36-годишна родилка е починала в МБАЛ-Видин

36-годишна родилка е починала във видинската болница часове след извършено секцио. Жената е родила на 15 октомври, но за случая става известно едва днес.

Обратно в новината

Коментари - 36-годишна родилка е починала в МБАЛ-Видин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ще му се размине !Да се готви следващата!Дано не е вашата дъщеря снаха или друга роднина!

ЛЕКА И ПРЪСТ НА ЖЕНАТА!КУРАЖ И СИЛИ НА БЛИЗКИТЕ! И НЕКА ГОСПОД ПАЗИ НАС ХОРАТА ОТ ИЗРОДИ ЛЕКАРИ

Лека и пръст на жената. Следващата ,моля!

ГЛУПАК !

Тъжно е да се казват такива новини.Незнам този лекар извършил операцията как се чувства-вярно, че не всичко зависи от лекаря но е тежко,срамно и болно.Жалко че си е отишъл млад човек и 3 деца остават без майка.Преди време са раждали по къщите без лекари и смъртните случаи са били рядкост,а сега да си майка е огромен риск за два живота.

Не знам на колко си години и доколко си навътре в статистиките, но аз от стари жени съм чувала за израза "бременна жена е с единия крак в гроба" - не случайноо и по-внимателното отношение към тях.

По принцип е така и аз имам дете и от престоят в болницата преди раждането т.к. имаше проблеми се уверих че е така.

Да,права сте - раждали са по 10, че да останат 4-5... ама това по колко са раждали, как са ги раждали, къде са ги раждали е друга тема.

99% от жените раждат секцио. Нали трябва да се дръпне още от здравната пътека, пък и кеш като им дадеш...Някой да си спомня за проверка в Шейново какво стана? Нулев резултат.

Не смятам, че като мъж имаш право да казваш как да раждат жените. От каква позиция го правиш и от коя статистика цитираш измислените си проценти? Нито си лекар, нито си родилка. Преди да нападаш жените и методите им на раждане, се запитай колко здравни пътеки са "дръпнати" от циганите, например.

като чета просташките коментари просто се срамувам заради вас,то бива омраза към българските лекари,но толкова много не е на добре.Не съм лекар - двете си деца родих със секцио-едното в провинцията,а другото в Майчин дом-София,но никъде не ми взеха пари.Тук пишат явно хора,които мразят целия свят.Някой от вас вижда ли при какви условия работят нашите лекари и какво е заплащането на труда им,не виждате ли,че заплатите са им,особено на лекари от провинцията, са по-ниски от тези на продавачки в магазини,а работата им въобще е несравнима,хайде стига сте пююли,а имайте малко уважение,защото и вие сте на този свят благодарение на тях

Ти откри Америка. В тия "форуми" се вихрят уникални простаци. По-цял ден пишат идиотщини.Това са безработни нехранимайковци.

Това че някой е написал мнение не означава, че е безработен нехранимайко не може всички да са под общ знаменател.Не може от няколко реда да се правят квалификации.

Лично аз не мразя никого дори ме е срам и ми е болно и тъжно от такива новини,а всяка професия си има и хубави и лоши страни.Всеки сам си избира и преценява- има и други сложни професии.

има си ги и двете страни на лекарите, да ти кажа. Веднъж се случи да забравят включен 15 минути скенера на мой много близък човек и ги намразих искрено, но познавам и други лекари, които се раздават много в професията - плащат направленията за пациентите от собствения си бюджет като не стигне квотата.

Аз не мисля, че е нормално жените да раждат под 30-35 години. Да не сме създадени само да се размножаваме. Една жена трябва да се развива, да си има собствени занимания, а не целият й живот да се върти около децата - първо ражда, после гледа внуци, накрая правнуци. Това е не е нормално за развитието на жената. Затова повечето момичета искат предишния си живот след като родят, но няма как да се върне. Ако не си готова да се разделиш с досегашния си живот, по-добре отложи раждането. Жената не се е родила само да готви, ражда и да върти домакинство или поне минаха тези времена. А и не всяка жена иска да става майка. Аз лично нямам майчински инстинкт, а съм на 30 години и съм щастлива с работата и живота си.

Точно за това сме създадени. А това, че се избиваме е човешко изобретение.

Ами тогава раждай докато можеш, за да осъществиш това, за което си създадена!

Права си. "Щастливите" с работата си жени списват по цял ден по форумите.....

Поне съм красива, умна, образована и развиваща се жена, която не се занимава по цял ден с пелени, врещящи бебета и пюрета. После гледате внуци и се превръщате в отчаяни лелки на 40 години от манджи и запръжки.

Момиче - пък родило - пък иска стария си живот. Не, че не уважавам мнението ви, но между майка и родител разликата е огромна. Пожелавам ви в следващите 5-8 години майчинският ви инстинкт да припали.

Това мнение, изказано под статия за починала жена, говори за нисък интелект и никакъв такт. Понеже за мен красотата е най-вече характеристика на ума, веднага те определям като некрасива. Пък ти си хубавей физически, това само ти остава...

Това мнение съм го написала по повод предишни коментари, че жените раждат на по-късна възраст и това се е получило с тази жена, която е починала. И аз изказах мнение, че съм "За" жените да раждат по-късно и се навъдиха майки-моралистки, които да ме заклеймяват.

Преди много време Блажев ме оперира и мен. Отне ми над 2 години да се възстановя.. Излиза че за 20 години не е научил много.

Смъртността от ДИК е почти 100% навсякъде по света. А ДИК е едно от възможните усложнения при раждане с цезарово сечение. Така че стига философствали без да имете идея за какво говорите.

Чета коментарите и се чудя как така "най-компетентните" са и най-неграмотни?!? Убеден съм, че сега освен с минуси, ще бъда засипан и с реплики- ругатни и убеждения, че не е важно "как пишеш, а какво ?!? си написал". Простотията на масите стигна до там, че неграмотникът се явява ограмотител, коректив и съдник. синдром

Мили ми ограмотителю, "имете" е техническа грешка. Известно ми е как се пише думата "имате". Айде със здраве.

Как може ... такива крайни писания и квалификации ... без да сте запознати със случая и без да имате елементарна медицинска култура!!! Докторите не са богове ... правят, каквото могат ... при съществуващата материална база и организация ... и до там !!!

Препоръчвам на всички книгата Nutrition and Physical degeneration - ако внимаваш, какво ядеш раждането не е проблем и на по-висока възраст - ако тъпчеш квото ти падне - докторята не могат да направят много

Luna0102

Колкото по-късно раждаш, толкова по-голяма е вероятността от подобен край. След 35 раждането е рисково както за родилката, така и за бебето. Не е гаранция че ако родиш на 25-30 всичко ще е наред, но шанса е по-голям и няма нищо общо със способностите на лекарите.

Преди 4 години младо момиче на 24 години почина от такъв синдром. Такова усложнение може да се получи на всяка възраст.

ми да раждат по на 15? шанса е най-голям...

ТРИ ДЕЦА ОСТАВАТ БЕЗ МАЙКА!!!

в европа жените масово раждат след з0 при нас си е още катастрофа за простаците от каменният век и некъдърни доктори

Хубаво се изказваш, но мнооого неграмотно. Ето, обвиняваш докторите, че са некадърни, а не можеш едно изречение да съставиш без грешки. Некадърност, или обикновен примитивизъм? Я иди си премери челото, дали има два пръста!

непретендирам да съм граматическо светило или некъдърен некадърен доктор давам си мнението професоре за примитивизма на балканското мислене по отношение на жените

Некадърни доктори правят секцио!!! Кадърните заминаха в чужбина да работят! БКП се погрижи това да стане с ниските заплати които държи за Българският народ!!! Трябвало СОЦ заплати да се получават а те номенклатурата с яхти и екскурзии до Тайланд!!

Отчайващо ниски станаха лекарските заплати по време на демокрацията.

Айде, ако обичате стига с тези заплати. Всеки, който е раждал занае, че се плаща допълнително на доктора. Едно секцио в БГ, излиза около 1200 лв.И не сама за тази манипулация, стигнеш ли до доктор, плащаш за какво ли не. Да, малки са им заплатите, но само тези, който получават от болниците, а всичко друго, което изкарват, никой не го казва.Само се жалват, да си сменят професиите. Докторите и в мир и във война, все ще са добре, те са толкова алчни.Познавам доста хора, който заминаха да работят лекари в чужбина и всички заминаха защтото тук ги мързи да работят "понеже са много кадърни", добрите лекари са си добре. Апропо, това, което се е случило на жената може да се случи на всеки и на всякъде, Бог да я прости и да помага на дечицата й да станат достойни хора.

Ами продължавайте да раждате на дърти години. Кариера били правили, на ти сега.

Кух си дедо като гъдулката ти.

36 години е идеална възраст за второ, че даже и първо дете бе дедо. От Видин съм и по принцип знам, че др. Блажев е добър лекар с много опит.... но това е :(, бахти. Бащата знам, че е супер работяга. Нон стоп мрънкате, че тук е най-обезлюден и застарял град, като се реши някое БЪЛГАРСКО семейство да имат повече деца и се случи нещастие почвате да съдите без мярка. А мангустите на 36 са вече с по 5. Съчувствам му и му пожелавам много сила и късмет на тоя човек сега, за да успее да ги отгледа тия 3 деца.

Искаш да кажеш, че циганите на 36 вече са с пет внучета!

И на мен така ми казаха - че Блажев е много добър. За съжаление се вързах на тия приказки и после доста време съжалявах. Може да е добър, ама е добър като за Видин..

КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ВЪЗРАСТТА ЗА РАЖДАНЕ?

Природата, чедо, природата....

точно така Тя, божа работа

Абе дядка, ти като си станал импотентен на млади години не злобей. Една жена може да зачева и ражда до менопаузата, а тя настъпва средно на 50 години. И в България кариера няма, има борба за физическо оцеляване. А ти ли храни цял живот жена си? Нали тя не е работила и не си и натяквал, че ти я издържаш? Или чакаше и на нейната заплата?

ujabg

Леле, само как ми се иска да ти изпраскам два шамара!

Защо всичко оправдават с този синдром?

Кои са те "всички"?

За съжаление при ДИК-синдром се умира.Оживяването е изключение или чудо.

Убиха жената тези некадърници. Доживотен затвор за лекарите!!!!!

ти какво работиш ?

Е как какво- раздава присъди по форумите.

Като раждате след 35 и нагоре-все ще е така,друг ще е виновен!Има си възраст,в която жената е най-годна да ражда и това е 23-27 години.След това става все по-трудно и по-трудно.Та чак се стига и до инвитро!!Ама няма кой да хойка и да се наживее,да прави кариера.После виновен,тоя и оня.

Къде го пише това?че ако родиш на 35 ще умреш?

langlima

ДА, ама НЕ! Голям капацитет се извъди! Като гледам си СВЕТИЛО...в собственото си невежество!

Не става въпрос за кадърност, а за синдром при който кръвта не се съсирва и изтича. Ако трябва да се вини някой, то това е секциото и масовото прибягване до него от българските жени. При циганките раждащи естествено такива проблеми няма. Секциото е крайна мярка при неправилна ориентация на бебето или при тесен таз на жената. Не мога да разбера този мерак при жените да им срежат коремната мускулатура и месеци наред при най-малко движение и напъване да ги боли.

Ами ти откъде знаеш каква е причината, за секциото при тази жена. Аз имам две раждания със секцио, като имах абсолютно основание за това, като не излиза правилно нямаш друг изход, голям плод с голяма глава, губи тонове, следващи възпаления и т.н. , второто не ми разрешиха да го родя нормално. Това означава ли, че не мога да искам трето? Но няма да раждам нормално със сигурност!

Как не им омръзна на някой хора да плюят по институции или служители не знам. Не е зряло да живееш в илюзията на единствената лична правота, а когато се изправим пред собствените грешки да търсим кой да е виновен.

Това го кажи на Бащата на детето.

Всички са тройкаджии вие какво искате,кадърните избягаха от България.

Ти по себе си ли съдиш ? Правиш впечатление, на човек разбиращ от всичко- вероятно си извън България ?

васко

Моли се само да не ти се наложи да ти стане нещо,и да викаш линейка,после друго ще говориш грамотния.

Крайно време е да се сетят да прекръстят болниците (чиито сегашни имена са пак отскоро). Това да кръщаваш Света Петка и Света Анна 20 болници и после да цитираш кой е умрял в тях води до един (вероятно умишлен) ефект - човек да си мисли "уж света петка, пък не помага".

Така става като ги израждат като на поточна линия...Ама нали Еремиев трябва да си вземе паричките,не го интересува ,че оставя три дечица сирачета :(

естествено, че са като на конвейр все пак това е родилно отделение... и честно казано едва ли докторите са искали да убият жената... просто медиите прескпонират от една страна, а от друга и сегашните родилки прекаляват със секциото... наистина това е метод, който се прилага при необходимост, а не от лигавщини... жалко за жената и за това, че оставя три дечица саминки ... в нейният случай наистина е било необходимо секциото и е малшанс това, което се е случило... такива неща винаги са се случвали и за съжаление ще продължават да се случват...

вери тъжно :(

Пак измислиха тъпа диагноза да си замажат некадърността...

За съжалени този СИНДРОМ е доста тежък, остър и трудно овладяем! А с ДИАГНОЗАТА си ти !

Диагнозата съществува от отдавна.И не се измисля,а се поставя.

Случва се.....и не започвайте пак с обиди и обвинения към лекари! Нито е първата нито ще е последната за съжаление. Просто такива неща се случват навсякъде по СВЕТА!

Незнам, колко си наясно с този синдром и операцията секцио, но такива неща не се случват просто така. За този диндром винаги има предхождащо условие. Работя в родилно в голяма болница в Щатите, имаме по 50 планирани секцио на ден, до сега не сме имали такъв случай. Да, могат дс дтанат усложнения, но когато женста е наблюдавана по време на бремеността, знае се цялостното й състояние и лекарите си разбират от работата, до фатален край не се стига.

васко

Ти си от Отличниците нали?А не като тук нашите лекари Тройкаджии. И по зле ще става,когато и тях вече ги няма,ще има само цигани.

Фактите обаче говорят друго - в САЩ смъртността сред родилките е по-голяма от колкото в БГ. Има някой специфични сраствания в матката в резултат от предишни раждания със секцио, които няма как да се видят предварително. И може да се окаже че са фатални и налагат хистеротомия, а там каквото сабя покаже. Ако раждаш в малка клиника и имаш нужда от сериозно кръвоприливане си взел дал...

Ти в това родилно в Щатите, може и подлогите да разнасяш... Глупаво е да манипулираш хората, че този синдром е нещо изключително рядко, незначително и лесно преодолимо!

Имате , казваш по 50 планирани секцио на ден ?!? Като сложим + още по 2-3 нормални раждания и още малко непланирани секцио, да ги умножим и по 365 дни..... Боже , ми това прави по 55 000 бебета на година , само в твоето отделение. Ами в другите болници. Ами в другите градове? Ами в другите Щати ? Извини ме, но твоите ЩАТИ коло милиарда са с този прираст, защото доколкото разбирам от поста ти В ЩАТИТЕ и не умират твърде хора?

Вярно е, че такива неща се случват навсякъде по света, но не с такъв интензитет! Случват се така да умират родилките в Африка, а на фона на претенциите за високо ниво на професионализъм, които се изразяват непрестанно в България, защо показателите ни на смъртност са по-близки на тези от Африка.

... и един мармот завива шоколад ....

На сра се вече със това,не мислиш ли Лумпен долен.

Както винаги,накрая виновни няма да има! Къде се е чуло и видяло,лекар в България да е виновен за нещо... А ,че си купуват дипломите на всички е известно!

Пропусна само да кажеш, че "още не си видял лекар в затвора". Не , че няма и такива за там де, но репликата ти е вече твърде досадна, пък и ДИК синдрома е нещо твърде коварно и тежко.

Кой ще си купи диплома,с която ще работи за 700 лв. на месец?