Протест в София: "Лозенец" си иска трамвай №6

Живеещите в столичния квартал искат екологичен транспорт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как квичи селянията на София!

Честито бетониране на зелената част, по която се движеше трамвая. Следващия път пак изберете Фандъкова да ви лъже. Поредна победа на строителната мафия, за която спиране няма. Видяхте какво спретнаха на Иванчева, това струва пари, а те ще дойдат от зелената част на бул. Арсеналски. Нещастни ръководители, нещастен народ, нещастна държава! Закривайййййй!

Този трамвай е абсолютно излишен. Дублира се по сума ти трасета. Вместо да се радвате, ме общината мисли за вашето здраве, вие ми протестирате. За какво? За 100 метра пеша. Ми то това е здраве, даже може и да тичкате. Здрав дух в здраво тяло. Мързели. С новите метростанции, няма нужда от трамваите. Това е отживелица, тотална. И спрете за щяло и за нещяло да ми протестирате, ами работете. С протести не се повишава БВП! Как не ви е срам. Срамота, стамота, срамота. Имате трамвай 7 за петте кьошета, имате метро-пак за петте кьошета. Какво повече искате? Направиха пичти цяла София платена за паркиране, слязоха хората от колите си, а вие безсрамници искате ЦЯЛ ТРАМВАЙ за 100 метра! БЕЗОБРАЗИЕ! И кой ще ви го плаща този маршрут? Ние всички. Само да сте ми протесторали довечера!!!

Какви 100м. , 102 минава от там до метрото.

На обръщалото на трамвай 6 колко висока сграда ще изникне?

Защо не протестирахте когато спряха трасето по бул. Витоша? Всдички неразбории започнаха преди 7 години, когато направиха пешеходната зона. До тук добре, новите феодали с апартаментите на селското стъргало си осигуриха тишина и комфорт, да са живи и здрави. Радваха се и от гетата в периферията, новоселците да изпитат малко оживление, европейско настроение и да поразходят новите си дрешки. Но защо общинарите го допуснаха в пълно безхаберие какво ще стане с железницата от тук нататък? Нагъчкаха и без това натовареното трасе по Скобелев към тунела и съсипаха живота на кореняците софиянци в този участък. Така че не се кахърете толкова за шестицата, благодарете се, че сте до парка и нямате шум, трясък и мръсотия под прозорците си. Този трамвай е полупразен, лесно ще се реши проблема с разредено разписание и леки микробуси.

Лозенец ще е само за йелитни граждани с крадени аудита и ошфорки! Какви са тез изпърдели трамавай? Това са отживелици! Новите софиянци си накупуваха апартаментити на най-модйерното у София, и мол си има, как си трябва - не щем разни каруци по булеварда, дето да пречат на гонките. Манете ги тия еврогейци! Искаме да сме като в Ковейт!

е, пък сега трамвай, нали трябва да се ппстрои поредният мол върху обръщалото на трамвая!

Трамвай номер 6 се ползва от бабичките в квартала за да ходят до Женския пазар за плодове и зеленчуци. Лънгурка се полупразен при положение, че до трасето на шестицата се намира метростанция "Европейски съюз". С метро се стига по-бързо от трамвай.

Някой ден и ти, драги мой, ще станеш бабичка и тогава ще те питам дали пак ще си така циничен. Трамвай 6 даваше удобна, директна и бърза връзка с Петте кьошета (транспортен хъб с 2 други трамвайни линии, 5 тролейбусни , 2 метролинии и 1 автобус), пл. Македония, бул. Христо Ботев, женски пазар, гарата. Избийте си от главата, че метрото може да замести всичко и навсякъде, както и че целокупното население с удоволствие ще се тъпче под земята за 20 минутни интервали...

Да бе, "Петте кьошета (транспортен хъб с 2 други трамвайни линии, 5 тролейбусни , 2 метролинии и 1 автобус)", имаш ли си хабер как се живее там? А ти за един трамвай се тюхкаш. През парка до 5те кьошета е пеша 20 минути, безплатно на въздух и малко гимнастика, жив да ги ожали човек.

Абсолютно излишен трамвай! Дублиран е и от метрото и от други превозни средства. Защо не се помисли да бъде пуснат някакъв транспорт в Овча купел,където няма не само адекватен, ами никакъв транспорт.

Скоро ще имате метро :)

И ние от Разсадника си искаме квартал без пътни знаци объркващи тотално движението. Това ли е начина - да блокираме движението вместо общинарите да дойдат и да се разберем като хората. Просто недоумявам що за * работят в Софийска община.

Ами това е начина. След като в общината няма кой да мисли за улесняване на трафика, за градската среда, за обособяване на паркове и градинки това е начина. Ти как мислиш, че ще стане по друг начин? Някой от общината да си свърши работата? Мечти....