17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това простолюдие няма как да се превъзпита. Те мислят само за цигари, кафенца, къси схеми и безмислени далавери. Минете през студентски град, там ще видите бъдещето. Селски мутри с още по-селско поведение!

Като гледам масово как ги мързи да работят от всякакви възрастни,обществено полезен труд трябва да има.

Изцяло и напълно подкрепям предложението на г-н Йорданов за санкциите при нарушаване на водачите на МПС.

МВР трябва да заработи ...

ЧОВЕШКА НЕБРЕЖНОСТ....ХАХАХАХАХАХАХ абе къде ги намирате такива с дипломи от разни селски медресета и мозък колкото на овен? И АКЪЛ РАЗДАВА ХАХАХАХАХАХА

още един неграмотник сложил минус ХАХАХААХ абе къде ви намират такива бе ХАХАХАХА

Има и по-лесен начин: малус бонус, но не е ясно защо не го въвеждат

кой закон праща на пробация велопедисти ?

Казва това което му е удобно ! Трябва при преиздаване на СУМПС да се полага изпит - листовки , полигон и градско ! И тогава шофьорите ще намалеят значително ! Да видим на колко им стиска да карат из големите градове без СУМПС !

Гледал съм му и други интервюта на този "психолог" и всъщност той е от тези, които не смятат затвора за ефективна санкция и за други престъпления и предлага пробацията като решение за почти всичко, което тотална либерашна глупост. А инцидентите повечето пъти, като и този във Варна, не са от небрежност, а от идиотизъм, наглост и чувство за безнаказаност.

Ти си глупак.

Общо взето проблемът започва с обучението на шофьорите - трябва да има задължително изготвяне на психологически профил на обучавания, да има посещения на болници и морги. Тези неща не се превъзпитават от днес за утре - трябва да минат две-три поколения, за да се оправи нещо - проблемът е, че всеки си мисли, че е сам на пътя, а това е може би най-честата причина за инциденти!

За шофьорите нарушители трябват ефективни наказания - не пробация. За неуредици по пътищата също наказани лица и солени глоби на фирми - строители.

Какво й е лошо на пробацията - като ти натресат 100 часа общественополезен труд в някоя морга, което е 2,5 седмици работни, то е по-зле и от затвор.

Ти си глупак.

Да си психолог още не значи да си омникомпетентен. Санкциите в държавата ни не са ниски, контролът е изключително слаб. Санкциите изглеждат импотентни, защото е рядко събитие да се приложат навреме и на болшинството от нарушителите, вместо някакъв жалък процент от тях. Да не говорим за това, че КАТ използва и малкия контрол който прилага като касичка, само касови апаратчета дето не са си взели, а те самите са едни от най-явните нарушители на ПДП. Не е нужно санкцията да е диспропорционално голяма(това е корупционен стимул), нужно е да е неминуема, неизбежима и събируема веднага. Нужно е също на КАТ най-накрая да се вменят задължения и отговорности, не само избиратвлни права по контрола.

"...да се засилят санкциите. " Тук от 40 години се закрилят ОПРАВДАНИЯТА! Я замахни с голямата СОПА, па да видим дъл няма да се ПАЗЯТ И ДА ИЗБЯГВАТ нарушения и престъпления наглите копелета.

Kenn1111

Много обичаме да гледаме света в или черно или бяло и със едно затворено око.Причините за катастрофи са много и не само водачите на коли носят отговорност за тях.Пътищата ни са в окаяно сътояние,маркировки и обезопасяване или немарливо направено или некачествено или въобще го няма.По магистрали и пътища наклона не е спзен и се образуват локви които зимата са предпоставка и за лед.В България в много райни хората се чустват на офф роуд като карат по пътища където дупките са повече от тези на луната.Така че тая простотия с пробацията си е .......простотия.Що не пратят тия дето са строили ремонтирали контролирали крали на такова нещо???То човешката алчност и безхаберие на отговорните у нас няма граници вече!

Тоя, дето уби балетиста във Варна, коя дупка точно беше причината??? Пак във Варна пак убиха наскоро един велосипедист на входа, коя дупка там беше виновна? Коя дупка беше виновна пияния надзирател на убие детето?

Е не беше дупка а ЛИПСА на адекватна надигната пешеходна пътека .... И кой пак ли ние сме виновни че я няма като цял ''закон'' си гласуваха та и мангизи раздадоха..

Само тоя липсваше напоследък да се прави на някакъв ''психолог'' белким спомогне за психологическата ''терапия'' на българи да погледнат настрани от мутренските гешефти...

Това със спешното и обществено полезен труд е идея още от времето на НДСВ - то . Доста е добра , и не знам защо не се прилага ! Не е зле и колите на нарушителите да се конфискуват по време на наказанията , и да се дават за ползване на социални домове за сираци и възрастни хора .

Естествено, че идеята за пробация е добра. Аз самият съм пробационен инспектор и казвам, че след като премахнаха пробацията за транспортни правонарушения от НК, те се увеличиха с близо 50 процента. Уж по - високи наказания като лишаване от свобода, ама се дават условни присъди. Преди имаше безвъзмезден труд за пияни шофьори, а сега само условки, като в затвора влизат само тези дето нямат пари да си платят.