НАП и МВР погват производители и търговци на зърно

Масови проверки на производителите и търговците на зърно започват в цялата страна, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов на пристанище Варна Запад.

Обратно в новината

Коментари - НАП и МВР погват производители и търговци на зърно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този човек внасял ли е 30-40 годишно месо от запада? Има ли кланици в Северна България. той заинтересован ли е да няма конкурентно животновъдство в Странжа. Боко , Боко освободи се от далавераджии и престъпници !

Действията на Мирослав Найденов, както и на Бойко Борисов по време на случая "Лукойл", са лобистко-популистки - интересна комбинация в родната ни страна. От една страна, правителството показва колко "силно" може да бъде срещу кръвожадните монополисти, а от друга подшушва на същите тези, че след един, три или шест месеца ще могат да си наваксат, като рязко повишат цените. Именно така и ще стане, така повелява и икономическата теория. При изкуствено дълго задържане на цените на една стока, при "отмразяването" им настъпва рязко покачване, причинено от "изстрелващия ефект"

Льжата като философия на ГЕРБ отново ни унижава. Никакви мерки, никакъв контрол - да не би да проверяват себе си?! Кой от нас изнася жито? Кой, освен депутатите - чорбаджите на фирмите за жито? Какви ги срънка този бивш кучкар и крадец на средства? Вчера сиренето отсреща в магадина беше 6,40, а днес е вече 10 лева! Егати правителството, егати мошенниците, егати демокрацията!

Все гонят спекулантите и бандитите и все няма хванати :) ... Вече вдигнаха цените на всичко с по 10% процента ....... Целта е сега да се избута без протести до преди Коледа и тогава цените пак ще бъдат вдигнати - тогава пак ще подгонят Коледните спекуланти и т.н.

къде ти е аграрната политика бе тъпан

Влиза гражданин с ловджийска униформа в парламента и започва методично да обстрелва народни избраници. Естествено охраната го спира и го пита какво по дявалите си мисли, че прави. - Ама аз имам разрешително!- казва ловецът и го показва. Документът наистина гласи, че лицето има право да обстрелва отрепки през цялата година. Охраната го преглежда внимателно и казва: - Разрешителното ви е наред, господине, но не можете да продължите- това тук е резерват.

Страшно ми е интересно какво ще проверяват по камионите или корабите със зърно? Има ли някой толкова неграмотен, неориентиран и глупав човек, който да повярва, че тези проверки ще доведат до някакъв резултат??? Дами и господа - измамите със зърно и ДДС се правят ПО ДОКУМЕНТИ! И това не е от една-две години, а от 22! Та - спират ДАНС камион със зърно. И, СПОРЕД ВАС - КАКВО ЩЕ НАМЕРЯТ ТАМ?

фактическите количества с внасяното ДДС и ще уточнят ценовата спекула със същите. То е лесно да вдигаш цената на износа и по-късно на вноса за "подобряване на качеството", но на всичко идва края.

Аха, и зърнения бизнес ще даде свойта лепта за котараците от ГЕРБ. Така де, нали се правеше "стара планина" - пак ви продават същите боклуци, ма на много по-висока цена и разликата - в ГЕРБ, който не си плаща, дънят го по всички медии, че имало соя в продуките им, както стана с една пернишка фирма - после се оказа, че според немска лаборатория нямало соя в кренвиришите, ма те нека кажат нещо за сестра ти, пък ти обяснявай, че нямаш. Та, сега наред е зърнения бизнес - плащайте, юнаци, че идат избори, а няма кой да гласува доброволно за ГЕРБ - трябват парици.

Не е толкова страшно фиксирането на цените. В Малта пет цени се определят от правителството - хляб, мляко, ябълки и др.

Ние сме закъснели в желанието се да очароваме запада с индустиални произведения.Останали са само един туризъм и селско стопанство.И до като при туризма нещата определено вървят добре то селското стопанство е една голяма болка.Миналата година при стачката на зърнарите се казаха някои истини.А те са че със сегашната политика правителството прави някои хора свързани със селото от богати по-богати.На това в никакъв случай не значи богати селяни и заможно село.Създава се един феодален порядък който вече никой не може да го контролира.Така че дори и нищо вече да не може да се направи факта че проблемите там се държат под светлината на общественото внимание е повече от нищо.

За каккква конкуренция бълнувате бе? Та по-голям комунизъм от Европейския съюз има ли бе? Къде го е имало раздаване на субсидии и целеви средства на калпак за щяло и не щяло.

ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА СТАНИШЕВ.

А аз за Бойко

вече сме двама, ура,ще победим

Никога по вече БСП на власт.

Вие в БСП-то по-добре ги разбирате тия работи със страха. И от чичко Сталин, и не само. Пък и както се оказва, комундетата са големи страхливци. Страх ги е от всичко - да не обидят някой голям партиен началник, а също така и собствения си партиен секретар. И затова пишат доноси - въобще доносничеството е основна дейност в такива структури. Хем безопасно, хем има полза от тая работа. Страхът е в БСП. Те знаят много добре че ги чака катстрофална загуба догодина. И от сега се чудят как да я обясняват на своите избиратели. Няма вече как да правят манипулации . Няма и как да купуват кой зна еколко гласове - от една страна нямат пари, от друга ЦЦ души като копой, и я хване някого жална му майка. То и закон си има за това. Кой ще гласува за БСП? Насрани червени пенсионери и полуграмотни крадливи цигани. Песионерите до догодина ще поизмрат, а на циганите не може да се рзчита кой знае колко - от идиотизъм няма да знаят за кого да гласуват. Досега практиката показва че във всички големи градове изборите ги печели ББ. Нищо че той самият не участва.

ей, психо, как си? Ти можеш ли да кометираш поне една тема, без да стигнеш до Сталин, СССР и т.н.?

НЕКА ДА БЪДАТ ТАКА ДОБРИ И ДА ПРОВЕРЯТ ДИМИТЪР ПЕЙЧЕВ - ЗАМ. МИНИСТЪР В МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ПО ВРЕМЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ! ДА ВИДЯТ КОЛКО МИЛИОНА СА ВЗЕЛИ ФИРМИТЕ НА СЪПРУГАТА МУ И ДВЕТЕ МУ ДЪЩЕРИ! ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ГОЛЯМА ХИЕНА! УСПЕХ НА ДАНС , НАП, МВР, ПЪК МОЖЕ БИ И ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСИ! УСПЕХ НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ!

Ха така, браво. При тази разхайтена нация, при тези тарикати и всякакъв тип мошеници и крадци трябва да се осъществява непрекъснат и стриктен контрол, със строги наказания. Всички вие които се оплаквате, отидете в Германия или Англия да видите как постъпват с измамниците. Тогава БГ ще ви се стори рай.

Не давай на бедния една риба! Ще я изяде и пак ще е гладен... Дай на бедния въдица и го научи да лови рибите, тогава ще е сит за дълго.

ГДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ В ГЕРБ

за каква покупателна способност се говори при 2000000пенсионери с 200лв.,при 15процента безработни,при 20процента със заплата под 600лв.при 20процента със забавени повече от 2месеца заплати-това е наглост и безхаберие.

Конят попитал Лъва: защо друже теб закон те не лови, що животни си погубил? Лъвът отговорил: Ами това е За Кон не За Лъв. Справедливо, нали?

не може в една държава всички да са лъвове и терикати-стигат и 10процента.но поне условия за истинска средна класа да се създадат,а не само да подлъгват хората,че с кредити ще се оправят.

Пропускаш и около 40% "икономически неактивни" (отчаяни до край).

Храната свършва! Идва ваш ред.

селски двор на балкона-моят е 14.5квадрата.

Ама от Комунизмът по-хубаво НЕМА и тези възпитаници дето само плюят Тошковото време са израсли с татковците си и как да изменят на принципите та то нищо друго не могат да измислят освен да вървят по утъпканите пътеки

И ДАНС , И ДАНС.ТЯХ КЪДЕ ГИ ЗАБРАВИХТЕ. ТЕ НЕЩО НЯМА ЛИ ДА ПРОВЕРЯВАТ? НАЛИ ТОВА БИЛО ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ НА ГЕРБЕРОИДИТЕ.

Тия какви глупости плещят по отношение на укриването на данъци само не мога да разбера. Имам приятел търговец със зърно и ситуацията е следната - ако си от "нашите" фирми ти се възстановява ДДС ежемесечно без много разправии / за което отчиташ процент където трябва разбира се/. Ако си от другата страна - за да ти възстановят ДДС за всеки месец те ревизират и АКО НЕ установят нищо нередно - тогава ти го връщат, иначе - ходи ни съди уважаеми данъкоплатецо...

Деформирането на пазара чрез намеса от подобен род показва повече от всякога какъв вятър бушува в доста празните глави на това уж дясно управление, което няма интелектуалния капацитет да се пребори със заблудите в огледалото. Оглежда се в него и си вика: ха сега да видим как нашите противници от БСП ще ни критикуват, че се грижим за бедните! И наистина, от БСП си мълчат. Но това не е победа за ГЕРБ, а поредното доказателство колко са си еднакви- гласуват си заедно срещу омразния на Газпром ( руския концерн, който открито шантажира сега с пари за закъсалия ЦСКА срещу ангажимент на страната ни за Южен поток) американски сондаж за газ в България, прегръщат солидарно идеята за референдум в услуга на руската енергийна ядрена стратегия и т.н.

Аз съм също за пазарна икономика, но като тази в Германия, Холандия и Швеция. А не такава като във Венецуела, Знзибар и Сомалия. Щото там също има пазарна икономика, нали така. У нас нещата са изкривени в полза на пишман-бизнесмени, номенклатура на БСП и свърезани с тайните структури на ДС. Ето затова и у нас немщата не вървят. Така, известна държавна намеса в и без друго изкривената ни пазарна икономика няма да навреди особено. Целият рев на БСП-то е че се засягат интересите на техните хора, сатнали монополисти. Просто и ясно - номенклатурата на БСП с помощта на тайните структури на ДС преобразува политическата си власт от преди 1989 в икономическа. И това не е случаен процес, а добре планиран. Фразата на Луканов: "Назначавм ви за милионери" може и да е мит но по същество доста добре отразява този процес. И сега ако си направите една проста сметка, лесно може да видите че милионерите в БЪлгария или са свързани с висшата номенклатура на БКП, или с ДС, или и с двете. И тук не става дума само за бивши партийни секретари и председатели на ТКЗС-та

Ако все още виждате портрета на Бойко Борисов в някое магазинче, не се лъжете. Не е от любов. От страх е. Страх от партиен рекет. Страх лозе пази, казва една от изстраданите мъдрости на изтормозения ни народ. Само че годината се случи такава, че и лозята изгоряха от жегата. Което вещае скок на цените и на алкохола- щял да бъде 7 процента по-скъп, изчислиха вече футуролозите сред винопроизводителите. А какви са залозите на социолозите в респективните проценти спад на подкрепата за ГЕРБ? Ще видим. Лицемерното замразяване на цени вещае само жега посред зимата на масовото недоволство.

Работиш ти. .. Работиш за лобистки и корпоративни интереси. Кога лихората ще прогледнат и ще спрат да вярват налъжи, при това знаейки, че ги лъжат... ТОВА Е МАРКЕТИНГОВ ХОЛОКОСТ. ПО 24 ЧАСА НА ДЕН, ДО КРАЯ НА ЖИВОТА НИ.

Контрол над спекулативни цени които категорично се различават от тези ха страни от ЕС които са с по-добра платежоспособност в сравнение с българиете ТРЯБВА да има ! Разюздани комунисти които се правят на социалисти или безпартиини, ето това са дивите пещерни креатури които сега писукат за демокрация в ценообразуването !!!

В пазарна икономика не можеш да диктуваш и "контролираш" цени. Няма законова и конституционна възможност. Можеш да се бориш с картелите и монополите. За целта съществува КЗК, но тя освен за интересите на Бориславова за друго не съм чул да се грижи напоследък.

ГЕРБ да остане на власт. Дори ако трябва да напечата купони за хляб с лика на Бойко Борисов. Ако народът поизгладнее още малко, на изборите догодина глас ще се продава за чифт кебапчета - без гарнитура. Или пилешка кълка. Гласуване за едното ядене.

ГЕРБ ще остане на власт. Колкото и това да не се харесва на някои червени кратуни. Що се отнася до купоните, БСП са специалисти в тази област. Нека не забравяме гладната Луканова зима и хиперинфлацията на Жан Виденов. За мизерията при милиционеро-социализЪма да не говорим. Пък като гфледам с каква любов комундетата с еотнасят към режима в Сев. Корея, ми става смешно именно бивши партийни секретари да са най-големите критици на държавната регулация. БСП най-добре знае как се агитира в циганските махали - с по две кебапчета и бира. И с червените пенсионери минава този номер - зер след сборището на Бузлуджа всичко бяха осрали. По стар комунистически обичай. Но това им е идеологията на БСП-то - да се наядат, да го изсерат и всичко в канализацията. И с мечтата за СССР.

С манипулираните медии и чувалите с бюлетини може и още сто години да си ги прегръщаш. Или те теб. Въпросът е нормалните и кадърните къде да ходим?

Опитът бедните да бъдат заситени с гербери чрез демонстрация на загриженост за цените на няколко хранителни стоки прилича на лекуване на управленски махмурлук с домашна ракия, освободена от акциз с личното благоволение на Бойко Борисов. Този негов ход от първите дни на управлението му, когато опрости акциза върху варенето на домашна ракия, беше цинична демонстрация на царствено поведение в една държава, която уж не е монархия, но властелинът се разпорежда в нея както си иска. Но този път номерът на минава- минава и заминава управленският мандат, както и славата на победителя на изборите. Икономически анализ на замразяването на цени като лекарство срещу поскъпването не се налага: всеки знае, че като стиснеш един балон той или се пука или се деформира. Въздух под налягане!

Много ме кефи безсилната злоба ан комундетата. ББ ги навира на Мурджо в ауспуха, а те милите, само нещо мецат. Да, административното регулиране на цените не е особено пазарно. Но я да попитам аз дали огромната част от т.н. "бизнесмени" са истински. Или 95% ит тр.н. бизнесмени са свързани с тайните структури на ДС и на номенклатурата на БКП. Щото, ако се направи един внимателен анализ на происхода на капиталите на тия "бизнесмени" могат да с еоткрият доста интересни неща. И най-важното - горепосочената връзка с ДС и номенклатурата. Ето затова е целия рев - докато управляваха техните хора нещата бяха нормални. А сега комундетата реват за пазарна икономика. По същия демагогски начин по който доносник Гоце и подобна червена пасмина ходят да палят свещ в Храма. И от тях не могат да се доредят нормалните вярващи. След като червената сган реве, значи ББ действа правилно. Так держать, като биха казали техйните приятелчета в Москва.

АБЕ, ТВОЯ ВОЖД ЩО НЕ ТЕ ПРАТИ НЯКЪДЕ НА КУРС ПО ГРАМАТИКА?

С този темп на изнасяне на зърното ще се окаже че пролетта ще сме пълен валат. СКОКА НА ЦЕНИТЕ НА ТОКА И ГОРИВАТА ОТ КОИТО ПЕЧЕЛЯТ ПРИЯТЕЛИТЕ НА ПРЕМИЕРА (ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА И ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ) ДОУБИ ЕДВА ПЪХАЩАТА ИКОНОМИКА. Изхода е или включването на печатницата на пари или пълен колабс предизвикан от икономическата стагнация на пазара. ИДВА ВРЕМЕТО В КОЕТО СЛЕДВА ДА СЕ ПОМИСЛИ СЕРИОЗНО ЗА КОРЕКЦИЯ ВЪВ ФИКСИРАНИЯ КУРС НА ЛЕВА КЪМ ЕВРОТО. ЛЕВА НЕ КАЛКУЛИРА В СТОЙНОСТТА СИ ИНФЛАЦИЯТА И ТОВА ГО ПРАВИ БЕЗКРАЙНО НАДЦЕНЕН. Скъпия лев убива износа и създава добри предпоставки работещите унас чужди инвеститори да изнасят от страната ни евтина валута под формата на обслужване н азаеми към централите си в чужбина.

Левът към еврото е някъде около 7:1, а не 2:1. Крайно време е безхаберния хер Флик да се заеме с нещо полезно за България и да предложи поне 7:1...

Ако има нещо стабилно в момента в тази държава, то това е ЛЕВЪТ. Тъй като макроикономическите ни показатели са подобни на тези на Германия /това не означава, че сме богати като немците/ и тъй като сме вързани не с еврото, а с немската марка, то реалният курс на лева към еврото към момента е около 1:1. Около 60% от немците искат да си върнат марката и това като се случи /защото рано или късно ще се случи/ то за един ден България ще си удвои стандарта. Единственият отрицателен ефект ще е върху износа, защото силният лев ще го подтиска, но и за това има колай. Ако не ми вярваш, опитай се да си отговориш защо всички банки ни съветват да вземаме кредити в левове, а не в евро.

Искаш да кажеш че в европа няма такова животно като инфлация, или печатницата за евро е в България. Та нали еврото се обезценява от началото на годината и заедно с него и лева. На кого му са нужни ефтини пари та ги изнася , като може да изнася скъпи.

ако плащат субсидиите само на продаден тон през стоковата борса всичко ще излезе на светло

Увеличете заплатите и пенсиите на хората,! Не позволявайте Топлофикация и е-он, Чез, Софийска вода да ги крадът!!!!Така ще се увеличи покупателната способност на българина!!!!!!

Жан Виденов го направи този номер през 1997. Увеличаваше заплати и пенсии като з апоследно. Резултатът го знаем всички - хиперинфлация и фалит. А иначе повечето бяхме станали милионери. В левове. И после изведнаж - нищо. Освен за "бизнесмените" свързани с БСП и тайните структури на ДС - те напълниха гушите. И малко материал за размисъл - запитвали ли сте се как така съвсем случайни хора на пръв пшоглед, станаха милиуонери. Хубавото е че сега сме във валутен борд и такъв икономически волунтаризъме труден. Слд като даже и БСП-то не посмяха да си позволят да харчат на поразия, значи това е пътя. То всъщност, добре че беше Царя да ги озаптява, но явно валутния борд е сериозна спирачка. Идиотизъм е да се мисли че пшодобно на барон Мюнхаузен ще с ехванеш за косата и сам ще се измъкнеш от блатото. То е все едно да си нахълупиш тенджера на главата, да се хванеш за дръжките и да искаш да се набереш на мускули. Но толкова са им знанията по икономика на червените кратуни.

Елементарна сметка - по-ниско ДДС на най-основните храни и лекарства и МНОГО по-спокоен и лесен живот за най-уязвимите слоеве от населението. Не се изисква вдигане на КАКВИТО И ДА Е държавни разходи.

Жалко че едно име увеличавало заплатите и предизвикало хиперинфлация от 1997 година неможете да запомните, но иначе коментирате едно и също, което сега се изяснява защо е такова...

Това болест ли е при нашите министри, да се изказват "компетентно" по теми, които изобщо не разбират? И защо си мислят, че като кажат нещо е много умно, още по - лошо, че е истина! Включвам и последните изказвания на президента!

др.НАЙДЕНОВ-ПО ВРЕМЕТО НА БКП ИМАШЕ ВСЯКА СРЯДА РИБИН ДЕН. ИМАШЕ И ЗАБРАНА ДО16ч. ДА НЕ СЕ ПРОДАВА АЛКОХОЛ.МНОГО ВИ МОЛЯ ДА ВЪВЕДЕТЕ ТЕЗИ "ВЕЛИКИ" МЕТОДИ НА КОМУНЕТАТА.С ТОВА ЩЕ"СПЕЧЕЛИТЕ"ОЩЕ "ГЛАСОВЕ"

МИРЧООО, ЖАЛКО,ЧЕ ПРЕДИ ГОДИНИ СТАНИШЕВ НЕ ТЕ ВКАРА В ПАНДЕЛАТА ЗА ДАЛАВЕРАТА ТИ СЪС ЗАРАЗЕНОТО ИРЛАНДСКО МЕСО. ИЗЛЕЗЕ КАТО ДИСИДЕНТ ОТ ТАЯ АФЕРА. ВИДНО Е КОИ СА ТЕ ПОКРОВИТЕЛИТЕ И ЛАПАЧИТЕ ОТ ТАЯ ОТРОВНА СХЕМА. НО СЛЕД ГОДИНКА СИ ПЪТНИК С РАИРАН КОСТЮМ!!!

Доверието на потребителите във финансовото състояние на домакинствата, техните спестявания и общата икономическа ситуация в страната са се повишили с близо 8%, сочат данни на Националния статистически институт. Според института, доверието на хората, живеещи в градовете е по-високо. Според тях бюджетът на домакинствата им е по-добър отпреди 3 месеца, когато сред населението в селата се наблюдава влошаване. Мнението на потребителите за развитието на икономиката стават по-позитивни, положителни са и потребителските оценки за финансовото състояние на домакинствата, както и очакванията им за 2013 година.

Стига поства една и съща глупост на всички новини....при това невярна.

Да не са ти правили фракинг отзад,че си започнал да ръсиш глупости пак..

Правителството не хваща "вода от извора" а прави някакви неадекватни мерки,"водата от извора" което мъти всичко,това са олигарсите и монополистите,тоест вместо да намалят акциза на горивата (който кой знае защо ,за последните 3 години го вдигнаха с цели 12% и то в условия на криза) и да поставят лукойл на мониторинг като оборот/печалба,после да подхванат електроразпределителните дружества и да ги поставят и тях под мониторинг в предвид огромните средства,които изтичат от там,именно тези монополисти вдигат цените на всичко,следващата стъпка е въпросните зърнопроизводители,да видим как така качват цената,след като получават милиони евро субсидии и после си правят каквото поискат... Тръгнали чейндж бюрата да ограничават,а не вземат да ограничат космичните лихви на банките... Та такива ми ти работи,иначе си е най-обикновен популизъм всичко което се прави в тая посока.

Правителството: От днес живеем по -добре. Народът: Ами радваме се за вас. На този "империалист" не му вярвам

Г-н Найденов беше един слаб студент по ветеринарна медицина, но много добре се разбираше с Кошлуков и червените професори. После стана един много слаб ветеринар, но пак се разбираше с Кошлуков и другите политически мекерета от 90 -те. След това се пробва и в държавната ветеринарна администрация и там се провали, но пък се "сприятели' с Борисов и стана сега пък министър. И пак се провали. Въобще той беше един голям провал за ветеринарното съсловие до сега. От една година е провал и за цяла България. такива са ни управленците - некадърници

Пропускаш че през 2006-та беше уволнен като секретар на ДВСК заради разрешението за внос на двадесетгодишното ирландско месо. Разрешение, изпратено от факса в неговия кабинет, от който само той имал ключ.....

Каква е разликата между магазините за месо при социализма и капитализма? Ами при капитализма над входа на магазина пише "Пешо" и вътре има месо, а при социализма отвън пише "Месо", а вътре - само Пешо. Добре е да си припомним този стар виц в дните, когато министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се е нагърбил с каузата да удържа цените на хранителните продукти. И само защото все още не се е сетил да определя цените всеки вторник по обяд например, само затова все още в магазините има стока, а не е само Пешо.

Не е нужно да помните как преди повече от година премиерът Бойко Борисов убеди "Лукойл" да наложи едномесечен мораториум върху цените на горивата. Припомнете си само уговорките отпреди седмица между икономическия министър и рафинерията. Три дни по-късно цените отново скочиха и продължават да се покачват. Затова чуете ли по новините, че земеделският министър ви е уредил кашкавалът да не поскъпва за три месеца, по-добре тичайте да купите повече. Защото утре може и да не ви стигнат парите.

E-ами спомнете е колко УСПЕШНА беше продажбата на НЕФТОХИМ, кой "продаде" комбината на настоящия собственик...

Вече три години Мирослав Найденов работи все едно е маркетинг директор на най-големите производители и търговци на хранителни продукти. Той измисли продукта "Стара планина" при колбасите, той измисли продукта "България" при хляба, той измисли продукта "БДС" при киселото мляко. Организира мащабни рекламни кампании, обяснява денонощно от телевизионния екран предимствата на новите продукти в сравнение със старите. Сега посочи добрите търговски вериги и прикани народа да купува точно от тях. Чудесен е в ролята си. Единственият въпрос е защо налагането на едни фирми за сметка на други трябва да става точно с парите на данъкоплатците? Ако министърът си е намерил нова работа, нека новият работодател да му плаща, а не ние. Ако може.

Този човек е един от големите далавераджии в държавата. Корумпиран до мозъка на костите си. Убива всичко що е конкурентно на неговите комбини. Това е милиционерския крадлив модел на ГЕРБ.

След като в други райони има слаба реколта е най-добре всичкото зърно да се изнесе и да се внесе отвън. Държавата ще спечели ДДС, а мучо да го духа. Всички доволни

Преди 1989 г. цените бяха единни за всички стоки... хляба бе 0.26 стотинки за килограм...където да отидеш да пазаруваш знаеш каква е цената...сега...няма ли монополисти които определят цената както е изгодно за високи печалби...колкото до комунизма такава система няма...има държави управлявани от комунистически партии като Китай която държава е една от първите в света по икономически растеж...има и други държави където напреден план е грижата за народа си...какво е това замразяване за три месеца цените и то само в три вериги...до кога ще ни занимават с глупости...

митническия персонал на всичките ни митници с нов-Внос отвън, все едно откъде и хазната не ще се напълни ами и ще се препълни :)) Малко акъл и много смелост се изисква за да го направите ВИЕ, ОТ ПРАВИТЕЛСТВЕОТО на ГЕРБ, ама сте меки китки, не сте мъжаги :((

ЗА ДА ВСЕ НА ЕКРАНА ГЕРБАДЖИЙТЕ ВСЕКИ ДЕН РЪСЯТ ПО НЯКОЛКО БИСЕРА!!! ПЪЛЕН КОМУНИЗЪМ: ЖУ ФИКСИРАНИ ЦЕНИ!!! СЕГА СА НАРЕД ГЛЕМИ ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ ДА СИ ПЛАТЯТ ПОРЕДНИЯТ ДАНЪК - ГЕРБ!!!!ВСЕ ПО-ВЕЧЕ ЗАТЪВАМЕ ВЪВ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЛУПОСТИ-КАЗАВА ИЗВЕСТНЕ ГЕРБАДЖИЯ!!! ТО НЕ БЯХА МЕСТЕНИЯ НА АГЕНЦИИ И АДМИНИСТРАЦИИ, ЗАМРЪЗЯВАНЕ НА ЦЕНИ, СНИМАНЕ НА МИТНИЧАРСКИ СЕЛИЩА - И ЗА ТЕЗИ СНИМКИ ОЩЕ С ДЕЛА И КОНФИКСАЦИИ НЕ Е ПЛАТЕНО ДОРИ ПРЕЛИТАНЕТО С ХЕЛИКОПТЕРИ, ТА КАМО ЛИ ДА СЕ РАЗРУШАТ ИЛИ КОНФИКСКУВАТ НЕЗАКОННИТЕ СТРОЕЖИ!!! ВАЦНОТО Е ДА ИМА ТЕЛЕВИЗИОННИ ИЗЯВИ И ТЪПО БРЪЩОЛЕВЕНЕ!!!!

Още през пролетта написах, че ВМЕСТО да демонстрират недоволство, зърнопроизводителите трябваше да изорат и засеят хиляди декари и сега реколтата да е още по-успешна!! А сега ако установят, че субсидиран производител е имал НАГЛОСТТА да изнесе част от продукцията си да връща всички предоставени субсидии в троен размер, да му се отнеме движимото имущество (с него е осъществена по същество кражба от богатството на обществото) и да им се забрани да упражняват този бизнес у нас - да го упражняват в страните, в които са изнесли НАЦИОНАЛНОТО ни богатство!!

Къде пише, че субсидиран производител няма право да изнася продукция?

Воденичаров

Където пише, че субсидиран производител ИМА "право" да блокира шосета, магистрали и столични площади и булеварди, да нарушава БЕЗНАКАЗАНО правата на другите граждани и нагло да ПРОСИ още пари БЕЗ да поема конкретни ангажименти нито като количества, нито като качество нито като асортимент НИТО като пределна ЦЕНА за единица продукция!!!!!

Ясноо!Някой пак се е изхитрил и не си е платил данък "ГЕРБ".Всяка година едно и също......от Троян ,от Русе,Варна,Ямбол ,Стара Загора,Бургас ,а от Бяла Слатина не много...................

Това е най-голямата грешка на правителството , което ще им изяде главата , иначе безспорно направиха много в другите отрасли . Наистина съсипват дребния и средния бизнес , за сметка на интересите на монополистите . Стана така с месото , с млякото и със доста други субстанции . Резултата е , че безработицата се покачи многократно , заплатите паднаха от веднъж , а малки бизнесмени фалираха. От друга страна монополистите изкарват нечовешки пари , които изкарват извън България . Така просто ставаме роби , заради това че някой си получавал рушвети . Честито Българи , превръщаме се в Сенегал от преди революцията .

Стига г-н Найденов с тези цени, само пречите не само, че не намаляват, ами май се увеличават, направете си един комитет по цените както имаше навремето и в областните съвети имаше такива, одобряваха се или се регистрираха цените, след като се покажат калкулация на разходите дайте да се върнем 30 години назад, мислете за защита на социално слабите останалото оставете на пазара, това е нали сме държава с призната пазарна икономика,

КАКТО И ДА ГИ ПОГВАТ Е ВСЕ ТАЯ. ХЛЯБА СИ СЕ ВДИГА, А КАЧЕСТВОТО МУ СПАДА! ПРОДАВАН ОТВРАТИТЕЛЕН ХЛЯБ, КОЙТО МИРИШЕ НА ХИМИКАЛИ. И СЛЕД ДВА ДНИ СТАВА ЛЕПКАВ, НАПРАВО Е ОТВРАТИТЕЛЕН. ТА КАКВО МИ СЕ ДУЕ НАЙДЕНОВ, ЧЕ ЖИТОТО Е ЕКСТРА КАЧЕСТВО....ТОТАЛНО НИ ОТРОВИХА.