Захариева разясни на Путин славянската азбука

Вицепремиерът Екатерина Захариева реагира на думи на руския президент Путин, че славянската писменост е дошла в Русия от "македонската земя".

Обратно в новината

Коментари - Захариева разясни на Путин славянската азбука | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

симо

А за шльокавицата какво да обясни....Пънем се с род,произход,азбука,обругаваме ги, накрая заместваме кирилицата със шльокавица и се сърдим на някой си, че не ни уважавал!!!!То самите ние не се уважаваме...ШЛЬОКАВИЦА.

не е вярно, но погледнете нашата икономика, демография, това ли ни е наи-големия проблем?

С риск много русофилистици и руски изселници в България да получат ТРЕТИ масивен инфаркт, ще им съобщя поредната лоша новина, че както КИРИЛИЦАТА, както ТИТЛАТА "ЦАР", така и ИМЕТО "ВЛАДИМИР" СА БЪЛГАРСКИ! За пръв път в историята името ВЛАДИМИР е документирано като име, с което е наречен първородният син на княз Борис I Михаил - ВЛАДИМИР РАСАТЕ (роден около 850 година)- който е княз на България от 889 до 893 г. В Киевска Рус името Владимир се появява за пръв път през Владимир I Велики (роден около 958), княз на Киев от 980 до 1015 и православен светец, син на княз Светослав I и наследник на брат си княз Ярополк I. Той е известен с покръстването на Киевска Рус през 988.

А КОЙ Е СЪЗДАЛ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 681Г

Абе, тая ли беше, дето разясняваше как вече е завършила съдебната ни реформа, та сега с азбуката ни се хванала, да я завърши и нея? Езиковед ли ще я правим тая кака?

С риск много русофилистици и руски изселници в България да получат втори масивен инфаркт, ще им съобщя лошата новина, че както КИРИЛИЦАТА, така и ТИТЛАТА "ЦАР" СА БЪЛГАРСКИ! За пръв път с титлата "цар" ("цѣсарь / cesar") е наричан Симеон Велики, въпреки че той официално се е самопровъзгласил за "василевс на българи и гърци". В надгробния надпис на чъргубиля Мостич от Х век, който може да се види в музея в Преслав, Симеон и неговият син Петър I са наречени ЦАРЕ и това е най-ранната документирана употреба на титлата в Европа. Оттогава всички български владетели до османското нашествие носят тази титла. След обявяването на Независимостта на България през 1908 г. Фердинанд я приема вместо титлата княз, използвана от предшественика му Александър Батенберг. Най-ранната употреба на титлата "цар" в Киевска Рус е по отношение на монголските (татарски) господари на руските княжества след монголското нашествие в Русия от 1237 1240 година. Първият руски владетел, прибавил "цар" към другите си титли е Иван III (1478 г.).

Вижте надгробния надпис на Мостич, задайте в гугъл: Възкресяват паметта за чъргубиля Мостич Надписа, който е най-старият надпис докумнтиращ титлата "ЦАР" и един от най-старите надписи на КИРИЛИЦА в Европа, може да се види в архелогическия музей във втрората Българска столица Велики Преслав!

ОБРАЗОВАТЕЛЕН КУРС ЗА НЕГРАМОТНИТЕ РУСКИ ПРЕЗИДЕНТИ И РУСКИ ИЗСЕЛНИЦИ В БЪЛГАРИЯ Най-старите текстове на кирилица са открити в района на втората Българска столица Велики Преслав. Не в Македония, не в Сърбия, не в Русия! В Преслав България! Най-старият датиран кирилски надпис е открит от К. Попконстантинов в скалния манастир до с. Крепча. Той се състои от девет реда, със ситурност се разчитат само първите. Запазеното начало гласи, че през 6430 от сътворението на света, месец октомври е починал божият раб Антон. Въпреки краткостта си надписът е много важен епиграфски паметник, който доказва, че през 20-те години на Х в. е съществувала напълно оформена кирилска азбука. Вторият датиран надпис е прочетен от Д. Овчаров, разположен върху два прелавски керамични отломъка. Запазени са трите последователни реда, на които изцяло личи само 6439 от сътворението на света, съответстващо на 931. Третият датиран надпис е надписът на жупан Димитър от 943 (от Добруджанските надписи), а седващият по време е Самуиловият надпис от 993. По-значителните старобългарски епиграфски паметници от тази епоха са надписът на Павил Хартоиалакс, надгробният двуезичен българо-гръцки надпис на Ана, надписът от с. Текекозлуджа, двуезичният надпис от некропола на голямата базилика в Плиска, надписът на чаргубиля Мостич, надгробният надпис на Тудора, надгробният надпис от с. Цар Асен, надписите във въроиковата кариера до с. Мурфатлар, недатираният наспис до с. Крепча, надписите върху преславските кремъчни отмолъци, преславските плочки с рисуван текст, кратките кирилски надписи по печатите от времето на Първата българска държава.

Вижте надгробния надпис на Анна, задайте в гугъл: Анна Българска Анна е втората дъщеря на Борис (852889), сестра на Симеон Велики и на Владимир Расате. Тя се замонашила в преславски манастир, където е завършила земния си път. За това съобщава нейният двуезичен (на български и гръцки) надгробен надпис, намерен през 1965 във Велики Преслав. Надписът е един от най-старите надписи на КИРИЛИЦА, като ВСИЧКИ най-стари надписи на КИРИЛИЦА са намерени в БЪЛГАРИЯ, не в Македония, не в Сърбия, не в Русия! Надписа може да се види в Националният исторически музей в София Надписът гласи: "Почина раба Божиа Анна през месец октомври в деветия ден почина раба Божия Анна". На обратната страна на надписа е гравирано изображение на жена в цял ръст, облечена в широка дреха и разперила ръце, които сочат към две кръстокуполни църкви, а в дясната си ръка жената държи скиптър

Истерията стигна дотам, че в истерията си нашите безродници започнаха да отричат, че в днешна Македония съществува град Охрид!!!!! Потресаващо нали?????

Простотията на някои българи е по-голяма от Вселената... Невероятно, но факт! Интересно, защо истината ги жегва така жестоко? А може би драмата за тях идва от факта, че излиза от устата на Путин!?!

Коя истина? Истината за МАКЕДОНИЗМА ли? Не е страшно, че азбуката идва от Македония, страшното е, че нито тогава, нито сега е имало страна Македония-защото Македония е Българска, А путин явно ПОДКРЕПЯ Македонизма !

Или и ти си се поддал на истерията или наистина не си чул думите на Путин за "македонските земи", а не "македонската държава" или "македонския народ"... Скандал няма, защото "грешката" е вярна!

Е враг на всички славяни, не само на нас. Той управлява рассия като окупирана страна - той и шайката му олигарси крадат милиарди от руснаците които после тъпчат в офшорноте си сметки

чесно казано дествитеност всичките преси и медии тв и правитесвотопредставляват един цигански спор или просто няма достоини хора вече в българия по проста причина че ако имаше достоини хора нямаше да струва тока от 0,02лв до това което се плащаме и най важното какво едем къде работните места за 3 милиона нови работни места за да се вдигне икономиката на страна за да продължи да бъде пак държава е а не както сега махала - прототии на търкалета - ТРЪГНАЛИ ДА УЧАТ ПУТИН!!! ЕДИН ИЛИ ЕДИНСТВЕНИЯ НАЙ ЕРОДИРАНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕ И НАРОДИ

Четете Божидар Димитров! Този път и Бочко се сниши и позна, но калинките му се престараха!

А на Джевджет Чакъров коя азбука му разясни?

симо

Ама Захарче,той , ПУТИН изобщо НЕ ОСПОРВА кой е СЪЗДАЛ азбуката....ТОЙ казва , че в Русия ДОШЛА от македония......А нали ние късаме всичко с Русия-не я признаваме за НАШЕ ДЕТЕ/дали сме писменост и религия/.......И сега се сърдим на детето си!!!!Каква педагогика имаме....Да бе, тя сега е Сороска....А сега разбирате ли защо Орбан е на нож с него????

Прав си, Русия не става!

Оформяш се като на всяко гърне мирудия!?

Там е работата , че азбуката не е дошла от Македония, а от Кутмичевица, област в България. Македония по време на братята Кирил и Методи е в източна Тракия.

симо

Къде е сега Кутмичевица?????Нали СЕГА живеем....21 век....И това не е ИСТОРИЧЕСКИ спор а политически.ЧУВСТВО ЗА НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ.....БРАВО....на всички мнения,защитаващи БЪЛГАРИЯ и нейните деца.

ТАЗИ, мяза на учителка, и ОНАЗИ- Дамянова да идат при Путин и...да му обясняват, да му обясняват! Бе, запълват пропуски.

А техните ,,празноти,, кой ще запълни?

Гледам 1043 коментара.. Ех, че много безработен народ :) Голямо чешане на езици е паднало. И какво? Какъв е ефекта? Вземете поработете за сегашната България, пък после се хвалете с минало й величие. Особено, когато хора без морал и ценности като Захариева ми говорят за история, ми става тъжно. Велики и светли умове са си давали живота за тази държава, която в момента управляващите системно и безвъзвратно унищожават. След 50 г. азбуката ще я има, но дали ще я има България?!

укрите да приемат българския за книжовен и административен език.

симо

ЩЕ Я ИИИИМААААА!!!!Бъди сигурен...1043 коментара ДОКАЗВАТ ТОВА!!!!/без Захариева/ Убеден съм след следната случка ...подобно на теб обвиних сегашното поколение , че НЕ са Българи.......аз съм на 60 ,той на 30.....А той ми отговаря...БЪЛГАРИН СЪМ,и ще бъда такъв,и ВИНАГИ ще има някой,който да е БЪЛГАРИН!!!!!!Може да не е ВОДАЧ,ЛИДЕР,ЦАР но БЪЛГАРИН ЩЕ ИМА,ПОСЛЕ ЩЕ СА ПО-ВЕЧЕ,ПОСЛЕ ПО-МНОГО и все ще е намери вожд........Смаях се...прегърнах го/а сме идеологически противници/.....и се успокоих....Бъди сигурен-БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА.!!!!!Дори и безработна....но пък с Чудомир!!!Майстора....Дико Илиев, отец Боян,Божидар Димитров,Стоичков,Георги Иванов,Стоян Делчев,Десислава,този гадняр -Николай/описах го/,АЗ,ТИ,ГЛОРИЯ,бай ДИМИТЪР от Павликени/лечител/,адаша-Симеон/военен........НИЕ СМЕ Българи.ТУК.

кухата пазарджишка лейка от ПУ била разяснила...ах ах мъ шъ умръ ут смях...тъз кат ни съ уреди за еврокомисар и само простотии прави ...

Бедна ми ,бедна ЗАХАРИЕВА! И ти си един дол дренки със другите ,тези с главите зелки . Бедна ми бедно , неграмотно девойче . СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ СА НАПИСАЛИ ГЛАГОЛИЦАТА . Глаголица -,неграмотна жено . А Кирилицата както знаем години е написана от Св КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ . Създал манастира Св Панталеймон и ОХРИДСКАТА КНИЖОВНА ШКОЛА И ОБУЧИЛ НАД 3500 УЧЕНИЦИ,РАЗПРОСТРАНИЛИ КИРИЛИЦАТА ИЗ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ .А тази земя тогава е била Българска .Усведоми се жено ,Усведоми се . И манастира още си е там ,в Македонията ,тази болка Българска.

Няма доказателство, че Климент Охридски е написал кирилицата. Кирилицата е изцяло българско дело и е написана в двора в Преслав, най-вероятно при цар Симеон.

НИКОЙ НЕ ТВЪРДИ, ЧЕ НЕ Е БЪЛГАРСКО ДЕЛО, НО Е ПИСАНА НА МАКЕДОНСКА ЗЕМЯ, А ТОГАВА ЦЯЛА МАКЕДОНИЯ /ЕГЕЙСКА, ПИРИНСКА, ВАРДАРСКА/ Е БИЛА БЪЛГАРСКА!

Стига сте се излагали! Какъв Преслав, какви 5 лв.? Срамно е да не познавате българската история!

Веднага може да се измисли ответен удар! Преименуване на катедралата "Ал. Невски" на Св.Св, Кирил и Методий". Вече е правено, но този път за ВИНАГИ!

Червено черно - Стендал църквата и армията - най-консервативните институции...армия нямаме ама иначе сите много набожни така че ...

Генералният консул на Русия в Нарве Дмитрий Казьонов и консулсът Сергей Сургаев са получили дипломатическа нота, сега те трябва да напуснат страната, съобщи в петък порталът Delfi, позовавайки се на пресскретаря на външното министерство на Естония Сандр Камилов. Подробности не се съобщават. В руското посолство в Естония също отказват до момента да коментират прогонването на дипломатите.

Най-общо казано - за системна работа против държавността на независима и свободна Естония...

Естония станала толкова свободна, че се освободила от своите гражданите на 50%.Там скоро няма кой да живее - останали само пенсионери. Сигурно вече Западът не е свършил работата си както трябва.Или Русия ги изгонила?

трябва да се прекръсти от ден на славянската писменност в ден на историческите лъжи.

Ако ще сваляме щапка на очевидно пренебрежение към българската история, то каква ще е руската реакция, ако догодина, на 3 март, заявим, че освобождението на България от османско иго е дошло от полските, финландските, румънските, хазарскитеи татарските земи...

КД, всичко пакостно в това число и твоето изброяване Русия го чула през тези години и едва ли може да се добави нещо.Русия е мащабна,, силна и винаги помагала на други народи да ги извади дори и от историческо затриване, тя видяла и продажничество и неблагодарност и това вашето няма да я срине. Тя е силна.Но ти трябва да помислиш, какво може да стане при някакво геополитеческо премеждие с една малка и беззащитна държава при тази нестабилна обстановка на границите. Към кой ще се обърне за помощ? Чакай Запад да ти помогне.Както преди.

....Горна Волта с ядрени ракети... "Русия помагала" ...Русия помогна и на поляци и украинци, на кавказките народи, на балтийските народи...и на всички народи и националности под руски ботуш...помогна им да забравят езика си, да забравят обичаите си, да забравят родовите си корени и традиции.

Ти откъде си въобразила, че можеш да учиш Путин - Президент с висок международен авторитет, голям политически опит, обширни знания, висок интелект и, който винаги мери думите си. Винаги е точен. Никога не говори на посоки както много политици. И какво той казал? Посочил земи, където работили Методи (Кирил вече беше погребан в Рим) и учениците. Той да отричал ролята на БГ и за значението на свети гръцки братя? Откъде е тази истерия? Разширили казаното от него, измислили някакви фантасмагории, приписали му незнание на историческите факти. Стигнало до обиди и оскърбления пуснати от телевизия и медии, което е недопустимо. Стигнало до долнопробно поведение. Говорител на МИД Захариева била плесната в уста. Плевнелиев го няма в властта, но делото му и омразата му към Русия продължава да вирее с буен цвят. Безобидното и не нарушаващо исторически факт изказването на Путин е повод на тези, които скъсали каишка и започнали да лаят без да съобразяват с последиците. Да продължаваш да разваляш отношенията с Русия значи вече да копаеш дъно.

Откровено ме разсмя!!! По-голям виц от написано от теб няма!!!!

Знаеш ли как ще се смееш,когато видиш европейската статистика за БГ.Провери, ако не знаеш. Навсякъде последни места. Смейся сега.

... "При цена на петрола от 80 долара за барел, световната икономика ще се срине..." това са мъдрите думи на гения, с международен авторитет и политически опит...)))))

Международен авторитет е много свободно тълкование на реалната позиция на Пусин в международната политика. Колко точно да е международен между Северна Корея ,Иран,Сирия и Беларус?!

Веднага може да се измисли ответен удар! Преименуване на катедралата "Ал. Невски" на Св.Св, Кирил и Методий". Вече е правено, но този път за ВИНАГИ!

Предишния президент подвизаващ се под няколко имена като "келнерчето","чехльо" и други такива "галещи "ухото. Винаги , ама винаги на 3 март не споменаваше за тоталния принос на Русия за освобождението на България , а сега "въх ,мор ,мама" /каквото и да значи/.Има една поговорка каквото повикал , такова се обадило.А, че ние сме най-великите ,както и най-бетните ,това си го знаем.

Не знам за политическите тактически ходове, но разделението ни с руснаците систематично се поддържа от самите тях. При 75% общи думи, от които 20 % съвпадат като запис, а другите 55% дори съвпадат и по смисъл, ние се караме защо? За да има една рахитична втора, слаба българска държава - наречена Македония и чудеща се как да излезе от скапаното си име FYROM (БЮРМ както е тръгнало , като нищо ще я нарекат примерно ЕвроБирма).

Все нещо трябва да каже,госхожата, макар и с не свои думи. Но така или иначе Охрид е в Македония /било то държава или географско понятие/. Всъщност бате се изказа най-намясто - какво значение има?!?

Захариева не оборва Путин, просто изпълнява партийно поръчение. Все пак да не забравя поговорката за камъка и гърнето. И ако е толкова принципна, защо не коментира просташкото поведение на Тръмп в Брюксел. Не става само с Козяшки опорни точки, трябва и доста повече акъл.

О , да ! Днес платените имат терен да излеят болните си мозъци !

Платен продажник, много ги разбиращ кои държави какви са.Бих ти казала ти да вземаш влака и да изчезваш при господарите си.

Трябва наличие на ум , за да разбереш какво е искал да кажи Путин. Плъзгане по повърхността и нищо друго при Захариева и други подобни на нея.

Някой малоумници пишат, че България била изолирана!?!?! И от кого е изолирана бе??? От пропаднали държави като Русия, Сърбия и Македония ли??? България, непрокопсаници е в клубовете на Демократичните и Развити държави ЕС и НАТО и ще е там ЗАВИНАГИ!!! А Русия, Сърбия и Македония ше вият като пребити кучета!!!!

симо

Айдееее,оака се!!!!ДЕМОКРАТИЧНА И РАЗВИТА ДЪРЖАВА СМЕ.......С 1000 забележки от началниците и сума ти чужди военни бази.

Малоумните путкинофили, щом не харесват Българската Външна Политика, да си хващат влака и към Москва!!!

Няма ли кой да обясни на новата ни министърка, че фейсбука, туитъра и други простотии не са инструментариум на външната политика! Излагаме се, бе! Ако й стиска, да прати нота! А така всеки може да си лае във форумчета и мрежички, отговорност никаква!

Това правителство постави България в тотална изолация от всичките ни съседни държави, а тая клявкя /Захариева/ "разяснява" на Путин славянската азбука. Прибери си вересиите Господи.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЗАБЛУДА! По този въпрос съм се питал през всичките години на очакване на РСО-то(Развитото социалистическо общество). Тогава в Будапеща (град) имаше 8 моста, а ние бяхме изолирани от Румъния само с 1 (ЕДИН). Със Сърбия си бяхме прекарали железница, но от Москва 30 години не ни позволяваха до прокопаем един тунел за да свържем релсите. За да идеш в другия край на (не) едно село трябваше да чакаш годишния събор - щото другата му половина беше в Сърбия (а ДРУГАРИТЕ ОТ Москва не бяха съгласни (щото се караха с др. Тито) ) и така н. и т.н.

Путинофилите леят, като пребити и неоправени кучки!!! Техният вожд се нас..ра и сега те му ближат задни...ка!!! Само за тяхна информация, след този пореден руски тъпизъм още повече българи разбраха, колко отвратителна е азиатската сган!!! Малко ги е бил генерал Колев, който се е спрял на устието на Дунав. Трябвало е да продължи и нататък!!!

Това недоразумение. дето още не е научило български език както трябва си позволява да дава акъл на президента на Русия?! И то за абсолютно вярна констатация! Путин казва: буквите дойдоха от македонска земя. Исторически това е вярно Кирил и Методий са родени в Солун, а градът е част от антична Македония. Понятието македонска земя може да се тълкува от нас само в географски смисъл. Путин очевидно е бил наистина добре подготвен за срещата, свалям шапка на екипа му, подготвил т.н. опорни точки.

Недоразумение си ти, вожда ти Пут...кин и говорителката Захарова!!! Г-жа Захариева е свестен човек и българка, а вие сте кремълски плазмодии!!!

Ти не обяснявай от къде е дошла глаголицата,че дори и Кирил и Методий да са родени в Солун, инициативата е дошла от Византия,а братята са само изпълнители!Но никой не пише на глаголица,а на кирилица създадена в Преславската школа и тази от Плиска по време на Първото българско царство!

Пет смотани турчина лаят тука. Не им обръщайте внимание, кервана си върви.

Дялан камък, където го сложиш - все пречи. Екатерина Спасова Гечева-Захариева е български политик и юрист, заместник министър, главен секретар на президента , после заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройство, после началник на Кабинета на Държавния глава,после заместник министър-председател и министър, после министър на правосъдието. Най-накрая - министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи.

ПУТИН Е ВИСША СТЕПЕН ПОЛИТИК И ЗАХАРИЕВА НЯМА КАКВО ДА МУ ОБЯСНЯВА!!!ЧОВЕКА МНОГО ТОЧНО СЕ Е ИЗРАЗИЛ И НЯМА В КАКВО ДА ГО ВИНИШ!!!ТОЙ САМИЯТ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ НАШИЯТ ПРИНОС ПО ТОЗИ ВЪПРОС!!!

Ами не е точно,то дори и да е тръгнало оттам,братята Кирил и Методий изпълняват поръчка,те не са инициатори за създаването, и никой не пише на глаголица,а на кирилицата създадена в Плиска и Преслав по поръчиние на Борис и основно на Симеон Велики! множество преписи и новосъздадени книги от учениците им!

Т.н. "кирилица" е създадена в Охрид, в школата на Климент Охридски!!! Запомни го добре. По времето когато се е въвеждала кирилицата в Преслав и Плиска се е ползвала глаголица и е имало доста сериозна борба против въвеждането на кирилицата!

Не е същото с украинци и македонци,то за македонците е по ясно,но за украинците не си прав,защото техния произход се политизира по понятни причини,но иначе генетично нямат нищо общо с руснаците,дори са по близо до нас като произход!Както и да е " руската" салата е по стара украинска рецепта!

А как си обясняваш тогава защо първата столица на Русия е била Киев? Нима Русия е имала столица в чужда държава при чужди хора? Почети малко история преди да пишеш надъхани клишета!

А знаеш ли защо Киев се нарича Киев и кой е основателя му?Няма нищо общо с варягите!А и Киевска Русь не е означавала Русия,то после е взаимствано,когато са се изместили в Москва!

Сигурно не знаеш,но руската салата не е руска,а украинска,а руска като име е останало от соца,когато всичко от републиките на СССР беше " руско"! И не знам доколко Путин се бъзика " нас",не че няма доза и от това,но въпроса е двузначен,защото в Македония от години се тръби от техни историци и в тв предавания,че азбуката е тяхна и лично чух в едно тяхно предаване като казваше един такъв" ние сме им дали азбуката"!А това няма как Путин да не го знае при положение ,че винаги има руски представители в Македония,къде кореспонденти,от посолства,така че,без да оправдам Путин,все пак стана добре,че се отвори темата!

Абе щом и комунистите , дето са му фенове се възмутиха, квото и да замитат от Москва, Путин се насра с това изказване. Да му мислят македонците кво им мисли , щом им се лигави , значи ги е взел на мушка и ги чакат много премеждия , ако .у се вързват на политиката да дестабилизира Балканите.

ТЕЗИ КОМУНИСТИ?? НЯМА КОМУНИСТИ! ТЯХ ГЕШЕВ ГИ ИЗБИ ОЩЕ ПРЕДИ 1944 ГОДИНА! ИНАЧЕ ИЗКАЗВАНЕТО НА РОГОЗИН СИ Е НАПРАВО СТРЯСКАЩО: "за да не се намират негодяи и мерзавци, които се опитват да събарят паметници и да заливат с мръсна пропагандна кал тази кръв, с която е пропита НАШАТА обща земя" СЕЩАТЕ ЛИ СЕ МЕРЗАВЦИ, ЧЕ ТАЗИ ЗЕМЯ Е "НАША" РУСКА ЗАЩОТО Е ОТВОЮВАНА С КРЪВ. С КРЪВ СМЕ Я ВЗЕЛИ С КРЪВ ЩЕ Я ДАДЕМ! Това е в превод обръщението към българските СЪЩИСАНИ политици!!

симо

Не си се събудил от 1990г!!!!!!Все кръв бълнувате......И ИСКАТЕ.

В Москва им се гаврят от столетия - тия ги обичат. Първо искаха да превърнат самото българско княжество в губерния , после се обявиха срещу съединението с втората част от България , а накрая дебалгаризираха третата част, Македония. След всички тия гаври с българите , вместо да не искат да чуят за тях като всички , които са им сърбали попарата като Полша, Чехия, Украйна и Унгария и Прибалтийските държави, още има хора дето им слушат глупостите или пък се чудят , че плещят глупости и се гаврят с българската история.

Важното е че Марчето Захарова избърса срама от челото и на официално ниво каза за пръв път,че славянската писменост е дело на Първато българско царство,и забележи каза го,бе,дори и неочаквано! Но иначе азбуката е по поръчка на Византия за да приемем православието на говорим език,а не римокатолицизма,техен ход не без умисъл,но свърши добра работа,отделно че от глаголицата нищо не е останало,освен няколко букви,нищо че идва от " македонска" земя!

ВМЕСТО ЖАЛКИТЕ ОПИТИ ДА ДАВАШ АКЪЛ НА ПУТИН,ЗА ИЗКАЗВАНЕ АБСОЛЮТНО ПРЕМЕРЕНО В ИСТОРИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПЛАН,НАПРАВО ВИРТУОЗНО,ПО-ДОБРЕ ПРОЧЕТИ ДО ВТОРА ГЛАВА "ВИНЕТУ",ЧЕ БОБИ УТРЕ ЩЕ ТЕ ИЗПИТВА!!И ПОВЕЧЕ НЕ ЧЕТИ НИКОГА!!

На българчетата сега пък им окрали азбуката?! Все недоволни и все бедни... и отново Русия им крива?! Макар че вече 10 г. откак са "европейци" и са управлявани, не от цар, а от двама генерали (един местен; и един натовски)... хахха

комуноидна сволоч са булгажите, по манталитет като циганите, Путин ги плюе а те само мигат и ближат

Е, не е лошо да му се пообясни на Путлер това-онова...

Леко да перефразираме твоето положение: Потурките, кенефа, ибрика... PS: nothing offensive.

ЗАХАРОВА Е ПО-СЕКСИ ТАЗ ЗАХАРИЕВА Е СУХАР НЕПОРЪБЕН ГОЛЕМ КОРКОЗЪБЕЛ НЕ СТАВА ЗА Е......Е СТАВА САМО ДА Е ТЪПА КОМСОМОЛКА С ЕВРО АТЛ ЗАПАХ В УСТАТА