"Канабисът лекува": Протестиращи поискаха легализиране на марихуаната у нас

"Да вземем пример от Германия", призоваха част от събралите се в центъра на София

Обратно в новината

Коментари - "Канабисът лекува": Протестиращи поискаха легализиране на марихуаната у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Масло от канабис се продава напълно свободно. Така е и наркотичните вещества за медицински цели. 2. Ако защитниците на свободната продажба и производство на канабис свързват това с медицински нужди, то ще излезе, че всички самите те са болни или имат близки роднини в терминален или предтерминален стадий. Това е доста много народ и най-вече - не е вярно. 3. Болшинството от българите не са алкохолици и няма какво да сравнявате двете неща. Да, има убити на пътя от пияни шофьори, но убитите на пътя от пияни и дрогирани или само дрогирани са доста повече. 4. Примерът на Германия е направо потресаващ. Ние сме съвсем различни и като култура и като традиции. Ако следваме техния пример, би трябвало да приемем и "Вилкомен" - културата на "Мути Меркел" по отношение на всички мигранти и/или да сме съгласни с приетия наскоро закон, позволяващ смяната на пола и без съответните медицински процедури, но не по-често от един път годишно. Не мисля, че подобен подход би се приел от мнозинството българи. 5. За това, че продължителната употреба на канабис влияе отрицателно, дори не ми се коментира. Да, може използването му да има положителен ефект при някои заболявания, но при здрави хора негативните ефекти са доста повече.

Щом се дава и поле за изява на наркоманите, сметай колко е пропаднала Територията. Вместо да ги приберат в клиники да ги лекуват, те ги оставят да протестират. Трагедия!

По гнусни типове от дъртите конопаджии няма. Аре като млад залитнеш насам натам, пробваш да видиш какво е. Обаче 40-50 годишните тревомани са пълна селяния.

аз съм за легализираното продаване на медицински продукти в аптеките. всички знаят, че в напреднал стадий на рак - маслото от канабис е единственото болкоуспокоително, което помага на пациентите. проблемът е, че масата от тия протестиращи искат свободно да се друсат! така че предлагам - всеки хванат под въздействето на тревата - или доказва, че е в напреднала фаза на рак, или СОЛИДНА глоба, а ако не може да я плати - месеци обществено полезен труд! има градинки за поддържане, улици за метене. павета за редене, стари хора, които имат нужда от компания, а и някой да им купи хляб...

искам евтаназиране на участниците в този протест.

на организаториете! стадото отива на какъвто и да е протест - срещу няколко кепапчета....

На канабис, води до алергични, белодробни заболявания,....НО някои, от глупост ги пренебрегват

последните изследвания доказват, че тревата води до промяна на ДНКто. тепърва започват изследвания, които да опитат да разберат какви точно промени...

Да, и ще станеш батман след продължителна употреба.

Много сте активни, да не сте дилъри, и да ви падне цената ако се легализира. А и търсенето ще спадне, заради фактът, че няма да е толкова модерно, а!? И не не съм опитвал дори наркотици и не пуша и цигари. Всичкото бездеен алкохолизъм се изказал тука.

Те германците отдавна са кривнали от правилният път. Защо трябва да се взима пример от някакви зеленокафяви бездетни либерали?

Те просто не могат да си представят, че някой може да живее без по накакъв начин да замъглява съзнанието си. Затова си въобразяват, че щом не се дрогираш, значи непременно се напиваш. Това доказва вредните последици от тревата - затъпяване и изкривено възприемане на реалността.

Майка ми беше с тежка форма на Паркинсон и паркисонизъм. 5 години беше адски трудно да се снабдяваме с лекартва на базата просто на извлек от канабис, на огромни цени. Последните 3 години, въпреки че дори никога не е пушела цигари, се оказа, че просто в стаята ако се пуши или тя пуши марихуана, което беше много трудно за нея, се чусвта значително по-добре и без спазми и тремор. Последните си години прекара в по-добро състояние, като понякога можеше и сама да се обслужва, просто защото някакъв чичак правеше елементарно смачкване на марихуана и правенето му на нещо като гъста субстанция, която майка ми приемаше. Статии много по темата. Когато със същата отривитост защитаваш забраната на Тютюнопушенето и казино игрите, тогава мога да не ти се подиграва. За сега само мисля, че не схващаш кой печели от забраната на марихуаната - която не съм и опитвал.

Никой не е против употребата за медицински цели. Това може и дори може би е нужно да се разреши. Но здрави хора в никакъв случай не бива да пушат!

да се легализира така, че напушляка да си го гледа, а мафията да не печели милиарди на черно. Така или иначе се гледа и продава навсякъде и печелят мутромафиотите.

Видях на снимките това, което очаквах! Жълтопаветния планктон! Познава се по еднаквия аутфит! Гуменки, изсулени дънки, суичър и задължителната раница , заемаща място за двама в метрото! А, да не забравя, смърдят на мокри кучета!!!!

не си режат по 2 кила маджун под тях......

Чрез легализация, ще падне ли цената? Може би това искат ,,некъпаните"

значение е дали ще падне. Ще си гледат сами, няма нужда да купуват.

са организирани от руското посолство

Мнооу си глупоФ

Ебем ти пичка матерна хуесос долбоьобский

на русославянството - враг на България и българщината.

Този протест да не би да е организиран от Цеци Красимирова, на която последния ѝ мъж даде фирма и права да произвежда и продава канабис в България, когато това се легализира? Да не се повтори случката от Амстердам, че на този клон има доста маймуни и то много по-висшестоящи.

от алкохолизираната ти комунистка майка. Значи всеки протест е платен така ли. Ами после Копейкин като излезне на протест да не забравиш какво си казал тука?

определено знаете да използвате интернета... Я поразровете малко за канабиса в какво помага. Е да ако прекалявате с канабиса има лош ефект... но това се отнася за всеки опиат...ДОРИ АЛКОХОЛА ВИ!!!

Като видим на снимките еднакви плакати, еднакво професионално изработени, веднага ни светва червената лампа, че това е платен протест, организиран от маркетингова агенция и платен от някое НПО или лобистка организация. Ако питате някой от "протестиращите" защо са там, повечето няма да могат да обяснят смислено, а на други въпроси въобще не могат да отговорят. Лузъри, наркомани и всякакви отрепки с претенции. Защо ги отразявате, колко ви платиха за рекламата?

червените плакати ...не сте платени а?

за голям мъж, че се каваш пиян зад волана и убиваш деца?

Няма да се размине и на българите. Кликоидите са хвърлили око на децата ни и затова искат легалициране на канабиса . Първо надупиха германците ,сега са наред и българите. Излизайте на улицата и се борете за децата си ,тия са убийци на хора! Това е опиум за народа .....

и прегазвай деца. Нали така правите алкохолиците без да ви мигне окото. Нали да си пиян шофьор значи да си голям мъж

от блъскащите са както пияни така и напушени или дрогирани с тежки наркотици. Напушляците хич не сте стока.

Абе някой да знае от какво лекува канабиса? Доколкото знам само премахва болката. Но дългата консумация води до психоза.

Поразгледай в интернет Маслото от тетрахидра канабиньола лекува ракови клетки

това си е медецински факт който можете да видите навсякъде в интернет. Дори в руски сайтове на руски език ако не вярвате за "западните"

..и особенно като пиете по литър на вечер...Мислиш си че си станал много умен ли? Ами като гледам България колко е развита от вас пияниците....мале мале

държава без национална доктрина без цел и мечта без идентичност, повтаряме като папагали евроатлантически ценности и за това изпливат на повърхността такива фекали

нали на това ви учат русофашистките ценности

Всеки човек трябва да има право да прави каквото си иска, без да пречи на другите.

че протестиращите не са се къпали доста време и не са прали дрехите си? Много занемарен и нечистоплътен вид имат.

А, пука им на тях как изглеждат, важното е да са хай. То и ти ако пушиш марихуана редовно ще ти е все едно, веселба да става, пък ако ще земята да гори под краката ти. Поровска им работа, кефи ги тая противна миризма.

От "пушене" не им остава време.

бе пияницо?

на кадрите -значително болни полухора...

То на снимките си личи какви хора протестират. Точно образът на наркоманчетата се вижда на тия снимки

СЪРАТНИЦИ, са.

През годините имах доста познати, които пафкаха трева. Не съм чул нито един да ми говори за лекуване с нея.

не преминаха ли към по-силна дрога?

Отдавна не общувам с тях, но да единия си взима и други неща и то редовно. Поне това ми разказва като се засечем на улицата.

Сигурен съм, че точно протестиращите никога не са използвали канабиса за лекуване. Общо взето тези, които просто искат да си пушат на спокойствие са се събрали. То реално и сега го има навсякъде

Сега чакаме и педофилите да спретнат протест.

народ, не му стига тоталната алкохолизация и тютюнизация, ми сега и марихунизация......

Повече зависимости, повече зависими, повече роби. Прогресивните сили знаят какво правят, не ли?

то и в момента из махалата мирише яко на изгоряла шума, народа чади яко, ако легализират треволяка "веселбата" ще стане тотална, народеца съвсем ще се замъгли... може би това е целта.

Всеки, повтарям - ВСЕКИ собственик на земя в САЩ е бил ЗАДЪЛЖЕН да отглежда КОНОП. Иначе според закона е бил предвиден затвор. И така е било до 50-те години. След това лобират за памука, и забраняват конопа. А от конопа са правели дрехи, чували, въжета и много други неща за армията. Малцина са наясно, че първата кола на Рудолф Дизел не се е движела с нафта, а с конопено масло. Също така малциназнаят, че хартията от коноп се произвежда за 3-4 месеца, а не за десетки години, ако е от дървета.. Конопената хартия не е необходимо да се избелва. Може да се рециклира 8 пъти, а дървесната - 3 пъти. И просто е евтина и екологична... Става дума за коноп, а не за канабис. Да, маслото от канабис дава добри лечебни резултати - в някои случаи, но това не означава, че трябва да се легализира марихуаната. Все пак тя води до психически заболявания. А ако сте виждали поне на картинка мозък на човек, употребявал марихуана, Ще ви падне шапката. Съсухрен и с доста по малък обем от нормалното.

Няма нужда да виждаш снимка на човек, който употребява. Веднага мога да си направя изводите и да позная, когато някой е взимал трева. Буквално стават като лекета, работи на бавни обороти. Имах един познат, който гледаше през мене и ми отговаряше през 3 мин, докато загрее.

1000000+++++++++

Хаха..канабисът лекува.. като в стрия виц от серия радио Ереван :-) Въпрос: "Помага ли корен от женшен при полова безпомощност? " Отговор: "Да, ако се привърже към члена "

Между конопа и канабиса има голяма разлика, все пак!

тъй си е! ако тия наркомани ги накараш да отглеждат коноп ще ореват света!

Всъщност няма разлика между цигара с никотин и цигара с марихуана и едното и другото е пристрастяващо, само че едното е разрешено от държавата, а другото не. Даже цигарите са социално одобрени. Това е лицемерие. Освен това има и закон за забрана на пушенето на обществети места, но в болниците и в парламента се пуши. Няма разлика между това дали пушиш цигари или марихуана или употребяваш алкохол всекидневно и едните и другите са наркомани, но едните са разрешени наркомани, а другите са забранени. За това в повечето страни по света забраните падат, защото е лицемерно и има интереси.

кои са тия повече страни в света, бе наркоман? дори германия дето я дъвчете сега наркоманите канабиса не е легализиран!

Един човек дори да изпуши пакет цигари не прави глупости заради изпушените цигари. А вие след няколко дръпки сте способни на всякакви простотии и сте неудържим. Що трябва да се занимават после други хора с простотии те, които творбите?!?

Нямало било разлика между пушаите на цигари и пушачите на марихуана. Абе, ти чуваш ли се какви глупости говориш. Такива мизерии съм виждал от пушачи на трева, че ти е бедна фантазията. Имах познат, който буквално виждаше духове по сред бял ден, но той пушеше постоянно. Друг познат веднага му личеше, че е дърпал 1-2 джойнта и ставаше пълно лекенце. Аз лично съм пробвал преди 10 години и знам какъв е ефекта. Не ми обяснявай изобщо как няма разлика.

Теоретично е така, а на практика съвременните сортове култивирана марихуана е много по-силна от никотина, и се равнява на голяма доза твърд алкохол. Освен това марихуаната има много по-изразен прихотичен ефект. От чаша вино не се включва параноидално състояние, докато цигара с марихуана може да даде такъв ефект.

Какво лекува? Познавам десетки тревомани, никой не се е излекувал от нищо. Напротив, повечето отключиха шизофрения, а един от сутринта крещи по жена си и трите си деца, и до вечерта я е пребил 2-3 пъти. Но ще я легализират, за да има още едно средство да държат робите в подчинение, и да се достигне златния милиард по-бързо.

Лекува им мозъка. От малкото мозък им "излекува" и последните работещи клетки и остават без никакъв

Утра-радикални жълтопаветници-наркомани. За една игла ще продадат и майчиното си мляко. Мръсна сган наркоманска

наркомани деба .

Добре дошли в гей съюза . Това не е свобода а свободния . България се е превърнала в бардак . Точно това иска запада да направи от нас .

ще легализира марихуаната и еднополовите бракове - харесва ти или не. Тва е. Никой не те кара да си гей или да пафкаш. И сега има педали и сега се пуши много, просто още не е легализирано. За коврите също е въпрос на време да им легаслизират бизнеса. Като не ти харесва бегай от България.

"Да вземем пример от Германия"?? Ние за последно преди 8 века по времето на Цар Йоан Асен Втори сме били обект на собствената си субектност ;)) Оттогава насетне сами си налагаме (по Османско ни налагат) чужди 'примери' и все не се получава (мечтания рай), да го е*а ;))

може да си правите домашна ракия без никакъв здравен контрол ама канабиса ви пречи. Ми.

Дебиларий

що да ни пречи канабиса бе?? не ни пречи! пречите ни скапаняците дето го пушите!!

ни пречат пияндетата ама не са ви забранили.

напротив! относно алкохола съществуват множество забрани!

Забранено е да се пие алкохол и шофира и строго се наказава..Същото трябва да важи и за марихуаната.

алкохола и цигарите полезни ли са? Канабиса не е по-вреден от цигарите със сигурност. Не знам как алкохола и цигарите ви помага, ама повечето българи пушат и пият.

Айде, и наркоманите вече се включиха в дискусията! По-скоро троловете на лобито за Марихуана!

да не останете по назад

И от кво сте болни, че ви лекува канабисът бе.....дебили

да се легализира. казах.

Тревожност, пост-травматично стресово разстройство, глаукома, епилепсия, гастроинтестинални заболявания и други

Най-добре психиатрите могат да обяснят за каква отрова на организма става въпрос! Тотален срив на психиката и волята. Всички употребяващи марихуана са провал в живота! Почти без изключение!

от сглобката, видяхте ли какво ви докара - освен блядове, и "Блядский мир" , вече и дрога !

Ко речи?? Не благодаря.....

да вервам ти че идкате да се ликувате

всички познати и притаели, които пафкаха канабис, някои още от даскало, не успяха много в живота. в зависимост от случая може да се стигне до какво ли не психическо състояние, включително шизофренна психоза. иначе, тия от снимките ги питайте, как са пучили, при положение, че в България притежанието и употребата са забранени?!

Употребата дори на няколко месеца марихуана те прави завинаги пациент на психиатрите и невролозите! Изключително вредно нещо! Дано нашите политици не направят грешката да легализират тази отрова за психиката и нервната система!

А педофилията и некрофилията, кога ще ги разрешат?

99% от пишещите тука идея си нямат от конопа.

Си нали??

Ех как почват да ми липсват тухларните от преди 1989 та. Изпълзяха и поредната група боклуци