МВР и МО се разминаха за нарушенията при ”Берета”

От 1 януари досега са извършени 5 проверки на фирма „Берета трейдинг”, собственик на взривилите се складове за боеприпаси. Две от проверките са с РИОКОЗ, РИОСВ и Инспекцията по труда. Няма констатирани нарушения за тази фирма.

Обратно в новината

Коментари - МВР и МО се разминаха за нарушенията при ”Берета” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

двама са излезли навън и са оцелели. Те не си ли познават колегите, че да им кажат имената!?! Пет души работят в едно помещение и не се познават, направо ни взимат за амеби. Или удобно ще получат амнезия!?

За кой ли път пак ще се окаже че поредният "бизнесмен", свързан с БСП е "дриснал в качамака". Че има нарушения е ясно - иначе нямаше да има "фойерверки". А това че3 някой има сертификат и са му правени проверки нищо не значи. Знаем как се купуват такива сертификати, а провждането на одитите често се превръща в един няколкодневен банкет. Ядене, пиене, пък и някоя сгодна женица, като би казал култовият Гацо Бацов. А за изпроводяк - и по един плик с кръгла сума на одиторите. Инструкции има. Много и всякякви. Да, те са като Библия, но многоп добре знаем как някои нашенци четат Библията както Дяволът - Евангелието (За симпатизантите на БСП ще поясня че Евангелието е православният еквивалент на Библията). И колко спазват инструкциите. Самият факт че някой се обадил на някого по мобилен телефон показва нарушения. Пък и тази женичка дето била почивала на остров Бали на разноски на въпросната фирма.....

Много интересно? Как един ден след взрива се разбра за тази служителка? Поредният бушон който трябва да спаси някои високи задници. Ясно е, че изпълняваш ролята на адвокат! Кого обаче защитаваш?

комисар Божидар Василев - началник на сектор Контрол на общоопасните средства в МВР В коя от трите инстанции беше на проверка, да каже че е нямало нарушения??? Къде съм и протоколите от проверките.....и до кога ще ни мислиза прости....или в МВР е практика при проверка да не пишат протоколи??????

Бл Василев е завършил във Велико Търново и е със специалност ЗКПЧ, къв полицай какви пет лева...и е несменяем шеф на КОС от 1998г......а едното му синче е митничар на Калотитина...който може да мисли.....

Хронология: 1. Печелиш търг за утилизация на 320 тона, срещу......; 2. "Утилизираш" където трябва в чужбина, по-голямата част от боеприпасите; 3. Една малка част е останала - каква е най-бързата утилизация ??? - абе, я да ги подредим и да им драснем клечката.........; 4. Имам си сертификати, документи, сичко ми е точно! 5. Май е време да си ходим у вилата на Бали......., че тука ако останем нема да ми излезне сметката.

pompai

Бългъри ,назрява момента ,ако държавната мафия не започне да подобрява финансовото състояние на българина ще трябва скоро да я изнесем от БЪЛГАРИЯ.

деер

Ако някой ми докаже , че наличието на мобилен телефон може да взриви снаряд от 60-те , бих го попитал защо не сме забранили употребата на безжични технология през 2012- защото нямаме армия, а само армия ат министри или защото не се въоръжили с арсенал от началото на 20-ти век!!!

Мафията си има правителство начело с премиер доказан мафиот/според ЦРУ/.А взривовете са следствие на контролиран от ГЕРБ,Боко Тиквата,Аню Ангелов и В.Радев търг организиран в полза на "Берета" и "Дунарит"/мафията ня Боко и Корпоративна банка/.Погледнете старите новини и ще си припомните скандала и как търга беше нагласен месеци предварително.

Е, то обяснението е лесно на разминаването - фирмата е близка и взима/дава на МВР, а с МО нямат ''неофициални разменни отношения". То не може всички да "почерпиш"

Оставката на военният министър веднага трябва да бъде взета! След онзи язовир, който уж не беше на военните, сега гафа с взривовете на артилерийски складове.Какво ще бъде следващият път? Ясно е, ме стрелковото оръжие е откраднато и продадено, снарядите прикриват далаверата!!

Не би трябвало да има съмнения, ме тримата са загинали в момента на взрива. Те просто са се изпарили! И ако има погребение, никой няма да види тела.Защото просто няма такива! Друг е въпроса, защо още веднага не съобщиха, че има загинали? Изводите са два: Или никой не разбира какво става при взрив с такъв еквивалент, или се спуска медийно затъмнение?

То ако бяха картофи или овце, консенсус между всички инстанции щеше да има. Сега е виновен този, чиито GSM е оцелял след "разговорът му" със Свети Петър". Иначе процедурата е ясна, телефон има, тела няма. С една дума, ТЕЛЕПОРТАЦИЯ.

И къде точно е разминаването между МВР и МНО ?!? Едните говорят как нямали проблеми в миналото другите твърдят че вчера имало проблем защото гръмнал цеха. Много е просто българите нямат никакъв респект към правилата и им се е разминавало да си носят ГСМ-те до вчера. Но лимита им се изчерпал господ да ги пази всеки път и това е резултата.

А-ааа ... Ама тя работата бая дебелшка била! И добре де, Аню -- докога ще Ни се правиш на оберфелдкурат и няма да въведеш наистина-независими/неутрални систематични проверки?!

Носете си ТЕЗИ СЕРТИФИКАТИ на рамо!!!!