Започват проверки в санирани сгради

Зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова ще направи проверки на място на получени сигнали за проблеми при изпълнение на санирането на блокове.

Обратно в новината

Коментари - Започват проверки в санирани сгради | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лично заместник министър ще отиде на място да види КОЛКО тече блока??!!Брей, брей, брей, какво правителство. Чудо невиждано. Къде е Лиляна? Защо я снишихте. Или сега има едни 200 милиона лесни за крадене и пратихте тежката артилерия, дето е способна с един подпис да ги присвои. То тези да не тръгнат да ти исписват веждите, че може да ти изкарат очите.

И тук като навсякъде - след строежа - ремонт, след ремонта - основен ремонт! "На ляво да тръгна, на дясно ли? Вече не знам на къде. На където погледнат очите ми всичко краде и краде.";)) Ех, Тодоре...уж за чистачките ти идеше реч...

Уж щяха да подменят старата ВКинсталация,тръби ръждясала ,а каква стана тя само лепят 2мангала стереопор,за какви срокове говорят това са празни приказки,те ако работят 1ден,месец почиват.На какво се дължи това ,отговор няма?Лъжат собствениците ,днес бъди в къщи не идват,утре,накрая се принуждаваш да си платиш ,че нещо да свършат.И понеже парите ги дава целукупния заспал български народ ,на никой не му пука.Даже ЕС да ги дават пак не се интерисуват какво се върши тука.Затова ЕС скоро ще се разпадне,който крал,крал.

КОГА Б.Б. ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ ХАРЧИ НАРОДНИ ПАРИ ЗА ЧАСНИ СГРАДИ , ИЛИ ИСКА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СИ ПОЛУЧАВА КОМИСИОННИТЕ. БОЙКО - СПРИ ВЕДНАГА САНИРАНЕТО .......

Бля бля бля... То от толкова време се говори за кражби и икакво качество тия сега дето са исие с мошениците ще да ги ''проверяват''..От къде накъде един куп народ ще плаща заемите ви за да си правите на малцина ''саниране'' от което крадете на поразия..

Обикновено,когато се прави покрив се следи прогнозата за времето. Гледах репортажа за наводнените жилища. Навън вали,а група "майстори"с мнооого естествен тен,къртеха покрива на блока. Шефът....мазен тип,издокаран,ще вземе едни хубави пари.Циганската "бригада"-видни стоители,санировчици.Специалисти. По нанасянето на щети.Обичайно.

Преди 2г.ходих в Дрезден,там също е има много панелки,но така са санирани,че въобще не се познава ,че е бил панелка.Даже реконструкцията му е променена,а тук парите са дадени ,но 90%са окрадени.Не виждате ли как живна ново строителство в общински имоти ,всичко това е с крадени пари от т.н. саниране.А в панелките хората се радват.Нищо тук вече не може да се поправи,няма кой.Вижте какви хора ни управляват,баш престъпниците.ЕС нехае,не се интерисува въобще от нас,а евродепутатите ни и те като тукашните,нищо не ги интерисува освен парите.

С тези пари от това безмислено "саниране" можеха да се построят 50 хиляди нови жилища за млади семейства и да се разгърне цяла щилищна програма за години напред ! Цената за това "саниране" е завишена тройно и това се очертава да бъде един от най-големите грабежи на прехода ! Защо медиините пачаври и овчия народ мълчат за това !??

Доколкото съм наясно такива сериозни санировки следваше да се консултират с производителите и проектантите на блока. Някой да ги е викал? Даже от Русия и Украйна трябваше да дойдат инженери за панелките. После трябваше да се гледт заварки, антиземетръсни мерки да се изпълнят, ВиК да се смени, ел, парно и т.н. инсталации. Няма. Джаста-праста. Забележете - нито един сериозен специалист не съм чул, че тези пишмансанировки няма да навредят на блоковете. Например да ръждясва по-бързо арматура, да задържат влага и т.н.

Обществена тайна е, че тази игра със санирането е с цел едни фирми на НАШИТЕ хора да ПРИСВОЯТ едни големи пари, като в същото време има и бонус за бъдещо ограбване на наивните собственици, които за това саниране са вече фирма, която подлежи на фалит и тежко и горко им, ако някой от собствениците спре да си плаща тока, парното или водата!!! Но ... не е луд който яде баницата, а който му позволява!!!

имам тухлено за продажба. Чакам санираните блокове да се доразкапят. Моля заповядайте на тухлено. Цената нали знаете - вие сами я вдигате като си скапвате панелките с некадърни майстори.

Мерна единица за качество за санирането - 1 ЛИЛЕ! Сега се обмисля вторично саниране на вече санираните блокове, тъй като не са "усвоени" всички пари. Всички цигани-дюлгери да се регистрират в щаба на ГЕРБ. За справки - Цецо.

а си е чисто маскиране. Отделно правят бетона на решето, та по-бързо да се срутят. На стара баба грим и червило.

Българският партиен мутробизнес предупреждава. По наше време е опасно пребиваването на бедни хора разчитащи на заплати в България. Моля същите особено ако са по-млади незабавно да се изнасят по съседите си в ЕС като се препоръчва да е по на запад, та и отвъд океана. Внимание! Внимание! Животът в България е опасен за бедните българи. Избрахте си ги на избори за да ви крадат със саниране и магистрали. Трайте си сега. Аз казах.

Нашия блок го санират вече 6 (шест) месеца, фирмата е пълна скръб, работниците са предимно цигани, живеем като....(нямам думи, сами се досещате)!

Борисов каза, че със стиропора се укрепва конструкцята, а Павлова, че се пестят разходи за осветление. Пропуснаха, че се пестят и разходи за вода.

То за да се наводни блок след дъжд може да не е причината санирането и дори малко вероятно е да е от него!

Разбутали са покрива, а най-кофти е ако са напълнили тръби за дъждовна вода с мазилки и стиропор. Тези тръби трябва добре да се познават за всеки модел блокове какви проблеми правят, как вървят, как са правени, съединявани и т.н. Не знам строителите и проектантите на тези наши блокове да са викани за консулт, а е задължително в цивилизована УЖ държава с 13 вековна УЖ история.

Какво да е санирането ,като виждаме какви хора ,какви "строители"са наели фирмите.Живея в блока 40г.,сравнително свестни са съседите,разбираме се ,подържаме чисто,ще ни санират и сега са на стълбището.Тази сутрин се качвам в асансьора и виждам нарисуван х.й.Кой според вас го е сторил ,след като за 40г.такова нещо не беше се случило.Имат ключове и вечерта топуркат във входа.Не знам как ще свърши всичко това.Голямо изпитание ще е .Като знам ,че продължава около 1г.вместо 6м.

Санирането им е като магистралите! За 300лв на квадрат, толкова дават :))))

на вятъра. Ние си събрахме пари без да чакаме на шибаните държавни поръчки, избрахме си иззпълнител и ето, вече 4 години, нямаме никакви проблеми.

Много ми е интересно за какви фирми и какви работници говорят. Големите фирми печелят търговете и вземат каквото трябва / и съответно дават каквото и където трябва/. Други подизпълнители вземат реално обекта и те вземат каквото трябва. От своя страна те събират куцо и сакато от циганските махали и ремонта почва. В Благоевград на всеки блок работят по пет-шест мургавелковци, които не са чули за строителство през живота си и резултатите са това. Скоро и самата санировка ще почне да пада.

САНИРАНЕТО е като всичко останало в България. МЪРЛЬОТИЯ ДО ШИЯ, А ПАРИТЕ ГИ НЕМА.

ГЕРБ - ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ

тунели са в ремонти. Булевард Брюксел откакто го реновираха, всяка година е в ремонти по 3-4 месеца. Качествено изпълнение, бре!