Пуснаха да преминат чакащите с часове на границата със Северна Македония

Властите на РСМ обясниха преустановеното влизане с технически проблем, но от българска страна (неофициално) се заговори за провокация и необходим подобаващ отговор

Обратно в новината

Коментари - Пуснаха да преминат чакащите с часове на границата със Северна Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЕГА СЛЕДЕТЕ РЕАКЦИЯТА НА ЗАПАДНЯЦИТЕ! Ако се направят все едно нищо не се е случило и не вдигнат щур скандал на макетата, това означава, че някоя голяма западна държава стои зад Северна македония и я подстрекава да върши тези золуми. Вие как смятате, възможно ли е Македония да се държи така нагло и провокативно, ако някоя влиятелна западна сила не я подстрекава да прави това? Я си спомнете защо беше откъсната от България на Берлинския конгрес-1878 година! За да няма на Балканите ГОЛЯМА СЛАВЯНСКА И ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА. Възможно е някой на Запад да се притеснява, че ако Северната се обедини с България, тя ще стане твърде голяма славянска и православна държава на Балканите и в Югозиточна Европа. И на това се противодейства като настройват макетата против нас. Как смятате? Дали тези македонски провокации не са инспирирани от нашите нови двулични и лицемнерни западни "приятели"?

ГОСМ (Географска Област Северна Македония) или по известна със гръцкото си название - РСМ (Република Северна Македония) трябва незабавно да върне над 150 000 ( сто и петдесет хиляди) Български Паспорти. Неслучайно Министъра на Вътрешните Работи(МВР) отива на място за да ги вземе от Северно Македонското МвР. Според Официални данни на Северно Македонците, на северно-македонска територия има само около 1000 Българи. (така че Българския Министър на вътрешните работи- МВР на България ще връчи НОТА за обратно връщане на 149 000 Български Паспорти на Принципала на издаване - МВР-София. Ако Северно Македонските власти откажат да съдействат, то тогава Българските Паспорти ще бъдат обявени за НЕВАЛИДНИ. И Още нещо което Северно Македонските власти трябва да извършат в Максимално кратки срокове, а именно да сменят името си на своята измислена държавица от РСМ на РЗМ (Република Западна Македония). Сегашното название РСМ (Република Северна Македония) е главно за двустранна употреба между Гърция и Северна Македония). Защото РСМ се намира на Север от Атина(Гърция). За Нас Българите единственото название което би ни удовлетворило за двустранни отношения с тази измислена държава е РЗМ (Република Западна Македония). Защото погледнато от към България това си е ГОЗМ- географска област Западна Македония.

А войводити, които вземаха подкупи за да им издадат паспорти, ще върнат ли парите заедно със законната лихва, увеличена с процента на инфлация

Дали ще върнат или няма да върнат, това не е важното за двустранните ни отношения. ЩОм тези 149 000 не се чувстват българи, ТЕ НЯМАТ ПРАВО НА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ. С тях могат да извършат хиляди криминални престъпления на Запад и сетне ние ще бъдем на топа на устата.

ВЕТО до дупка за членство в ЕС на тези самозабравили се Северно Македонци. Докато не си променят маниерите, поведението, изопаченото си мислене и действия - ВЕТО и пак ВЕТО.

дрисъци? Що е маке...

са чуди чуек какво ще правят Там? В БГ толкова места за почивка?!

Ама българските хотелиери и ресторантьори гледат на българите като на долно племе без пари. Те искат големи бакшиши, а вие не давате.

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Ти хич, ама хич не си злобен. Личи от писанието

Жалко, че отново се подхранват вражди. Глупаво е да се опитваме да се делим толкова много.Разберете, Северна македония, югозападните райони на България са обитавани от население, което е изключително близко, освен това много фамилии са се преселвали по различни причини от място на друго. В нашето семейство имаме прародители от Битоля и Струга, дошли в западна България преди век. Българи сме, но вероятно наши брадовчеди са останали там. И сега защо да се караме толкова и да се делим.Болно е и няма кой да подходи от тази гледна точка , ни политици, ни историци.Подобна е ситуацията около всяка граница и в Европа, пък живеят хората, имало е битки, имало е проблеми, но сега е мир.Така трябва да е и при нас. Нямаме полза от вражда, нито ние, нито "братовчедите".

МАМА ВИ МРЪСНА ГЕРБАДЖИЙСКА ЗАРАДИ ВАС СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ........ И ПРЕЗИДЕНТА Е В КЮПА !

Къде са сега националните предатели: Мунчо, Боко, Киро, Ристьо, Карарязания - дето предадоха каузата, Македония?

Идиотите, гласували за тях?! Явно не им стига 40г да ги мачкат по границите, та и на тази си докараха същото унижение. Парцали

Бойко проста ни подреди да сме мишоци и прости като него. Във външната му политика станахме слуги, във вътрешната грабежи, пребивания и изнудване, обществени поръчки и ремонт на ремонта, в образуванието завършени неграмотници, в медицината фалирали фирми болници без доктори и дано да не ти се налага лечение, нямаме национални герои, нямаме история, а слугинаж.

Кух кратун. Как пък мен някой не ме подреди ?

Най-после не прекратим всякакви контакти, връзки-културни, спортни, образователни и други. Едно ясно и окончателно вето за членството им в ЕС. Като се мразим толкова, значи това е решението- игнорираме се, не си говорим и точка. Или ни са толкова нужни македонците ??

Вие мразите.

Не се ли усещате, че сме нежелани елементи в РСМ. Явно българите не са добре дошли там дори по-добре да ги няма никакви да не ходят. Стойте си в България и няма да ви бият

Викаш преклонена главица сабя не я сече...

Ами иначе- нали помниш Косово

Македонците са доказателство, че ние българите не сме идеални. Гена няма никаво значение. Вижда се чрез промивка на мозъка можеш да създадеш звяр. какво ли ще направи другаря Радев и неговия Гълъб? Нищо рабира се, те не са субект на съществуването си. А ние ще продължава,е да търпим, нали???

Ген? Татарският ли?

Румен чорапа- оставка!

Стига бе. Някой да представлява опасност за РСМ. Мишоци, Сър.

E, зошто толкава нервоза кај вас Бугарите тоа е непотребно сепак вие сте дел од ЕУ и кај вас е се идеално. Кај нас на граница често се случува комп. систем да падне и потребно е доста чекање. Нема потреба од толкава нервоза.

ъхъ....компотната ви система... по-рано мислехме, че сте заблудени и объркани щото сте прости сега си мислим, че сте само много прости

Тия са толкова откъсани, че можаха да спретнат само една жалка провокацийка! Два пъти по откъсани сме ние дето им се връзваме! Вето това е!

Абе северно македонци, кога ебах българските ви баби немаше проблеми по границите.

Егати боклука и некадърника си?

Не знам още колко време ще им лижем задниците? Няма ли най-сетне някой истински ДЪРЖАВНИК да удари юмрук на масата и в пряк текст да каже- кой,кой е, от къде идва и за какво се бори.

то,но така,, и да им сложим визи вече… с тия обиди и прочие. те минаха границата отдавна, ние се правим на благородници… визи за вси,ки макета и това е

Егати благородници те сте!

Ако минем границата с танкове дали ще им работи системата?Или никой няма да се интересува от нея.И много бързо ще се обявят за българи и ще плюят на македонското си самосъзнание.

Ама имате ли танкове? После кой ще нръгне, доколкото знам зжамбазо не е ходил войник- 10 години се е скатавал сато студент. А сега е за връщане на наборната служба, Кото и син няма. А вас трябва да уреди с войнишка служба.

Пак се проявиха!

Истината боли, а?

абе дайте да фи нагънем малко и ние тия македонци… визи з всички македонци и това е.. това е Европа, не еСръбско село или руска кочина..,, айде стига сме били толкова благородни и само те да си вилнеят.,, баста

ЕД ви търпи от немай къде, тоя се взема на сериозно

Благодарете за отношението към българите, на евроатлантическите гъзолизци и предатели: ДБ, ДПС, ПП, ГЕРБ

И на милионера, който се подиграва с вас- ангел джамбазо

Що се сърдите на макетата? Та нима те са кръстили квартала в софия с македонското Гоце? Името е Георги Делчев, що го помакедончвате? Какво е това Гоце, Георги е човека борил се за свобода.

Кой е подпалил Райхстага! Глупав си като Киро простото! Организирай това честване, организирай честване на закланите от турците- Батак е жив; организирай честване в памет на жкртвите на фесовете терористи и убитите от фашистите невинни деца, жени истари хора;орагтзирай да почетем България, която чакали, кръвопийци, предатели почерниха ! Един мъдрец е казал:» Няма винаги да е така»

А помните ли възторжените изявления когато признахме независимостта на територията РСМ? В България политиците еднодневки никой не ги съди. Затова след време техните наследници ги окичват с ореол на спасиъели на нацията. Сегашните помияри са наследници на онези дето ни докараха до две национални катастрофи.

В България винаги са поставяни на власт марионетки и затова граничим сами със себе си :)))

Фердинанд и Борис?

За гърците са Северна Македония , предлагам за нас да ги наричаме югозападна Македония с население от югозападномакедонци..

Северната Вентилаторна Република е смешна. Как ще забранят знамена на ЕС комбинирани с Българския трибагреник ?

Само Възраждане е партията, която ще спре подобни издевателства над България

Браво Маладец

А не русороби и невежи към Запада , като вас

Грешката ни е че позволихме това да се случва всеки ден. Вето и презглеждане на отношенията през 10-сет години и не ми пука, нито за ЕС, нито за САЩ.

А за русия пука ли ти, защото тя създаде Македония?

Хаха,за там ни ума ни дума. Руските тролове днеска са овъртайм

А ти знаеш ли защо я създаде ?! Нищо, нито в историята , нито в реалната ситуация не е толкова просто , за да го рисувате само в черно и бяло , и само това че си слагате малоумните етикети Русофил/ Демократ не стига !

Ако прочетете истината за Георги (Гоце) Николов Делчев : Той е роден в с. Кукуш Солунско и е загинал/ погребан в общ гроб в с. Баница до Сяр !!! Няколко кости /ако са истински/ са предадени на България, а адаша му Георги Подпалвача на Райхстага ги подарява на Югославските комунисти /църква Св.Спас Скопие/ !!! Не е ли по добре в с. Баница и Кукуш да е поклонението ?!?!

Интересно, кой въобще ходи в тази т.нар. държава.

Ами очевидно кой,ходят нашите псевдо патриоти за да провокират по заповед на руското посолство. До миналата година никой не знаеше че има човек с име Гоце Делчев,като ли някой да ходи да го почита в Македония

Измислена държава, измислено смешно знаме, измислена история, измислени вредни политици... Македония днес.

Измислена , измислена , ама твоите " приятели" от Вашингтон и Брюксел , пренаписаха и пренебрегнаха нашата история , за да им угодят на тях - нали ?! Тук е момента да ти светне лампата колко си " значим" за Европа и НАТО , освене за полигон и тръв !

Аз нямам приятели кравари и европеде.асти

Що признахте територията обитавана от българи за държава бре? И на всичкото от горе първи я признахте. Сега шибаните макета си правят кот си искат. А еврогейският съюз ще ни принуди да правим кот те си решат, което в никаква степен не е добре за нас.

ти е точен но българите са “те” за теб. Ти кат къв се самоопределяш? Циганин, турчин, сърбин, грък, без национален раждан през кучешки гъз? Ти къв си?

аз съм БЪЛГАРИН и живея в България, в която се говори български език, който е официален език в България и в ЕС. Това, че некви българи, говорещи български диалект, населяват тази територия не е опция въпросната територия да бъде държава? Анадънму българино ?

Признахме я , за да се откъсне от Югославия !! Езика и народа им не е признат и няма да се признае , разбира се !

тъй като държава без народ и език е НЕ държава, налЕ? Просто е територия....

Първи я признахте от злоба, за за направите мръсно на другия съсед.

Аман от тези макета. Хич не искам да им стъпвам в държавата!

Бият и арестуват български граждани на границата!!!

Защо лъжете. Македонската гранична полиция започна да бие и задържа няколко български граждани. При това непредизвикано. Излязоха записи в FB

защо не бият макетата прости,и да се почва патакламата и шиптърите и наште депесари да си връвът пичка си материна у анадола

Двама даже ги наеаха, един беше ти другия май беше майка ти

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=2439852279496086

И после пак нагло реват, че ние сме виновни

Тези новинарски сайтове вече почват да стават смешни. Всички новини са за Украйна, Русия, Македония. Нищо друго смислено не правят журналята освен да търсят скандална статия със скандално заглавие да има много коментари.

Не ми е ясно в това лошо време и тези враждебни взаимоотношения с македонците,наще селяни къде са ръгнали да ходят!?

там където ги води патриотичната им същност,а не като тебе селяндура с феса да си седи в панелката под наем и да стръже мухлясал леб

Патриотизма ни е в обратаната посока , защото за нас означава там където има нещо за краднене - Ще те замолА да не се лъжем ! Тя затова и България е на командно дишане от 30г. !

Да не напълни гащите от страх?

Реално погледнато ползи от РСМ( република на сбърканите мюсулмани) няма. Нито са важен коридор нито сме зависими от някаква тяхна продукция( съмнявам се да произвеждат друго освен лайна и шиптъри) нито са някакъв сериозен купувач. Да им спрем шалтера за тока който им даваме на цени доста под тези за нашия собствен пазар( за което сме благодарни на политиците ни) и да затворим границата с тях и да се спре всякакво издаване на бг паспорти на македонски граждани защото това е доста стара схема която те ползват за да имат достъп до Гейвропа. Да ги оставим и те шиптърите набързо ще си направят една малка Албания там и ще си се пляскат щастливо в дупетата евър афтър

Севермаците всяка година един и същи номер прилагат.

Не, Геле джамбазо всяка година един и същи номер прави. Милионерчето иска пак да го измерени за евродупетатин

ракетки в скопие по минаретата и готово,шиптърите аут

не ги разбирам тези българи,които са тръгнали в тази зима към Скопие. Защо трябва да дразнят макетата не разбирам. Един Господ знае като какъв се е самоопределял Гоце Делчев- българин македонец - все едно борел се за свобода. В 21 век,когато светът е толкова космополитен ,ти тръгни да спориш кой какъв е.А тези ,които се смятат за българи в Скопие да се изселят в България като са толкова българи. Архаични възгледи.Хората се вълнуват кога ще ходят в Космоса ,тия прости хорица и от двете страни на границата за какво тръгнали да спорят ?!?! Да им се чудиш на акъла!

у космоса бе,и ако щеш и на марс,тука е БЪЛГАРИЯ И НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ И НЕ ПРИЗНАВАМЕ ШИПТЪРИ КАТО ТЕБЕ

чудя се на такива като теб, пари ли взимат или просто са невежи и простички.

Преди спорех с такива като теб в една друга медия , мед.. - пул. Та там имаше много подобни на теб , които обясняваха как българите трябвало да се примирим , да им признаем исканията .. спомням си и за една жена , която се запознала с един македонец , била много впечатлена и каза , че всичко трябва да им признаем в името на любовта.. без коментар... Чудя се дали не си същата жена хахахаха

Ако не си разбрал в Б-я има доста минарета и исляма е зад гърба ти