Коментари - Протест в защита на директорка, отказала да приеме ромски деца в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъжна картина и лошото е че от тук натам ще става все по зле , трябваше преди години да се помисли за подобен проблем и да се обособят "бели населени места" където да не се позволява заселването на ромей. Така щеше да има възможност за нормално развитие на бели деца в бели училища което на практика вече е невъзможно. Затова емиграцията ще засилва , друга алтернатива няма за съжаление...

Турците са нашето нещастие, а циганите - нашето проклятие ! Всъщност точно турците са довели циганите в България !

ТО И БЪЛГАРИ ИМА СВЕСТНИ, НО НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА. кАКВО СЕ РАЗНЕЖИХТЕ. ПИТАМ САМО - КОЙ НИ КРАДЕ, УБИВА ОТ БОЙ НАШИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ КОИТО СМЕ ОСТАВИЛИ НА ДОИЗЖИВЯВАНЕ САМИ - ЗАЩО НЕ СИ ГИ ПРИБЕРЕТЕ ГРАЖДАНИ - ДА АМА ТЕ МИРИШАТ, БОЛЕДУВАТ И НЕ ИЗГЛЕЖДАТ ПРИЯТНО. КОСТОВ ЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ ТУРЦИТЕ СА НАШЕТО НЕЩАСТИЕ - СБЪРКАЛ Е - ЦИГАНИТЕ СА НАШЕТО ПРОКЛЯТИЕ. НЕ СЪМ ЧУВАЛ ТУРЧИН ДА КРАДЕ - ВЕРНО УБИВАТ СЕ АМА ПОМЕЖДУ СИ - ТЯХНА СИ РАБОТА.

И какво се оказа? Местния ,,хай-лайф" ще проверява директорката защото иска да набута всички деца от цигански произход в нейното училище, за да не се записват в училищата където учат техните деца. Тези които реално дискриминират ще проверяват тази директорка за дискриминация!

Както винаги в бг нещата опират до връзки а можещите са тъпкани и унижавани и накрая в най лошия случай осъдени

кой продажен простак измисли тази интеграция - за сметка на спокийствието, сигурността и учебните резултати на Българчетата да им вкарват гамени в клас??? Демокрация сме, като не искат хората няма да им натрисате различни, да си правят собствени помощни училища

И какво се оказа: всъщност в училището учат ромски деца. Просто родителите не искат училището да се превръща изцяло в ромско. Това искали и родителите на ромските деца. Оказва се че някои училища не приемали въобще ромски деца.

Циганския проблем се подценява в БГ, а самите мангали се развъждат с помощта на различни организации от САЩ и Израел. След време ще ги кръстят ЦИД (Циагнско ислямска държава), ще почанат да ги въоръжават и ще видите тогава от къде идва демокрацията...

Да, и тогава се надявам циганите да са по- цивилизовани и толерантни отколкото са българите в момента.

Ами нищо не ти пречи да отидеш да живееш в техен квартал или село за да се убедиш сам колко са толерантни и интелигентни!лесно е да живееш сред бели хора и да пишеш глупости!

Ще си имат ромски хирурзи , ромски стоматолози, ромски учители и по ромски традици ще ги налагат кой как му е угодно. Транспорта ще е безплатен. Храната и тока също. Ще си имат и ромски бачкатори ,които ще се трудят ще внасят осигуровки и ще издържат огромен ромски парламент ,който ще раздава с пълни шепи помощи и привилегии от многото събрани пари. Едно време го учихме ,че щяло да се нарича комунизъм.

Циганите са бъдещето на България.

Бил съм с изключително красива и умна джуревка. Баща и е ром, майка и българка. Със зелени очи, много мило и нежно момиче, със златно сърце. Докато българина не научи, че хората не се делят на черни, бели и жълти, цигани и арийска раса, за каквато повечето се мислят, а всъщност са потомци на татари, няма да се оправим никога като нация. Хората се делят на ЛОШИ и ДОБРИ, без значение на етнос и цвят. Циганина открадне 5 килограма желязо, българина в Парламента милиарди от КТБ. Циганина убие някоя баба от село и го осъдят, мутрата убие който си поиска и няма присъда за него. Айде малко по-сериозно.

Аз съм видял повече простотии от българи отколкото от цигани.

ТОЧНО ТАКИВА ЛИГЛЬОВЦИ ДОКАРАХА ДЪРЖАВАТА ДО ИЗЧЕЗВАНЕТО И !!! ИДИ СИ ПРИ ЦИГАНИТЕ , ЩЕ ТЕ НАУЧАТ ДА КРАДЕШ И ДА ПОЛУЧАВАШ ПОМОЩИ !

Като те гледам на фотото май си ТРАВЕСТИТ А НЕ...,,ЕСТЕТ".

Няма да е лошо да докажеш тезата си като се ожениш за циганка!

Ром какво означава? Националност от Романия ли? Във всички страни ги наричат цигани, джипси, но в никоя друга страна циганите не се наричат роми, просто няма такава дума, няма такъв произход. Не става въпрос за цвят на кожата, а за агресивност и простотия, което всички наричаме ЦИГАНИЯ!! 1) Родителите искат децата им да учат на нормално образователно ниво, а не учителите да се занимават да учат циганчетата на български език, който те не знаят! 2) Родителите не искат да се страхуват за своите момичета, заради агресивни и мирищещи циганчета, малки и големи! 3) Родителите искат да не се страхуват на родителски срещи от банди агресивни цигани-родители, защитаващи своите малки агресивни деца, нападащи техните родители! 4) Всекидневие е циганска банда да нахлуе в болница и да пребие лекари и медицински сестри! Знаем за правилото линейка да посещава цигански квартали само заедно с полицай! Значи ли това, че в български училища с циганско присъствие, българските деца трябва да посещават училището и прибират в къщи само заедно с полицай???

Г-жо Фандъкова има столични училища без записано нито едно ромско дете. Нека всички по равно участваме в интеграцията. Въведете квотен принцип ,който във всеки клас ще има и по няколко ромчета инак ще се избием за елитните училища в столицата.

НА КВОТЕН ПРИНЦИП ОСЕМЕНЯВАМЕ МЛАДИТЕ РОМКИ - ЩЕ ИМА ПО-РАЗНООБРАЗНО ПОКОЛЕНИЕ, А И ЩЕ ПЛАЩАМЕ ПОМОЩИТЕ ПО-ХРИСИМО -САНКИМ, ЗНАЕШ ЛИ ДАЛИ НЯМА ДА Е ЗА ТВОЕ ИЗЧАДИЕ !

Скоро българите ще сте малцинство в тази държава и се надявам циганите да не се отнесат с вас така както вие се отнасяте с тях.

Ние ги храним, дано и те нас...

Нали знаеш, каквото повикало, такова се и обадило. Значи циганите могат да се държат като примати и да вършат всякакви престъпления, но ние трябва да търпим и да ги "интегрираме". Докога бе? Че и заплашвате в момента?? Търпете, че като станем повече ще видите вие?? А ти циганин инженер или доктор (с едно изключение) да си виждал? Ще уморите и нас, ама и вие ще изпукате като въшки, като няма от къде да паразитирите. Не пирова, а ЦИГАНСКА победа ви чака.

Емиграцията от русия и демографският срив са много по големи от колкото в България!Така,че скоро мюсулманите и китайзите ще ви таковат мамата и на вас

,,...мюс(У)лманите и китай(З)ите..." Цветанов, защо не слушаш дебатите по темата, която се разисква в Парламента, ами се опитваш да пишеш на компютър? Нали знаеш, че винаги си разпознаваем по този правопис от помощното училище!

ПОИСКАШ ШОФЬОРСКАТА КНИЖКА ! БХК ЩЕ МЕ ЗАЩИТАВА, ПОМОЩИ ЩЕ ПОЛУЧАВАМ И НЯМА ДА БАЧКАМ И ЩЕ БИЯ КОГОТО СИ ПОИСКАМ БЕЗНАКАЗАНО !!!!

Най-добре е да се намери начин равномерно да бъдат разпределени из целия ЕС и така ще мирясаме.

Защо нашето чааве да не ходи да учи нещо, кво да го праиме дома само с баща си и дедо си одат с каруцата ама шахтите и железото свърши затва да учи там. Ако го земете обещааме да го окъпеме за 15-ти!

Браво! Днес отказала да приема ромски деца (цигани). Утре ще откаже да приема тъпи деца. после ще откаже да приема грозни деца. После...?!?!

После ще откаже и тебе да те приеме. И добре ще направи! Айде скривай се откъдето си изпълзял!

После остават педерасите като тебе да бият камбаната.

Но ти не отказваш... Поискат ли ти и дигаш фустата...

Приела е 90 деца това не е отказ а 10% или повече докато другите училища бягат от проблема с интеграцията тази директорка търси решение

Такива хора се награждават... В днешно време българщината е дефицит

Индиговите атакуват! Мангуланите с подкрепата на известни междугалактически организации притискат родни учители и директори. Нека отпор да им дадем всички заедно сега! "United we stand strong!" - девиз на София за европредседателството

Аз преподавам в гимназия с ромчета. След 8-ми клас не ги търси за нищо, някои от тях се женят тогава. Да, има и по-възпитани, ама като се съберат с другите и стават като тях. Една заместник-министърка каза, че тенденцията е училищата с роми да се увеличават. Това е бъдещето на България за съжаление. Сега ако в Благоевград ако има едно ромско училище, после ще станат 2, 3. Така че това с разпределянето в останалите училища е само временно решение, в един момент и там ще преобладават ромчетата.

приятели от Южна Африка са го измислили отдавна - сегрегация! Отделни училища за всички ромуалдовци! Европата нали дава пари. Да се строи - ще има и за наш Бою, стиропор, дограми, енергоефективно да ги подслоним и изучим. Самостоятелно. Без българчета при тях!

ТОВА Е БЪЛГАРИЯ,ТАКАВА Е БИЛА И ТАКАВА ЩЕ БЪДЕ!

Много си учтив и сладкодумен, явно си добър учител/ка. Прекалено културно и деликатно се изразяваш! Нещата са малко по-гаменски. Сигански така да се каже.

Преди имаше казарма и дори циганите ходеха в казарма две години и дисциплината поне малко ги очовечаваше и им даваха някаква професия. Още си спомням едно цигане, което се върна от отпуска - намерило жена си в леглото с баща си и беше много отчаяно. Та така с техните ранни женитби и "семейни" традиции... Но сега май няма държавна институция, която да очовечи поне малко циганите и да ги направи българи, училището не ги променя, те не се научават да четат и пишат, не получават професия, не работят, няма начин те да бъдат "интегрирани" в обществото с дисциплина или принуда... а по друг начин май не е възможно...

Права е, защо само нейното училище да приема проблемни деца? А тези с деца на велможи не ги взимат, сигурно защото важните родители се намесват в приема.

Да така е , но затова сте си виновни само Вие , защото търпите да има едни простаци , да се изживяват ''ВЕЛМОЖИ'' , които станаха такива с кардени от Вас пари !!!!

Защо не записват ученици пиещи ром в италиянският лицей?

Щото ще изпият рома и после ама абсолютно нищо няма да остане от Лицея!

Качете посписката в социалната мрежа,за да я подпишат и други,които желаят да подкрепят Директорката!!!

Всеки директор има пълното основание да откаже прием на когото и да било,който е заплаха за училищния ред и останалите ученици и учители.Ромите не желаят да се интегрират-те искат да лежат на гърба на българите и тъй като правителството позволи ромската анархия в страната без да прави и грам усилие да ги озапти да си заминава.ПОДКРЕПЯМ ДИРЕКТОРКАТА И ВСЕКИ БЪЛГАРИН,КОЙТО ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!

Щом сме на ниво сегрегация, значи лилавите вече са фактор в тази окаяна държава. А само до преди 20 - 30 години, циганчето в училище беше ИЗКЛючение, а не правило. След още 20 г. циганите ще гонят българите и по училищата и по улиците. За справка Чикаго и Детройт.

Правителството позволи ромски своеволия и поощрява анархията създадена от тях!Когато управлението нехае,народа взима нещата в свои ръще.Това е България,а не някаква държава на прошляци и неграмотници,които искат да лежат на гърба на Българите.

Циганите винаги са живеели в цигански гета, където полицията не смее да стъпи. Техните незаконно построени къщи с откраднати материали държавата не смее с пръст да докосне. Около тяхните гета хората се страхуват дори да преминават, а държавата сякаш нарочно им дава безплатни жилища около български квартали, за да тормози българите. Ако надънят до дупка тяхната циганска музика посред нощ, полицията не смее да им направи забележка, камо ли да приложи закона, защото тумби цигани ще им изпотрошат колите и пребият полицаите с камъни, ще им хвърлят тухли и камъни и ще се крият през това време зад малки циганета... Това е българската държава или циганската държава по собствени цигански закони в държавата... Не сме всички равни пред законите в тази държава...

Бих посъветвал родителите, ако имат средства, да бягат от държавните училища. Същото важи и за държавните болници. Те са за циганите. чрез тях се точат пари и никой не му дреме за качеството на предлаганата услуга.

в училището си???! ми щом си е нейно, може да прави какмото си иска!

Виц: Българите не сме расисти!!! Такива сме станали, когато в България са се появили първите сигани!!!

Преди всичко всеки народ има пълното право да брани собсвената си сържава и устоите и,традиции,история,култура,когато има заплаха срещу тези ценности.

Напълно съм съгласен с Вас!!! Аз смятам, че има разлика между расите, на психично, интелектуално и биологично ниво, но не се изследват както трябва, заради криворазбрана толерантност!!! Ако ме наричат расист, значи не се различават от Инквизицията и болшевиците, които са убивали инакомислещите!!!

Дронег ли си там некъв друг ли си ама аз съм расист. Въобще не ме е срам от това и не виждам защо трябва? Расист съм и смятам за достойно да определям какво е добро за мен. Расисти са и във всички напреднали държави, само дето има политики да не се показва публично и да се подтиска. Най-важното - расисти са всички цветнокожи в малка или по-голяма степен. Те ни наричат бели, както ние ги наричаме черни и са ок с всичко това. Стига с тези превземки, с това лицемерие(зле прикрито)! Това не значи че казвам че те са по-лоши или по-добри, просто сме различни! Няма как да са съвместими порядките и културата ни, след като са изграждани по различен начин! И стига с тая интеграция! Богата Европа не успя да ги интегрира, защо го искате сега от нас?

Пенчо бре, прочети ми предния коментар!!!

Самият факт, че училището води статистика (90 деца от друг етнос/раса/религия и т.н.) си е нарушение на закона.

тебе трябва да те водим на статистика. Много ти знае пл*валника черен или бехекарски. Големи тарикати сте, европейската напаст!

сиганите навсякъде по света са синоним на такива неща, за които ако напиша, ще ме цензурират.!!! Всички обаче го знаят, но ако напиша, че "царят е гол", ще ме обвинят в расизъм!!! Факт е, че сиганите ще свалят нивото на учене и никой не ги иска!!! И франсетата преди няколко години ги изгониха, обаче никой не им потърси санкции за нарушени човешки права - ФАКТ !!! Пак ще го кажа - който се оплаква, че сиганите били дискриминирани, да си ги взема у тях и след това ще стане расисит !!!

Расист си баце!

Тая директорка Гревио я вкарва в затвора по конвенцията, расистка такава!

браво на директорката-достоен човек и наистина загрижена за училището и децата! учебен процес и дори нормално съжителство в клас при повече от две чавета е абсолютно невъзможен! ако са три-те вече са банда за терор над българчетата и тотално нарушаване на обучението! логичен е въпросът-ами, как да стане...честно казано, при това им количество в момента, вече няма как да стане. смесени училища е равно на недоучени итероризирани и българчета и както винаги-неграмотни циганета. сегрегирани училища-не става, повече от две чавета в български клас-пак не става....седеммилионна България с над милион тъмно-зелени...това е окончателен демографски колапс. олио и вода не могат да се смесят, защото се получава непотребна мътилка.

Браво на тази жена

Ромчетата...прекалявате с алкохола, това са циганчета..

расисти! как може бе? ето вижте французите - с мангалите световни шампиони станаха! Без тях - знайш ли кога?

Споко, като се напълни на 100% с ромчета ще тръгнат и към останалите училища рано или късно и така до софийските. Така беше в селата, сега малките градове...и така.

Една достойна българка! Чест и почитания госпожо Директор!

ги пуснат у МГ -то))): да научат математиката!

Ще научат да пие и да "бере" джилязо всеки съученик!

Защо закрихте първо основно у-ще в Благоевград??? То също бе много близко до циганската махала, дори най-близко! В двора на същото построихте ново, но така наречено елитно - СОУИЧЕ / Средно образователно училище с изучаване на чужди езици/ при наличието на езикова гимназия в града . Но то не е само средно. В него се приемат учениците от първи клас. А защо тогава не се насочват към това у-ще и циганетата първокласници? Та те тъкмо са за тук, защото за тях българския език е чужд. Те, до тръгването си на у-ще не знаят и не говорят български. И преди да обвинявате директорката не попитахте родителите цигани, дали не са сагласни да ги пратят в "елитни" училища да се учат? Оказа се, че има по- умни цигани от Вас, и Ви подсказват в ефира на телевизията, че има възможност, и са сагласни да бъдет записани, в по отдалечени училища, като ги извозвате с автобусите на МОН. А това тогава не е ли дискриминация!? - Българчетата може да бъдат придвижвани до училище с автобуси, а за циганчетата- не може!?

jingiby

Откога циганетата ходят на училище? Нали ги записват формално, само за помощите, а инече ходят по кофите да учат занаята?

Само зорките ловджийски кучета са удостоени с честа да бъдат избрани за лов но дали и глиганите разсъждават като птиците? Все пак една хрътка неможе да понесе глиган в челюсти си, нали?..