Коментари - КАТ започна акция ”заден колан” | Днес.dir.bg

КАТ започна акция ”заден колан”

От понеделник полицията започва масови проверки за използване на колани на задните седалки в колите. Целта на акцията, която ще продължи до 13 март, е фаталните инциденти да намалеят с поне 30 на сто.

Обратно в новината

Коментари - КАТ започна акция ”заден колан” | Днес.dir.bg

Коментари

А колите, които нямат задни колани?! Може ли с ластици да се укрепим към седящите пред нас, който вече са се опасали с колани?!

Вместо ластици по-добре си купи метла - след удар да пометеш ръждата която ще остане от кола която няма задни колани!

Изедници народни,искате да окрадете и последните жълти стотинки на хората за пълни глупости с тия колани измислени!!!!

Всяка пролет ми е омръзнало да гледам разни там лимузини запрели на къра до нивата ми и вътре мъжот се качил на шуврантията като коч на овцъ .... Гусин Министър , много моля да въведете глоби за кърска любовъ ! Аман от мърсуване !

Защо не се активизират милиционерите по отношение на разни айдуци,мошеници,изнудвачи и разбойници,но трябва да се притискат обикновените хора а и 50лв. са си нещо.Прав е един колега,че тука те спират за да ти търсят нарушения,ане като извършиш такова.А коланите в някои моменти да, но понякога...Джипът в Бояна дето ги прегази коланите дали щяха да помогнат.

Поредната показна простотия! Как не им омръзна да ги измислят?

Кога ще видя акт или фиш написан НА полицай за шофиране на личното МПС без препасан колан, без винетка или гражданска ??? КОГА ??? Докога тази арогантна и нагла катаджийска сбирщина няма да си върши работата ???

Не сте разбрали бе хора.Това не е акция"заден колан" а "задна прашка".За такава работа си е точно така.

Поредната "хранилка" за милиционерите!

Спокойно, след това ще измислят друг начин да пълнят фаталния недостиг на заплати и пенсии. Модел "Дянков" е международно признат метод за прецакване на населението.

За кой е глобата? За шофера или за товара?

Поредното безумие за терор над българските граждани - глобите за колани на задните седалки!

ей само глупости от тоя кат !!! ако мислят да пълнят бюджета от нас , това друго нещо .

Кога ще има акция "Агенция Пътна Инфраструктора"Столична община:КАТ:ДАИ:УТПР:Гранична полиция и митници и шап дазинфекция с 50% комисиона такса за банка,стига сте скубали от народа.В Европа е валидно и се изпълнява,но какво и дава на гражданите,и те са в криза.

Ама тия кат , мат вече взеха да прекаляват !!! Нали вече сме в Европа а там те спират само ако направиш нарушение а тук те спират за да ти намерят нарушение .

А ТОВА ОТНАСЯЛИ СЕ ЗА НАШИТЕ ХОРА РАБОТЕЩИ В СИСТЕМАТА НА МВР?А СЪЩО И БАКШИШИТЕ?

На задните седалки,неграмотници, на задните седалки.Редакторите тук са мнага неграмотни, пишат като рускини понаучили малко български.

"... Оня с колан ... като жив!" Извадка от стар виц. Поредните глупости, изпускаме важното (скапани пътища, луди джигити зад волана, масово неспазване на предимство и минаване на червено, безумни пътни знаци, ...) и ще се занимаваме с колани! Браво на КАТ, така се бяга от проблемите и се хвърля прах в очите. А колан няма да сложа, лекичко ще го придърпам, па да докажат, че не съм го закачил.

Типичен българин със здрави разсъждения. Хората викат коланите, оно вика да ама: скапани пътища, луди джигити зад волана, масово неспазване на предимство и минаване на червено, безумни пътни знаци. Те това е - прав си. И за коланите рече: епа нема да ги сложа. Прав си. Они че ти турят заповеди в живота, я! Без тия! Българийо, Българийо, за тебе те умряха и едничка беше ти за тях...

До журналистите: Хайде моля Ви се, оправете си информацията и не заблуждавайте хората ... явно не сте чели закона. Наказва се не водачът на превозното средство, а лицето, което не е поставило предпазния колан. Наказателната отговорност е лична. Водачът е длъжен да уведоми пътниците, а тяхно право е да си сложат или не колан. КАТ няма да ги коментирам, с тези акции и акцийки са направо смешни и вместо да свършат реална работа само ПР правят... то за това и не могат да предизвикат уважение у никого.

Пълна безмислица - кои са тези олигофрени, които правят тази статистика, че 300 души загиват на задните седалки, защото били без колан - как точно ще ги докажете ? Що за дебили са родните ни милиционери ? На всички нормални е ясно, че тези безумни мерки се правят от застрахователите, за да не изплащат щетите на хората, пострадали тежко в катастрофи ! Защо ще ме карат насила да нося колан - с нищо не застрашавам живота на останалите участници в движението - това е ограничение на свободата ми и разбира се касичка за алчните милиционери ! Защо не направят статистика колко хора умряха в колите си, защото не можаха да откопчаят коланите при катастрофа и изгоряха живи вътре ? Над 300 са !

Това с последното 300 и ти ли се включи към мретените и дебилите?

В Германия има закон за ретро колите и никой не ги задълзава да слагат -колани ,катализатори,доп. стопове и др. неща коитоимат днешните автомобили.Никой не ги глобявя гони и преследва.Братовченка ми се ожени с автомобил произведен 1938 г и аз се очудих как е регистриран и има ТЮФ, но се оказа че ние сме винаги неразбрали ЕС и неговите разпоредби както и за завиването на дясно при червен светофар.

патистата маркировка са по необходими за безопасноста . вситко е да вземат парите за клани засто спиме трябва нарона да се хадиге младите да не се седи по дискотеките и да се прави бизнес на мутрите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не виждам защо изобщо да слагам колан,не застрашавам живота на никой участник в движението с неслагането му,уж се грижели за мията безопасност,ами тъпаци смотани,оправете пътищата,не само да мислите как да вземете пари за заплатите си....няма оправия докато народа стои и търпи да го тъпчат

За пътищата си прав, подкрепям напълно казаното. За колана обаче не съм съгласен. Колана служи не само за твоята безопасност, а за безопасността и на останалите пътници в автомобила. Нали се сещаш какво се случва при злополука, когато има свободно движещи се предмети в автомобила, пък били те и човешки тела ?

имам стара ладичка и съм доволен от нея.тази кола фабрично няма колани на задните седалки,предполагам,че има доста такива по страната.при това положение как трябва да ни таксуват от КАТ след като никой от моите познати монтьори не ми дава гаранции ,че може да ми постави такива,а най-големият куриоз е че никой от търговците на авточасти не предлага колани.

Добре дошъл в клуба!

Прекрасна инициатива на КАТ!Добре ще е правителството да създаде неправителствена организация "Да опазим живота на пътуващите с мощни коли по родните магистрали"!

Фандъкова кога ще зариете дупката която е от преди 4 седмици срещу ресторант Кошарите в столицата , защото половината от платната са затворени и задръстването е страхотно точно поради тази причина ! 40-50 минути е придвижването по Вапцаров до кръстовището бул . Вапцаров и бул .Черни връх . Няма работници не се работи по обекта, но не се зарива и дупката !!!

Или ще намерят мъжки колан хвърлен отзад ,за да не пречи когато....се шофира, или...отзад да няма никаква седалка. Тогава да ги питаме. Бизнесът с тапициране на задни седалки ще процъфти и върже. Да ви имам проблемите. Докато серж Петроф се пули дали имам колан, край него профучават цели процесии от джипове и мерцедеси...... Това е то да си гражданин на РъБъ.

Пак тормозене на средностатистическия данъкоплатец! Много ми е интересно как ще проверяват баровците със затъмнени стъкла на задните врати и лимузините с перденца и пр. По тази логика и в маршрутките трябва да сме с колани ха-ха. Тормоз и стригане! като простутията с мръсните номера - ами да глобят първо Фандъкова дето не е мила никога улиците на София

Безпредел от рекетьори на бюджетни космически заплати. Нямат ли край простаците в тази държава.

Да разбирам ли ,че само колите са превозни средства ? Шофьорите на леки коли сме поставени отново в неравностойно положение спрямо другите участници в движението за да могат единствено да ни глобяват . Примери колкото щеш : масовият градски транспорт защо в автобусите , тролеите , метрото влаковете също няма задължителни колани . Това нещо ще го отрязя , ако се опитат да такова провинение да ми напишат акт . С такова едно възражение мога да се оплача не само на арменския поп но и на Омбусмана и не само на него !!!

по скоро намаля смъртноста при катасттрофи заштото хората нямат пари да си карат колите. а не че това правителство прави нешто.

Имам колани дори и в багажника,както и на седалката на велосипеда си.Поставих си и спирачен парашут.Смятам да поставя банкомат в колата си за да могат катаджиите директно да си теглят от него парите за нарушенията които съм направил волно или неволно.Жалко е,че никой не предприема нищо по въпроса за "летците" по шосетата и за такива като онова сливенско говедо дето уби двама души и зачерни две семейства с бронирания си джип.Ако с това се оправят съм готов да нося не колани ами и тиранти ако трябва,но тези акции не водят до нищо освен отчитане на дейност и биене в гърдите на разни началници които иначе и за чобани не стават.Играят си на акции и на статистики ,но жертвите на ПТП нито са намалели нито се канят.Тази акция просто доказва "нужност" на една служба отдавна изгубила доверието на хората.

Глупак си миличък, що се отнася до първата половина на умотворението ти.Дано си жив и здрав.

Абе смешко,имам над 800000км пробег и 32 год стаж на волана.Ти ли ще ми казваш какъв съм.Локана пази до 70-80км/ч.Другото е измишльотина като зимните гуми и включените фарове.Който има очи вижда,който има опит кара без да пречи на никой.Който има акъл не прави произшествия и пази както себе си така и другите на пътя.Ясно ли ти е или пак ще кажеш че съм глупак.Като не си на ясно или ти липсва понятие за ирония поне не драскаи по форумите.Аман от селяни с компютри.

За да се вози човек на задната седалка трябва да има поне трима души в колата. Обикновено катаджиите са двама. Тримата се кълнат, че возещия се отзад е бил с колан. Какво става?

Как какво бе колега? Назначаваме още толкова катаджии да станат по четирима.

А за загиналите и парализираните от камшичен удар, заради използване на колан без въздушна възглавница какво да кажем? Акция "Пари и рекет" е това, защото Колан без въздушна възглавница дори при сравнително лек удар означава СЧУПЕН ВРАТ и минимум парализа...

КАТ пак ще са на кяр, инвалидите не са в сметката.

в бг правителството има криза с главата.само глупости измисля.токлко ли сме тапи в бг балгарите?????

ако се замислиш ще разбереш че не са толкова тъпи ами си пълнят хушите с тея измислени глоби

Докога ще ни навират тъпотиите си ? Сигурен съм , че поставянето на каски в колите ще намали още повече травмите, снижаването на скоростта до 30 км. в час направо ще елиминира цялата смъртност, а използването на талиги ще намали и травматизма чувствително. Предлагам ръководството на КАТ и цялото държавно ръководство да мине спешно на психотест !

Наистина трябва да започнем да използваме талиги, виж само колко много магарета има, за да ги дърпат!

Стига показни акции. Нещо, което е задължително, СИ Е задължително. Както е задължително да имаме пътища без дупки, с нормална маркиловка и знаци. Както е редно да се наказват и ненормалниците с много коне под капака, но малко мозът в кратуната. Само си приказваме, хората си загиват и т. н.

Интересно е как от КАТ ще констатират непоставянето на колан на задната седалка. Времето от подаването на сигнал от страна на полицая който спира МПС-то до спирането на автомобила е достатъчно за да може стоящия на задната седлака да постави колан или да го "свали" Ако в момента на спиране Возещия се на задната седалка си разкопче е колана, полицая как ще реагира?!! А ако откаже водача да плаща наложената санкция, как ще се доказава да ли возещия се е бил с колан или не е бил. Министър председателя вози ли се с колан на задната седалка, а министъра на вътрешните работи?!!

А ако нямам задни седалки?

приготви си една пачка по 50 за всеки път като те спрат

Стига мрънкане!

Да се направи кампания - "не на автомобилите" - хем по-малко жертви ще има, хем по-малко задръствания, хем по-малко мърсотия. Друга добра кампания ще е да се возят по-малко пътници в даден автомобил - така при катастрофа ще има по-малко жертви. Друга добра идея е пътниците да носят каски - при удар спасяват главата. Дано някой го прочете това и да вземе мерки.

Тази кампания вече е в ход. За справка, виж цените на горивата.

Акцията ще продължи само седмица, но след нея полицията се заканва, че при всяко рутинно спиране също ще се следи за сложени колани на задната седалка. Полицията се била заканвала, че ще ни рекетират докато не падне това правителство. За увеличение на доходи и заплати никой не се заканва.

"Акцията ще продължи до 13 март" -аман от ялови кампании! Може би след 13 март ще може да се кара без колани дори и на предните седалки???

Аз съм ЗА поставянето на колани, където и да е. Но не виждам как ще намалеят жертвите, при среща с брониран джип, притискане от микробус или среща с кортеж от НСО. Те просто карат като луди, защитени от новите си коли и не мислещи за живота на другите.

Ако някой е умрял защото е бил без колан, сам си е виновен.

пари им трябват??????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредното доказателство,че в България благодарение на това правителство нещата започват да се променят!Важното е,че има и резултати-спасени са стотици човешки животи от загинали по-малко в катастрофи!Затова нека да пожелаем на тези всеотдайни мъже и в бъдеще да продължават по поетия тежък път за спасяването на България!

Ей сега ще видиш кво бълване от страна на беседепесарите ще падне.

да, сигурно е така. От правителството ще да е. Аз още от едно време си го спазвам това. Коланите не са за украса в автомобилите...

Коментари - КАТ започна акция ”заден колан” | Днес.dir.bg

КАТ започна акция ”заден колан”

От понеделник полицията започва масови проверки за използване на колани на задните седалки в колите. Целта на акцията, която ще продължи до 13 март, е фаталните инциденти да намалеят с поне 30 на сто.

Обратно в новината

Коментари - КАТ започна акция ”заден колан” | Днес.dir.bg

Коментари

А колите, които нямат задни колани?! Може ли с ластици да се укрепим към седящите пред нас, който вече са се опасали с колани?!

Вместо ластици по-добре си купи метла - след удар да пометеш ръждата която ще остане от кола която няма задни колани!

Изедници народни,искате да окрадете и последните жълти стотинки на хората за пълни глупости с тия колани измислени!!!!

Всяка пролет ми е омръзнало да гледам разни там лимузини запрели на къра до нивата ми и вътре мъжот се качил на шуврантията като коч на овцъ .... Гусин Министър , много моля да въведете глоби за кърска любовъ ! Аман от мърсуване !

Защо не се активизират милиционерите по отношение на разни айдуци,мошеници,изнудвачи и разбойници,но трябва да се притискат обикновените хора а и 50лв. са си нещо.Прав е един колега,че тука те спират за да ти търсят нарушения,ане като извършиш такова.А коланите в някои моменти да, но понякога...Джипът в Бояна дето ги прегази коланите дали щяха да помогнат.

Поредната показна простотия! Как не им омръзна да ги измислят?

Кога ще видя акт или фиш написан НА полицай за шофиране на личното МПС без препасан колан, без винетка или гражданска ??? КОГА ??? Докога тази арогантна и нагла катаджийска сбирщина няма да си върши работата ???

Не сте разбрали бе хора.Това не е акция"заден колан" а "задна прашка".За такава работа си е точно така.

Поредната "хранилка" за милиционерите!

Спокойно, след това ще измислят друг начин да пълнят фаталния недостиг на заплати и пенсии. Модел "Дянков" е международно признат метод за прецакване на населението.

За кой е глобата? За шофера или за товара?

Поредното безумие за терор над българските граждани - глобите за колани на задните седалки!

ей само глупости от тоя кат !!! ако мислят да пълнят бюджета от нас , това друго нещо .

Кога ще има акция "Агенция Пътна Инфраструктора"Столична община:КАТ:ДАИ:УТПР:Гранична полиция и митници и шап дазинфекция с 50% комисиона такса за банка,стига сте скубали от народа.В Европа е валидно и се изпълнява,но какво и дава на гражданите,и те са в криза.

Ама тия кат , мат вече взеха да прекаляват !!! Нали вече сме в Европа а там те спират само ако направиш нарушение а тук те спират за да ти намерят нарушение .

А ТОВА ОТНАСЯЛИ СЕ ЗА НАШИТЕ ХОРА РАБОТЕЩИ В СИСТЕМАТА НА МВР?А СЪЩО И БАКШИШИТЕ?

На задните седалки,неграмотници, на задните седалки.Редакторите тук са мнага неграмотни, пишат като рускини понаучили малко български.

"... Оня с колан ... като жив!" Извадка от стар виц. Поредните глупости, изпускаме важното (скапани пътища, луди джигити зад волана, масово неспазване на предимство и минаване на червено, безумни пътни знаци, ...) и ще се занимаваме с колани! Браво на КАТ, така се бяга от проблемите и се хвърля прах в очите. А колан няма да сложа, лекичко ще го придърпам, па да докажат, че не съм го закачил.

Типичен българин със здрави разсъждения. Хората викат коланите, оно вика да ама: скапани пътища, луди джигити зад волана, масово неспазване на предимство и минаване на червено, безумни пътни знаци. Те това е - прав си. И за коланите рече: епа нема да ги сложа. Прав си. Они че ти турят заповеди в живота, я! Без тия! Българийо, Българийо, за тебе те умряха и едничка беше ти за тях...

До журналистите: Хайде моля Ви се, оправете си информацията и не заблуждавайте хората ... явно не сте чели закона. Наказва се не водачът на превозното средство, а лицето, което не е поставило предпазния колан. Наказателната отговорност е лична. Водачът е длъжен да уведоми пътниците, а тяхно право е да си сложат или не колан. КАТ няма да ги коментирам, с тези акции и акцийки са направо смешни и вместо да свършат реална работа само ПР правят... то за това и не могат да предизвикат уважение у никого.

Пълна безмислица - кои са тези олигофрени, които правят тази статистика, че 300 души загиват на задните седалки, защото били без колан - как точно ще ги докажете ? Що за дебили са родните ни милиционери ? На всички нормални е ясно, че тези безумни мерки се правят от застрахователите, за да не изплащат щетите на хората, пострадали тежко в катастрофи ! Защо ще ме карат насила да нося колан - с нищо не застрашавам живота на останалите участници в движението - това е ограничение на свободата ми и разбира се касичка за алчните милиционери ! Защо не направят статистика колко хора умряха в колите си, защото не можаха да откопчаят коланите при катастрофа и изгоряха живи вътре ? Над 300 са !

Това с последното 300 и ти ли се включи към мретените и дебилите?

В Германия има закон за ретро колите и никой не ги задълзава да слагат -колани ,катализатори,доп. стопове и др. неща коитоимат днешните автомобили.Никой не ги глобявя гони и преследва.Братовченка ми се ожени с автомобил произведен 1938 г и аз се очудих как е регистриран и има ТЮФ, но се оказа че ние сме винаги неразбрали ЕС и неговите разпоредби както и за завиването на дясно при червен светофар.

патистата маркировка са по необходими за безопасноста . вситко е да вземат парите за клани засто спиме трябва нарона да се хадиге младите да не се седи по дискотеките и да се прави бизнес на мутрите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не виждам защо изобщо да слагам колан,не застрашавам живота на никой участник в движението с неслагането му,уж се грижели за мията безопасност,ами тъпаци смотани,оправете пътищата,не само да мислите как да вземете пари за заплатите си....няма оправия докато народа стои и търпи да го тъпчат

За пътищата си прав, подкрепям напълно казаното. За колана обаче не съм съгласен. Колана служи не само за твоята безопасност, а за безопасността и на останалите пътници в автомобила. Нали се сещаш какво се случва при злополука, когато има свободно движещи се предмети в автомобила, пък били те и човешки тела ?

имам стара ладичка и съм доволен от нея.тази кола фабрично няма колани на задните седалки,предполагам,че има доста такива по страната.при това положение как трябва да ни таксуват от КАТ след като никой от моите познати монтьори не ми дава гаранции ,че може да ми постави такива,а най-големият куриоз е че никой от търговците на авточасти не предлага колани.

Добре дошъл в клуба!

Прекрасна инициатива на КАТ!Добре ще е правителството да създаде неправителствена организация "Да опазим живота на пътуващите с мощни коли по родните магистрали"!

Фандъкова кога ще зариете дупката която е от преди 4 седмици срещу ресторант Кошарите в столицата , защото половината от платната са затворени и задръстването е страхотно точно поради тази причина ! 40-50 минути е придвижването по Вапцаров до кръстовището бул . Вапцаров и бул .Черни връх . Няма работници не се работи по обекта, но не се зарива и дупката !!!

Или ще намерят мъжки колан хвърлен отзад ,за да не пречи когато....се шофира, или...отзад да няма никаква седалка. Тогава да ги питаме. Бизнесът с тапициране на задни седалки ще процъфти и върже. Да ви имам проблемите. Докато серж Петроф се пули дали имам колан, край него профучават цели процесии от джипове и мерцедеси...... Това е то да си гражданин на РъБъ.

Пак тормозене на средностатистическия данъкоплатец! Много ми е интересно как ще проверяват баровците със затъмнени стъкла на задните врати и лимузините с перденца и пр. По тази логика и в маршрутките трябва да сме с колани ха-ха. Тормоз и стригане! като простутията с мръсните номера - ами да глобят първо Фандъкова дето не е мила никога улиците на София

Безпредел от рекетьори на бюджетни космически заплати. Нямат ли край простаците в тази държава.

Да разбирам ли ,че само колите са превозни средства ? Шофьорите на леки коли сме поставени отново в неравностойно положение спрямо другите участници в движението за да могат единствено да ни глобяват . Примери колкото щеш : масовият градски транспорт защо в автобусите , тролеите , метрото влаковете също няма задължителни колани . Това нещо ще го отрязя , ако се опитат да такова провинение да ми напишат акт . С такова едно възражение мога да се оплача не само на арменския поп но и на Омбусмана и не само на него !!!

по скоро намаля смъртноста при катасттрофи заштото хората нямат пари да си карат колите. а не че това правителство прави нешто.

Имам колани дори и в багажника,както и на седалката на велосипеда си.Поставих си и спирачен парашут.Смятам да поставя банкомат в колата си за да могат катаджиите директно да си теглят от него парите за нарушенията които съм направил волно или неволно.Жалко е,че никой не предприема нищо по въпроса за "летците" по шосетата и за такива като онова сливенско говедо дето уби двама души и зачерни две семейства с бронирания си джип.Ако с това се оправят съм готов да нося не колани ами и тиранти ако трябва,но тези акции не водят до нищо освен отчитане на дейност и биене в гърдите на разни началници които иначе и за чобани не стават.Играят си на акции и на статистики ,но жертвите на ПТП нито са намалели нито се канят.Тази акция просто доказва "нужност" на една служба отдавна изгубила доверието на хората.

Глупак си миличък, що се отнася до първата половина на умотворението ти.Дано си жив и здрав.

Абе смешко,имам над 800000км пробег и 32 год стаж на волана.Ти ли ще ми казваш какъв съм.Локана пази до 70-80км/ч.Другото е измишльотина като зимните гуми и включените фарове.Който има очи вижда,който има опит кара без да пречи на никой.Който има акъл не прави произшествия и пази както себе си така и другите на пътя.Ясно ли ти е или пак ще кажеш че съм глупак.Като не си на ясно или ти липсва понятие за ирония поне не драскаи по форумите.Аман от селяни с компютри.

За да се вози човек на задната седалка трябва да има поне трима души в колата. Обикновено катаджиите са двама. Тримата се кълнат, че возещия се отзад е бил с колан. Какво става?

Как какво бе колега? Назначаваме още толкова катаджии да станат по четирима.

А за загиналите и парализираните от камшичен удар, заради използване на колан без въздушна възглавница какво да кажем? Акция "Пари и рекет" е това, защото Колан без въздушна възглавница дори при сравнително лек удар означава СЧУПЕН ВРАТ и минимум парализа...

КАТ пак ще са на кяр, инвалидите не са в сметката.

в бг правителството има криза с главата.само глупости измисля.токлко ли сме тапи в бг балгарите?????

ако се замислиш ще разбереш че не са толкова тъпи ами си пълнят хушите с тея измислени глоби

Докога ще ни навират тъпотиите си ? Сигурен съм , че поставянето на каски в колите ще намали още повече травмите, снижаването на скоростта до 30 км. в час направо ще елиминира цялата смъртност, а използването на талиги ще намали и травматизма чувствително. Предлагам ръководството на КАТ и цялото държавно ръководство да мине спешно на психотест !

Наистина трябва да започнем да използваме талиги, виж само колко много магарета има, за да ги дърпат!

Стига показни акции. Нещо, което е задължително, СИ Е задължително. Както е задължително да имаме пътища без дупки, с нормална маркиловка и знаци. Както е редно да се наказват и ненормалниците с много коне под капака, но малко мозът в кратуната. Само си приказваме, хората си загиват и т. н.

Интересно е как от КАТ ще констатират непоставянето на колан на задната седалка. Времето от подаването на сигнал от страна на полицая който спира МПС-то до спирането на автомобила е достатъчно за да може стоящия на задната седлака да постави колан или да го "свали" Ако в момента на спиране Возещия се на задната седалка си разкопче е колана, полицая как ще реагира?!! А ако откаже водача да плаща наложената санкция, как ще се доказава да ли возещия се е бил с колан или не е бил. Министър председателя вози ли се с колан на задната седалка, а министъра на вътрешните работи?!!

А ако нямам задни седалки?

приготви си една пачка по 50 за всеки път като те спрат

Стига мрънкане!

Да се направи кампания - "не на автомобилите" - хем по-малко жертви ще има, хем по-малко задръствания, хем по-малко мърсотия. Друга добра кампания ще е да се возят по-малко пътници в даден автомобил - така при катастрофа ще има по-малко жертви. Друга добра идея е пътниците да носят каски - при удар спасяват главата. Дано някой го прочете това и да вземе мерки.

Тази кампания вече е в ход. За справка, виж цените на горивата.

Акцията ще продължи само седмица, но след нея полицията се заканва, че при всяко рутинно спиране също ще се следи за сложени колани на задната седалка. Полицията се била заканвала, че ще ни рекетират докато не падне това правителство. За увеличение на доходи и заплати никой не се заканва.

"Акцията ще продължи до 13 март" -аман от ялови кампании! Може би след 13 март ще може да се кара без колани дори и на предните седалки???

Аз съм ЗА поставянето на колани, където и да е. Но не виждам как ще намалеят жертвите, при среща с брониран джип, притискане от микробус или среща с кортеж от НСО. Те просто карат като луди, защитени от новите си коли и не мислещи за живота на другите.

Ако някой е умрял защото е бил без колан, сам си е виновен.

пари им трябват??????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредното доказателство,че в България благодарение на това правителство нещата започват да се променят!Важното е,че има и резултати-спасени са стотици човешки животи от загинали по-малко в катастрофи!Затова нека да пожелаем на тези всеотдайни мъже и в бъдеще да продължават по поетия тежък път за спасяването на България!

Ей сега ще видиш кво бълване от страна на беседепесарите ще падне.

да, сигурно е така. От правителството ще да е. Аз още от едно време си го спазвам това. Коланите не са за украса в автомобилите...