Протест в София поиска премахване на Паметника на Съветската армия

От другата страна има няколко души от палатковия лагер в подкрепа на запазването на монумента

Обратно в новината

Коментари - Протест в София поиска премахване на Паметника на Съветската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе дир-а, нищо не казвате днес за бутането на кулите близнаци, празник им е - 20 години навършват. Май Големия брат ви е казал да мълчите та да не се размирише историята...

Племе което не познава и не тачи историята си заслужава да бъде забравено!

Още в началото писах "България да бъде неутрална" като Швейцария, Унгария и някои други държави. Да гледаме националния си интерес. Ако имаме изгодни договори с Русия да ги сключваме с Русия. Ако имаме изгодни договори с Америка да ги сключваме с Америка. А не както сега Америка да ни диктува от кой да купуваме е на кой да продаваме, нещо ми наподобява на онзи от Библията със знака 666. Започнахме Белене, Америка ни каза Стоп. Започнахме Южен поток, Америка ни каза Стоп. Вече нищо не започваме защото Америка тотално ни е стопирала. Америка за малките държави е грабител и обирджия, тя не е построила нито един завод, тя не е построила нито един ТЕЦ, тя не е построила нито един АЕЦ. Тя идва и граби наготово тецове, злато и заводи. Имаме политици продажници и в това е целия проблем.

30 платени идиота искали нещо си. Е, защо трябва да се обръща вниамние на тия 3-на идиота, след акто 99% искат обратното ?!?!

Ей че грандиозен протест! Съвсем смешно стана!

Като гледам палатки са повече от простиращите за премахване на паметника !

Тия от Посолствата са в шок. Българин Майдани не прави. Събота? Хаххах. Тия явно са пропуснали рекламата: Революции много. Наденицата е една.. Ма нали там некви са взели едни "пари" за театрална постановка.

Нещо не виждам снимки на тълпи, явно и "протестиращите" са били шепичка.

Искат да диктуват правилата, я бегайте у лево

Фашисти, джендъри и всякаква престъпна сган превземат е Европа, използвайки демокрацията за прикритие.

са хората, които с проснотия, злоба и омраза са стигнали далеч. Ние сме доказателство за това. Но, тази инатеста, реваншистка омраза се видя още на първите митинги и ни доведе до тази неграмотна разруха.

на негово място да сложат един колзет, за да се ползва по предназначение.

Имам ПО-ДОБРО предложение - да ти направят ГРОБА там, който да се превърне в КЛОЗЕТ.

Да се пикае върху усрите!!! Правилно.

Всичките национални предатели, които толкова много милеят за русия трябва да бъдат депортирани там за награда. Чак тогава евентуално може и да се превърнем в полу-нормална държава.

Няма как да се превърнеш в НОРМАЛНА, докато пишеш ПОЛУГРАМОТНО.

Според Главния МОЧИст на Републиката, агент ивайло мИнджев; "Под ИГОТО" на Дядо Вазов било ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА; "3 МАРТ" също бил ИЗМИСЛИЦА. Агент ивайло НАДГРАЖДА израждането си.

Вече е по-известен като Miнджiв. Така де, солидарен е с USрайна :)

Извинявам се не съм вулгарен но скам да ви кажа ебете си майката боклуци нацистка.

Протестърите да си построят ГРОБИЩА на мястото на Паметника!

Честит празник и на продажниците бояджии и рушители на паметници.

За всеки роб по душа, заробването е празник.

Не е лесно да си глупав, ти не го усещаш, но отстрани се вижда

Да.

Комунизма и русофилистията са знаме на най долните прослойки на народа, мързеливците, дебилите, криминалните елементи крадци, убийци, изнасилвачи, които не създават материални блага, а насилствено ползуват благата създавани от знаещите, можещите и трудещи се българи. Тяхната идеология е насилие, класова борба, физическо унищожаване на всеки, който е против тях. Комунизма изби милиони хора по света, избива и сега, в Украйна от виодитения болшевишки КГБдиктатор

Припомнете този комент когато гласувате за Васил Терзиев.

Колко си тъп и кой те надъха толкова. Нямаш никакъв мисловен процес между ушите и дрънкаш глупости. А може би просто си си един безмозъчен фашист, като тези на протеста.

Фидел Кастро през 2001 г. : На Русия пак ще й се наложи да се бори с фашизма в Европа, само че този път фашизмът ще се прикрива под името демокрация. В агитката на Левски открай време се подвизават фашизирани младежи, които умело се насъскват от соросоидните НПО- та, чиято основна задача е да унищожат русофилството на българския народ.

Защо по дяволите трябва да има русофилство, американофилство и каквото-и-да-е-друго-филство на българския народ - ние хора ли сме или гъзолизци? Никоя голяма сила не е наш приятел, единствената им цел е да ни използват, а простаците, дето ги харесват им улесняват работата многократно.

Ако не бяхме стояли неутрални и не бяхме се включили в ПСВ, ВСВ както направи Швейцария нямаше да има нужда да ни освобождава Съветската армия и щеше да има само българофили и нямаше да има англофили, съветскофили. Не говоря за русофилството което се е наложила поради тава че Руската империя, а не тогавашния колективен запад, ни е освободела от турско робство.

От какво точно ни е освободила Съветската армия, освен от храната, имуществото и добитъка на обикновените хора? Когато тя е влязла на наша територия, вече не сме били на страната на немците поради извършения преврат.

Това в Русия е фашизъм, прикрит като демокрация. Въпреки, че напоследък не се престарават много с прикритието. А русофилството на народа, дори да е факт не е към диктатор дето съсипва Русия и руснаците. Ако е русофилство въобще. Отделно е перверзна любовта към комунистите, които затриха родът на Цар Освободител. А кой ли затри Борис Трети, обединител на българите? Кого и какво точно "филят" разни "русофили" и защо не е България?

А това в Украйна какво е,демокрация ли?

Война е. В защита на собствената свобода, независимот и територия. Украйна нито е нападнала друга държава, нито се опитва да диктува какво да става в друга държава. И пак е по-демокрация от Русия в момента, въпреки войната.

В Русия е възможно да има скрити форми на фашизъм, но в Украйна той е явен, тъй като там управляващите бандеровци са последователи на нацистите , а техният нов национален герой Степан Бандера е бил хитлеристки слуга който има вина пред историята с погрома над поляците през време на ВСВ и с концетрационите лагери, където освен евреи са загинали и други националности.

Добре че е Социализма за да може боклуци и зарази като ДБ, СДС, ГЕРБ, ПП, ДПС първо да възникат и се развият, а после по време на "демокрацията", да оправдават тотално безсмисленото си съществуване. Махнете на червените номеклатурчици от СДС, ДБ, ГЕРБ, ПП, ДПС антикомумизма и какво остава - нищо. Гръгла нула. Същите безполезни боклуци бяха по време на соца, а по време на прехода - тройно по-безполени паразити.

За чия сметка ще е бутането и почистването?

Да открият дарителска сметка, веднага ще наберат средства, даже ще останат и за бутането и чистенето на други подобни извращения.

Една разпасана комуняшка уруспия предвожда няколкото подобни защитнички на МОЧА

Продължавайте да дразните велика Русия с неадекватни действия и накрая да не се окаже, че цялата държава ще гризнем дудука! Баси и неадекватните и правителство и народ (той народа си е прост, това не е от вчера, ама поне правителството да беше от мислещи хора)!

След 45 години промиване на мозъци от руска страна няма как да не е прост народа ни и ти си страхотно доказателство за това. А, велика руЗия е време да бъде разформирана за да може всичките поробени от нея през вековете народи накрая да получат свободата си, вместо да бъдат използвани за пушечно месо от лудото джудже.

А, представител на елементарните! Браво, че си показа простотията. А иначе, това което ще се случа с тези провокации от наша страна е, че най-вероятно в близките години ще станем териториално част от Велика Русия (така леко ще ни анексират) и прехвалената България ще спре да съществува. И те така, те. Ако някой не почне да мисли, не спре провокациите и не остави Паметника (този и други от това време) на мира!!!

Това истински българин не може да го каже. Или си някакъв чужденец, който е научил български и си прави майтап или си национален предател, а за такива според любимите ти комунисти трябва разстрел.

30 хиляди млади българи загубиха живота си за каузата на руските окупатори. Те бяха хвърлени като жертвени агнета по бойните полета за намаляване загубите на окупаторската им армия. Докато нашите момчета загиваха в Югославия и Унгария, руските мужици окупатори грабеха българите, изнасилваха жените им, убиваха и изнасяха каквото им хареса от нашата страна, по късно техните марионетки- комунягите им вдигнаха паметници за това.

Очевидно, си плод на изнасилване от войниците на 3 украински фронт.

Лакей на русия са най долните отрепки, на които русия и комунизЪма дадоха властта, камшика и привилегиите, те се надяват руските копои да се върнат и отново да им дадат същите и по големи привилегии за верен слугинаж, отново да колят и бесят достойните българи.

Да пазим паметник на тези, които избиха цвета на България и осакатиха живота на 5 поколения българи е гавра с елементарното човешко достойнство и висша форма на мазохизъм и ксенофобия.

Вие не знаете собствената си история че в състава на Втори украински фронт който е л бил в състава на Съветката армия е имало и българско участие в борбата срещу фашизма и с тази помощ са освободени части от Югославия, Унгария чак до Австрия и съответно са дадени жертви. Така че искането за разрушаване на паметника на Съветската армия е кощунство и с паметта на българските войни в състава на Съветската армия заплатили живота си в борбата срещу фашизма.Ето това искат днешните неофашисти маскира ли се като демократи и евроатлантици. Кажете има ли някой в Сър бия, Унгария, Австрия, Германия който да иска разрушаване на паметници на Съветската армия.

Пазенето на този кощунствен паметник е гавра с националното ни достойнство, все едно е някой да те ограби и изнаслили жена ти, а ти да му вдигнеш паметник и да му се кланяш..

Ще ти се някой да те изнасили, но бъди спокоен, няма толкова изпаднал. А за жена ти да не говорим.

Много си прос.

Не, ти си просТТТТ

Тъпо парче какво ти пречи паметника,хубаво лошо тава ние историята.АЗА ЖЕНАТИ ТА ОДАВНА ЧАКА НЯКОИ ДАЯ ИЗНАСИЛИ НЯКОЛКО ПЪТИ.

Жълтопаветната тор почна да гори знамена, като талибаните. Това е най - тъпата прослойка на обществото. Но кой друг би се продал на посолството за пари…

А ти руско мекере защо защитаваш монумент възхваляващ ЧУЖДА окупаторска държава, а? Освен това тази държава не съществува вече и по-добре.

Кое точно ти е окупирала бе малоумна ппдб гнидо? 1. Пиеш вода заради онзи строй. 2. Имаш евтин ток заради онзи строй. 3. Имаш някакво здравеопазване заради онзи строй. 4. Имаш жилище заради онзи строй. 5. Имаш образование “уж” заради онзи строй. 6. Ходиш в планини залесявани от онзи строй. …. За разлика от всички други съюзници на райха, България е без откъснати територии именно заряди тази червена армия. 100 000 български войници, стават участници в червената армия. Паметник, в корена си носи думата памет! Кой си ти, че да заличаваш миналото, защото някой ти бил плащал долари да си мухльо? 80% от народа няма проблеми с паметниците, но има проблем с всичко останало, което вие едноклетъчните съсипахте.

Прос българин,инисе учудвам че от държава при баи тошо сега сме кочина.благодарение на такива като теб и бг политици боклуци.

За паметника и сорос ми е през... Браво на онези, които са запалили съветския парцал...

На никой не му е през… за твоето мнение.

Един жълтопаветник да каже, как ще се промени живота в София и България след като се бутне паметника . А като гледам имат доста енергия и може да я насочат към морето. Там има доста работа. Ама няма никой. Ни киро, ни ристьо ни надка ни малкия генерал никой. Оставка

Да! Ще бъде началото.

До кога ще кънти пропагандата комунистическо-руска на мазния дебил Карбовски по национален радио ефир? Що за натовска държава е България???

Собственикът на социалната мрежа „X“ (бившата Twitter) Илон Мъск обяви намерение да съди фондацията „Отворено общество“ на американския милиардер Джордж Сорос за опит за ограничаване на свободата чрез разпространяване на дезинформация относно предполагаемия ръст на речта на омразата в социалните мрежи. „Точно така. X ще заведе дело, за да спре това. Нямам търпение да започне производството!“, написа Мъск на страницата си в мрежата X. Exactly. X will be filing legal action to stop this. Can’t wait for discovery to start! https://t.co/ROxXEuO8it — Elon Musk (@elonmusk) August 23, 2023 Изявлението му бе разпространено в отговор на коментар на друг потребител за статия на журналиста Бен Скулън за лобиране, финансирано от Сорос за по-строга интернет цензура в Ирландия и Шотландия. Според текста неправителствени организации, включително „Отворено общество“, търсят възможност да извършват полицейски обиски в домовете на онези, които използват „език на омразата“, и да проверяват техните носители на информация, включително лични телефони и компютри.

Платените курви не може да определят сътбата ни, същите курви се възмущава ха и от назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС преди години, а сега мълчат като пу.ки

Това е просто бомба: сега правим се|кс няколко часа без почивка, твърд пенис, море от сперма и пенисът расте на дължина и дебелина. Сега всяко момиче ще се радва на вашия петел. Препоръчвам да го опитате, аз самият разбрах за това тук---------> marketl.ink/tesyo

ППДБ кретен!

1. Ако САЩ /Украйна/ спечелят войната, ни очакват: Прайдове до девета дупка; Правителства, назначени от Козяк; Еврото като платежна единица, ведно с всички дългове на еврозоната; Американски военни бази в България – безплатно, разбира се; Истанбулска конвенция; 72 пола и всичките с повече права от нас; Ще задължат да уважите желанието на петгодишния си син да стане момиче и да му направите операция за смяна на пола; Синът ви ще ви доведе зет, а дъщерята – снаха; Ще можете да слушате само одобрени от правителството и Козяк медии и телевизии; Ще забранят животновъдството и селското стопанство, защото господарите ни от ЕС и САЩ ще се погрижат за нас; Ще купуваме вечно ябълки от Аржентина и домати от Турция, а в селските дворове ще се отглежда троскот и тученица; Няма да ползваме ток, защото убиваме планетата; Водата ще я дадем цялата на концесия, а след това ще ни я продават; Ще се надяваме на още повече чужди инвеститори, защото български бизнес няма да е останал; От време на време ще има ПЛАНдемии и ваксини, защото и без това сме много и не им трябваме; 2. Ако Русия спечели войната: Ще попаднем в друга сфера на влияние; Военните бази на САЩ ще се изнесат набързо от България; Ще можем отново да си върнем руските туристи; Ще си запазим лева; Няма да се налага да приемаме Истанбулската конвенция; Половете ще си останат само два; Ако синът ви доведе зет, държавата няма да ви се бърка как да постъпите с него; Всеки ще може да отглежда и повече от три прасета извън политиците, които издържа с данъците си; Сами ще си произвеждаме плодовете и зеленчуците, като българите с изумление ще открият, че домати и краставици могат да се произвеждат и без европейски субсидии. Както и жито и животни; Няма да разчитаме на германски и други инвеститори, а на българските предприятия; Няма да плащаме милиарди за членството в ЕС и НАТО; По необходимост ще се наложи да си възстановим българската армия и да я въоръжим; Ще прекратим концесиите, а даже някои предприятия могат да бъдат национализирани; Няма да се налага да спазваме малоумните европейски изисквания за всяко нещо; Няма да имаме квоти за производство и износ на продукцията ни; Няма да гледаме тъпите муцуни на Кенеф Мъртъв и Олеся Чук-Чук как нагло се разпореждат в България; Повече няма да видим Зеленски – нито по телевизията, нито на живо в България; Като сложих плюсове и минуси, установих, че положителният баланс на последиците е в полза на победата на Русия. И понеже съм практичен човек, се надявам и се моля Русия да победи. За да победи нормалността и все пак България да има шанс да оцелее и да се възстанови от толкоз много евроатлантическа любов.

Това не го разбирам - от свободен човек да желаеш да станеш роб. Като толкова ти харесва пустата Русия, защо не идеш там, а искаш да я натресеш и на малкото останали нормални хора наоколо? Нито нашенските власти ще те спрат да емигрираш, нито руснаците ще ти откажат да станеш техен гражданин. Все едно ни бяха малко 45-те години робство, от които още не можем да се отърсим. Ама, явно много успешно са успели да промият мозъците на част от населението, щом толкова милеете за нея, че всячески се мъчите да я върнете... и не - каквото казах не означава, че автоматично харесвам американците, защото те също са изроди, а единствено че мразя руските боклуци, които толкова време ни третираха като добитък.

Олигофрени който нямат работа и не искат да работят си правят протести. Това ли е най-важното в момента господа тъпаци. Такива като вас са за трепане с лопата.

Я, жълтопаветните олигофрени мърдали и малко встрани за да подскачат... срещу добро заплащане естествено

Добре се получава, при тази сетуацията ясно се вижда, кои фигури и структури отстояват ревизия на резултатите от ВСВ и застават в защита и пропагандиране на фашизма. Разкриват се, за да получат неминуемото наказание!

До чичо фрас Няма как да ти отговоря под твоя злобен и изключителен прост пост, затова тук ще ти напиша. Аз за разлика от теб не живея в отнето от някого жилище. Живея в къща, построена от мен. А ти, боклук нещастен, живеещ в панелка 68 квадрата, допълзял вчера в София и придаващ си голяма тежест. Заради такива като теб, домъкнали се в града ни няма места в детските градини и ясли. Защото и со се управлява от селянка.

кавалите на площада у софето не е България!

Мри сельо!

Събрали се "един автобус" кресливи соросоидни гъзолизци и ето ти "новина" за мисирките. Жалка картинка.

Честит Ден на свободата - светъл Девети сепетеври на всички честно трудещи се българки и българи! Народен съд за джендъро фашизма и неговите копои,думбази и изедници! Слугувала дори и в свойта къща, гладувала на своята софра, България се вдигна силна и могъща и до Великата Русия отведнъж изгря със своите балкани и пътеки, с червените си думи на кръвта, и ти, родина на тринайсет века, порасна четирдесет и пет лета.

Американците и англичаните са виновни за 9-ти септември! На Ялтенската конференция Рузвелт и Чърчил са отстъпили България на СССР (а Гърция не). От там нататък всичко е подробности.

Потопът ги изкара от незаконните каравани и сега си търсят занимание

И да го съборите тъпанари все тая Аз научих децата си и внуците че Съветската армия е освободила България и цяла Европа от фашизма а те ще помнят...

Аха, ще помнят, ама теб ще те забравят, докато бъхтят по цял ден някъде из лошия запад, понеже продажни съветски дебили като теб са докарали държавата до пълна съсипия. И колкото и да ги лъжеш за окупационната армия, те ще си търсят живота на запад, а не на изток. Но можеш да си щастлив, че бидейки слуга на окупаторите унищожили България си прогонил децата 8 внуците си в чужбина. Боклук.

Госпожо Кор, това че твоите деца или внуци са избягали да бършат задници на Запад си е твой проблем. Аз имах шанса през онова време да дам на децата си безплатно и изключително качествено образование и те могат да бъдат полезни с високоинтелектуалния си труд и тук и там и навсякъде.

Такива като теб, дори и децата ти, ако изобщо имаш такива ще те забравят. Такива, които сте евроджендъри, нито имате деца нито бъдеще. С теб свършва.

Г н Кор ще ме помнят и още как Завещал съм им толкова много че да не ходят в така наречения демократичен запад да мият чинии а да помнят че са Българи и да не забравят бащиния си дом

Като видят Порше 911 на живо, всичко що си им говорил, ще забравят .. :))) тъй Стоян нещата ... :))) свиквай!

Купчина ламарина без значение как се казва.

Може ама едва ли...

Тия да отиват да чистят деретата в Царево! Мътят главите на управляващите с глупости и управляващите не можаха да си свършат работата по подреждането на държавата навреме. В резултат имаме жертви!

Съгласен съм да го бутнем и ще помагам.... но не вярвам това нещо да промени. Някой пише, че след 9.09.44 са убити или безследно изчезнали 30 000 от най-видната част от нашето население, но след 89 от нашето прилагане на нашия тип "демокрация" загубихме 3 000 000, безвъзвратно. Май разликата е 100 пъте !!!

Няма място за сравнение - първите са убити, а вторите доброволно мигрирали(избягали)!!!

Аз не говоря за причината, а за ефекта. Математически числото 100 в пъти повече е красноречиво, ха сега разсъждавай за ефекта!

Убити са тогавашните Круша, Ряпа, Тиква, Човка и така нататък. Същото, ноети стана тука през 90-те.

Потомък си на партизани??? Или си много прост... няма друго обяснение. Починалите са били свещеници, журналисти, учители, фабрикант и т.н. Интелигенцията на нацията!

Да сменим Столицата на България ! РЕФЕРЕНДУМ ! Не пипайте Паметника той е на Цяла България , а не на Дървените Шопи и Соросоиди !

Да Мишонце, изселвайте се по губерниите на изток! Тук е България и чуждото няма място ту, както и предателите.

Пич, ние шопите сме да остане паметника. Тези, които по убеждение или заплатени, са допълзяло вчера в София и се смятат за по-столичани от хората, които сме няколко поколения софиянци. Те мразят града ни до дъното на душата си. Затова, след идването на демокрацията и отпадането на жителство, градът ни се превърна в помийна яма.

Чакай да позная, ти си от тия "софиянци", настанили се в жилищата на избитите и прогонени жители на София . Единствено те си искаха жителство, че да гледат отвисоко своите съселяни, на които е отказана тази възможност. Нали така боклук?

С Димитровград ли?

Паметника е на Цяла България , а не на Шепа Соросоиди които за жълти стотинки от Сорос искат да ни сменят Историята , не става това което мислят тези Майкопродавци ! Българите които са против Разрушаването са поне 5-6 МИЛИОНА И ТОЧКА ПО ВЪПРОСА !

Ха-ха-ха ...