Протестите в Близкия Изток се разрастват

Протестните движения срещу авторитарните режими в Близкия Изток продължават, а при жестокото им потушаване има десетки убити и ранени.

Обратно в новината

Коментари - Протестите в Близкия Изток се разрастват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЦРУ се е подготвяло за тази глупост от 20 години поне. Това че превзеха Ирак само им помогна да разпалят омразата между шиити и сунити. А веднъж вече като има вътрешна борба, вземането на власта от "правилните" хора е лесно.

На хората им се иска да заменят индивидуалната корупция в лицето на местния монарх - с по-масова и демократична такава, както у нас и на запад.

Колко години живя на запад, и колко подкупи ти се наложи да дадеш?

Ако шаха на Иран не беше продал държавата на запада за собствена изгода нямаше да ги има аятоласите. Правете си извода.

?

ЩЕ ЗАВЗЕМЕ ВСИЧКИ ИСЛЯМСКИ ДЪРЖАВИ!!! ДРЪЖТЕ СЕ!!!

Да се радваме или да недоумяваме?Положителното в тази арабска верижна революция е,че премахват монархиите,но знае ли се могат ли да консумират демокрацията по нормален начин, или султанизма по им приляга.Да не би тоя"вулкан"да отприщи Ал Кайда и той стане новия ФЮРЕР на света?Та се чудя с тия новородени демократични отрочета докъде ще стигнем?Та,ние 20 години вървим една напред и две назад,а те.Не говоря за Персийският залив-там е петрола,а за СЕВЕРНА АФРИКА.

развитието на близкия изток изкуствено си беше забавяно от т.н. "велики сили"..срещу запалщане разбира се......всичките тия диктатори в региона са рекетирани от уса наи-вече ....ежедневно...които не пож елаха да плащат и да се съобразяват с уса, им натресоха уса тип демокрация..(.ирак)....на други им сложиха ембарго (иран, либия, ирак преди)....които си плаща няма проблеми с усата....проблема е,че самата уса не е толкова "велика" напоследък....имат си вътрешни проблеми...дефицити...криза...една нова воина, ще им оправи сметките....то и без воина всички се въоражават до зъби,де.....американското влияние в раоина намалява с всеки изминат ден......тепърва ще имат да плачат от уса, когато хората наистина се демократизират и ще си правят бизнеса с които си искат, без огрничения и заплахи от уса....."всичко тече, всичко се променя"....даж е и близкия изток

Ами явно хората искат да бъдат като УСА , т.е. искат демокрация, не тоталитарни режими.

нагло излъга. ама нищо де, кажи на прителите си руснаци че си против руските паметници ....

Всички протести са организирани от Китай - да сложи свои правителства!

Радвам се, че арабите се събудиха и имат по-голям шанс да живеят пълноценно. Само трябва много да се пазят от грабителската мафия, която обикаля държавите в преход.

Ти на това събуждане ли му викаш? Имаш ли представа какво предстои?

Какъв ти пълноценен живот?! Какво ти събуждане?! Какви ти пет лева! Преди 20 години Египет беше нормална държава, светска и почти с европейски облик (ако се изключи страхотната мизерия на повечето хора). Нямаше фереджета и бурки. Нямаше и ислямски фанатизъм. (Мюсюлманските братя не смееха дори да гъкнат). Но след ковбойщините на братята хамериканци нещата се обърнаха и всичко тръгна назад. Идете сега в Кайро - жените са с черни чаршафи до глезените, нормалните заведения - кафенета и ресторанти - вече ги няма, освен в скъпите хотели, хората масово негодуват срещу Запада. Прогрес... с обратен знак. Ламтежът за петрол и геополитическо господство отвори пътя на радикалния Ислям.

Мизирията сга е тук. Но това племе никога няма да се събуди. Предаде дякона и създаде бай Ганю.

Вярно е. Когато ходех преди години в Египет нямаше никакъв намек за тирания или нещо такова - съвсем прилична светска държава. На египтяните просто им е бедна фантазията какво ги чака оттук нататък.

Я уточни за кои "ковбойщините" говориш и се аргументирай.

кльоновете не ще ни спасят?!?

С ДВЕ ДУМИ:ПЕТРОЛА СВЪРШВА ГОСПОДА.ДАВАМ ПРИМЕР-ЛИБИЯ Е С ПЛОЩ ПЕТНАДЕСЕТ ПЪТИ ПО ГОЛЯМА ОТ БЪЛГАРИЯ,КАТО 90 ПРОЦЕНТА Е ПУСТИНЯ И САМО ДВА ПРОЦЕНТА И ПОЛОВИНА ИМ Е ОБРАБОТВАЕМАТА ПЛОЩ. А СА БЛИЗО ШЕСТ МИЛИОНА ИБРИЦИ.АЗ СЪМ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КЛЬОНОВЕТЕ.

ПЛАМНАЛ!!!

Купувам акции на завод за производство на бодлива тел :)

Аз нинам ний като част от Близкия изток за кога да очакваме протестите.Мюсулманските братя и бат Алексей Петров тере Трактора,това ще са водачите на протестите у нас.

Както винаги си успял в две реплики нищо да не кажеш. Добре, все пак - кой коментар дотук те подразни? Нито плюят Бойко, нито плюят американците. А ти минаваш и казваш нещо, което можеш да го напишеш във всяка тема, а аз ако кажа, че по-голям ... и ... от тебе няма - ще ме изтрият.

Е В ПЛАМЪЦИ!!!

В Бахрейн има доста българи. Няма ли да пращаме правителствения самолет или там няма футболни треньори и приятели на...

те не са в опастност за сега, имам познати там. никои не си е тръгнал още.

В Египет бяха в опасност???

Виж, приятелю! Луди и изтрещяли сме не ние, а твоите приятели, гордо употребили ядрено оръжие срещу мирни хора. Хайде мисли!

Мдаа, а други наши приятели, дори братя са избили много повече мирни хора с конвенционално оръжие... И те гордо, междувпрочем, дори много...

СМЕНЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НЕЩАТА ЩЕ ИЗЛЕЗАТ ОТ КОНТРОЛ!!! ВСИЧКИ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ ЩЕ БЪДАТ ОВЛАДЕНИ ОТ "МЮСУЛМАНСКИ БРАТЯ"!!!

Коментарът ми бе премахнат поради етническа нетолерантност, насаждане на вражда или заплахи за насилие

Бавно и неотклонно се приближаваме към 3 та световна война ... благодарение на тез олигофрени отвъд океана.

За съжаление има такава опасност.Ако нещата излезнат извън контрол и районът остане дълго време нестъбилен,американците като нищо ще се намесят да го омиротворяват и да изнасят "демокрация".Въпросът е как ще се отрази всичко това на България,където има дюнер на всеки ъгъл,а"елитът" който ни управлява отдавна е доказъл,че е прост като галош и може да мисли само на ниво далавера.

Колко много гении, прозиращи плитките планове на Големия брат! Защо не го вложите този гений да направите нещо за България - или той стига само до крякането по форумите!

Аз не се плаша - с такива разбирачи като вас никой не може да ни се опре! Ще им знаете плановете преди даже да са ги измислили!

Не знам благодарение на кого е, но има предсказание на Нострадамус, че 3-та св. война ще почне от Близкия изток ...

Какви са тези мирни протести с искане смяна на власта, има си избори за това..... какво им е мирното на протестите до дупка, това са режисирани протести

Дори и представа нямаш, колко си прав!

Не могат да сменят режима с избори, защото нямат избор. Все едно да смениш Живков като ходиш на избори. Нали за това става въпрос! Така че са абсолютно прави с мирните протести, които между другото са тяхно право. Само дано после фашисти не им разграбят държавата като нашата, но това е следващ проблем.

На някой да му се вижда познат сценария? Подобен беше сценария и със соц. държавите. Хайде да видим колко хора ще се сетят кой използва психотронно оръжие.

Съгласен! В БГ нашия ББ остана очуден от резултата от изборите! Останалите явно имаха нещо на ум, затова не оспорваха! С намесата на невидими оръжия нищо хубаво не ни очаква...

Айде отиде и Ал-Халифа в кюпа. Ако в Бахрейн шиитите вземат властта, доминото наистина ще тръгне да се разпада по целия Близък Изток. А маймуната Обама се изказа в поддтъжка на "мирните демонстранти", които "мирни" хорица раниха със саби, ками и ножове поне 50 полицаи. Мирни араби? Не нам, не нам тия...

бахреин нали е царство, не вярвам да свалят царя. може би искат да имат 50% представители в парламента.