Проверките за пушачи нарушители започват в полунощ

Проверки на Районните здравни инспекции спазва ли се пълната забрана за пушене на закрити обществени места, която влиза в сила от 1 юни, ще има още от полунощ.

Обратно в новината

Коментари - Проверките за пушачи нарушители започват в полунощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

здравеите !!!- пушачи и непушачи.. ако не друго-преди да седнете да пишете- погледнете рекламите на дир-а...-които се въртят по темата - за пушенето... и друго- сега е момента да поздравим дир-а.... браво и за текламата и за темата-това което правят е наистина европеиско и пример за подражание на всички други медии... а това кои и как одобрява или осъжда пушенето..- това е друга тема.. това наистина е като да кажеш- одобрявам например дрогата - или не ... защото от това- досега се облагодетелстваха само много тясно определен кръг хора... и ако мога да дам мнение- ако наистина искаме да сме като европеиците- трябва санкциите срещу пушачите да са навременни и винаги- безкомпромисни... тогава- всички ще разберат , че нещата са сериозни-и няма връщане назад...

Хора идете някъде, където не се пуши за ден два, ама и вие без да пушите. Да предположим, че издържите. После като се приберете в къщи ще бъдете шокирани как гадно смърди, как и дрехите ви са пропити с тая смрад. Спирал съм цигарите няколко пъти и пак съм ги почвал. В периоди когато не съм пушел ми е направило впечатление и как смърди устата на пушачите, чак да ти стане гнусно като се целувате.

Винаги съм знаел че не сме за Европа. Огромното количество коментари срещу приет и влязъл в сила закон само показват това. Тук виждам някои да се правят на много ербап. И същите тези екземпляри са кротки като агънца в страни като Германия. Защото там с такива като тях не се церемонят - бой по кратуните и толкова. Колкото по-голям нарушител си, толкова с по-жестоки са санкциите. И в панделата могат да те вкарат ако се опитваш да с еправиш на интересен. Поради тази причина нашенците, дето са толкова отворени тук, там спазват закона като стой та гледай. И всъщност проблемът не е в забраната за пушене. Проблемът е в спазването на закона, контрола и наказанията за нарушителите. Когато започнем да спазваме закона едва тогава можем да имаме претенции че сме европейци. Дотогава ще сме ориенталци.

ти в колко държави -на ... запад ..си бил..- ако не е таина... защото определено ми звучиш доста пресилено и фалшиво....а ??? и в кои дъряви - вкарват в затвора- ако си ербап...-но не нарушаваш обществения ред с нищо... ??????

Не е безсмислен и не е за изнудване, а за да можеш да седнеш спокойно в заведение да се нахраниш или да пийнеш без да се удушиш и осмърдиш.

Няма по-тъпа администрация в ЕС от българската. За да получат едно потупване по рамото от всякакви спукани ка-пути от Европата и майчиното си мляко продават. Законът влезе в сила на 01.06. 2012 г. и те в 00.01 ч. започнаха да го прилагат. А защо не са така активни с останалите си задължения-от здравеопазването, през обществения ред до строителството и събирането на данъци. Май са прихванали от кратуната-не важно какво правиш, а в кои телевизии те дават

Тази от снимката на статията искам да я поря :-)

До "Евроскептик": аз съм пушач, приятелю. И освен че съм пушач, съм и инженер, и горд собственик на фирма, и да ти кажа честно, ми е дошло до гуша от тъпите изцепки на управляващите!

Съжалявам за недоразумението, коментарът ми беше за Ddroneg от 19:41, но е публикуван тук. Съгласен съм напълно с написаното от Вас. Поздрави и успехи във всичко:)

Ако пушите ганджа с джобно наргиле на детската площадка, никой няма да ви глоби. Става въпрос за пушене на тютюн. А не, за друга растителност.

Господа проверяващи, много ми е интересно как точно ще се спазва забраната във Факултета и подобните на него гета? Да не се повтори историята с градския транспорт? Където контрольорите проверяват избирателно? И един последен въпрос: как точно ще глобите клошар, който е нарушител? Те повечето нямат и лични карти!?!

А ако изчезнат пушачите ти повече ли пари ще печелиш? По-умен ли ще станеш? По-малко ли ще се тровиш от изгорелите газове? По-спокоен ли ще си, че някой пияндурник зад волана няма да те отнесе? По-щастлив ли ще си с управление, което управлява популистки и козирува на поредния силен на деня?

Както винаги пушачите са злобни и агитират действия против закона. Изводи? Другари пушачи, не разбрахте ли, че трябва да се съобразявате с различните от вас, че сами си докарахте такива закони? Но не се безпокойте - вие намалявате, дано по-скоро изчезнете!

Притежаваш изключително излъчване на толерантност и възприемчивост към различните от теб за разлика от гадните пушачи.Омръзна ми от кофи които дрънчат на кухо.

"дано по-скоро изчезнете!"-Свали си кофата от раменете бе образец на толерантност.

Пак ли ти ма?! Никой не агитира против Закона. Щом е закон ще го спазваме, но повтарям за незнамкойпът - заведенията ще се опразнят. Убеден съм, че онези с претенциите за неумирисване, за водене на деца по кръчмите на Тлъстуши като Дронег няма да ги напълнят и не само .... ще спрат да посещават, защото няма да има с кого да се дърлят и срещу кого да негодуват.

"Проверките започват...". Еми хайде да започнат! Господа инспектори, чакаме ви! Не ни е страх от вас! Защото за да ви вървят измислените акцийки, със всеки от вас трябва да има съответно по един полицай. Тази щуротия преди години се опитаха да я направят с данъчните, после с контрольорите в градския транспорт, и нищо не излезе. Де тоя късмет довечера в 0часа и 1минута да се опита някой наглец да ме глоби! Ще има близки срещи от третия вид!

elena_ole

Ненавиждам цигарения дим и съм ЗА против тютюнопушенето във всички заведения и публични места с деца, но тоталната забрана и изхвърлянето за забрана по стадионите е удивително тъпа. Много ми е интересно на мач между ЦСКА и Левски пушачи ли ще гонят или тези които палят седалките и хвърлят димки и бомбички. Страшно безсмислие.

аззз

а така никво пушене, а който види пушач на обществено място трябва веднага да докладва на компетентните органи и да идват да го глобяват

antani

и са милиционерита как шасе събират да пушат?

antani

най-добрата проверяваща да дойде в нас да и покажа как се кръпа дръпа..........

Всички викате за пушенето и за не пушенето, а защо никой нищо не казва за отровните газове които бълват колите и ние го дишаме ежеминутно?

В Районните здравни инспекции вече се сформират класове от инспектори.Обучават се да казват изразително думите: "Ам ся к'во праим?"

Като живеещ в страна, в който приеха подобен закон преди около година, мога да споделя, че населението масово намали употребата на цигари...

Дайте насам статистиката, че да видим и ние. Щото ако се съди само по местата където пушенето е забранено...

Браво на всички. Вие сте ВЕЛИКИ...

Мерси

Като чета коментарите на непушачите как бълва злоба, стигам до извода, че ако откажа цигарите и стана толкова злобен, то по-добре да не ги отказвам!!!

Добре сте решили,господа гербери. Но за да сте по-ефективни не трябва ли да забраните отглеждането на тютюн и производството на цигари? Съветвам ви със същия хъс да действате по важните проблеми в държавата ,като доходите на хората, здрвеопазването, социалната политика и т.н. В противен случай на следващите избори народът ще ви изненада.

И законите ,които правят да са без вратички ,както е този.Защото май е единствения,ако съдя по броя престъпници освобождавани ежедневно

ДЪРЖАВАТА НИ ЗАТЪВА И ФАЛИРВА ЗАТОВА ТЕЗИ ОТГОРЕ НАМИРАТ ПОВОДИ ДА НАСТРОЙВАТ ХОРАТА ТОЕСТ НЕПУШАЧИ СРЕЩУ ПУШАЧИ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ СЪС ЦЕЛ ДА ОТВЛЕКЪТ ВНИМАНИЕТО НА НАРОДА ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ ВЪВ СТРАНАТА РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. ПО ТЪПИ ОТ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО НЕ СЪМ ВИЖДАЛА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.ОТВРАТ.

На никой не му пука за здравето на хората. Всичко е за да се настройват хората един срещу друг и да не питат защо например големите крадци и разбойници са на свобода, защо все още няма разкрити поръчкови убийства, защо икономиката крета, защо здравната система е нефункционираща, защо държавните пари са в частни банки, защо закона е като врата в полето и други подобни...

Ще кажа, че съм никотинозависим, ще си взема медицинско от лекаря и ще съдя държавата до дупка, че ме дискриминира. На наркоманите как дават метадон? Защо продават алкохол на алкохолиците? Ние ли сме най-големите нарушители? Ай, сектир!

Значи: - на работещите пушачи да напомна - по закона (КТ) на всеки 50 минути работа се полага 10 минути почивка - приятно прекарана в офиса или навън с цигара; - от утре тръгвам с малко наргиленце (има ги по магазините и вече си купих) по заведенията - ще пуша "плодове", но пак ще пуша - просто за да дразня непушачите. А в офиса направо ще си прасна едно голямо наргиле! Ще димя непрекъснато - по закон!

Много ме съмнява да спазваш толкова добре закона. Ако е така, значи предполагам, че ще спреш да пушиш наргилетата си при следващия закон, а защо не да си стоиш вкъщи ако излезне закон: глупаците да си стоят вкъщи. Ще го спазваш ли тогава?

Не бе, майтапя се! Реално ще става така: Седя си аз в кръчмата, пия си питието, замезвам си и си пуша с кеф. Идва въпросният здравен инспектор, който е новобранец, работи за 450 лв, щото нали се сещаш, че старите кучета няма да тръгнат да се излагат... Та, пристига при мен, "Господине, защо пушите?!", "Ми щото ми се пуши!", "А ми то е забранено... и тогава....кво правим?!", Аз си изваждам чинно един двайсетак, давам си го ... и здравният инспектор започва да не ме забелязва... Ако е с ченге - ще си поделят по 10 лв. Ако не вярваш - пак ще си говорим след 1 месец.

Ураа победа. Екстра да започват да дерът заведенията, те имат пари ще си плащат глобата ако позволят да се пуши. 5 - 10 к на дискотека могат да събират всяка седмица. Закона ще се спазва :)

Заведенията и дискотеките,могат да си направят "частни партита" и да си се пуши спокойно вътре.Частно парти е мероприятие с определена цел на което присъстват определена група хора ;) И щом нямаш "покана" (тоест не искаш) няма да влизаш вътре.

Скоро ще забраним и частните партита. Ще ми се крият те...

Хаха какви схеми мислиш. Истината е една ! Пушенето по заведенията приключи ! Тарикатите ще си платят глобата и така. А който му е кеф да си пуши във тях на вилата, в колата, на улицата :)

Точно така! Преди ресторантите бяха обществени заведения, сега ще станат частни клубове... :-) Който има клубна карта - влиза, другите дишат чист въздух навън.

"...законът забранява тютюнопушенето.." Е ок, как ще познаят в пепелника какво съм тръскал, дали тютюн или пепел от шума. Или ще го носят за анализ. Абе луди хора, нямат си работа. Да намерят инспектор, който да спре шума от съседите и да ги глоби за мизериите, който правят.

Аз пък се чудех защо са свършили винкелите по строителните складове, а то какво било - проверките за пушачи нарушители започвали в полунощ.....

Всеки си решава къде и с кого да се събира.Купон става с весели хора,а ние сме такива.Никого не сме вързали да стои при нас и на никого не даваме тон в живота.Сега ще се събираме в къщи-и пак ще ни е гот.За другите не ми дреме.

пъшаците , хора работещи по заведеня и кафета,да не гласъват за герб. мярката сте се отмени за нъла време. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти ли беше този,когото водиха с белезници и в кордон от полицаи към заведението? Не ,нали? Изказването ти е блестящ пример що за социопати сте

Трябва да ни забранят и да ДИШАМЕ и всичко вече в България ще е наред.................

Аз пък ще ходя да си пуша в Австрия и Швейцария. Там не са по-големи католици от папата и не е забранено

пуша като комин, но определено съм ЗА. това е начинът и обществото да стане по-здраво

Съгласна съм с теб! И аз пуша и все бях с мисълта да ги намалявам и отказвам. Дано тази забрана ми помогне да се задействам и ориентирам към отказване! Изобщо не мога да рабера тези, които се опитват да плюят ГЕРБ заради забраната! Това е ЧЕРВЕНА ТОЧКА за ГЕРБ, а не обратното!!! ;)

На изборите ще си покаже дали е червена,тъмно червена или по скоро черна.След този закон аз си ревизирах политическите възгледи.

Ако с този закон целяха да откажат пушача от навика си щеше да ограничат и производството и разпространението на цигари!Но не.На всеки 5 метра се продават цигари.Ако са казали а,да кажат и б.Забраняват пушенето и толкова.А това сега е какво е?Пушете си,плащайте скъпо за тази си страст и не ни пречете.

Абе , кой ви каза, че "белите "страни към които толкова се стремите , са бели.Заминавайте там, и не се връщайте - роби да сте - нали това искате.Да ви командват като роботчета.А много скоро и нещо друго ще ви поискат ивие пак ще го дадете..............

Знаете ли как ще отида на София рокс, ще си взема бира и няма да пуша. Ше ме хванат за оня същия. Мизерници. Не си виждат крадливата и антинародна същност, тръгнали закони да ми създават, с които се изкарахме по-европейци от европейците. Ама само на книга и за пред Брюксел. За да може нашия вожд Баце отново да го потупат по рамото. А иначе под лустрото мизерията и гротеската продължават с пълна сила

Да се махат с тия закони.Знаете ли кога ще ми вземат мизерната заплатка, която е точно колкото минимума на глобата.То и без това няма да управляват повече, НИКОГА. Само гов...ца им цопкат у устенцата. Въпрос на личен избор и после демокрация, чуй новия хит Самозабравили се тъпаци.

Ходили сте в последно време по цивилизована Европа и сте видяли какво е отношението към пушачите - като втора категория хора. Сега нека помислим, че искаме всичко да е като в европата - и пътища, и заплати и здраеопазване и всичко останало, което е хубаво и ни липсва.Обаче като трябва да се съобразим с някои рестрикции скачаме като наср..и.Е това ни е проблема, хем искаме да е хубаво, хем искаме да е анархия. Пушачи свиквайте..това е само началото, тепърва все повече ще бъдете ограничавани, може да стаен по-бавно, но това ви чака.

А какво беше отношението на Хитлер към евреи и славяни?Да,точно като към втора категория хора.За демокрация или за тирания говорим.Нали уж сме толерантни европейци?

Европа, САЩ - демокрация - това е оксиморон. За каква демокрация говорим, когато човека и неговото достойнство нищо не струват?!

Това, че пуша не ме прави по-малко човек!2,3-категория хора! Това ли са ви критериите на вас, непушачите, за качествени личности??Дали пуши човек или не?Аз ли съм с изкривени разбирания или вие?Е то бива ли да сте толкова ограничени и злобни.

Моля??? Инспекторите ще молят нарушителите да спрат с нарушенията и нямали право да им проверяват личните документи? Ха! Ха! Ха! Ами нека тези 600 човека от районните здравни инспекции минат на щат към МВР, да ги облекат в стряскащочервено бойно облекло и да видим няма ли да се изпълняват законите в тая държава.

леле направо ми става зле като чета как убиждате хората дето са непушачи!!!!!!! ми в даряви като германия и италия функтионира перфектно защо не и в балгария! аз сам за!!! и за децата е по-добре и никои не е длажен да галта отровата на тоя до него! като искате да пушите ще излизате наван, като всички цивилизовани хора!! браво на тоя дето прие закона! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е ,и на мен ми става лошо като чета тази гавра с родния ми език,дето си я плеснал тук.Ега ти умника-кирилизирай си компа,бе!После давай акъл.

Поне България напиши с главна буква,българино !!След това провери в кои държави има точно такъв закон