Коментари - Протестиращи животновъди изливаха вода, защото станала по-скъпа от млякото (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Млякото стана 3.50 лева литъра и хората намалиха употребата. Говедата търговци обаче държат цената, пълнят складовете (могат да си го позволят заради големия марж) и натискат изкупните цени надолу. И сега, когато складовете са наистина пълни, ще ядат хурката.

Купувам мляко, сирене, яйца и месо от животновъди. Снабдяването е по-трудоемко и непостоянно, но си струва всеки лев. Така и двете страни избягваме убийствения данък ДДС, а качеството е ненадминато. Всичко е прясно и вкусно.

В магазина скъпо, не се купува, респективно не се търси суровина, а някой по средата дуе бузи дейва

То това е целта. Да се съсипе всяко дребно земеделско стопанство с непосилни изисквания, данъци, такси, еконорми. Само големите да монополизират пазара.

"Някои животновъди вече срещат отказ от страна на мандрите изобщо да се изкупуват млякото им с довода, че складовете им са пълни. Това може би се получава от засиления внос или свитото потребление" Като са пълни складовете, защо цените стоят още над 3 лв за прасно мляко? Свалете цените, (при изкупна цена 50 ст, можете да печелите не 7 пъти, а само 3 пъти да речем) и всичко ще си дойде на мястото. Ама не, сладко е да се вдигат цените, но да се свалят е направо невъзможно според нашите търгаши.

Значи цените на суровините се сринали, ама в магазините цените на млякото, сиренето и кашкавала си седят същите, а! Я сега някой ганю да се изтъпани да каже как родните български производители давали мило и драго да произвеждат евтина качествена храна, ама "ги натискали", за да можело "Европа да ни пробутва боклуците си"?!

С интернета стана точно така. Едно време имаше един куп фирмички и фирми и човек можеше да си избира, имаше конкуренция. Сега трите , или по-точно двете големи ги изкупиха всичките и каквото те ти предложат, това е. Каквито цени ти набият даже по средата на договора - плащаш. Свободен пазар, пазарна икономика! Имаш избор или да ползваш при каквито условия ти наложи капиталът, или да не ползваш.

Е как защо, заради циганите, разбира се! Той наш ганю не е такъв, ганю е почтен и никога не би прибягнал към спекула, особено с цените на основни хранителни стоки!

Така работи глобализацията. Тя е силно в услуга на големите корпорации. Първо, защото произвеждат където е евтино, а продават където е скъпо, второ, защото на малките пазари като нашия, могат с малко средства да станат буквално монополисти.

за пазарната икономика, за пазарните механизми, за равновесната цена... айде нали сте големи демократи, европейци и атлантици или по стар обичай пак бай Тошо е виновен

Литър полско мляко 3,2 % UHT е 1,99 лв в магазина до нас. Това мляко по 3 лв. не знам къде си го намерил.

Истина е за мандрите. Един познат мандраджия реве, че склада му бил пълен с кашкавал. За да не ми се разсърди не го попитах, защо не свалят цената, че да се "отпуши" търговията. По нашите ширини, т.нар. бизнесмени като видят веднъж една цена (висока) и я имат за даденост. После суровините и енергията да се сринат и себестойността да падне значително, те си държат на високата цена и се чудят защо хората не купуват. Сиренето и кашкавалът обаче колкото и да са трайни стоки, си имат срок на годност 5-6 месеца. Само гледайте след 1-2 месеца като вземе да ги пристиска и срока на годност, какви промоции ще има по магазините. Помнете ми думата.

Та те и преди изливаха вода. Само, че сипваха и по 2-3 листа мляко в бидона.

Прави са, 1л. Мляко е по евтин от 1000 литра вода. Особенно ако водата е налята от язовира или планинския чучур

Ниска изкупна цена, даже рекордно ниска през февруари месец и въпреки това цената все така висока по магазините. Сега пък излиза и че складовете на мандрите били пълни догоре с готова продукция и защото не се продава не желаят да изкупуват млякото!?!? аххахахахха Да намалят цената за да се продава всичко като топъл хляб и да има стабилна печалба или да се продава едва едва с леки ръстове на печалба през няколко седмици до месец? Ама държавата няма да води война за цените! И като производителите фалират и цената в магазините скочи двойно, въпреки че има готова продукция за не знам колко си време? А след това като отново се вдигне цената защото вече всичко ще се внася?! Но хей хей като стане ротационният кабинет през този парламент или след два три и 18 месеца се работи само за влизането ни в Шенген и да сме на евро ще ..............................

И как точно това мляко, узкупувано на 50-60ст става на цени от 3-8лв в магазина, като предварително го обезмасляват и разреждат? Като не Ви харесва прекупвача, направете си малка мандра и бутилирайте млякото. Аз бих купувал фермерско мляко, вместо боклука от супермаркета, от който остава загоряло по дъното на тенджерата, все едно си пържил нещо там.

Чукни на сайта на Била. На страница им за седмичната брошура виж на 6-та страница за млякото което продават. Пише прясно мляко 1.7% Верея чудо за 2.79 лв. намалено от 3.49 лв.

Животновъди, запретнете ръкави и направете собствена мандра и фермерски щанд в населените места близо до вашия регион(за начало преди да се пренасочите продукция и другаде)и продавайте млечните продукти на достъпни цени. И при такъв достъп клиентите със сигурност ше предпочитат да купуват от вас, а не боклуците в чуждите големи вериги, дасега друг начин няма, така ще принудите големите мандри да се съобразят с това, какво мляко(дали е вносно)изкупуват и на каква цена, защото няма смисъл много да разчитаме на държавата, но имате право да действате с натиск към министерството на земеделието и да им дадете срок на ония търтеи да си свършат работата!

Още ли има наивници, които купуват в прехвалените и търгашески чужди големи вериги. Отдавна съм ги отсвирил, там стъпвам и изключително само за две-три неща, останалото да си го ядат те или да фалират. Млякото пък от другаде го купувам(от различни магазини, не от големите вериги) и нямам оплаквания

Напълно подкрепям такова мнение . От години се опитвам да им дам този съвет на млекопроизвадителите и напълно отказват да разберат какво да правят. Мързеливи ли са , глупави или егоисти и искат само един да печели . Така не става ! Разберете го !) Обединете се , всеки млекопроидводител да стане акционер със собствен капитал , на мандра , произвеждайте със собствена марка , изградете си дистрибуторска мрежа и т.н.. Изглежда повечето от тях работят някъде а млякото им идва като отделен доход. Връзват кравата да пасе и като се върнат от работа доят и продават . Не така Господа!! Този начин винаги ще сте прецакани .

Ако изкупната им цена е 50-60 стотинки, могат да забогатеят за нула време. В Кауфланд мляко под 2 лв няма, че да не кажа 3 лв. Или леко лъжат, или наистина им се подиграват и някой дебелее за тяхна сметка и за наша сметка. Да се обединяват и да продават на гражданите млякото по 1.20 - те щастливи и хората щастливи. Мизерниците в Кауфланд и прекупвачите да ду*ат супата.

И Билла, и Лидл ги включи, както и някои нелоялни собственици на бакалин също

Това целта на занятието . Да купуваме от тяхното