ЕС става по-силен, въпреки финансовата и бежанската кризи

Въпреки финансовата и бежанската кризи, Европейският съюз става по-силен, а не по-слаб, показва изследване на Европейският съвет за външна политика (ЕСВП).

Обратно в новината

Коментари - ЕС става по-силен, въпреки финансовата и бежанската кризи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предвиждам разпадането на ЕС да започне през 2021г. с излизането на Полша и Румъния, последвани от Унгария и Чехословакия, след това - Гърция и т.н. ! Други прогнози ?

ЕС = СССР

НЯКОЙ ЗАДАВА ЛИ СИ ВЪПРОСА КАКВИ И КОЛКО СА РАЗХОДИТЕ ЗА ПОДРЪЖКАТА НА ПАПЛАЧТА В БРЮКСЕЛ И ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ КЪДЕТО СА РАЗПОЛОЖЕНИ ЕВРО-АДМИНИСТРАЦИЯТА!

ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ФИНАНСИ И БЛАГА, ПАРТИЙНО ПРИПОЗНАТА БЮРОКРАЦИЯ И УНИФИЦИРАНЕ НА ПОЛОВЕТЕ !!!!!!!! Е ЗАЩО РУЧАХМЕ ЖАБЕТА 27 ГОДИНИ ??!!

Ако със заклинания и мантри можеше да се променя действителността....щеше да е хубаво за ЕС. Бежанската криза беше създадена от Западните "демокрации" начело със САЩ, а масло в огъня наля мама Меркел с поканата мюслитата да дойдат при нея. Безумната политика, законодателство и регулации на ЕК доведе до Брекзит. Та не ми стана ясно с какво ЕС става все по-силен....

лезбийките , педофилите и всичките им деривати са толкова силни!!! Тогава защо искат с конвенции да бъдат закриляни ????!!!!

Ама хич не се заблуждавайте за силата на ЕС. Някога в псевдонауката марксисъм ленинизЪм се цитираше Клаузевиц че "Войната е продължените на политиката с други средства", а мумията от червения площад беше определил политиката като "Концентриран израз на икономиката". Страшния за мен пример е: Който знае повече за един от американските символи "Монсанто" е наясно че тази корпорация беше платила 5-те милиарда за мейдана в Киев, както че поддържа частни армии и е водеща в ГМО продуктите, дори се твърдеше, че на практика земята на половин Украйна е изкупена и контролирана от Монсанто! Да ама Монсанто беше купена и погълната изцяло от немския концерн БайЕсЕф за скромната сума от 65 млрд гущера! Всъщност сега след ЕС прилича на една карта от 1939 год. предсравена от Рибентроп за обединена Европа когато се развирят най-смелите мечти на нацистите, но даже е уголемена в момента с Прибалтика! Така че немците което не постигнаха с оръжие го постигнаха с труд, ум и пари и този път изобщо няма да го изпуснат:(

По-силен дръжки. ЕС все повече заприличва на късният комунизъм. Лъжи, манипулации, замитане на проблемите. Днешните "демократи" надминаха разрушителния потенциал на комунистите. Което не е изненадващо. И комунистите някога , и днешните "демократи" са на хранилка при господарите на парите. Разликата е, че някои от комунистите бяха заблудени идеалисти и патриоти. А днешните "демократи" са морални г.зове.

ЕС определено не е това, което мислихме , че е.

Силен та силен, колко ли да е силен? Това дето се надува, надува... то се пука. Трябва на тия силните да им се каже : Ей, силните те така се пука-пук!!! Надали ще ме чуят, чак като изтряска. Лакомията ей!

Аре, ку!ви, казаха седенката се разтуря! Кой крал- халал да му е, ама до тук беше.Фалирал е великио гейски ЕС. Амин!

вЕрваме

Все по-силен и без Италия-дааа Литва е замества.Корупцията е взела чудовищни размери.Закона се погазва непрекъснато.В момента това е ЕС.

Товарищ Путин много му се радва...какъв се иэродил...и като петел силен станал бил...Урааа...!!!

На -екзити мирише: Премиерът на Валония се обяви за излизане на България и още 3 източноевропейски страни от ЕС! февруари 7, 2018 Белгийски политик се обяви за излизане на България, Румъния, Унгария и Полша от ЕС, пише френският вестник Монд. Според премиера на белгийския автономен район Валония Пол Маниет желателно е Великобритания да бъде последвана от Полекзит, Унгекзит, Румекзит и Бълекзит.Маниет е известен с критиките си по адрес на ЕС. Той е разглеждан като първия социалистически евроскептик. Маниет се прочу с няколкоседмичната опозиция на Валония да се подпише под споразумение за свободна търговия между ЕС и Канада (CЕТА). Той се надява на тежки, но балансирани преговори с Великобритания за Брекзит, които в крайна сметка биха вдъхновили държави от Централна и Източна Европа, а може би също Дания и Швеция, да напуснат ЕС в замяна на търговски споразумения.

Леко съм скептичен по повод това изявление на еврейския коминтерн. След брекзит първият закон , гласуван в британския парламент беше за връщане на суверенитета на държавата и върховенството на националните закони . Всякакъв коментар е излишен .

Колко е прекрасно, че чак англичаните драпат да излязат.

Елементарна фалшива джендър пропаганда ....

на същото мнение са и англичаните, и швейцарците - първите разбраха грешката си и побързаха да избягат от ЕС, а вторите въобще отказаха да влизат в капана!

В еврозоната се натискаме,вместо на дистанция,понеже сме най бедни и ЕС не се интересува,Бъл .политици са мазохисти или инзвъредно АЛЧНИ,

ДА, АМА НЕ...!!!

Съветски или европейски - все "съюз" - крайният резултат е ясен!Така че хич не ми го хвалете!

USA - Съюз на Американските държави, също ли че го разпадаме? Нали е същото, като USSR? Или не съвсем? Значи, грешно съм разбрал.

И СЪВЕТСКИЯТ, И АМЕРИКАНСКИЯТ И ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗИ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ЕДНИ И СЪЩИ ФАМИЛИИ И ИМАТ ЕДНА И СЪЩА ЦЕЛ - НА ВАС ОСТАВЯМ ДА СЕ СЕТИЕТЕ КАКВА Е ТЯ!

От Съветския съюз можеше да се излиза, и Русия го направи. Когато Конфедерацията се опита да се отдели от САЩ, последва Войната на северната агресия, свенливо наричана сега Гражданска.

Ако съдим по България, това което сте написали е пълна глупост.

Друго са си севернокорейските роби на стадионите в раССия!

Около 200 имигранти, повечето мъже от Литва, Румъния, България и Полша, са извършвали робски труд във ферма за цветя в Корнуол. Това е било установено след акция на полицията в съдействие със службата за борба с нарушения на трудовите права, предаде Би Би Си, цитирани от БТА. Живот майка! Капиталистически!

Ма бачкайте бе ЗОМБИТА НЕЩАСТНИ и не се коркайте!

Внимание! Истанбулските троли са насочени в тази тема. Нищо чудно няма- ЕС и ИК вървят ръка за ръка.

Mани го тоя "dp:, преди време сам си призна, че си плющи плюсове...

Сега разбрах, че е икономически емигрант! Тия са най-долните! Не успели в Родината и са се продали за пари! Е, не много пари, ама продажници!

Европейският съюз става по-силен по надплюване

Яростното Отричане на Очевидното няма да помогне на Западната Англосаксонска цивилизация да оцелее в този си Агресивен,Експлотаторски вид .. Днес в западни медии излезе статия с факти как Дьорд Сорос отчаяно Манипулира Британското общество чрез Милиарди +Корумпирани политици ...за да Спре Брекзит =Полуразпад на ЕС ! Този Мошеник както го наричат на запад,е похарчил 35 Милиарда за Цветни Революции и Преврати в Източна Европа ,и затова е Изгонен от някои патриотични Изт. Ев. държави. А Сорос отчаяно спасява ЕС защото Слугите му в Еврокомисията и Парламент му дават Неограничена власт над ЕС !

150+

Пациента се прегледа и се обяви за здрав.Е..ти независимото изследване.

Тия от ЕС се заразиха от Борисов и взеха като него да лъжат, манипулират и да изнасят неверни данни.

Защо са недоволни.Ако продължават да внасят хора от други континенти,каквото и да ни лъжат ,,популизтите,,ще спечелят.Означава,че които са против непрекъснатото внясяне на мигранти са популисти.ЕС защо,ето в България сте,обиколете в селата да видите в каква мизерия живеят хората. Нямаме сигорност за живота,мизерни доходи, постоянно са тормозени от цигани и никскви адекватни мерки.Най нещастни сме и първк по смъртност.А и сега какви капани ни залагате да ни доунищожите

Няма живот без кризи и врагове, това важи и за ЕС. И реалността е, че се справя прекрасно - колкото и да се гърчат от мъка руските слуги в БГ.

Имаше живот без кризи и врагове, казваше се социализъм! Ама този живот свърши! Сега е капитализъм, и кризите си вървят, както и печатането на пари! Ще видим какво ще стане!

LOL, щом тоя мизерен затвор ти се е виждал живот по-добре се хвърли отнякъде да не се мъчиш бе.

Ще стане катастрофа, отново ще навлезем в голямата депресия.

Една диктатура се смени с друга. За какви врагове говориш по-точно? Аз като критикувам ЕС заради корупцията примерно, враг ли съм? Британците като гласуваха срещу ЕС, сигурно и те са врагове на народа?

ми като нещете диктатури за какъв хал се набутахте в ЕС? Ние на които не ни пречи запада, духнахме още през ранните 90те. Останаха родители, баби, и комуняги-капиталисти да ви цедят. Ако не беше ЕС, щяхте да сте като Грузия. Някой нещо да е чувал нещо там да става? Май Путин си разкърши снагата там преди няколко години. Това повече ли ви допада?

Тези ми приличат на пенсионерите-комуняги, дето през 89-90-та викаха с немощни гласчета, като си придържаха кастанетите, да не ги изплюят: "Млади сме! Много сме!" Млади, млади, колко да бяха млади - 70-80 годишни. Много, много, колко да бяха много, всичките напълниха дупката.

Толкова силен, че ако се направят референдуми за излизане от него- ще има убедителен екзит на поне още 10на държави.

Дааа, нали такива като тебе само чакате да ви питат. Проблемът ви е, че нито някой ви пита нито някога сте имали какво да кажете освен да грачите и да хленчите от мъка, че сте непригодни по рождение.

Вие дирския дрол ли се явявате тук? Види се хората са единодушни за ролята на ЕС в разграбването и унищожаването на икономиката ни, завишени нива на корупция и нищоправене на раздута администрация. Само троловете много обичат ЕС, защото са им платили за това.

При тази разлика между държавите - членки това трудно ще стане.

стават за смях с лозунгите си - 'европейци от вси страни, съединявайте се' (да не би пък да е 'еврогейци, сношавайте се')

Ами не се напъвай да повтаряш спуснатите ти лозунги като не искаш да ставаш за смях бе айнщайне.

ЕС и САЩ винаги заедно!!!...напук на бедничките комунисчета

вън от европа !!! за това сорос пропищя срещу излизането на англия защото хамерика загуби троянският си кон

Т.е... ние ставаме по-бедни ,а те по-богати ...

Няма изненада сред недоволните, които са делят на две групи: 1. Испания, Италия, Франция и Гърция са жертви на идиотската конструкция на единната валута, където народонаселението беше оседлано най-жестоко със загубите на банковия сектор след кризата от 2008. 2. Полша и Унгария са най-сериозните държави от източния блок, където разни либералстващи догми за мулти-култи просто не вървят. Заглавието на новината е подвеждащо, тъй като населението в недоволстващите страни е много над 50% от населението на целия ЕС. Какво значение има, че в Малта и Лихтенщайн народът е проевропейски, като там живеят една шепа хора.

то и в България над 50 % постоянно са недоволни ...от всичко....все друг им е виновен но просто мързелите в едно общество СТЕ винаги мнозинство (швейцария не я броя) . това което иска мнозинството е всичко ,сега и без да си дава зор ! ако за пример ми даваш испанци,италианци,гърци и франсета ами това са едни от най-мързеливите нации !!

Ти па кат' си толкова работлив, да се беше потрудил върху правописа и граматиката малко, а? Тва, че не са роботи като германците, ни най-малко не ги прави мързеливи, така че с шаблонното мислене ... у лево!

ХА, ХА, ХА! Но коменто!

Да бе.

Заради този така наречен съюз всички разбрахме какво малоумно племе са европейците.

Най- много да те е страх, когато си на върха на славата... Скоро с ЕС е свършено., колкото и на някои да им се струва невероятно.

естествено!!! не можеш да живееш на Bърха-качваш се към него,или слизаш от него...

Е как така? Всички в семейството болни, обаче отчитаме, че семейството е здраво! Интересно!

... И дори ЗАБАВНО!

Шестдесетина-годишните като мен много добре си спомнят също такива глуповати приповдигнати приказки как социализма "става все по-...." от средата на 1980-те години, малко преди срутването. Такива "изследвания", с извинение, заслужават само презрително мълчание.

И какво печелим ние от тази "сила"? Както бяхме най-верният сателит на СССР, така сега сме най-послушният участник в ЕС. Руснаците ни заливаха с природни ресурси, имахме военна закрила и макроикономически стояхме много по-напред, отколкото в момента. Нямаме истинска икономика, затрихме си селското стопанство, образование и здравеопазване под нулата. Кретаме на опашката на ЕС и освен вербални похвали и потупване по рамото, друго не получаваме.

холандеца чу ли го какво каза на боко за шенген?? че това което многократно изискват за корупция,престъпност и реформи НЕ СЕ изпълнява !!! какво тролиш , че сме били послушни ??

Май си чел, но не си разбрал. Това, че хората ни казват в очите какво не им харесва в политиката не означава, че не казваме "yes" за всичко, което поискат от нас! На български, де, щото друг език не знаем. За корупция и съдебна власт се правим на неразбрали.

Я обясни сега Китай как постига икономическия си растеж ?

постигна растежа заради м.тачер която се застъпиха за глобализацията надявайки се англия пак да го играе световна търговска сила без да работи. обаче се изнесоха милиони работни места към китай чиято икономика нарастна

Всичко е от западна лакомия! И още нещо: Китай забраниха вноса на стоки! Ако искаш да продаваш, трябва да произвеждаш в Китай! И почнаха да откриват заводи!

да се чете :"Индексът на фондовата борса ДАУ ДЖОУНЗ

въвежда режим на икономии за да компенсира 111 те милиарда загуба в бюджета си от Брекзита???

бюджет по-малко за крадене от политиците !!нямаме нужда от спортни площадки и стадиони по селата

...то тяхното не се губи. Там ще заделят колкото трябва, а каквото остане, може и да достигне до някои...ами пак свои.

му, как очаквате да влезем в Шенген и да крачим напред с патериците на премиера ?