Парламентът запази забраната за пушене на обществени места

Парламентът не отмени пълната забрана за пушене на закрити обществени места. От левицата и ДПС гласуваха по съвест, групата на ГЕРБ беше "против" частичното отпадане на забраната, "Атака" подкрепи либерализацията.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът запази забраната за пушене на обществени места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да не им е студено през зимата - предлагам да се направят кабинки за пушачи - влизаш пушиш излизаш, миризмата остава вътре. Както има и кабинки за пърдящи - наричат се WC. Колко ще се ползват едните и другите при нас в ориента е друг въпрос.

навремето като беше точно така, както го описваш, помещения за непушачи почти никяде нямаше и пак бяха одимени, защото обикновенно нямаше и преграда така че такива предложения са си чисто лицемерие

никога не съм предполагал че националистите от атака подкрепят нещо толкова ретроградно, което унищожава нацията и пълни джобовете на турците, срещу които ужким се борят. няма по-фалшива партия от атака, а веднъж даже гласувах за сидеров *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ех, ако светът беше населен само с тревопасни - Такъв рай на земята щеше да настане...

Гласуването на Закона за забраната на пушенето доказа, че депутатите гербери нямат собствено мнение. Всичко се спуска от Боко. Не се допуска различно мнение от овце-депутатугерберите! Тези депутати са загубили всякакво достойнство. Как ще го обясняват в следващите месеци и години, дори на близките си!

даже и загубили, депутатите от бсп, дпс и атака се държаха по достойно. Гласуването при тях беше по съвест, при бойковците по нареждане!!!

Това ни е наследството. Колкото повече правила не спазваш, толкова си по-важен. Реален социялизъм.

Не е виновен който яде зелника.....

Злорадствате ли, непушачи? Само, че имам лоша новина за вас - снощи бях в едно заведение, дето шатрата за пушачите беше по-уюутна, топла, приятна и с по-добър сървиз от основните зали. На всичко отгоре там не миришеше на цигари. Така, че гответе се - кръчмарите ви скроиха капата, защото интересът клати феса. Когото почнете да правите сметки като пушачите, тогава надигайте! И още нещо - като се запролети и стане приянто навън, не се чудете на табелките RESERVE по външните маси - те са само за пушачи. Вие - вътре. Наздраве!

Хехехе, смешник :) Олекна ли ти като се изЗака откъм устата?

публикувайте имената и как са гласували по въпроса за забрана или разрешаване пушенето на тютюн ако някой иска да пуши тютюн аз искам да пуша друго растение !

шапка му свалям !!! Благодаря !!! Ако е мажоритарен кандидат за него ще гласувам ! Един от най-яростните привърженици на забраната за пушене се оказа депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, който е лекар. Той обясни, че няма икономически аргументи в модерния свят, които да доминират над цената на човешкия живот, предаде БТА. "Да твърдим, че забраната за пушене е дискриминация за пушачите е същото като да оневиним наркоманите или изнасилвачите, защото не могат да вършат деянията си пред останалите хора", обясни той.

В повечето заведения се пуши независимо какви закони се приемат и никой не глобява никого.Ха да ни е честит закона против цигарения дим.

Забраната трябва да остане,дори и само за това за да не се изкупува тютюна на рязаните от подножието на Родорите

Ако е вярно това, че в голяма част от заведенията се пуши въпреки тоталната забрана, не разбирам защо непушачите се радват, че същата остава в сила. Няма ли да се чувстват по-добре в истинска зала за непушачи и да са сигурни, че наистина влизат в заведение без дим.

задават се избори .... досега преди избори бездмните кучета хапеха повсеместно , сега ще тровим населението ,неможе нормална държава каято субсидира тутюнопроизводството да налага забрана за пушене!и корифея на нацията мира се из...кляка!

Отвличането на общественото внимание от значими проблеми е "най-голямото достижение на т.н. демокрация"! Докато в парламента форсирано се пробута и прие един неизпълним бюджет, докато се подготвят и сключат споразуменията с Уестингхаус за 7-ми реактор в Козлодуй, докато мине патакламата с Южен поток, изборен Кодекс и ще има ли изобщо парламентарни избори, дай на масите да дъвчат и ручат проблема с тютюнопушенето, който на всичко отгоре не зависи от тях! Целта е постигната, весели Коледни и Новогодишни празници и да го духате на студено!

Остава и да се спазва този и всички закони, дето ги имаме.... ама на книга...

правилно е решението заради това ч е милиони наШи граждани вкл и Аз са повредени о хлорсадържащи отрови подавани от тн "ХЕИ" поделение на тн"министерство на здравеопазването"

За забраната знаят депутатите. Ние че си пушиме където свърне!!

Е, тва е! Ясна позиция!

Ти си пуши. Скоро ще те информират и тебе...като ти бръкнат в джоба!

кой?

ти си изпушил вече!

Тютюнопушенето трябва да се забрани и в летните градини на заведенията и на 15 метра от входовете им. Трябва пушачите да могат да пушат само в домовете си (ако на заплашват съседите си от пожар) и в колите си.

А в района до 15метра да се продават наркотици.

16 см!? Мечтай си.....!?

МАЛИИИ.... ХОРАТА ПУСНАЛИ СВЕСТНИ ТЕМИ ЗА КОМЕНТИРАНЕ .... АМА НАЛИ МИЛИЯ МИ БЪЛГАРСКИ СЪГРАЖДАНИН Е ТЪП ТА ДРЪНКА- СЕДНАЛ ДА МРЪНКА- "ЩО МИ ЗАБРАНИЛИ ПУШЕНЕТО"..- НАЙ-ВАЖНОТО ЗА НЕГО НЕ Е , Е НЯМА РАБОТА И ПАРИ ДОРИ ЗА ЧЕР ХЛЯБ НА ТРАПЕЗАТА МУ .. А - ЗА НЕГО Е ВАЖНО- , ЧЕ МУ СЕ ПУШИ-И ТРЯБВА ДА ПРАВИ ТОВА КЪДЕТО И ДА Е .. , КОГАТО И ДА Е .. ...... ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ-КАК САМО С ЛЕКА РЪКА ПОДМИНАХТЕ ПРИМЕРНО ТЕМИ КАТО ТАЗИ: " ..България на половината от потреблението в ЕС и с най-нисък БВП на човек..." -И С ТЪПИЯ СИ И ПЛОСЪК АКЪЛ - РЕШИХТЕ , ЧЕ НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ СИ БЕДЕН , ГЛАДЕН БОС И ИЗОСТАВЕН ....- А Е ВАЖНО- ДА "ПУШИШ'.... БРАВО НА ВАС... И ЧАКАЙТЕ ПОСЛЕ.. РАЗБИРАНЕ ОТ ВЪНШНИЯ СВЯТ ..-ОТ ЗАБЯГНАЛИТЕ В ЧУЖБИНА ... ХОРАТА- РАБОТЯТ.. ЖИВЕЯТ .. МИСЛЯТ ..- А ВИЕ- ВИЕ , ПРОСТО "ВЕГЕТИРАТЕ ИЛИ "СЪЩЕСТВУВАТЕ".. ЖАЛКО ... , НО НА ВАШЕТО ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНИЕ МУ ИДЕ КРАЯ....

Подлъгаха много хора да гласуват с популистки обещания. Сега нито забраната ще махнат, нито Белене ще построят, а ще довършат започнатото преди тях, дааам... п.с. само милиционерщината се увеличи.

....нито данък лихва върху срочните влогове ще падне, нито по 50.00 лв. на всяко дете без оглед на семейния доход ще дадат, нито 250 000 раб. места ще открият, нито на пенсионерите, нито... п.с. Само "на'ште хора" ще назначим на сладки позиции!

За да дадат нещо трябва да го вземат от някъде. А от къде - това в предизборната програма не казаха. Амебите обаче им вярват щото мисленето им е на ниво "некой нещо да даде".

в интерес на истината, част от нещата изброени от предните двама, започнаха да се изпълняват. До колко ще ги изпълнят и дали ще има положителен ефект, ще видим. Относно полицейщината, по-зле от предните двама некадърника - ББ и ЦЦ, надали ще паднат.

пушенето забранено, аспартамат -не!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да аз пуша и мнозина са като мен, пушенето не е като наркоманията - дами и господа нека да разделим понятията. Аз искам като отида в заведение да си поръчам като всички каквото ме се иска и да го консумирам както ми се иска. Като запаля цигара осъзнавам, че вредя на себе си, но аз съм направил вече своя избор. Нека има заведения за пушачи и непушачи. Това е не е нарушаване на моите права. аз съответно ще отида в заведение за пушещи. и т. н. Абе ще ви го кажа направо - предишния парламент се направи на интересен - ох колко държим за вашето здраве и прие някакъв си нелеп закон. Драги настоящи - отменете този абсурд. Трябва да има заведения за пушаци и непушаци - ето това е спреведливо. Аз и ти ще решим къде да отседнем. Простичко и ясно нали.

Не могат да го отменят и да искат - лобито против тютюнопушенето е огромно в света и в европа - тия палячовци не гласуват по съвест както мислят мнозина тук във форума - те гласуват по директива. Не само тези - и предните клоуни които вкараха закона гласуваха на същия принцип. Вярвайте ми - няма никаква разлика между тези ЧЕРВЕНИ и онези СИНИ марионетки

И аз искам като отида на заведение да се чувствам комфортно и като изляза да не воня на ... Твоите права отнемат моите.

пушенето си е точно наркомания, дори и ти го доказваш!

Абсолютно вярно. И е казано неутрално, без пристрастия. Защо да няма заведения за пушачи? Какво пречи? Може би тогава ще спрат безкрайните мрънкания "тровят ме" и прочее. Но не. На непушачите им е крайно приятно да са в ролята на жертви. Като го погледнеш отстрани - удобно си е.... Милите те...преебани отвсякъде, и на всичкото отгоре и цигарен дим, с другото досега се справяха, ама цигарите вече тотално ги разбиха :-)

вече не искам да ям криви краставици, нека да ги ядат нецивилизованите, ас съм ефропеец

вече три гудини в европейското съюз се изчислява колко вода да се съдържа във вашето тоалетно казанче, ако не ви мирише на цигари може да ви замирише на лайна от водните спестявания

а, не бях гледал народното събрание, има предложение да няма презервативи по дълги от 16 см, това от Брюсел се предлага, ми ся...

Много по-здрави на никотиновите наркомани! Лекувайте се - не се отказвайте!

на село да отиват непушачите, на чист въздух, ние цивилизованите европейци ше си пафкаме на жълтите павета

Отвън на паветата - може!

ще ми пафкате уя

Браво българи!Браво патриоти!Кутия цигари се оказа по важна от територията на Родината. Ердоган има претенции за нашата земя ,а вие се дърлите като махленски клюкарки за някакво си пушене по заведенията. ПОЗОР!

Беден човечец си..............., но не материално - хапеш!??

По над 2,5 млрд. долара са изтичали нелегално от България средно на година в периода 2002-2011 г., или общо около 25 млрд. Става въпрос за пари от престъпна дейност, корупция и укриване на данъци. Това показва нов доклад от декември на американската организация "Глобъл файненшъл интегрити". В класацията са обхванати 144 развиващи се страни и България е на 32-о място по нелегално изтичане на капитали. Първите две места се заемат от Китай с 1075 млрд. изнесени капитали и Русия с 880 млрд. КРАДЕНИТЕ ПАРИ ИЗТИЧАТ КЪМ "ДЕМОКРАТИЧНИЯ" ЗАПАДЕН СВЯТ , А ВИЙ СЕ КАРАЙТЕ ЗА ФАСОВЕТЕ

Ти братко си тотално объркан в икономиката. Между изнесени капитали и нелегално изтичне на капитали разликата е от земята до небето. И като толкова не ти харесва демокрацията и запада, що не се изнесеш в Русия? И защо всички млади, способни хора не те последват? Защото не са тъпи руски подлоги, като теб!

Нямат възможност а ти може да провериш, че Русия е страната с най-много клалифицирана работна сила, учени, инжинери, икономисти и прочие. Там конкуренция е толкова висока, че нашите интелигентни и умни дечица немогат да се пласират там. Дори един Китай да вземеш, заплатите на специалистите почват от 5000 долара нагоре и масово добрите експерти от Европа и Америка бягат там

Не може да се иска толерантност към нещо което е вредно,опасно,смъртоносно. Кой би подкрепил да му бъде вредено. Не могат да се првят компромиси със здравето, с човешкия живот.

Доста плиткоумно казано!!! Защо тогава не се забранят GSM антените на жилищните блокове!? Защо не се забранят МАСОВИТЕ ОТРОВИ в хранителните продукти!?? Защо не се забрани СИМПТОМАТИЧНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, чиято основна цел е да ВЪРВЯТ ЛЕКАРСТВАТА, а не да лекува!??? И накрая, като са толкова вредни цигарите, защо НЕ ГИ ЗАБРАНЯТ!?????

Цигарите са виновни за парниковия ефект... всичко което си изброил е една малка част от истинските виновници. Имитация на здравеопазване. Постояно стресират хората, че незнам си колко са заболели от рак, незнам си кое е било вредно и незнам си кое лекарство било много полезно...Всяко правителство досега се занимаваше със закона за движение по пътищата а сега и с цигарите. Не виждате ли че всичко е прах в очите и имитация на работа?

И все пак не е ли някакъв напредък забраняването на 1 тип отрова. По твоята логика, след като има един куп вредни незабранени неща дай да ги направим безброи (легализация на всички наркотици, използване на антракс за зеленчуци, радиоактивни материали напр. против мишки и т.н.). По-добре малка крачка напред, отколкото само назад! Аман от нагли пушачи, ходете и се тровете където няма да вредите на другите!!!

Не е паднал оборота на заведенията заради забраната, а покупателната способност на българина е намаляла въобще, което е пределно ясно.

Правилно решение.

Наистина добър ден за България. Но не и за Сидеров и гаджето му заедно с бандата които ще трябва да връщат парите за кубинското парти, а мошеника Спас Панчев да връща на Булгартабак 6 милиона лева за лобирането.

аз чух за 60 милиона о то само 6

шефче

Дребни човечета сте..............

Аз искам забрана за Баце по всички телевизий а и по Фейса..

Новина номер 1 в медиите?!?!? Говори се за това от месеци??!?! И политици и журналисти явно ни най-малка представа нямат къде живеят! Идете в произволен провинциален град, влезте в произволно избрано заведение - НАВСЯКЪДЕ СЕ ПУШИ. И това не е от вчера, каква забрана, какви 5 лв???

Ами аз това го дъвча от миналата зима, дори назовах места, ама нъцки.

След изборите през 2017 няма да има ГЕРБ с командното им гласуване и забраната ще падне.

Нещастник

Това с интернет анкети е като социологическите проучвания :)

Поредното, но със сигурност НЕ ПОСЛЕДНОТО, доказателство, че на българина мозъка работи назад и встрани, но никога в положителна насока!!! И кво като има ПЪЛНА ЗАБРАНА!? Броя пушачи е намалял с 3%, което вероятно е СТАТИСТИЧЕСКА ГРЕШКА, във всички по-голями заведения вечерно време си се пуши, това със забраната на стадионите граничи с ИСТИНСКО МАЛОУМИЕ..................................!!! Когато една власт приема закони, към които отношението в голямата част от обществото е отрицателно, тези закони са БЕЗСМИСЛЕНИ - говоря за в демократично общество! Липсата на ЗДРАВ РАЗУМ при българина е дори доказана - няма друга нация по света, която да БЪДЕ ОГРАБВАНА и УНИЩОЖАВАНА под собствените й АПЛОДИСМЕНТИ! Жал ми е, но нацията ни е ОБРЕЧЕНА........................

Ай стига сте цинкали вее, още 4 месеца ще изтраете и пак навън ще сядате да димите.

Ееее тия от БСП-то как пък едно прдизборно обещание не изпълниха.. Излъгаха ни да гласуваме за тях, а сега се чудят само как да устискат властта.

Когато се пушеше навсякъде, седях с малките си деца на студа и сърбахме чайче на минусовите температури; сега на пушачите са направени прозрачни шатри против вятър и газовите печки за по- голям комфорт- и пак мрънкат! А най- много по форумите мрънкат тези, които като че и по заведенията не излизат, а просто си мрънкала по начало- защото всичките ми познати пушачи изобщо не роптаят срещу забраната.