Пшеницата поскъпна силно в разгара на жътвата

Пшеницата в Добричко поскъпна до 400-420 лева за тон в разгара на жътвената кампания, съобщи председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Кирил Жендов за БТА.

Обратно в новината

Коментари - Пшеницата поскъпна силно в разгара на жътвата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да допълня, имам лично мои 58 000 дка, под аренда имам още 23 000дка. Защо до преди няколко години никой не ни обръщаше внимание как се печем в тракторите и как оцелявахме на ръба, а сега когато започнахме да печелим напълно заслужено последните години свички скочиха срещу нас ?????

Защото вие се оправихте обаче искате още, а кога ще се оправят животновъдите? Само на хляб не може да се кара...

Кога ще разберете, че пшеницата е борсова стока и държавата не може да каже на колко да се продава ?! Това е свободен пазар. Проверете цената на парижката борса - 240-250 евро ! Проверете на чикакгската борса ? Навсякъде расте! И това е напълно обяснимо. Не гледайте само какво става в България, гледайте какво става по света и тогава ще можете да разберете каква е картинката.

Значи реколтата е по-добра от миналогодишната, не е по-малка като количество и въпреки кризата й вдигат цената, заради слухове. Аман от спекула! Къде е сега държавата, да регулира цените, тя може да направи това и да не ни излизат с номера "пазарна политика". Яко рекат да вдигат цената на хляба, лошо им се пише на гербаджиите!

"Държава" НЯМА! Има само купища търтеи, които все не можели да се намесват, а ние ги хрантутим.

Dobromir Dimitrow

Без протести няма да променим нищо. Само, че другите партии ще гледат да извлекат полза от това.

Йордан Константинов Константинов 40 000 дка в Добруджа съдия Върховен Административен Съд Ъа 2008 година Сметната палата ъстановява, че при Подадена декларация с данни в табл. 1.1. Декларирани са 17,500 дка ниви в с. Тотлебен, общ. Пордим по-малко, отколкото са данните за придобити чрез покупка ниви от регистъра

Не е проблема че цените все се вдигат при т. нар. "Пазарна икономика". Проблема е че възнаграждението за труда ни е нищожно. И,че всички сме готови да работим за жълти стотинки. И че бизнесмените ни са неграмотници със джипове на старо или просто мутри. Цените по лесно ще се регулират ако имаш пари и избор. Проблема е в робското ни възпитание което сме получили от родителите си, и което налагаме и на децата си неволно. (говоря за останалите да живеем в Б-я) Замислете се преди да ме освиркате тук!

Имаш право!

А като се пише защо не се анализира към днешния момент???Намаляване на субсидиите, увеличаване цената на горивата, по-малък добив.....

Много просто. Защото анализатора точно трябва да вдигне субсидиите, а той (анализатора) никак не иска. Предпочита парите да се дадат за магистрали примерно, които се строят от "наши" фирми за много пари и с долнокачествени материали..

И хляба ще е най-скъпия от 20 години насам......

Ясно е че поскъпват тока, горивата и хляба, а се обезценява човешкия живот :)

като спекуланти от първия ред. Също като някои други монополисти - енергийната мафия, ВиК-"дружествата", Лукойл...Картелизират пазара предварително. Но пък ние пазим линия и тестените неща не ни изкушават.

Зърнените бизнесмени са хора с огромни финансови възможности и най-вече знания как се печели добре. Какъв е проблемът да бутнеш на продажните ни журналисти по една порция кебабчета и кюфтета и по 50 лева за сладолед и после с наслада да четеш как цената на зърното ти се вдига, докато Бентлито тихо лети покрай хилядите декари жито..? Тук е радио Мунчо. Лудият. Не ми обръщайте Фнимание!

прав си, Мунчо. Много богати станаха отделни зърнопроизводители и аз, макар и в тоя бизнес не мога да го отрека. Въпроса на всички нас е не дали ще печелим тази година, а колко. Но като печелим много, вдигаме арендите, купуваме и земята по скъпо. Тя за три години в Дунавския край поскъпна с над триста процента и пак сравнение с другите в ЕС, е много по евтина. Нашата земя е златна и всички които имат такава, ги чакат добри дни, било да получават аренди, било да продават.

Преди два дни публикуваха статия за това как украинското зърно поради голямата реколта там , сваля цената и тая статия изчезна безследно. Сега ни промиват мозъците с желанията за бързи печалби. Да връщат субсидиите тези алчни вагабонти или да направят хляба качествено евтин. Егати алчноста , егати чудото. Но не е виновен тоя дето яде баницата ...

Скокът в цената се очакваше отдавна. Министър Найденов помогна с непремерените си и непрофесионални изказвания, министъра на икономиката с нобоснованите и алогични поскъпвания на ток и горива, премиера с неспособността си да управлява финансовите си благодетели-абе, мила родна картинка!

1chovek

Медийното облъчване преди поскъпването на брашното и хляба започна :)

Тоя драскач ХАГЕН е пълен идиот!

ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СУБСИДИИ СА НАД 1 милиард ЛЕВА-за 2010 по данни от сайта предоставящ статистиката за директни плащания, А ЗА 2012 ОЧЕВИДНО ЩЕ Е ПОВЕЧЕ.Субсидията за земеделие е повече от бюджета на армията ПРИ ТАКИВА НИВА НА СУБСИДИИ ХЛЯБЪТ ТРЯБВА ДА ГО ДАВАТ БЕЗПЛАНО В МАГАЗИНА-ЗАЩОТО ВЕЧЕ Е ПЛАТЕН СЪС СУБСИДИИТЕ. оТ вСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА УВЕЛИЧИ ЦЕНАТА НА ПШЕНИЦАТА-ДЪРЖАВАТА ДА СИ ПОИСКА СУБСИДИЯТА ОБРАТНО. ТЕЗИ ЛИЦА ИСКАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ОГРОМНИ СУБСИДИИ, И ВТОРИ ПЪТ ДА ПЕЧЕЛЯТ КАТО ПРОДАВАТ СУБСИДИРАН ПРОДУКТ СКЪПО И ПРЕСКЪПО-Е НЕСТАВА-ИЛИ СУБСИДИЯ, ИЛИ ПРОДАЖНА ЦЕНА-НО НЕ И ДВЕТЕ. ДА ВЪРНАТ СУБСИДИИТЕ-И ТО СЪС ЗАДНА ДАТА-ЗА ПЕРИОДА 2007-2012Г, АКО УВЕЛИЧАТ ЦЕНИТЕ!

1 МИЛИАРД Е СУБСИДИЯТА ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ ЗА 2010-ОБЩО ЕВРОПЕЙСКИ И НАЦИОНАЛНИ ПЛАЩАНИЯ. ДА ПОДЧЕРТАЯ-СТАВА ВЪПРОС ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПЛАЩАНЕ, А НЕ ЗА КРЕДИТ. ВЛЕЗТЕ В САЙТА НА ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ И САМИ НАМЕРЕТЕ ДАННИТЕ ЗА ОБЩА СУБСИДИЯ ЗА 2011 И ЗА МИНАЛИ ГОДИНИ. ЗЕМЕДЕЛИЕТО Е НАЙ-ПОДПОМАГАНИЯ ОТРАСЪЛ-И ДОРИ НА НАС ТРЯБВА ДА НИ СЕ ПЛАЩА , АКО ПОИСКАМЕ ХЛЯБ В МАГАЗИНА-ХЛЯБЪТ ВЕЧЕ Е ПЛАТЕН СЪС СУБСИДИЯТА!

в СТАТИЯТА ПИШЕ,ЧЕ ВЪВ ДОБРИЧКО ПШЕНИЦАТА Е НАЙ-ПОСКЪПНАЛА. ТОВА Е ИЗУМИТЕЛНО-ЗАЩОТО НЕКА ДА ПОГЛЕДНЕМ ЗА 2010 Г КОЛКО СУБСИДИИ СА ДАДЕНИ ЗА ДОБРИКИЯ РЕГИОН ЗА СЕЛСКО СТОПАНСТВО. ЦИТАТ"Област Добрич води по отношение на размера на изплатените за 2010 г. субсидии. Стопаните там са получили около 94 млн.лева по всички схеми за подпомагане." оБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ,ЧЕ СПОРЕД ДОГОВОРА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА бЪЛГАРИЯ КЪМ ес ВСЯКА ГОДИНА СУБСИДИИТЕ НАРАСТВАТ, А ДАДЕНАТА СТАТИСТИКА Е ЗА 2010Г!!!

Егати спекулантите

Зърно, спекука, ТИМ, Пашата, Бойко Тиквата, абе сигурно има н'еква връзка тука....

а бе министърчо какво разбираш ти от хляб то зърното го изнасяме веднага за да си печелим а хляба правим от боклука и за да ни е сладък вдигаме цените

Това няма да ги накара да смъкнат "ударно" вдигнатата цена на хляба преди месеци, нали ? Пуснаха тогава слуха, вдигнаха на основание на лъжите цените и сега си траят кротко...

плашилото найденов на ли сваля цените на продуктите и определя политиката на ценообразуването -какво прави сега ,като и реколтата и качеството е добро и се различава от неговата прогноза той ходи по плажовете да плаши чайките, а за зърнен баланс сигурно не е и чувал -кучи доктор

Има си хас нещо в тази държава да не е спекула! Имаме си анти-пазарна икономика!

Ма, кви са тея глупости, бе! Нямало да има подобрители в хляба! Щял да е качествен! Да, ако се прави от тази пшеница! Но нея ще я изнесат, защото е качествена. А тук ще правят хляба от евтина и вносна. Севте! Само дето и хлябът ще поскъпне!

Това е супер голяма поскъпване!!!!!

Поскъпва защото знаят че държавата няма да има воля да се намеси, а може би държавата не иска да се намеси.

това е то управлението на ТИКВАТА,супер високи цени на фона на супер ниски доходи[290 лв.-70 удръжки=220лв чисто] .сега ще увеличат и хляба.НА УРЪЖИЕ НАРОДЕ!!!!!!

Както си написал призива само неграмотен като теб може да се включи в борбата.А колкото до цената на зърното вини наводненията в Украйна и световните пазари.

Обясни ми как наводнението в Украйна и световните пазари могат да са причина за поскъпването на хляба у нас, дето ние си произвеждаме житото, а не го внасяме? М? Не можеш, нали...

Това,че взимаш минималната работна заплата не е мой проблем.

Високите цени неминуемо водят до високи доходи. Закономерно е. Ниските цени водят до ниски доходи. Също е закономерно. Няма страна с високи цени и ниски доходи, освен в период на преход от една система в друга, както е в България. И е временно, докато не се изметат болшевиките от сцената. Докато ги има, ще ви се мазнят по телевизията , за да обират гласовете на простаците и ще се гаврят с народа, като монополизират цели браншове и правят картели за цени. Ето ти банките, ето ти търговията със зеленчуци и с повечето от храните. Това е типично за комунистическите бизнесмени - да крепят макс. печалби, като спъват добрите бизнесмени и лансират тези от картелите си. Докато има сбрани пари от предишни времена, ще е така. След няколко години вече няма да е. Ако изберете пак БСП, ще се върне, понеже това са техните хора. Веднага от Виена идват братовчедите на ЦК и почват да цоцат яко.

е очакваше се от една седмица наиденов тръби за реколтата те всички му знаят номерата вече и за яйцата спира вноса и после се прави на самарянин уж че сваля цените

а ти какъв си ТКВОБЛИЗЕЦ ХРАБЪР

Не ви ли омръзна този цирк? Постоянно някой обяснява на народа как условията се променили, как международните пазари влияели, как извънземните му пратили факс. Бездарната пасмина тарикати завзели всички сектори на българското стопанство, бесни за печалби, вдигат, грабят и лъжат. Зърнопроизводителите са субсидирани от всеки българин, но продължават да разказват приказки от 1000 нощ. Докога? Господ, дори да е българин, вече ще се откаже от нас, безнадеждна пасмина глупаци!

Откак е официално християнството в БГ ВИНАГИ на власт са тарикати или заслепени,водещи след себе си заслабване и робства. Сега така е по целия свят. Няма държави, няма общества.Всичко е икономика, всичко е пазар.Така се кове Израел

Айде , са и хляба да дигнат нищо че е достатъчно скъп.

А сега Найденов да излезе и да обясни как няма да поскъпва хляба, като ел.енергия поскъпна 16%, нафтата 5%, житото и то около10%.

Ами да гласуват един мораториум за изнасяне на зърно както направиха руснаците преди години а не да хвръкжат цените до небето заради алчните частници!

След руснаците, сега и украинците ще спрат износа. Затова пък ако знаете какви опашки от тирове със зърно има на бургаското пристанище. Що зърно се изнася.