17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отказвам се похвалих Деси, но в коментарите видях че е доста нагласена статията. Кофти! ТЪпо ми ставааа, Деси! Не прави така занапред.

Браво на Деси, браво, много увлекателен разказ.

а за петкан нещо нямали?

А имало ли тогава мобили?

Второто околосветско пътешествие е извършено от сър Франсис Дрейк с кораб на име "Голдън хинд" ("Златната кошута") и е с повече от век по-рано от описаната от авторката експедиция.

Добро съчинителство! Коравът потъва с целия екипаж, но дневникът се самоспасява, за да свидетелства за събитията!!! Цитат: "През октомври 1704 година в корабния дневник е отбелязано: "Александър Селкирк е отписан от екипажа по собствено желание". Никой не подозира, че това наистина ще спаси живота на Селкирк. Той се оказва прав - не след дълго корабът попада в буря край бреговете на Перу и потъва заедно с целия екипаж."

корабните дневници са оставяни в последното пристанище ,което са посетили.А оттам до следващото се пише нов дневник,който се оставя на следващото пристанище,защото ако потъне кораба да се знае предисторията.

Добре,но как са разбрали къде и как е потънал щом всички са загинали,освен ако не са го видели от брега или от друг кораб?

Двете фотографски снимки нямат общо с Александър Селкирк живял в началото на 18-ти век, а и тогава фотографията не е била изобретена.

meleager

Снимката е на човек с име Алексадър Селкирк Макениър (Alexander Selkirk McAnear), роден на 30 ноември 1835, умрял на 23 април 1911, ветеран от американската гражданска война.

Да разсеем мъглата около снимките. Снимката с брадата е на Александър Селкърк Маканиър (Alexander Selkirk McAnear), американец, роден през 1835 година, починал 1911-та. Изображението с мустаците очевидно не е на същия мъж, освен че изображението е графика, а не снимка.

Здравейте,искам да ви предоставя възможност да "копаете" Биткойни без да инвестирате нищо,а просто на всеки час "цъкате".Преди 3 месеца ми се стори странно и реших да пробвам,като изкарах и натрупах 168 лв от нищо...и ето сега реших да споделя моят опит,да дам и кажа за това.Давам ви линк,за да започнете https://freebitco.in/?r=34789822

Са, тва е копи пейст от някой тъп сайт. Първата някога правена снимка е през 1828г. Тоя човек е живял един век по рано. Как са го снимали бря.

Ама че олигофрени има между тези които пишат тук.Няма ли някакво ограничение,като например тест допускащ те до форума?

Ти ще минеш ли теста?

Селкирк накрая забогатява от интервюта, строи си хубав дом, но до края на живота си живее в ъгъла на двора, където си построил пещера и там приемал журналистите. И не са 20 г. на самотен остров, а само седем-осем. А У. Дефо е повече известен с описанието си-статистика на жертвите от чумата и големия пожар.

Добре че не се е случило в днешно време защото както всички знаем младежа нямаше да оцелее с неоформени вежди и неизбръснати крака.

Преди снимките е имало литографии и тов е точни литография а не снимка .

Литографията е открита от Алойс Зенефендер през 1789 г.[2] Това е първата принципно нова печатарска техника

Гравюра. Открита XVв. Понякога към гравюрата погрешно се отнася литографията.

КАКВО Е СЪДБАТА Никой НЕ е това, което е предназначен да бъде. Обществото, културата, религията, езикът (лингвистика - не забравяй, че умът ти, това е просто само една вербализация, това е просто една вербална ПАМЕТ вложена в теб от тях), образованието, представителната политика - ВСИЧКИ са в конспирация ПРОТИВ невинните деца. Те имат цялата власт, те имат цялата реална информация, те имат целият капитал, а детето е безпомощно и зависимо, ЗАТОВА каквото и да си поискат да направят от него, те успяват. Те НЕ позволяват на НИКОЕ дете да израсне до своята ЕСТЕСТВЕНА съдба. Всяко тяхно усилие е НАСОЧЕНО към това да ПРЕВЪРНЕ превърне хората в инструменти - БИОРОБОТИ. Ако детето бъде оставено да израства само, ще бъде ли или няма да бъде от някаква полза за факторите със запазени и наложени върху теб интереси. Обществото като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) не е подготвено да поеме риска. То сграбчва детето и започва да го моделира в нещо, от което обществото има нужда. Това общество почти напълно убива душата на детето и му налага фалшива идентичност. Фалшивата идентичност е заместител. Но този заместител е от някаква полза САМО в същата тълпа, която ти го е дала. В момента, в който останеш сам, фалшивото ЗАПОЧВА да се разпада, а истинското, което е било потиснато, ЗАПОЧВА да изразява себе си. Оттук и страхът от това да не останеш сам. Защото ако останеш сам, естествено израства въпросът - кой си ти, къде си ти, а ти нямаш отговор сега за тези два въпроса, нали. А толкова години си живял уж със себе си.

Иди на психиатър, не си добре.

Ти също.

Забрави да споменеш , че нео-либералния фашизъм също е диктатура , но на малцинствата към които очевидно клониш!!!!

Щерев ли е

Много прилича на Раковски на снимката.

от горна баня ли е писана

"... През октомври 1704 година в корабния дневник е отбелязано: "Александър Селкирк е отписан от екипажа по собствено желание".... не след дълго корабът попада в буря край бреговете на Перу и потъва заедно с целия екипаж ..." И, как са разбрали какво било записано в дневника, след като корабът потъва заедно с целия екипаж?

Селкирк научава от "Лондонски вестник" за предстоящото плаване на знаменития капитан с ДВА КОРАБА. Потънал кораба на който е бил. Записан е в дневника на капитана на експедицията, на другият кораб.

Е, нали тогава са се били разделили корабите?

... корабния дневник някой от екипа на Dir-a ли далдиса да го извади?

страхотно място за управлвние на Бойко и калинките му под американски протекторат!

БИОРОБОТ ИЛИ ЧОВЕК, КОЙ СИ ТИ Не индустриализацията и развитието на технологиите са направили от човека машина, човекът винаги е бил машина. Индустриализацията само направи истината видима, и това е едно голямо разкритие. Човекът винаги е живял в робство, но робството не е било толкова очевидно, не е било толкова всепроникващо, имало е някаква илюзия за свобода. Механизацията, "високите" технологии на всичко, което те заобикаля, те кара да осъзнаеш, че и ти не си нищо повече от една машина. Ти винаги си бил това, просто един биоробот, нали. Ти живееш несъзнателно, ти живееш като биоробот, ти още не си човешко същество, но твоите илюзии винаги са надделявали. Днес модерният свят ти е отнел и последната илюзия, и ти е разкрил истината, истината, че ти си просто един биоробот - ефективна, неефективна, но просто една машина. Трябвало е да стане така, защото само когато си заобиколен от машини, би могъл да забележиш своето собствено машиноподобно съществуване. В миналото винаги си живял с дърветата и животните, и това винаги ти е давало погрешната идея, че ти имаш свобода, че ти не си просто един биоробот.

Бот или биоро бот? Че не правиш разлика между "спам" и коментар.

Троле, пиши по темата, а не за тролските си неща.

Чудна статия! А фотографията на тоз човек от кога е? Щот както е известно, първите фотографии на хора са се появили някъде около 1830-тото лето - демек когато е бил около 140 годишен....

А, кропнали са кадър от 4K видеото в Ютуб, което той си е снимал за онлайн риалити шоуто.

Вечно мрънкащите и вечно недоволни от всекиго и от всичко безполезни комунисти да прочетат тази статия.

По времето на Даниел Дефо още не е бил роден дядото на Карл Маркс.Теб те гонят някакви демони в главата.

Вечно тролещото зомби, да си взема илачите. Редовно.

1703 г. героят на статията е на 27. Фотографията е измислена около 150 год след събитията. на кого е тази снимка?

Ами на тридесет и няколко. Ако беше на 40 брадата му щеше да е започнала да побелява. Загива на 45.

Абе, ти нормален ли си, изобщо.

Снимките са две. Една със заглавието и една в матрялчето. Но няма да се учудя, ако има и видеоматрял. След като има от "Кацането на Луната"...

И на записа се виждаше как гордо се вее американското знаме от вятъра в безвъздушното пространство на Луна-та! ;-)