Д-р Гълъбова: Психопатите не са болни, пълно е с такива

Психопатите не са болни хора, защото психопатията не е болест, а личностно разстройство. Около нас е пълно с психопати.

Обратно в новината

Коментари - Д-р Гълъбова: Психопатите не са болни, пълно е с такива | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отличен, откровен анализ ! Браво на г-жа Гълъбова. Тя достигна, но не изказа изводът, че повечето психопати не са за лудница, а за концлагер - но си трябва смелост това да се заяви. Психопатите не се лекуват - просто трябва да се изолират, да не вредят на никого.

Дефиницията за личност и морал...тя докторката като гледам устичката така настрани...не е много нормално...поне аз не говоря така...хм....психопатка ще е или просто патка...

Ненормално е, и трябва да се лекува с хапчета. Г-жата твърди едва ли не, че тия са нормални, просто така са възпитани и леко по-импулсивни от нормалното ниво:)

Pineaple и лесно правило са типичен пример на психопати.

Като чуя психиатър (професията), винаги ме обзема странно чувство: смес м/у учудване и съжаление.

Осъзнат = излекуван.

Колко от вас цъкнаха тук само заради МИЛФ-ката??

До: автора на интервюто "Може ли да разпознаем психопатът?" 1. Заместваш думата "психопат" с думата "кой" и гледаш дали пасва. 2. Не пасва. 3. Заместваш думата "психопат" с думата "кого" и гледаш дали пасва. 4. Виждаш, че пасва. 5. Следователно, "психопат" е допълнение и НЕ СЕ ЧЛЕНУВА С ПЪЛЕН ЧЛЕН! 6. Лесното правило е: ако можеш да замениш съществителното с "кой", си открил подлог и го членуваш с пълен член. Ако можеш да го замениш с думата "кого", си открил допълнението и НЕ го членуваш с пълен член.

Ъ? Я пак? Членува се не "кой" или "кого". Членува се подлогът, т.е. този който върши действието. Та кой върши действието в случая или по-просто казано: С коя дума се съгласува сказуемото "разпознаем"? С липсващото лично местоимение "ние", което в българския език може и да бъде пропуснато, тъй като се подразбира. Тааа ... "психопат" в случая е пряко допълнение (защото е употребено без предлог) и следователно се членува с кратък член. Диренето с "кой-кого" само още повече обърква недоограмотените жертви на българската образователна система.

С пълния член се членува подлогът в изречението, т.е. онази негова част, която е носител на действието. А това се открива с въпроса "кой". Това съм го учил преди 50+ год. и не съм го забравил.

българското общество не разпознава телефонните измамници камоли психопати и социопати

нищо че някой бие лъже и краде, добро момче е

В този ред на нещата съжалявам учители. Получават готовия продукт и се измъчват да оправят грешки на родители и генетически заложби, което е според специалиста Гълъбова на късен етап на развитието на детето не могат да бъдат поправени. Съществува обективна предопределеност независимо от добросъвестна работа на учителя. Впрочем, едва ли някой се съмнява,че семейство въз основа на характера. Каквото посееш това ще пожънеш.

дааа, някои неща са предопределени, доколкото не сме се осъзнали, нали така :-)

за съжаление хората не разпознават такива типове и често даже ги героизират

О, точно! Даже ги боготворят и възхваляват, щото лизачите им са страхливи да си признаят, че всъщност е точно обратното...ама, страх лозе пази. И после кой точно е психопата....направо ролева игра става.

Права е. Подкрепям.

Това, че някой е импулсивен не означава изобщо, че е "изпаткал" тотално и би скочил на някой, счупил стъклото на кола, срязал гумите на някой случаен или убил някой в афекта си. Това се нарича "момент на лудост" и е психично заболяване, което би трябвало да се подложи на лечение. Най-често става въпрос за би-полярно разтройство.

А личностното разстройство е болест, психическа.

Да,когато един психопат се превърне в убиец.

Сега остава да кажеш дали се лекува тази болест и как.

Осъзнаване неминуемо настъпва при всеки един от нас, нужно е да го усетите. Случвало се е например на всеки да отиде на далечно непознато място и виждайки красотата на пейзажа, да притихне във възторг, заглушавайки потокът от натрапчиви мисли, превръщайки се в съзнаващо същество. Същият покой настъпва и когато сме на опера, театър, в художествената галерия. Ако не по този начин, осъзнаване настъпва накрая на земния път на всеки от нас в мига на прекрачване на прага на физическата смърт. Тогава всеки един ясно осъзнава безумието на извършеното зло, безмислената суета, страстната защита на никому ненужни каузи и т.н. Може би последният масов убиец в Бг е почувствал нещо подобно и в изблик на безпътица е посегнал на себе си без да съзнава, че това не е решение, а последващ проблем.

Библейско време живеем, когато всеки един ще започне да си дава с/ка (най-вече тези на повече год.) какво е живял и от колко всъщност безмислени неща е бил съставен живота му, за колко излишни и празни неща е мечтал и се е стремил. Вж. хората по улиците: замислени, леко отнесени, защото не могат още да си дадат с/ка за тази промяна, която се извършва с тях и инстинктивната равносметка, която душата прави на живяното досега. Затова, за да не настъпи това осъзнаване", са всички тези манипулации и отвличащи вниманието неща като последни модели смартфони, не-знам-си-какви хайтек тв-та, автомобили PC-та, и пр. И за каквото се сетиш.

Аз чувствам всичко това на балет и камерен концерт, след това поне седмица никой не може да ме разстрои с нищо.

Драги зрители,има много документални серии,филми,игрални,сериали,които се занимават с убийство,психология на убиеца,разследване на престъплението и тнт.Препоръчвам документалният сериал на Дискавъри" Most Evil"на американския професор по криминална психология Майкъл Стоун ,както и ID на Discovery .Там следователи,криминални психолози,профайлъри от ФБР коментират и обясняват подробно кое,как,защо.Приятно гледане.

чората и ганеца напримерно...

Обожавам "напримерно"! "Напримерно" е симптом.

Защо като имам чревно разстройство медицината ме смята за болен, а тези с личностно разстройство да не са болни?! Съгласен съм ,че тези хора могат да носят отговорност за деянията си и трябва да бъдат съдени. В смисъл,да не се измъкват като невменяеми. И все пак това СА БОЛНИ ХОРА. Психиката им е болна, съзнанието им е болно! Трябва да бъдат подлагани на терапия и лечение! Засъжаление обществото ни едва ли има финансов ресур за да се захване с лечението на психопатите. Между другото диабета и високата кръвна захар са един от факторите ,човек да мине в графата ''психопат''! В много случаи хората които подържат висока кръвна захар са точно в такова състояние!

Май ти не четеш. Тая е виждАла излекуван психопат. Бил се осъзнал, щото видиш ли, психопат е човек без възпитание, а не без емоции. Ако изобщо знаеше какво е психопат, щеше да разбереш какви глупости е натворила госпожата. Срам и позор за професията.

малоумна педераска статия нямало лечение има разбира се бой обществено полезен труд тежък и пак бой а накрая има и смъртно наказание

че е малоумна е истина, ама останалото което си написал са същите малоумщини. Как точно ще излекуваш мозъчна аномалия с тежък труд и бой? Най-много да осъмнеш с избито семейство и ти.

Точната диагноза на състоянието на хора, извършили подобни тежки престъпления е параноична шизофрения, но това е състояние, в което се намира по голяма част от населението на Планетата. То е предизвикано от неспирния поток от натрапчиво и повтарящо се мислене, продукт на Его-умът. Човешкото его не е индивидуално, то е колективно. Съдържанието на егото варира от човек на човек, но при всеки то има една и съща структура, в смисъл занимаващо се с отъждествяване и отделяне. Плачещото за играчката си дете, ясно показва наличие на Его. То не плаче за играчката, която може да има всякакво съдържание от най-обикновена дървена до някаква скъпа джджа, а плаче за своята собственост. Думата "моята" е структурна и показва формирането на егото у детето. Такива са и "аз", "ме", "ми".

Пишеш пълни глупости, ама пълни. Няма диагноза. Всеки човек с по-лабилна психика може да извърши престъпление от страст и колкото по-малко имаш да губиш, толкова по-брутално може да е престъплението. А самоубийството е гарантирано, просто защото те владеят емоциите. .... Шизофрениците не се крият и не се самоубиват, защото не стигат до осъзнаването, че са сторили нещо нередно, те са действали по заповед на гласовете в името на нещо. .... Т.е. спи да се пънеш, след като нищо не разбираш, като госпожата.

Който иска да разбере повече за видовете престъпления и видовете убийци,психопати,масови и серийни убийци,препоръчвам документалния сериал "Most Evil"на М Стоун,професор по криминална психология от Университета Колумбия.В тях той прави 23 степенна градация на злото,описани са всичките видове убийци заедно с престъпленията,който са извършили.

Верни неща, но от различна перспектива. Успокойте се. Всъщност всички трябва да се опитаме да си отговорим на един съставен въпрос, от отговора на който следва всичко останало (засега човек е получавал само отделни части, но не и категоричния цялостен отговор): Кои сме, откъде идваме, защо сме тук!

Тц, тц, тц... Слези, Боже, да си събереш вересиите!

и болницата е в Нови Искър

че даже единия труп е бил нейн служител

Психопатите НЕ са склонни към моментно убийство от страст. Те планират твърде добре и в детайл подобни престъпления и най-често също толкова добре покриват следите си именно заради високото си IQ. Как Росен Ангелов като уж психопат ще остави кръв от жертвите по дрехите си? Невъзможно. Как ще се самоубие? Още по-невъзможно. Психопатите са твърде склонни към убийство, но съвсем НЕ са склонни към самоубийство. Госпожата няма никаква представа за характеристиките на психопатите, а само обслужва специфични интереси с изказванията си в случая.

Ти нищо не разбираш, тя физиономията му е на психопат, не характеристиките. :)))))

Какво те кара да си мислиш,Алиса,какво са склонни или не са склонни да направят психопатите?

Не бъркай понятието психопат с понятието супермен. Едно е да живeeш 8 години под радара,търсен за блудство,друго е да те търси цялата държава за 6- торно убийство.Преценил си е шансовете и е избрал да умре свободен отколкото да кара доживотна в панделата.

Бъркаш психопат със социопат :) Социопата е този който има високо IQ и т.н. :)

Е човек, който не се съобразява с околните, и си мисли , че е над тях. Т.е. човек, който не е в състояние да изпитва съчувствие, емпатия (има разлика), угризение и пр. Колкото до т.нар. IQ ето ти едно определение, различно от общоналоженото внушение: Така нар. Коефициент за интелигентност (IQ) може да се сведе до един единствен и безусловен измерител: обема информация, който човек може да обработи и на тази основа да вземе най-правилното решение сред множеството възможни.

Българският народ преобладаващо дебили ли са или преобладаващо психопати в такъв случай?

дебилщината е свойство на психопата. тоест, не всеки дебил е и психопат но всеки психопат е и дебил.

Но все пак бихте ли доразвили още малко?!?

Бъркаш понятията.

Не съм безгрешен...

И третополовите са болни. Но вместо да ги лекуват, искат и нас да ни направят такива.

Тая ако е експерт, тежко ни и горко. Да си беше прочела книжките преди да дава интервю, а не да си изсмуква от пръстите небивалици. 1. Психопат и престъпление от страст. Хахахахах 2. Психопат и престъпление без измислен план за бягство. Хахахахаха 3. Психопат и самоубийство. Хахахахахааа Не ми се навлиза в подробности изобщо, че много е зле работата.

Значи психопатите са просто хора с ЛОШО ВЪЗПИТАНИЕ?! Д-р Гълъбова, май и за вас е настанал часът да се присъедините към пациентите си...

Много точно казано!

Проявите на насилие, наречени психични отклонения, са израз на несъзнателното в нас. Ако трябва да ги степенуваме, по леките форми на човешката несъзнателност са нетърпеливост, припряност, раздразнение, досада, чувството за нещастност. Несъзнателното в нас е човешкия Его-ум . Наричаме го Его-ум, защото във всеки един момент той ни създава усещане за Аза, усещане за себе си. Това усещане се проявява и усилва с всяка мисъл, мнение, тълкувание, становище, реакция, емоция. Сърцевината на цялостната ни умствена дейност е обусловена от нашето минало, от нашето възпитание, култура, семейна среда, от всичко онова, което ни заобикаля. Това е човешкото Его или човешката несъзнателност, което мислим, че сме самите ние. Ние се отъждествяваме, идентифицираме с това Его. Основните психически подстрекатели на Его-то са страхът, алчността, жаждата за власт. Егото живее в непрекъснат страх, страх от загуба, страх да си никой, страх от смъртта и т. н. Егото никога не може да бъде удовлетворено. Как да се освободим от Егото? Единствения начин е да го осъзнаем, че то съществува, че то не е нас, че то не е това, което ние мислим, че сме. Ние сме онова, което стои зад Егото, ние сме съзнанието или по точно вътрешното пространство на съзнанието, онова необусловеното, непреходното, вечното, ние сме вечността. Днес повече от всякога човечеството се нуждае от еволюция на съзнанието. Трябва да изберем кое предпочитаме, да живеем или да умрем. Ако продължаваме да се осланяме на Егото и неговите егоистични подбуди, неминуемо ще приключим съществуването си в тази форма. Трябва да се доверим на Разума и вярвам, че ние хората ще намерим сили и ще се превърнем в истински разумни същества. Насилието, военните конфликти, надпреварата във въоръжаването са предизвикани от човешкото его, в основата на което са най-долните негови подбудители страхът, алчността, жаждата за власт.

Само дето това не е така: "Сърцевината на цялостната ни умствена дейност е обусловена от нашето минало, от нашето възпитание, култура, семейна среда, от всичко онова, което ни заобикаля". Човек идва на този свят с определена душевна матрица , проявяваща се като съдба, която трябва да се реализира. Социалната среда (в най-общ смисъл) играе второстепенно значение. Чел си много, знаеш, но някои осн. неща не ти достигат.

Струва ми се, че той казва, че това се отнася за т.нар. от него Его-ум. Т.е. не истинското ни Аз се оформя то средата, а повърхностното, владяно то външни сили. Освен това, ако някой знае всичко, едва ли би писал в такъв хейтърски форум.

Докторката си я бива.....!!!

Съгласен! Бас държа, че минусите са ти от женска завист.

Обикновено лидерите, които следва обществото са психопати. Те се характеризират с категоричност на мнението, имат нереално завишена оценка за собствените си способности и ценност и рязко занижени оценки за околния свят. Хората поставили себе си в стадно състояние (на тълпа) обикновено подсъзнателно вярват, следват и се подчиняват на психопати, тъй като ги считат за свръхчовеци.

Ключовото качество е "категоричност на мнението". Когато човек е категоричен, той или е сериозен експерт, или е доста тъп. Тълпата предпочита да вярва в първото. Когато някой политик не казва нищо конкретно, само общи приказки, аудиторията няма как да види в него способния човек.

За свръчовеци, а защото тълпата обича категоричните, просто изразени и повтаряни неща. Тя не обича да мисли (това не й се удава, тъй като мисленето е присъщо на отделната личност, извън колектива и тълпата), затова изпитва нуждата от водач и личност, която да мисли вместо нея, а не да я кара да върши това. Сегашните управници (и тези дотук), освен, че не изпълняват тези изисквания, непрекъснато се обясняват и "извиняват", което докарва масите до лудост.

В лицето на снимката, нарекло себе си доктор, няма останало нищо човешко. Въпреки че обикаля медии и каканиже псевдопрофесионалните си мисли, тя си е един закоравял търговец. За петминутна 50-левова консултация с една майка на психичноболно дете, което не беше на прегледа, защото както всички знаят, те трудно могат да бъдат заведени доброволно, тя си позволи да избълва следните високопрофесионални фрази: "Ами те всички затъпяват! Нормално е до края на живота си да не може да си намери работа по специалността!" - след което за тази "консултация" си прибра петдесетачката.

Сигурно е любовница на някой, не, че е голям специалист.

Абе, не е психопат, който изяжда баницата...

"Д-р Гълъбова: Психопатите не са болни, пълно е с такива." Важното е докторке,че в Парламента изобщо няма такива.

Ние имаме в нашия блок неспазване на обществените норми от важни лица и техния антураж.

Лейтенант Джо Кенда твърди друго - че е НЕВЪЗМОЖНО, И ЧЕ НЯМА КАК ПО ЛИЦЕТО ДА РАЗБЕРЕМ ДАЛИ ДАДЕН ЧОВЕК Е ПРЕСТЪПНИК ИЛИ С ПРЕСТЪПНИ НАКЛОННОСТИ. Извинете за крясъците. Джо Кенда ми е по-авторитетен от Гълъбова.

да аз за лицето също не го приемам ,защото животът може много да те разкраси но това е само външност все пак.

Не става дума за красиво или грозно лице, колкото и субективни да са тези преценки. Чертите на лицето и мускулите и нямат нищо общо с психиката на индивида.

Абе по лицето едва ли,по действията-със сигурност.

Именно - търсят се доказателства за действията. Лейтенантът е следовател, който разкрива тежки убийства в Щатите и е преподавател по темата.

Ето и в съседна статия една хубава новина-бандата на Крокодила е оправдана от съда и ги пускат на свобода.Не е ли просто чудесно!!Къде е Марковски да профилира тази банда?

ЗНАМ ХОРА ОТ СИК КОИТО СА ПОРЪЧАЛИ УБИЙСТВА ??? ... ИНАЧЕ БЯХА ПРИЯТНИ СЪБЕСЕДНИЦИ В ДИСКОТЕКАТА НА ХОТЕЛ ОРБИТА - СРЕЩУ ХОТЕЛ ХЕМУС В СОФИЯ :)) ... ТЕ ПСИХОПАТИ ЛИ СА ??

В Светото писание (Библията) има следното предсказание: В дните на Страшния съд хората, както ходят по улицата, ще полудяват и ще падат на земята. Американците не случайно дават подобни филми... Всъщност в това предсказание няма нищо чудно. Просто човешката матрица (психиката) вече не издържа на промените, които се извършват с всичко на планетата (нейната вибрация, лъченията от открития космос и пр.) , и по-слабите и примитивни индивиди първи ще се разболеят. Човек е един био-компютър и на даден етап операционната му с/ма зацикля и се срива. Така че лекарите да не търсят под вола теле, а да се изправят пред истината. Впрочем на най-високо ниво тези неща се знаят и се очакват.

Нашенските специалисти си са на ниво от преди 50 години! Чезаре Ломброзо е доста овехтял. Един сериен убиец може да изглежда като манекен. Психопата въобще не задължително да убива с нож или пистолет, той може да убива с психически натиск, подмолни номера и да заема много авторитетен пост в обществото.

Ламброзо е нарицателно - това , че тя споменава него, не значи, че е изостанала. Дори и серийния убиец да изглежда като манекен, защо мислиш, че психолозите нямат начин да ги разпознават по характерни черти на лицето, жестове, мимики? И къде тя твърди, че психопатите убиват само с нож и пистолет? Просто ме издразни тъпия ти коментар в стил "да се правим на всезнайковци и да плюем по всичко"!

Познава се най-вече като им се снима мозъка. Но,това,че имаш такъв мозък не значи,че ще убиеш някой. Може коментарът ми да не бил най-подходящия, ама тая Цветислава Гълъбова съм и чел и други мнения. На всяка манджа мерудия е а не казва нищо съществено. Говори от последна истанция, все едно в цялата държава няма друг специалист. Та затова и мен ме дразни.

gadinka_mila@abv.bg

Черти на лицето няма как да ти подскажат психопатия. Това е пълна глупост. Да не говорим, за пълните противоречия на мнението и. "психопатите са изключително безчувствени", но видиш ли, Росенчо психопата извършва убийство от страст. "Съсредоточен е върху получаването на удоволствени изживявания и удовлетвореност единствено и само за себе си. Без да се съобразява, че това може да накърни нечии други интереси.", но Росенчо психопата се самоубива. Психопатите планират убийствата, обаче Росенчо психопата не е планирал нто едно съществено нещо. Нито да не оставя следи, нито да си осигури бягство. ... А това че възпитанието ще промени психопата и че видиш ли, било личностно разтройство с възможност за промяна ... смях в залата. ... Това интервю, сякаш е дадено от човек, който и понятие си няма що е то психопат, а само е чел разни работи по вестниците.

много е забавно да слушаш хора, които с часове могат да говорят за дисциплина, без да разбират правилата.

с часове ли ти е забавно да ги слушаш

КОГАТО НЕ СЪМ СИ ПИЛ ХАПЧЕТАТА ИСКАМ ДА НАБИЯ СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА И СИКАДЖИИТЕ НА КОЛ КАТО ВЪВ ФИЛМА " ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО" :)) ... А КОГАТО СЪМ ГИ ПИЛ ХАПЧЕТАТА, САМО ДА ГИ РАЗСТРЕЛЯМ КАТО СИКАДЖИЯТА ПЕШО В ТЪРНОВО

Тук има едно противоречие. Ако едно нещо преобладава като количество, то се приема за нормалното. Така излиза, че психопатията е нещто почти нормално за страната ни.

Интересно защо въпросните психопати като ги засечат извън БГ защо не скачат на бой ;)

LeGrandTulup

Може би в чужбина просто няма кой да ги засича. На места в Европа отношенията между шофьорите са като обноските по време на прием при британската кралица ;)

защото ще ги закопчеят, там всеки си върши работата

да защото такава ни е страната, няма правила и норми на живот, но това е удобно на корумпирани управници

Само в Дир-а колко психопати пишат, тях само неможем преброи. Страшна измет е останала в тази страна, ама от най- долната.

някой пишат от чужбина драги

Още от 1877 г.

Най-накрая адекватно интервю по темата за психопатите. Както госпожата обяснява,един психопат напълно осъзнава какво върши,това че ви причинява болка и тнт.Но той не притежава емпатия-състрадание към жъртвата си.Няма морални норми в поведението си и прави това,което му е угодно.Един психичноболен човек-шизофреник,маниакалено болен тип не осъзнава какво прави,защото за него фантазията му е реалност. Но май е по-лесно да приемем теориите за конспирация пред новината,че има много психопати сред нас?

Тези, които извършват екзекуциите, палачи те, психопати ли са? Ако е трябвало да стреляш на поражение на границата, това психопати ли са? Касапите и те са психопати? Доказано е, че гръбначните животни изпитват болка, също като хората, които са от този вид животни... Има заболявания, при които човек, е неотличим от животното, може ли тогава да се отнасяме към такива като животни?! Това, че знаел колко лоши са условията в затвора, поради което се е самоубил, е достатъчно показателно, какво е нивото на обществото в България. А, нека каже за психично болните и условията в (нейната) психиатриите... Да, ама тя била шеф... Пфу...

Не се е самоубил,заради лошите условия в затвора,а защото за масово убийство ще лежи доживот,няма излизане от затвора.Този 8 години бяга от затвора,но едно е да те осъдят за блудство,друго е да влезеш за масово убийство.

А това представлява структура на характера, при която човек не е научен и не желае да се съобразява с писаните и неписаните норми на обществото. БОЖЕ , УЖАС УПРАВЛЯВАТ НИ МУТРИ И БЕЙОВЕ ПСИХОПАТИ :)) ... А ЛЕКАРИТЕ , АРТИСТИТЕ , УЧЕНИТЕ И ПРОЧИЕ - СА ШУВРАНТИИТЕ НА ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ .... .. ПРИМЕР ГЪЗОБАР ДИМИТРОВ ПРВИ КОМПЛИМЕНТИ НА ПСИХОПАТА МУТРЬО :))

Абе, да питам - планът Ран и Ът, от психопати ли е правен? Като гледам резултатите.

А Бойко психопат ли е ? А има ли Ламброзиански черти ??? Ами Цветанов психопат ли е ?? Неговите Ламброзиански черти са също силно изразени, нали ? А В. Симеонов психопат ли е ? А за Волен Лидеров няма смисъл да питам, нали ?? А има ли и психо ПАТКИ ?? А Станишев, а Доган, а Симеон Мадридски, а Росен Плевнята, а Първанов, а Миро Найденов, а С. Дянков, а ...... малей колко са много!! Ей хора, да не се окаже, че ни управляват банди откачалки, а ние седим и им търпим номерата ????!!!!

Чи как.

на комунистите им бяха крайно неудобни 10 те Божи Заповеди , Неговата СЪЩНОСТ и ВОЛЯ,единствения начин да ни използват като престъпници . тяхната престъпна идиотщина и абсолютна безотговорност и анархия унищожи всички ччовешки норми и ценности ,превръщайки ни в неосъзнати психопати и социопати,опитващи се да оцелеят в джунглата на безчовечието ,достигнало апогея на израждането на бг народ. това,от което имаме нужда за да оцелеем като чов.създания е признаването на нашия Създател и Спасител .единствено това ни прави различни от животните и вампирите . вината на свещенниците в Бг е чудовищна ,те трябва да си изтърпят наказанията !като начало, да бъдат обвинени в огромно предателство към Бога и народа!!!

"Без да се съобразява, че това може да накърни нечии други" от текста Също като готвенето по терасите.

"Всеки от нас като се замисли има съседи, приятели или близки, които не са склонни да спазват обществените норми, които с готовност слизат от колата, за да набият някого на светофара, защото преди това ги е засякъл...." Тази е тотално некадърна. Сега ще се окаже, че повече тестостерон в кръвта на кибритлийте е свързан правопропорционално с психопатията...

"които не са склонни да спазват обществените норми" както си написал не са психопати а социопати

Това тя го казва. И едва ли знае точната дефиниция за психопат, въпросната.

Високият тестостерон е удобно оправдание за простащината, тоталната липса на самоконтрол и емоционалната незрялост, но уви, не е виновен той, а "дефектната" личност. Тези индивиди са си точно психопати и най-сетне някой да го каже.

По тази логика мъжете психопати преобладават(понеже налитат на бой), докато жени психопати почти няма ? Едно е да си побойник друго психопат. Вие съвсем изкукуригахте...