Стотици арестувани в протестите след вота в Русия

Няколко хиляди души протестираха вчера в Москва срещу руския премиер Владимир Путин и партията му "Единна Русия", която спечели победа на парламентарните избори, оценени от наблюдатели като нечестни. Арестувани бяха около 300 души.

Обратно в новината

Коментари - Стотици арестувани в протестите след вота в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега правиш вариации на тема, както се казва в музика. Изваждаш слова на Медведев от контекста. Засега в Калининград е посторена нова ПРО система - тя е за следение и отбрана - не нападение. Тогава за какви ракети над българия говориш? Ти не вярваш ,че система за следение , нали? Ами по същата причина и руснаци не вярват на голи приказки на НАТО за съвместни действия. С какво САЩ доказаха,че Иран притежават ракети с обсега чак да Полша? Пример на лукавство е, когато Путин предложи съвместно използване на Габалинска станция, САЩ започнаха да въртят и да сучат. А Габала се намира на стратегически изгодно място , ако става дума за ирански ракети. Та въпрос, защо америка избяга от сътрудничество? И кой дрънка в момента с оръжие? Защо руснаци трябва да сидят и да грледат като телета на заколение , как ги обкръжава военна система на НАТО?

Това си е тяхно право да разполагат каквото си искат на тяхна територия. Факт е, че изведнъж неясно защо станахме съюзник на САЩ и сме готови да си дадем територията за американска база, съответно това ни прави военна цел за руснаците. Абсолютно притеснително. Но къде е вината тука, че има хора като теб, които предават грубо националните интереси и сигурност и ни правят цел???? И защо пак питам се смята за някакво престъпление руските радари? Ханчо, царчо или каквото друго си там, я обясни откъде накъде руснаците няма да развиват радарната си система, когато това касае собствената им противоракетна защита?

Съмнявам се да получаваш някакви пари. Просто хорицата от дир са си намерили някакъв комплексар, чалнат на тема СССР и комунизъм и само се кефят, че той им поражда дискусии във форумите. Браво на тях. Много добро решение в интерес на истината.

Мдам... и какво неясно съм написал. Да ти разясня още по-подробно, така че и 5-годишен да схване какво казвам. В общи линии не виждам нещо смислено да отговаряш, свързано с фактология и аргументи. Бълвочиш си само помия и е видно, че няма какво да отговориш.

Па така се беше писал - цар иван асан. Обърщах се към тебе учтиво и с уважение по фамилия. Са, че си смени ника е друг въпрос.

Казвам, че 2 и 2 е 4 или ти имаш някакви други виждания по отношение крайната сума? Същата е и ситуацията с твойте наивни разсъждения относно кой е заплаха за света и кой не. Много ясно виждаме кой е? Фактите и цифрите го казват. Другото са литературни отклонения, а от определена научна точка - чиста психария.

Там е работата, че нямаш какво да кажеш смислено и аргументирано. Даже коментара ти за разкрякването на гаргите няма друг смисъл, освен заядлив, което показва, че си по-скоро провокатор, отколкото изразяващ някакво собствено смислено мнение по темата.

Откровенно нахалстваш и изкривяваш фактите. Всеки може да си изгради каквото си иска, но на собствена територия, както са го направили руснаците. Когато обаче искаш да наплескаш някакво въоръжение на чужда територия пряко до границите на този който си го нарочил за враг, и съответно тази екипировка може да ти даде някакво предимство при евентуален конфликт с тази държава, е те това е Арогантност с голямо А. Асане, много са ти объркани понятията в главата. Патологичната ти злоба и омраза към Русия ти пречи да преценяваш адекватно всичко случващо се по отношение тази държава а и останалия свят. Някакси мисленето ти е изгърбено, тенденциозно, необективно... Е, друг е въпроса ако това ти е целта и си платен драскач на Дира.

А ти какво се правиш на 2.5. Кой е наглеца. Да не би руснаците да тръгнаха да разполагат ПРО. И да ни вземат за канарчета, че то било за защита от ирански ракети. Които щели да развият някаква странна траектория, та да ги засече това ПРО. Не сме глупаци еврейче, това ПРО е насочено срещу Русия. Целта обикновено е да се осигури безнаказаност от ответно нападение. Или можеш да си нападаш когото поискаш, без да се притесняваш от възмездие. А действията на руснаците са ОТГОВОР на американската наглост. Никой не ги е канил тук с оръжията и щитовете им. И с интригите, които сеят между съседи.

И руснаците никой не ги беше канил тук през 1944г...

Швайцария е била неутрална страна и на руснаци не е хрумна идея да въведет там войска. Аки си приемаш определена страна във военен конфлект, то трябва да имаш предвид и последици. Руснаци също 1941 година не са канили немски войска на своя територия. Но май тях не ги питали

Не виждам какво общо има избиването на германски цивилни от руснаците (даже е нахално да се споменава на фона на руските цивилни и военни жертви във ВСВ) с използването на ядрено оръжие срещу цели градове. Въпросът бе що за смахната логика е да се слага като най-голяма потенциална ядрена заплаха Русия, а не САЩ, които са най-агресивната световна сила в момента, непрекъснато водеща несправедливи войни на чужда територия и вече доказала, че няма задръжки да ползва ядрено оръжие? Откъде накъде ще се определя балансираната руска външна политика като по-опасна от откровенните американски агресии срещу суверенни държави! Нещо много не е наред в нечия глава.

Уважаеми форумци, колкото и да се напъвате да обезсмисляте протеста, истината е, че на мен ми е жал за тези няколко хиляди протестиращи, защото живеят в Русия, а не са се примирили с факта, че в Русия демокрация не е имало, няма и явно няма да има.

А на мен пък ме дожаля за 700 арестувани по време на протести на Уолстрит. Какво трябва да се изкажа за свобода на слово? Да поплачем заедно.

Рускините винаги всичко знаят. Прави са да сравняват Русия и САЩ. Ама съвсем еднакви са, нищо различно няма между формите на управление в двете държави, нали , Наташка?

....че логически човек би трябвало да получава повече бръчки от една страна, която единствена в света е унищожавала цели градове с цивилно население чрез ядрено оръжие, както и единствена води непрекъснато войни далеч от собствената си територия... Но явно някои господа тук разполагат с доста изкривена логика...

Просто преди да плачем за потискане на демокрация в Русия, дайте да се поогледаме за еталон и съвършенство. Ами то май няма такъв.

А не те ли се набръчкало челото, когато преди няколко дена информираха за изпитания на ново оръжие в САЩ? Или аз не е разбрах - то не било оръжие на масово поражение , а детски катерушки? Или оръжие от оная страна не те сбръчква? Когато една страна засилва потенциал , задължително той трябва да е компенсиран от другата страна. Иначе някои получават чувство на безнаказаност

САЩ са ни съюзници, за какво трябва да се сбръчквам от това, че са изковали нови оръжия? На Русия трябва да се сложи чатал на врата, защото е агресивна и експанзионистична държава.

Пич, бъркаш здраво понятията. Към момента САЩ са нашите поробители. Такова робство България не помни от столетия. Поне никой не се опитвал да ни мародерства така. Та и земята искат да ни изтровят.

Колега, я да преброим в колко войни са участвали американците и руснаците за последните 66 години и тогава да правиме изводите кои колко е агресивен а? Все си мисля, че като бройка и мащаб на военните действия САЩ са далеч пред опонента си... И кой тогава е по-агресивният? Мисля, че когато фактите говорят, не трябва да се дрънкат лозунги и клишета.

Ето, пак си бърбориш на малкия иванасенчо и разтягаш безсмислени локуми. Вземи ни обясни подробно за това "демократизиране", защо е толкова съдбоносно за империите и какво представлява всъщност.

По скора крякането е от вашата страна. Т.к. крякането - това е издаване на звуци без всякакъв смисъл

Днес е вече Утре . Още от вчера, р-у-с-к-и-н-я, Ви моля за Вашето мнение ; Дали Днес бихте отделили малко време ?

1. ако Демонстрация не е разрешена от градски власти - то срещу нея се изпращат силите на реда (виж справка: демократични страни, вкл САЩ) 2. Ако демонстранти не се подчинили на силите на реда - то арестуването е законно(виж справка: демократични страни, вкл САЩ) 3. Фалшифициране на избори, не е нещо за което ние за пръв път чуем.(Вземем като пример отставка на Строс Кан - обстоятелствата е доста съмнителни, да не кажем фолшифицирани) . Така че Логично ,че в огромна страна, при съществуващи корупционни практики, да има фалшифициране. Но Самия резултат 49% , които взе Едина Русия, показва ,че тази практика не е масова, а по скоро изключение. 4. Съществува много интересна логика, когато Единая Русия спечели 76% на предишни избори - говориха за липса на демокрация, сега по тая логика , когато правеща партия не набра и 50% , демокрация все пак има, и хора имат възможност за самоизявление.

Благодаря Ви ! Как-точно Вие бихте отнесли перфектно-точните Ваши наблюдения към евентуалното създаване на Евразийски Съюз ? (, в който неминуемо би имало и страни от ЕС )

Абсолютно точно казано. Каквото и да стане все е виновна Русия. Дори и за ядрената бомбардировка на САЩ над Япония. Ако ЕР беше спечелила ПО-МАЛКО от КПРФ, заглавията щяха да са: "Комунизма се завръща и идва края на демокрацията". Ако ЕР беше спечелила с 80% - дойде края на демокрацията. Изобщо Русия беше изгодна само когато през 90-те години беше достигнала до пълно безвластие и липса на перспектива като държава, когато Ходорковски и сие крадяха нефта и го продаваха на безценица на запад по криминални схеми. Е, тогава всички весело се забавляваха с алкохолните изпълнения на Елцин, но ИЗЦЯЛО го одобряваха. Е, сега руската държава се засилва и всички "доброжелатели" получават все по-дълбоки бръчки на загриженост. Ама "умре Марко", който им вземаше загрижеността насериозно!

Абе каква е тая мода с тия голи кореми посред зима в Москва? Погледнете снимките, или това са нарочно от някой коремоманяк? А в скоро време очаквам и западна Европа масови демострации срещу обезценяващите се евра.

Дали тази реплика се отнася към избиението и арестуването на 700 демонстранти на Уолстрит? Най интересното тук медии е забавили инфо за тези събитията с 3-4- дена. Защо ли?

А за какво "демократизиране" говорим всъщност? Да не би за онзи театър в което властта се разцъква от 100 и кусур години между две партии демократи и републиканци, зад които обаче стоят едни и същи едри капитали? Т.е. пак е форма на скрита монархия, но малоумниците се връзват на цирка с изборите и си вярват, че народа влияе на управлението. И това било демокрация... дрън-дрън, приказки за изкуфели дъртаци.

И преди, и сега в СССР/ Русия всичко е мирно и свободно...МИРНО!!! СВОБОДНО!!! ХОООДОМ-МАРШ!!!

Ей сега ще се появи "рускиня" и ще обясни че руската номенклатура е най-демократичната номенклатура в света.

Нищо няма да те обяснявам, защото това е равностойно да приказвам с папагала, който научи няколко думички "демокрация" , "свобода" и бръщолеви -бръщолеви. Но ако имаш интелект, ще следиш и CNN. Имаше много интересни кадри с арестуването на демонстранти на уолстрит. Полиция не се притеснявала в избора на средства.

Нали знаете: - Протестиращите в Лондон (Ню Йорк, Париж, Берлин) са ТЕРОРИСТИ. - Бунтовниците с американски автомати в Африка и Азия (абе където има я петрол, я злато...) са борещи се за свободата си народи. Смешен ужас!!! Ама щом на милионите, милиардите народ им харесва...

Това означава,че по цяла Русия арестуваните на изборите е далеч по малък,отколкото са арестуваните само на един протест и то само на Уолстрийт.Антируската пропаганда пак се пообърка.

Напълно нормална реакция на властта.Нали и уж в прехвалените демокрации като се посъберат упорити недоволни се задейства полицията да ги укроти.Все пак известна мащабност на протестите би била нещо добро ако в дъното им не стояха комунисти и народа не беше толкова обезверен и объркан (то и ние сме на този хал).Всъщност на власт непрестанно е вездесъщата номентлатура и какъвто и път да сочат моментните актьори на сцената всъщност нищо основно не се променя освен да се режат социални придобивки и да се печелят избори с неизпълними обещания.

Да бе - направо драма - 300 души в този шестнайсетмилионен град, направо потресаваща новина, арестувани, задържани, бити и леле-мале, горките протестиращи! Хайде, холан! Демонстрацията не е била разрешена и не е трябвало изобщо да излизат, ама нали са инати - те да се покажат там, пък каквото ще да става, и да се видят после в новините! И Хиларо си загрижила много за демокрацията в Русия, че нали си нямат проблеми с тези неща в Америка, нито с бюджетите, нито с движението, дето ще окупира Уолстрийт, изобщо никакви убити и ранени в Пакистан, Афганистан, Ирак и навсякъде по света, та все към Русия й сочи на хилката носът! Мога да си представя коментара на Путин по въпроса - но никога няма да го прочетем, защото той не пести изразни средства, а те не стават много за публикуване ... хи-хи-хи!

Няколко хиляди души, при население в Москва над 10М, има няма и промил. Добре е, че има протестиращи не като гугутки самодоволни.

Е па няма само в америка да арестуват.