещите соросоиди. ;) А относно Су - при среща и с по старички модели от марката, храбрите американски моряци веднага търсят в големи количества Емека, Милде. И изобщо всичко, което става за бърсане.

Гаргамел

Много Мосфилм гледаш

Руските оцелели войници търсят шпакли за са изстържат черното от изгорелите си колеги от ,,ихтамуженет”

ало,зърнопроизводителя…..къде видя среща на руска щайга с Х'американски самолет или така ви зомбират там на края на България?Да изброявам ли колко свалиха над Сирия от тия руски щайги и колко цопнаха в морето кацайки на паровоза???Вашето поколение така и не разбра,че цял един живот е живяло в пълна лъжа и това ви съсипва

бате, гледам си бележниците от едно време... имам само 1 тройка и около 6 двойки - горе долу колкото ти си имал 5-ици и 6-ици общо.

Количеството не означава качество

Какво качество , като няма количество? Тоест когато нещо не съществува??

Ф-35 се нарича в САЩ военното бедствие! Струва да данъкоплатците развитието му 1.3 трилиона долара, при дълг от примерно 20 трилиона на САЩ. Разработката му става възможна след като Локхийд Мартин купува документацията на Як-141 през 1995г. Външно почти напълно са имитирали опашката и вградения навътре двигател. На руснаците вертикално излитащи не им трябват много и не обръщат голямо внимание на Як-141 и предходника му Як-43, които Ф-35 имитира. Вертикалното излитане и Стелта водят до много недостатъци. Ф-35 е правен да изпълнявавсякакви функции и да замести специализираните самолети за цел. Само че е по-лош от всеки един самолет за конкретната цел - дори американските. Включително от първобитният Ф-16 в близък бой.

Самолетът не е готов за битка.Напротив, T-50-Су57 е претърпял провал след провал. Повечето от първите пет прототипа са разработени със сериозни конструктивни проблеми, разпадане на двигателя и злополуки с остъкляването в кабината. Индия се беше съгласила да съфинансира T-50, но добрезапознати индийски източници съобщиха, че двигателите на T-50 не са надеждни, радарът е неадекватен и стелт елементите му са зле конструирани. Не е изненадващо, че Москва и Сухой не успяха да се договорят за допълнително финансиране от Индия.

D_T

Чел недочел, но коментира... Двигателите все още не са разработени има само прототипи. Т-50 сега лети с по-стар модел двигатели. Индийците се отказаха от сделката защото Руснаците категорично отказаха самолетите за Индия да се произвеждат в Индия предвид опита им от преди... Малки подробности...

не само двигателите му са стари :) и разни други неща също, като например радара и още други дреболии. Русоробите още не могат да вдянат, че екскурзията до Сирия на спарката беше за тестови цели и дори двата самолета не бяха еднакви. Ама това са подробности.

Това ръбесто нещо е Стелт точно колкото Вартбурга на дядо ми. Двигателите и ракетите му отвън ама Стелт.. цъфва като майска роза на израелските радари.

Ракетите са от Су35, двигателите - също. Новият двигател още се тества. Истерична Фейк новина отвсякъде.

Гражданската авиация на Израел и Турция наблюдава полета на руския "невидим" Су-57 на екраните на неговите дори не военни радари. В западните форуми, омират от смях. В планината се роди хлебарка.

Е, тогава не искам да си представям какви точно са военните радари на ФАЩ, щом долетелите в Сирия 2 самолета СУ-57 бяха засечени единствено на шпионски снимки, кацнали на военното летище, очевидно оставени демонстративно за краварите да се блещят. Тези супер видими самолети долетяха и отлетяха без никой да разбере кога точно е станало, но всички са напълно убедени, че са ги наблюдавали на радарите си ... Отказът на Индия от тези самолети е по изцяло политически причини - ФАЩ натискат "съюзниците си" да им купуват безобразно скъпите тенекии. И това го правят от много години, просто в последните взе много да се разчува, защото станаха прекомерно агресивни и нагли.

Качеството по принцип стува пари. Затова Дачия и Мерцедес са на различни цени.