Големите сметки ще се плащат разсрочено

Трите електроразпределителни дружества в страната - ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-Про, ще разрешат на потребителите си разсрочено да погасят високите сметки за изразходвана електроенергия.

Обратно в новината

Коментари - Големите сметки ще се плащат разсрочено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е щом за декември са ми засичали за 30-40 дни , то би следвало за януари да са 10-20дни

ДОБРЕВ ......

Цар Киро е намазал огромна печалба от 39 млн.лева, търгувайки с кабелите на ЕВН, които фирмата му е продала, а той препродал, ха-ха Чети в 7plus7. net

Аз Делян Добрев, съм лежал 3 минути в истински ковчег, преди да бъда приет в Масонската ложа....Служа на италиански фирми, не на себе си, имам грамота от университет, а не диплома, признавам си

Така или иначе, няма на къде, ще си платим сметките, но на нас ни трябва само едно - РЕФЕРЕНДУМ МУ Е МАЙКАТА....И ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

ЯДОСАХА МЕ ВЕЧЕ ! Хайде на бас, че мога да изтрия показанията на новия ми електромер. Тогава да видим как ше определят колко съм потребил !

Ножът ще бъде много добре наточен и ще се движи плавно и продължително! ВАЖНО Е ДА СЕ СЪБЕРЕ КРЪВЧИЦАТА НА НАРОДА ОТ ЧУЖДОЗЕМЦИТЕ, ЗАЩОТО ЧАСТ ОТ НЕЯ ОСТАВ И В БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ.

Не подписвайте за разсрочено плащане!!! Така се заробвате!! Няма да ви разгледат жалбите!!! Това е съвет който ви подвежда!! Никакво плащане!! Ако ви спрът тока- нарушават конституционното ви право на спокоен живот!!ІТогава ще ги съдите до дупка в Страсбург и ще спечелите!!! НЕ им плащай те!!

Тия министри-без-дипломи съвсем за балами ни имат. Не разсрочване, а ДКЕВР да си влезе в ролята и да РЕГУЛИРА разходите, които ЕРП-тата начисляват в цената. Монополистите да договарят доставките си по ЗОП, а заплатите в ЕРП-тата да бъдат нормативно реглирани като за държавни служители. Всичко над тази регулация да си го плащат за сметка на печалбата. И преди всичко прозрачност, защото това е естествен монопол!!!

Мутрата с Армани си назначи чираче без висше образование, което да командва като кула на конци.... ГРОБАРИТЕ не вивиждат нищо притеснително в далаверите на монополистите защото са част от мег-далаверата - соларни паркове на тайфунка с цветно име. Де факто те казват: " НЕМА ЛАБОВО - раята на булгаристан ще плаща и ще я дерем така като и османлиите не са я драли!" Идват избори и трябва да напълним касите !!!

никакво плащане на ти я рекетиори.стотинка няма да им дам,нека доидат да ми спрат тока да видиме тогава кво ше става *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Съчувствам на пострадалите от високи сметки, но смятам че разсточеното им плащане е само опит да се замаже положението за сметка на търпението на хората и така да се създаде нова порочна практика да има все повече надписани сметки, след като номера минава. Време е да се вземат истински мерки това да не става. Време е и ДАНС и НАП да се включат в проверките, защото всички тия уравнявания на киловати и разни гимнастики сочат че нещо с отчетността не е наред и може и да има скрит оборот от продажби на киловати. Само по себе си прехвърляне на задължения от неизрядни платци като ромите към изрядните е нарушение. Да се включи и КЗП. Самите членове на КЗП може да са лично потърпевши. Знам какво говоря, защото и дядо ми и баща ми се пенсионираха в подстанции а аз съм инженер, но в друга област и знам какво е енергиен баланс

Консумирана електрическа енергия от 13. 12. 2012 до 15. 01. 2013 - Е колко по- голям ми е отчетния период - 3 дни, а не 10, така поне ги смятам аз - министъра не знам как ги смята. Сметката обаче ми е точно, ама точно двойна!!!

Големите сметки ще се плащат разсрочено..............големите сметки НЯМА да се плащат докато не станат ЯСНИ И НОРМАЛНИ...............не трябва да се плащат и данъци за такава СМОТАНА АДМИНИСТРАЦИЯ И ЗА ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ .......НЕКА ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА

Добрев, баща ти трябва много да го е срам от теб!

Добрев, взимай си куклите и парцалките и се махай от този пост! Само глупости дрънкаш! Това увеличение на тока е от юли месец бе какво ми го слагаш като причина за почти двойните сметки за предния месец! Побъркахте народа с вашата некадърност и алчност! Четири години спите и се чудите как на босия цървулите да вземете, безсрамници! То не са глоби за щяло и нещяло, всевъзможни такси, увеличения на каквото им дойде на ум..... само доходите целия мандат замразени! Писна ми! Такова чудо досега не помня!

"Добрев договори с ЕРП-тата разсрочено плащане и проверки на сметките"?????????? Според мен това не е приемливо решение!Кака,ще платя за сметка,която не съм изразходвала,макар и разсрочено??????То е все е дно и също в магазина да ми надпишат в сметката при покупка,нещо което не съм взела и като се оплача да кажат ,че ще платя сметката в този си вид,но разсрочено,?!Някои,ще ме контрират,че с примерът ми не може да се прави аналог с тока.Представете си ,че след 10 дена заминавам за чужбина,как така,ще плащам в аванс,за нещо ,което не съм употребила?

Тоест главите няма да ви се режат на един път, а бавно и полека.

Оня ден ходих да си плащам кабеларката. Пред мен на касата една баба се разплака пред касиерката, че ще си даде цялата пенсия за тока и няма да и остане нито един лев за храна до края на месеца /февруари/...хвана ме яд, че нямах излишни пари да платя сметката на женицата...КОГА НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ КАТО ЕДИН НА УЛИЦАТА И С КАМЪНИ ДА ИЗГОНИМ ЦЯЛАТА КРАДЛИВА ПАПЛАЧ ОТ РОДИНАТА НИ? Докога 2000-3000 души - смелчаци ще замерят министрите, а останалите ще си седим на топло пред телевизорите в къщи и ще викаме "браво юнаци", вместо да сме до тях на улицата, с камъни и сопи в ръце? Докога ще позволяваме най-нагло да ни ограбват по-голямата част от и без това мизерните ни заплати, че и виновни да ни изкарват за това...Да се организираме във фейсбук и в работен ден да се вдигнем всички и да ги изхвърлим тия боклуци /всичките по веригата та чак до жълтите павета/вън от Майка България! Ако ние не защитим нашите родители и деца, просто никой няма да се вдигне вместо нас!

Сметката ми за парно е 150 лв, за ток - 60 лв, за вода - 20 лв, за телефон - 30 лв, за храна на месец отиват минимум 200 лв. Живея на квартира и плащам 250 лв. Колко пари трябва да взимам,за да живея? Колко още такива има като мен,много хора живеят на квартири и мизерстват,това никой не го мисли. Държавата с какво да ме задържи тук,с обещания,че ще плащам сметки ли?!? Нямам избор и се махам,и други ще го направят, тук е по зле от на всякъде!!!

Какви са тези увъртания от този министър? Хората протестират против неоправдано завишените сметки, а не по начина на плащане. Какво от това, като е разсрочено. Нали пак е на плещите на хората. Нещо по-лошо, ако закъснееш с една от вноските, ще ти начислят и лихви. Чудя се на умственоя капацитет на министрите на Бойко, респективно и на неговият.

Пиша от година електромерите да минат на проверка,и който/всички/е манипулиран да се връщат надвзетите суми.И да се изгонят чуждите подставени лица от "крадлив дедо,шулева,комунетата и депесарите "и цялата тази шайка крадлива на СЪД справка Р.овч.

kirchevo

Какво да кажа освен че е КАУН.Договорил бил разсрочено плащане.Наглец.Атова че ни правят на балами нищо.Е и ние ще сме нагли на 7 юли.

Повече не се е издържа! Да се връща турското и това е. От този народ държава не става!

Добрев не се показвай,стига си мяукъл,ще те чуят от Северна Корея и ще те онодят.

Не може да не се политизира проблемът защото това засяга цялото население, а решението е в ръцете на политическа партия ГЕРБ, която или трябва да реши проблема като нормализира цените и потърси съдебна отговорност на виновните или и ГЕРБ е съучастник в грабежа.

40% РАЗХОД НА ЕЛЕНЕРГИЯ,60% ДОБАВКИ-БЕЗОБРАЗИЕ.ТОВА Е РЕКЕТ И КОРУПЦИЯ НА ВИСОКО НИВО В ПОЛЗА НА ПАРТИИ И БЮДЖЕТА. ЗА ТОВА СЕ МЪЛЧИ ОТ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ И МАСОНСКОТО ЛОБИ. ВЪН ПРЕДАТЕЛИ. НА СЪД.

При условие, че и несъбраните вземания на ЕРП-тата се връщат и начисляват не потребителите, въпросът ми е що за бизнес е това, закрилян от държавата и с гарантирана печалба?! Докога Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол ще бъдат поредните заплатаджии в България и докога ще се установява, че безбройните контролни органи са си свършили работата и освен да си получат заплатите за друго не отговарят, но и нищо не правят, за да се случват нещата в полза на хората?

Хора, българи, лъжат ни най-безцеремонно! Как така и ЗАЩО ще отчитат за "по-дълъг период" от време. Аз държа да се отчита в рамките на месеца- от 1-ви до 31(30).....Вякакви други промени са в ущръб на гражданите, просто не можем да им хванем "спатиите"... Освен това, помислете си...откъде са реализирани тези 2,5 млрд лв печалби на едно от ЕРП-тата. Те са калкулирани в нашите сметки.Да не се позволява тези пари "да изтичат" от България. Как не случихме на политици през всички тези години на т.н. преход. Но ми се струва, че това е жесток удар срещу правителството...Разсрочено плащане- МОЛЯ, това ли успяхте да договорите....

Консумирате,а не ви се плаща сметката.Ние пък ще ви сложим такса електромер,за да плащате без да консумирате.

Я върви на майка си у къщата!!!!!

На фирмената фактура този месец ни начисляват 75% над завишената ни сметка,защото консумацията е голяма и Енерго про се застрахова - взима си сумата в АВАНС!!!Така практикуваха и предните - ЕОН! ТОВА ЗАКОННО ЛИ Е господин Добрев???

Ние не искаме да плащаме големите сметки разсрочено,ние просто не искаме да ги плащаме! Тези сметки са надути до безбожие! И да са на разсрочено, ние пак не можем да ги платим! Стига с тая спекула,не може тока да ни е толкова скъп,намалете цената му или вдигнете двойно заплатите!!!

ЕРП са касичка на правителството. Сметките за тока и разходите на ЕРП са обосновани предположения - верни! Това, че технически е доказано за тариране на електромерите при 240 волта, а подаваното напрежение е 200-220 волта дори и по ниско е случайност. Откровените кражби с завишаване на въобще не съществуваща консумация с повече от 1 000 000 пъти в продължение на 4 месеца е нещо естествено и ЕРП не дължи нищо - достатъчно е да каже "Да нямате консумация, от следващия месец ще ви кажем колко дължите." Когато изключват абоната без причина - "Извинете за неудобството", като през това време 45 дни те заставят да плащаш сметка при изключен електромер. Делянчо, Делянчо и ти си една калинка, но нали е такава партийната повеля - какво да правиш?

ВСИЧКО Е НАРЕД СЪС СМЕТКИТЕ,НОООООО ЗАПЛАТИ,ЗАПЛАТИ КОГА ЩЕ СЕ ВДИГАТ.ПРОТЕСТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СРЕЩУ РАБОТОДАТЕЛИТЕ.

Другарят Добрев: Големите сметки ще се плащат разкрачено.

да се анулират януарските фактури за сметка на мафиотските ЕРД-та

Държавата поема разходите по погребението на починалите от студ, глад или болест самотни граждани на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Защо никой досега не се е сетил да попита министъра - каква е тази такса за пренос на ел.енергия чрез стълбовете за високо напрежение, като тези стълбове МИНАВАТ БЕЗПЛАТНО през хиляди декари частни земеделски земи и земи в строителни граници. Някой някога досега да е бил обезщетен за това, че му ограничават правото на застрояване в имота, или че не може да го обработва заради тези стълбове, които държавата му е наслагала. А тя кога ще плаща такса/обезщетение/ всеки месец за това че стълбове минават през моите 100 дка земеделска земя?

Много е интересно да си припомним как ни "обработваха" и кои държавници-родолюбци ни убеждаваха,че продавайки Енергото ще се преодолее монопола и ще се намалят цените!Сега каква стана?

Добрев, говори с ЕРП-тата да се махат по-скоро и да не бавят държавните дела. А държавните дела винаги трябва да служат на народа!

Няма как да стане драги,защото олигархията ще загуби от това.Само ми кажи къде в Европата има такова нещо.Нема и такава държава,където надценката да е 100%от производствената цена на продукта,сиреч тока!Нали се взима от администрацията данък печалба.ЕРП-етата е петата колона на доход на Дянков.А тия ЕРП не са поправили един трафопост ,един подземен кабел не са монтирали.За какво "обслужване си говорим.Чист РЕКЕТ и то Държавен.Кой го измисли и кой ще го махне?

В ЕРП-тата драги е фрашкано с номенклатура,тази която смуче кръвта на народа.Сегашната им акция е да се махне ГЕРБ от власт,защо да им плащат данък ,когато може и да не им плащат.Пък и няма кои да им го плаща.Според Търговския закон направен да обслужва олигархията тия дружества работят против потребителските норми на поведение!Сега вече влизането ни вШЕНГЕН става невъзможно,след като имаме нарушаване поне на един от европейските закони ,а това е 100%надценка на стока произведена и продадена на дребно!ГЕРБ си подписаха смъртната присъда както направиха някога НДСВ и после БСП!

Държавата ще отпусне еднократни помощи за зимния период по 1,20 лв на жилище по програмата за подпомагане на бедните.

деер

Манипулатор: Интервю на БТВ- ноември 156лв , декември 306лв, миналия декеври 220лв. Министърът коментира - ако сметката за ноември е 200лв , то е нормално през декември да е 306лв, защото температурите са с 8 градуса по- ниски и периодът е по-голям/ 9 дена са +30%/!!! Продължава сметката с декември миналата година е сравнима и азтова няма проблеми и започва да обяснява на какви огромни разстояния се пренася електроенергия в България.... Не пропусна да се оплаче, колко не голяма заплата получава. / сравнението е с шефа на АЕЦ Козлодуй / Хора правете си изводите , че 23 години само мошеници допускате да ни управляват!!!

Нещо май няма да се разберем, да не говорм различни езици. Премехване на посредници Разсекретяване на договори. Виновните за тези договори на съд Национализация.

Аз пък предлагам да си получаваш заплатата разсрочено, най-добре в близките сто години.

Нисколихвен ипотечен кредит за плащане на сметки за парно и ток ще даваме на пенсионери и безработни срещу ипотека на жилището им. Тези с нисък доход ще получат право на разсрочено плащане до добиване на привилегиятя за нисколихвен ипотечен кредит.

Важното е да вземат парите тези бандити!

Този добрев изкукуригал ли Е? Ние говорим за високи цени на ел. енергията! За престъпния и арогантен начин на нейното формиране! Тук въобще не става дума как да се плаща ... на куп или разсрочено, А дали въобще да се заплаща ! Това е живо разбойническо и хишническо ограбване от странса на ел. разпраделителните дружества с протекциите на ДЪРЖАВАТА като неен съучастник! ОТВРАТИТЕЛНО!

Стига сте ни замазвали очите! Не искам разсрочване на високите сметки, а искам да отпаднат всички навързани към сметката разходи за пренос, за зелена енергия и прочие. Последната ми сметка представлява 50 % изразходвана ел.енергия по дневна и нощна тарифа и 50% за: 1.Достъп до разпределителната мрежа. 2.Достъп до електропреносната мрежа.3.Пренос през разпределителната мрежа.4.Пренос през електропреносната мрежа.5.Добавка за зелена добавка.6.Високоефективно комбинирано производство.7.Невъзстановяеми разходи. Е господа управляващи: НОРМАЛНО ЛИ Е ДА ГО ДОПУСКАТЕ ТОВА????????????????????

деер

Къде отидоха паветата събирани от 1997 година? Като не ни стиска да затворим 240 души в затвора Белене, няма да се оправим......

ТОЗИ МЕСЕЦ ЩЕ ГО РАЗКРОЧАТ А ДРУГИЯ ОТЪДЕ ДА ПЛАЩАМ- ПЕНСИЯТА МИ ЕДНА И СЪЩА????????????????????????????????????????

Този е голям идиот, вместо да спрат да ни лъжат със сметките те най-нагло ще ни предложат разсрочнено плащане на завишените от тях сметки и накрая какво стана - нищо не направиха, а сега едва ли не ни правят услуга с това разсрочено плащане, що не ви тегля една майна

и аз една голяма и дълга!

Какво разсрочено плащане какви пет лева тук въпросът е в това че ел енергията в България е непоносимо висока и за населението и за фирмите.Монополистите реализират огромни гарантирани печалби на наш гръб.На коя частна държавна фирма или обикновен гражданин е гарантирано че вечно ще печели?Прост отговор-на никой.В случая това не отговаря на никаква логика и пазарна конкуренция но е така.ЗАЩО.Не наяли се крадливи политици и мафиоти-това е причината.