17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е какви са тези детски градини със стълби? Тая мисирка фандъкова иска децата да се пребиват ли? И къде е тръгнала напред, а раята върви след нея? Болномозъчна простакеса

А колко Старч. дома -ХИЧ! С тези градини съсипахме страната а софия е сборище!

Дани Фандани са я пуснали напред да се усмихва и да обяснява с ОНЗИ глас: "Всички са на терен, работи се", а реално София я разсипват от кражби. В София има 3 общински дружества за пазари (голяма част от които с отмиращи функции), за да има повече топли местенца и това е само един от хилядите примери. Трасето на трамвай 5 е с много голямо забавяне, а дори не ремонтират цялото, а само до Бъкстон....

Чета коментарите и се чудя що за хора сте? Разходетесе и вижте на живо новата сграда на ДГ 116 в Павлаво? Тези, които са от София помнят, в каква стара сграда се помещаваше градината. сегашната е прекрасна - просторна и слънчева. Може ли толкова злоба и ненавист - срамота????

с помътнен разсъдък ще иска да е кмет на голямото гето София. Затова, не ми се четат налудни новини.

всички селяни вън от София и готово. Цяла България се засели в София от навляци ,не можеш да пръднеш по улицата свободно. Айде де , ,,от дек на дек".

Само се строят блокове - вече къде, а за детските градини - всеки да се спасява сам.

Ами , преТ изборно обещание ПАК , ама много лъжи г-жо Фандъкова , "уШ" след 2014 , нямаше да има този проблем , а той не е мръдНАЛ .

Ами , преТ изборно обещание ПАК , ама много лъжи г-жо Фандъкова , "уШ" след 2014 , нямаше да има този проблем , а той не е мръдНАЛ .

Какво "обеща" Фандъкова 2013г. ?Резултатът се вижда , детски заведения""има", за "всички"деца ,... а РЕМОНТИРАНИТЕ ДГ , ги таксуват като "НОВО ПОСТРОЕНИ" , не е ли обидно , всичко се вижда , откраднотото от гЕрБ.

Защо изведнаж толкова много свободни мест?

Нали ПИсахте че свободните са само 400 , а сега ново 20.

Как е възможно да се строят нови 25 градини, а ремонта на 12 от тях да приключи тази година? Защо всичките места са за деца със специални потребности? А за нормалните деца места? Наглостта, кражбите и лъжите на политиците нямат край. А за кметицата и нейните прословути детски градини да не говорим.. Време е за Възраждане!

Време е Борис да спаси София !

А стига сте ни спасявали, психодясна напаст такава, че от вашето спасавяне вече българският народ е на изчезване.

Пускат места, народееее!Едно време така пускаха банани за Нова Година или някоя стокя на лукса. Виждаш опашка и заставаш, защото са пуснари нещо, амя и ти не знаеш какво...

Въпрос: Кога Столична община ще пусне трамвайна линия № 5, която не работи вече година и половина с просрочвансе от почти половин година. Отговор: След повече от тригодишно прекъсване на линията и свързаното с това откъсване на няколко софийски квартала от центъра ремоттъ ще бъде евентуално завършен около изборите за кмет следващата 2023 година, за да може набедената за кметица селянака от самоковските села и биваша учителка по руски език да се надява за четвърти път да излъже софийските селяндури.

Идат избори, госпжода съдебни заседатели. не допускайте да ви измами отново тази селяндурка от самоковските села.

То ако не ни лъже тя, ще ни лъже някой друг. Всеки път е от трън, та на глог. Заради селяците наводнили София, няма места за децата в детските градини .

Ама кой ги пуска? Фандъкова ли?

леко предизборно

Айде, пак статия за бяха за тази маймунка на герП. Тези градини които ссе строят са само в болнита и корумпирана глава. София се краде от пеевски, Фандъка е само една маймуна за пред хората.

разходките на юрданка по гербаджийските детски градини прилича на разходките по селата на тулупа и !

Оставка, мърло !

Да, ще кажеш че не са знаели колко деца има в София та нарочно са решили да няма места предварително. България се топи всяка година с по-малко бели българчета, как е възможно да няма места в ясли, градини и т.н. Това е от изкуствено създадените проблеми, както ковида, с цел да ограничат възможността за създаване на поколение. Да видят бъдещите родители колко е трудно с една заплата да издържаш четиричленно семейство, след като диктаторите са решили че единият родител трябва да е у дома да гледа децата щото са онлайн, а другият трябва да трепери дали ще има работа в тази криза - нарочно създадена.

същата работа с юрданка , пуснала била...

проста работа.

Построена,или разширена на вече съществуваща.

Тъпата кметица и тъпия СОС да смятат. За всеки апартамент ново строителство по едно място е детската градина. Блъскат сгради на калкан, а децата нямат ясли и градини.

лъжкиня

София и Виена са с еднакъв годишен бюджет! Открийте десетте разлики!

тая партенка вече не работи.

че и единадесета намери !

чакаме психодесните на канадеца и мравояда да ревнат, че тези места в градините не са гейчета и трансджендъри. Срамота. Фандъкова оставка!

Сагласни сме! А,сега с есъка на модераторите от Факти:--те са 21 на брой-изброяваме само някои от тях:Христо Борисов, Светослав Ингилизов, Анатоли Стойнев, Денк Джамбазов,Денислав Янкулов.Ето кой Ви блокира за 30/40/60 дни ,без правно основание

изглеждат тези имена.

Браво на Фъндъкова! Най-добрата кметка на София! Дано все така ни пази от комонистите и управлява безкорисно столицата ни

Шмаш правописна грешка гуци, не е "Комонистите", както си го написала, а коминочистачите.

Фандъкова си личи, че е от ГЕРБ обаче. Не говори празни приказки, работи и решава проблемите на хората. Нива над сополанкобците от ПП.

Да, личи си. От 10 години не достигат 6000 места по детските градини, сега изведнъж намериха 1500, които са ги пазели.....ами само те си знаят за кого са ги пазили. Да не мислите, че е имало по 1500 на година със специални потребности?

Всяка година пускат нови места. Потърсете в нета, има го пълния списък на новопостроени и разширени. Много трески има за дялане Фандъкова, но за градините не знам друг кмет да е направил толкова много. А местата винаги ще недостигат при тази раждаемост. Това е проблем на всяка столица по света.

Фандъкова е невероятен човек и кмет. Откакто тя бе избрана, София се преобрази. Да е жива и здрава жената!

Преобрази се Столицата! Заприлича на едно Самоковско село , барабар с циганията!

А, бре мееестен, кой те намести тук? Ами отткъде ти селчо, ще занеш, че преди 40 години София беше един от най-зелените и чисти градове на Европа, за което много европейци ни завиждаха. А сега, след управлението на шайка ГРОБ вече над 15 години столицата се превърна в помийна яма, въпреки милиардните "инвестиции" .

Има грешка, да се чете "обезобрази"!

Данке, 1600 цирейки да ти излязат и 1600 тояги да ти начупят в главата! Гербаджийски тиняк!

Странни ми е хората защо раждат деца и после ги хвърлят някой друг да ги гледа и възпитава ( особено в тия седмичните градини, дето си ги взимаш за събота и неделя) ! И после защо били такива боклучета от младото поколение. Ами като са получили възпитание на улицата какви да бъдат? Щом вие не може да си гледате децата ( за което не ви обвинявам, такава е ситуацията) за какво ги раждате? Селската нагласа, че трябва непременно да се размножиш не носи добро на никого. На родителите само проблеми, а и светът е пренаселен ......

ами вероятно защото гледането на деца става с пари, а за да се изкарат пари по общоустановения начин родителите трябва да работят. Затова няма как хем да работят хем да си гледат децата. Ако бащата примерно има добри доходи може майката да не работи. Но такива са малко. като цяло повечето хора ако не работят не могат да се издържата затова си дават децата на градина. Има предвид, че в София много хора са от провинцията, живеят под наем и ако не работят и двамата никакъв шанс. Така че не съди строго кой какво прави. Има различни житейски ситуации. Проблемът е че в Бъглария няма никакво човешко отношение нито към децата нито към майките. затова се получават тези извращения, които се наблюдават - друсане, пушене, алкохол. Обществото такава среда е създало за отглеждане на деца. Не е причината само в родителите.

пък също нямат човешко отношение към света. В интернет един се хвали, че продавал някаква отрова, младите майки я купували за да тровят кучета и котки. Е, това хора ли са въобще, че искат отношение както към хора.

Правилно разсъждавате, но проблемът е че до тези мисли стига само белият човек. Мангалите, чалмите, негрите и всички низши раси, не мислят по този начин и цвъкат на воля. По този начин светът пак се пренаселва но с гниди.

И сега има свободни места в детски градини , но в крайно неатрактивни квартали.

Ами да си чувал за кола и каране на детето на училище

Браво! Йорданка Фандъкова е дясна, а София е прекрасна!

За селските сополанковци

Демек дават -много дават бе! На три чувала 25 стотинки!

На зима ще ги затворят, след като няма да има с какво да ги отопляват!

,глей с ваще данъци какви детски градинки им направиха на тсиганетата

Е, па, ти не занеш ли кой е електоратът на шайка ГРОБ в София, а и не само там?!

Какво ще се случи ако последният етаж на офис сградите са детски градини за децата на служителите в тях ! Няма да са без пари , но може да са на преференциални цени ! Малко мисъл ! И така родители ще водят и взимат децата на време и няма да обикалят Сф като идиоти за да водят децата на градина !

го има в много ИТ фирми като и фим център НюИмидж

Илиян Илиев

Има го , но по-скоро тези фирми са изкл. отколкото да е нещо нормално ! Иначе колко искаш офис-сгради в Сф и нито една няма детска градина !

Как може да ви хрумне такава тъпотия в инаме умните и красивите главици?! Да затворите малките дечица в последния етаж на може би 10-етажна сграда. Това не е добитък, а малки дечица, които трябва да имат зелени полянки и чижд въздух за да растат здрави и чигтави. Ама, явно сте расли и вие в капиталистическа саксия след изкустдвено осеменяване.

Илиян Илиев

Толкова са тъпа ! Образовай се малко ! Озеленяване може да се прави и на последният етаж ! Тъпа крава !

Това за което говориш го има на много места включително и родителските колективи, но това е по скоро Занималня, а не детска градина. Детските градини да чат от образователната система и откриването им е сложно и има много изисквания. Занималните не са. Ако детето ти след 4 годишна възраст не ходи на градина изпада от системата и после ще му е много трудно щото след градината е предучилищна и после училище. Не е решение това. Решение е чисто кметове с добро отношение към децата и родителите. Такива няма да се намерят в герб.

Най-големият Исторически парк в света до Варна построи първата в Европа частна БЕЗПЛАТНА детска градина в тракийски стил със собствен минерален басейн в село Неофит Рилски!

Браво на Фандъкова!

ква фандъкова бе това е частна инициатива с дарения..

Да бе да, София, столицата на (до) Варна. Веднага си представям как типичният софиянец от село става сутрин в 3:00, пали колата и кара детето на градина в (до) Варна. След това се връща на работа и в 15:00 пак в (до) Варна да си го земе и да се върне в София. И детенцето едно радостно, радостно..... И софиянеца от село и той радостен, радостен (бензина/дизела/газта скъпи, амортизацията се тече, пее му се от яд на човека.....).

Еми крайно време е да спрат всички да се тъпчат в тая софия, че на нищо не заприлича вече..

Ама за кого ще бъдат, че има много украинчета и русначета в София?

В Австралия преди няколко години детска градина беше 110 на ден. Сега е 150 сигурно. И не, няма свободни места, записваш се и чакаш, като се освободи място, 1 ден на седмица го вземаш, след това 2ри ден в седмицата се освобождава и така... Скъпо ли е м ?

пак недоволни. И 1000 детски градини да ви направят пак ще плюете. Че не са боядисани в цветовете на дъгата, нали? Това ДБта и ППтата сте рядко глупави.

Всички са недоволни, защото това е проблем от 15г и от 15г само частични решения! Трябваше според любимата ви кметица проблемът да е 100%решен през 2018та, стана 2020та, след това 2022ра, а сега даже не казва кога!!! А междувременно за между 5 и 6000 деца няма места?!

Не може цяла България да се изтърси в София и да се очаква, че ще има места за всшчки в градините и яслите.

Може , но за строители блоковете са по-важни ! Детските градини и училищата не носят пари ! Опасно е да се строят !

„Пускат 1600 свободни места в детски градини в София от утре.“ До тук добре, а КОЙ И КОГА ДЕЦА ЩЕ ПРАВИ, защото тук останаха само еврогейове?

Гледайте го онзи вляво как пердаши през зелените площи и гази тревата, докато другите вървят по пътеката. Това ме поразява и възмущава в България. Дори когато умно и предвидлисво са изградили тротоари или пътеки за преминаване, идиотите ще направят успоредна пътека на 1 м в зелената трева и ше газят и мачкат, дори да има кал, да е валял дъжд или половин метър сняг. Идиоти.

Ти нормален ли си бе? Тревата е за ходене, седене, за пикник. Ти къде живееш ?

Къде се гази тревата и се минава през зелени площи? У ваше село ли? Защото явно си от тези парвенюта ( знаеш ли какво значи тази дума), които са излезли я чужбина и са виждали само тоалетните чинии

Това е фото мисирка бе, за мисирките е нормално да пердашат през тревата :)