Прокурор тръгна след репортаж на „Господарите“

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди спешна проверка на ремонта на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", съобщиха от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор тръгна след репортаж на „Господарите“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-после светлина в тунела>

"...умишлена безстопанственост..." - това е България през последните двадесет и седем години.

Доколкото разбрах тези пари не са платени.Господарите май малко подраниха за да изпълнят поредната поръчка на Бойко.

А след ония репортажи за адвокат Миков и ЧСИ Чолаков ще тръгнат ли?С фалшиви документи задигнали жилищата на хората и прокуратурата се прави на кьорава.

поредната изпълнена поръчка от цацата,а що не се самосезира за твърдението,че Ц.Василев е пратил 250 милиона по Пеевски на Бойко бе,бахти верно мафията си има държава

Господарите, да ги назначи прокурора,те вършат повече работа от тях.Да не се оправдават с клетите работници,парите са откраднати от високо ниво както обикновено

Господа всеэнайковци. я излезте вие в 2 часа през нощта при минус 15 градуса на 7 метра височина да режеш железа и опъваш кабели и ще ви видя каква ще я запеете.Като ти дойде майстор да ти смени нагорелият контакт и ти вземе 40 лв за 20 минути плащаш като поп и мълчиш като бит гъз.....

Ти луд ли си ве? Има много фирми, които при тези условия ще ти го направят за макс 100 000лв. ... И после, що немало пари в хазната ... ми заради такива мизерници като вас, които не могат купа сено на две магарета да разделят. Крякате, че Х крал, ама щом У краде, нема проблеми. Нека краде, нали е нащо. Тъпанари!

Уважаеми господине работили сме и по-опасни от цитираните от вас дейности и знаем как се плаща. Не изкарвайте тази дейност "златна" защото много добре знаем, че парите отиват в джоба на чорбаджията а не при нещастният работник.

Абе нека да разследват.И ако трябва да им разкатаят фамилията,не ми пука!Но съм убеден,че е по-скоро опит за саморазправа,защото ако така пъргаво и експедитивно разследваха всеки сигнал за злоупотреба,например - санирането,животът ни щеше да бъде коренно различен.

Да разследват. Ама сериозно. Вчера в новините на нова - отпуснати 1 960 и кусур милиона лева за саниране. Санирани 2026 блока. Средна цена на блок - над 960 000 лв. Ми за толкова пари не ще санирам, ами два нови ще построя. Ама като стане въпрос - всички изисквания на ЗОП са спазени! Щот не знаем къв е тоаля закон

на саморазправа. Потулва се историята сс фирмата, която е трябвало да извърши планов ремонт през 2009г, спечелила е търг, но са й отпуснати само 2 млн лева, с които е закупила материалите за ремонта, защото с идването на гроб на власт ремонтът е спрян и материалите са изчезнали и не са отпуснати останалите пари - 8 милиона и всичко е потънало в балкански мрак. .

Даа, още от 90-те разни частни ''фирми'' усвояват парите на данъкоплатците, раздавани с лека ръка от държавните администратори. Проектите си остават само на хартия. На практика - нищо, само парите са усвоени. То не бяха приватизационни фондове, програми от ЕС, програми за регионално развитие, земеделски програми, програми за защита на ... джобовете на онези, дето крадат най-бързо : ) Всички се втурнаха да крадат под кодовото название ''държавни поръчки'' и всички станаха специалисти в области, от които най-малко разбират. Зидари с фирми - станаха архитекти, мутри с купени дипломи станаха банкери, мутресите им - шефки на фондации (перални за пари), шоу бизнеса е като публичен дом, ... Добре защитени от правната мафия, всички дружно се ''хранят'' един друг... Още ли питате защо се изнесоха 3 милиона българи зад граница?! Когато гледаш, как шефа ти не може да напише 2 изречения без 3 правописни грешки, започваш да се чудиш, как е завършил право или архитектура...

това добре, но защо спиш за цените на санирането, на магистрлите и всички други обществени поръчки, та при тях цените да не са нормални!

3000лв+ на осветително тяло е доста завишено, добре е да се провери. Включваме демонтаж/монтаж, консумативи кабели, денонощен труд на бригада - пак завишено изглежда. Самата крушка едва ли е повече от 100лв значи 90% от цената е труд. Хубаво без търг защото се бърза, но мирише на гнилоч.

чувството, че живея в лудница- това ли му е работата на гл.прокурор? Ами за това си има хиляди институции, на които се плащат милиони, за да контролират безопасността на пътищата!

Не си разбрал прочетеното. Има съмнение, че точно мислените от теб "хиляди институции" са извършили престъпление, като умишлено са завишили цената на извършеното, и, вероятно са присвоили разликата.

Тунели се срутват, мини се срутват, абе България се срива бавно, но неумолимо.

Браво на нашите, така се работи.

Заради Гробарите една жена беше убита и 10 дни Северна България беше откъсната от Южна. Взеха заем за 16 милиарда и сега са се хванали за 500 00 лева за денонощната работа в тунела.

Значи да се възползваме от смъртта на жената и да откраднем половин милион. Боклук си като тези, които ти плащат.

Боклук е баща ти,че е създал просто герберско л..но

*инетчо, ти видя ли Боко да реже желязото?

Боко наслага некадърни и крадливи калинки в цялата власт. Нали се пъне, че е направил магистрали, защо не поддържат пътищата?

Крадците и убийците викат: Дръжте крадците! Жалко за талантливите актьори в Господарите и за измекярския им шеф! Явно доста парици е понатрупал по времето на ГЕРБ и сега трябва да връща услугите

108 по 150 са 16200 лв.пишете ги 20000 лв.за останалите пари 370 000 лв демонтаж и монтаж?! Алоуу!това е грабеж!Герджиков?кво става?!

Герджика да не се пеняви за разни измислени нарушения от времето на бат Бойко,ами да си стегне редиците на протежетата,лъхащи на комунизъм и парфюма на К..рнелия

Охохоооооо. 390000 лв!стига бе! За 5 дена!евала!по полека бе хора това са 210 000 евро.какво толкова?колко струва един 100 ватов лед прожектор?150 лв.една груба сметка показва че 100 000 са им много!

3600лв. на лампа - верно ни е висок стандарта

За 5 дни откраднаха толкова,колкото за 5 години.

Едва ли можешежда се очаква нещо друго от левия крадци. Това им е в кръвта. Не дай си Боже да дойдат на власт с побратимите си от ДПС. Отново ще фалират нещо за 5-6 милиарда...

ама цените за швейцарски - все пак сме Швейцария на Балканите

да се направи после проверка на проверката - най-добре от външна фирма за около 500 000 лв.

Явно за тия пари, лампите и светят и топлят !

тия докато проверят ще откраднат и другите тунели - трябва всичко да минава през курата

Ясно е, че пак са крали, но не само - новите лед лампи са толкова силни, че като влезнеш в тунела не виждаш нищо, некадърно поставени, без да се спазват нормите за осветяване в тунели - има си цяла наука за това!!! Аман от алчни некадърници!

Като осъдят някой тогава да го пишат като новина. При нас нещата свършват до прокуратурата започва проверка...

Тука има некой луд би казал всеки.През този тунел минавам поне 4 пъти всеки месец, но никога не бих повярвал,че е имало 1625 осветителни тела.По моите скромни изчисления тунела е 600м., това прави по 3 лампи на метър,как да не си луд та да повярваш.Сега па за 100 лампи над 300 000 лева е това ако не е престъпление здраве му кажи,по 100 000лева на ден аферим.

Всички обществени поръчки в България се делят на 2, т.е. 50:50 - а поръчката и за нашите хора!!! С 390 000 лв. ще се направи осветлението на поне 5 тунела / зависи от дължината на тунела може и повече /!!!

напишат ли Цацаров и веднага губя вяра че ще има правда

Както и да го смяташ - прожектори, кабели, монтаж с дюбели, работа на 3 смени - повече от 90 000 лева няма как да излезе и то по цени на дребно.

Шило

А проектите по свалянето и по окачването на новите? А извънаредния труд? Разценката за заплати? Извозването? Подготовката на компрометираните участъци?

Добре де сложи още толкова. Но за 400 хиляди трябва кристални полилеи да са сложили.

Не казвам, че има или че няма нарушение при ремонта, но е факт, че такива спешни и непланувани ремонти излизат най-скъпо и създават възможности с оправданието - "да го оправим бързо за доброто на хората" и всъщност да се пусне поръчка на "наш" човек, който да свърши малко работа и един Господ знае колко качествена на твърде висока цена.

Кои са господарите ...на Господарите на...

питаш, но преди това кажи кой е твоят? Защото подтекстът ти май е - всеки си има господар

Стане ли тъй,шоумените от телевизиите да оправят държавата,дето викаше вицето Нейски,егати и държавата!

В БГ винаги се е крадяло и ще се краде. Когато има проверки винаги е политическа поръчка. ББ даже си имаше ударен човек с тефтерче пълно с инициали...

Ако има злоупотреби дано има резултат, обаче някак си много поръчково ми звучи това само сезиране. Малко след като излезе ревизийката на служебното правителсво и някой сякаш им казва да внимават къде ровят, иначе ще им се връща.

Хей Герджиков и БСП за 5 дни толкова се накрадохте колкото ГЕРБ не можа за 2 мандата...А, кво става сега?! Хубаво ли ви е? Ще провалите Радев, просто това прави БСП!Толкова са прегладнели, че неможе да чакат...

Гледам нови опорни точки са се появили днес....

Всеки ден има оператифка, да. Между Пеевски, Доган и същите "консултанти" от 30 години. Ние само водим облако, така да се каже..

Знаеш ли "Господарите" колко ненаправени репортажи имат от подадени сигнали, но ни вопъл, ни стон от тях. Обаче тук е удобно , за да се угоди на Някой :)

Естествено, че не от всеки сигнал се прави репортаж - нали трябва да се провери първо

Господарите на ефира са виновни за този скандал. Няма Господари, няма скандал. И онези мръсни ОЛАФ също да се пръждосват, че много пречат!

ето, поэтому неебателните ще сме вечно на власт! Уважаема.

"като тепърва фирмата, извършила подмяната на осветлението - държавната "Автомагистрали", ще даде отчет пред АПИ за какво и как точно са изразходвани парите." Вероятно това е фирмата избрана от преди за поддръжка на тунела. Е,и....каква е тук вината на правителството?

--Най-лесно е да се копира нещо и да се подиграва.Това не е творчество.Вижте че няма свестен хумор .А за тунела намериха най вярното бързо решение евала им.Работя в тази сфера и съм наясно.за парите не зная но мога да Ви кажа че на трисменен режим трудно се организира. и струва скъпо .

Темно, брате, темно, ете, като в катраница, нито месечинка свети, ни ясна звездица! Куче лае у полето, та си глава кине ергени ли мома краднат, или некой гине? Та нема ли кой да палне плевнико на кмето да разпусне това пусто темнило проклето! Посветено на безпросветните.

Да прокуратурата и съда освен това да гледат комедийни сериали за да си намират работа...нали...Браво на Съдебната ни система..

Новините никой не ги отразява, ама виж господарите...е те това вече е сериозна работа!

Ечемишка дължина 775 метра.по 3 реда лед 2325метра.По цени на дребно най скъп на пазара със всички екстри 10 лева на метър.Всеки грамотен може да провери

се напъваш като не разбираш от тия работи?

Ако се напънете да смятате така ще видите колко милиони от милиардите гушнаха герберасите покрай санирането а ние балъците даже асансьорите ум ще плащаме и един куп други неща нямащи нищо общо със санирането, Тук поне има лампи, има пуснат тунел и всички видяхме за какъв срок а броя на лампите за нула време се извършва ама за санирането никой няма как да върне парите ни..

---След извършената ''проверка'' , НАРУШЕНИ НЯМА ! Такава е нашТа дрЪжавЪ.

Шило

А що трябва да има?

ЦАЦАТА ДА ПРОВЕРИ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ КЪДЕ СА КРАЛИ ПАРИ А НЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С КОКОШКАРСКИ РАБОТИ.

Да провери и кой изкара митничарите от завода на Мишо Бирата. Да провери на кой прокурора Кокинов казваше "шефе". Да провери кой беше с инициали ББ в изчезналото тефтерче на Златанов за полит. натиск.

От доклада на служебното правителство за направени проверки на герберските кражби ясно е написано и описано , как всичко е менте, далавера на техните хора!! Цялото герберско котило е за затвора!!

Шило

Мдааа, а в село Нагорно Нанадолнище са направили пешеходна пътека за 70 лева. Много прари са. Една кутия боя е 6-7 лева, четките и валяците по 3-6. А бе тези хора, освен материали има и трудово възнаграждение? Начислява се ТРЗ, осигуровки, пише, че са работили нон-стоп, което значи, че има и добавки за това. Ба си държавата, след всеки репортаж се хуква. Да ги проверят като толкова искат, ама жалка работа.

Първо в тоя шибан тунел и като нов не е имало 1600 лампи, аз минавам оттам редовно и обикновено светят не повече от 20. Второ как им се събраха в устата 390 000 лв за 100 лампи ковнати директно в бетона и 2 км кабел.