Стотици хиляди протестираха в Киев, бутнаха паметник на Ленин

Няколкостотин хиляди проевропейски демонстранти - според организаторите "към милион" - се събраха в Киев да настояват за оставката на президента Виктор Янукович, обвинен, че е "продал" Украйна на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Стотици хиляди протестираха в Киев, бутнаха паметник на Ленин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тези малоумници не ли знаят , че ако не беше ЛЕНИН и болшевиките може би нямаше да съществуват като отделна държава???

Фашистките ви уклони не са повод за гордост. Гравитирането ви към Америка няма да ви помогне особено, щом толкова силно излъчвате фашизъм той, фашизмът, все още се преследва от закона :) ... затова карайте по-внимателно, моля.

Дядо Мраз, дойде при вас, за да провери, с дебелата сурвачка, кой от вас за РОДИНАТА НЕ БАЧКА?

Противниците на сърпа и чука, грабнаха чука, за да покажат какво е демокрация.

И после дойдоха едни бронирани с демократизатори. На тия идиоти паметника да им е виновен.

Сегашното правителство на Украйна иска да договори по добри условия при влизането на Украйна в ЕС. Така както навремето го постигна Полша. За разлика от България да речем. Но "БОГАТИТЕ" не спат. И щом има балами и там както в България ,скоро ще ни изместят от последното място по доходи в ЕС.

Комунистическите символи са толкова много, че трябва да бъдат премахната и събрани на паркинг.

Започна възстановяването паметника на НАЙ-ВЕЛИКИЯ РУСНАК Владимир Илич Лени смасовото и изключитилно доброволно участие на стотиците хиляди протестиращи в Киев

"За протестите службата за опазване на обществения ред в Киев е мобилизирала към 5000 МИЛИЦИОНЕРИ.."

Повтаря се сценария от Ирак със свалянето на паметника на Садам. Това е проект на невидимата ръка от вашингтонската неолиберална смрад,която цели единственно дестабилизация на Украина и колонизирането .....СМЪРТ НА ИМПЕРИАЛИСТИТЕ ОТ вАШИНГТОН......!!!!!!!!!!!!!!!

все пак победи соца. А паметникът на Садам, го свалиха специално обучени агенти от Вашингтон (за това има цял филм, но соросовата БНТ ще ни го пусне на куково лято). Хората са просто много напред с материала. Бившата БКП трева да пасе, ояде се и загуби чувство за самосъхранение.

Много бих се зарадвал ако вържат с едно въженце и дръпнат и горзния шмайзер от центъра на София. Може и да го подарят на братята роми.

Това сорос ли ти подсказа? за раздвижване на мухлясалата русофобия

Теб комуняго защо те боли за украинците или май повече за руснаците. Бъди спокоен, няма да останат под руския ботуш. Познавам украинци - те са големи националисти и патриоти.Лошото е че в родината им има много руснаци, но и те не искат Путин, не се връщат при него.

В постсъветското пространство украинецът е известен с нарицателното име "хохол", синоним на сметкаджийство и терикатлък, диктувани единствено от личен интерес. Пренесено в политиката, това е очакване да получат в този момент по-голяма цена за отдаването си на Русия или ЕС. Обикновено обаче, който се опитва да седне на два стола, сяда на земята. Освен това битият си остава бит, а онзи другият....е, всички знаят! Жалко за обикновените хора, които са заложници в голямата игра! Иначе си мислех, че вече варварството не е присъщо на европейски народи, но след като взривихме мавзолеят в центъра на София и сега с бутането на паметника в Киев се оказва, че бедността, съчетана със злоба и манипулиране, е пряк път към него.

Дойдохме си на думата. В Киев върлуват банди антикомунисти и наследници на оуновците и бендеровските палачи. Да трашиш паметник е лесно, той не се съпротивлява. Виж, да накараш милиони трудови хора да подкрепят алчните, тъпи и насъскани от американците тълпи, е трудно. Ще излъжат половин милион души, а останалите?! Под носа на Русия, без подкрепата на Европа, съмо с благи приказки и лъжи няма да има охолен живот. Ще станат като нас, българите - ограбени, мизерстващи, умиращи и тотално излъгани от шайка безделници на крайната десница.

абе не разбрахте ли че интелигентните хора не ви искат бе ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ

А, то все американците насъскват, плащат.... ай стига бе, още малко и ще да повярвам. Ако и туй не работи - значи Бойко Борисов ще да е виновен. Ако и туй не работи - значи и Цветанов е в играта. Ако и туй не хваща декиш - значи с ГОЛЕМИ БУКВИ почваме да пишем. И така до новите опорни точки.

Тези не знаят, какво ги очаква като станат членове на ЕС, та и за това врещят толкова. После ще си скубят косите, но.....късно.

Тези украинци са истински юнаци! Ето вече 20 години се избавят от съветското минало, започнаха с производството, сега, когато го съсипаха напълно, се захванаха за паметниците, след това предстои да се разправят с такива пороци, като морал, семейство и полова принадлежност. Когато всички тези задачи бъдат изпълнени, украинците се станат истински европейци и ще им бъде дадено право верно да служат на американския хазяин и да чистят тоалетните на поляците.

Е, те руснаците ги бяха докарали до човекоядство, ама то е някак си в реда на нещата в страната на победилия комунизъм.

стискам ви палци

"...Протестиращи украински националисти от партия "Свобода" свалиха статуя на Ленин в центъра на столицата Киев. Те махнаха паметника от пиедестала с помощта на въжета, след което започнаха да го разбиват на малки парчета..." За случващото се мога да кажа единствено: ВАНДАЛИ! Не толкова отдавна и в Багдад събориха и натрошиха с дивашка радост подобен паметник и тази радост залива Ирак вече повече от десет години....

Събарянето на паметници е отчайващо лош признак...

Няколко стотин превратаджии съборили паметник и вече са щастливи.

Еххх ако в България имаше сериозни мъже като в Украйна щеше да се намери някой да взриви летящата чиния от бузлуджа.

С Бъки Бомбата ставате вече двама специалисти по подривно дело в България. Въпреки,че е строителен инженер,той най-обичаше да взривява и руши....

Простаците, само да рушат могат...

Ако в Украйна надделее евроистерията, следващите големи бунтове ккогато милиони ще излязят на улиците ще бъдат като не могат да си плащат сметките за евротока и европарното!

Украинците да не са мишкари като теб бе. За теб евтиното кебапче е по-важно от свободата ти. Мишка. Путиноид !

Не са мишкари а са путь0вци като теб които се надяват на безплатни еврокибабчета

незнам защо но това полит.дв-ние -удар- ми звучи като сик,вис-2 и т.н все демократични дви-ния с бивши и настоящи спортисти начело *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

СНОЩИ ПО ТВ 7 СЪОБЩИХА ЗА ЗАБРАВЕНИ ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ ЛЕКАРСТВА В В ТРОЛЕЙБУС НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОЗНАВА ТОЗИ ЧОВЕК ТОВА ПОПИТАЙТЕ СТИГА СТЕ СИ ЧЕСАЛИ ЕЗИЦИТЕ С МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ПУТИН ЩЕ СЕ ОПРАВИ И БЕЗ ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ ТОЙ И ОБАМА РЕШАВАТ ВСИЧКО НИКОЙ ДРУГ

Ех, ако знаеха какъв ги чака като влязат в ЕС - нямаше да протестират денонощно на площада. Като им паднат заплатите и им закрият предприятията - тогава ще е късно! Може и да не станат "най-бедната страна в Европа" като нас, на пак ще го усетят... отзад ..европейския ... докато чакат енергоресурси и пазар от Русия. Ама то е така - всеки народ сам си е виновен за съдбата!

Типичния паметник на Ленин е: дясната ръка сочи нещо си лявата му ръка е в джоба... Отлична представа за мързелив дървен философ!!! За това не уважавам народи които търпят такива паметници.

Luna0102

Не разбивайте паметника, другарят Серж иска да си го постави в спалнята и да посяда на сочещият показалец на сифилистичният чичко докато гледа как някой запложда за пореден път буля Хохерувица.

Даа, около 1500 коментара, повечето от които са колко е гаден Путин, колко са лоши руснаците. Безсмислени крякания на 1-2 човека. Така, уважаеми зрители, се опитва да ни работи еврейската пропаганда във форума. Бълват глупости на кило, създават димна думна завеса. За да не попита някой, Защо мнозинството в Украйна не желае ЕС. Защо случващото се там е цветна революция, откровен опит за държавен преврат. Което е демократично. А зачитането волята на мнозинството е диктатура. Защо тези мероприятия на опозицията се финансирати организират от американското посолство. Постоянния поток от коментари на еврейската пропаганда се опитва да попречи да зададем тези въпроси. За това е толкова хиперактивен. Така се опитват да ни мамят и лъжат. Учете се.

Не Ви разбирам, Колега - Абсолютно-Никъде Не видях 'Украинци/ки - към Израел !' . ...и понеже съм Почитател на СвръхТочните Измервания в СвръхГолеми множества : --> хайде да хвърлим поглед към Анкетата ! (за Украйна)

"...тези мероприятия на опозицията се финансират и организират от американското посолство..." Дървосекачо,човекът ти го е казал пределно ясно. Може да сечеш дърва,но се надявам да имаш достатъчно интелект за да вденеш,че САЩ се управлява от еврейското лоби и капитали....

Украинския национализъм има неприятен исторически период!Втората световна война националистите са действали в синхрон с немските фашисти в Украйна!Тогава загубиха!Сега г-жа Нейски ще провежда европейски мерки за асоцииране!Пак ще загубят!Гаранция!Умните хора знаят че службите решават всичко в такива моменти а не политиците!Ще има извънредно положение арести и както в Турция премахване на палатковите лагери!По"демократичен"начин!Геополитика!

СМЕШЕН ПЛАЧ Родни зомбита червени, цял отбор олигофрени за Украйна плачат, хлипат, ЕС да не я съсипят. Не плачете лицемери, братя на червени кхмери, помни нашия народ, помни Сталин и Пол Пот. А в Украйна всички хора още помнят Гладомора, знаят кой им причини смърт, нещастия, злини.

МОНУМЕНТИ Падат бавно, на етапи монументи на сатрапи. Мусолини, Хитлер, Сталин няма ги във свят нормален. Монумента на Саддам сториха го дармадан. А във Киев тази нощ Ленин сториха на трош. Само в нашата страна с тоз народ непросветен още води се война дали да ги насметем. Народе???? В. Левски

Мдааа...и на тяхно място никнат западни банки, които заробват хората икономически. Това е тъжното... че не го осъзнаваш!

Отче Паисие ! - Къде-Аджеба видяхте западни ?!

Да не си правим илюзии , най-нормална и добре е системата само за най-силните военно държави , които налагат своята воля над останалия свят, мога да ти посоча десетки "демократични" държави , които никога не са виждали комунизъм , но тънат в бедност и мизерия

"Пич" кажи нещо конкретно по това, което съм написал, а не дрънкай общи приказки - лъжи.

Въпросът е че всички, искат да живеят като германците а не като руснаците? Че всички, харесват немския ред, а не редът на БАТУШКА, ПУТИН.А иначе е като през ,,комунизма" всичко пречи от кишата и сушата до ,,световния империализъм" .

Ако най-демократичните страни нападат други страни като Либия, Сирия, Ирак, организират паради на извратените, легализират наркотици, причиняват безредици, революции, богатеят за сметка на бедни държави и предоставят унизителни условия за присъединяване към "демокрацията" - дръжте си я тази демокрация. Благородните цели се постигат с благородни средства. ЕС и САЩ налагат демокрация и толерастия насила чрез диверсанти.

другарю,ти плати ли си членския внос към БСП ?

Като си плащаше своя, не плати ли и моя? Не всеки, който е против западната толерастия и доларокрация е комунист.

Истината за този глад е следната: В САЩ Рокфелер и J.P.Morgan току що са приватизирали държавният резерв. Те организират революцията пре 1917 г. изпращайки и финансирайки Ленин там. Той обаче излиза от контрол и неогвият наследник Сталин окончателно помита останалите изпратени "демократи". Тогава "западът" му организира ЕМБАРГО подобно на това с ограниченията за храни за Ирак и Иран през последните години. САЩ, Англия, Франция и др. престават да търгуват с руско злато (въпреки, че то е с чистота 9999 а не като американското 999). Те искат от Русия като заплащане САМО И ЕДИНСТВЕНО ЖИТО И ПШЕНИЦА. Целта им била да избухнат гладни бунтове и Сталин да бъде свален от власт. Тази тактика и процесите по прилагането и са наречени ГОЛДОМОР и не са измислени от мен а са открито признати в тогавашната преса и след това в разсекретени по давност документи от САЩ. След като Сталин предприема единственият оставен му ход (потапя в кръв избухналите вълнения) "демократичният запад" на Морган и Рокфелер разбират, че Комунизма ще остане за дълго в Русия и са принудени да свалят ембаргото. Чак тогава (около 1927 г.) всички западни страни лавинообразно признават Съветска Русия и установяват дипломатически отношения. Както винаги хазарския соросоид Хан Путку (или Ай-Сиктир Бе Куку 146, или Павел или Иречек - това е едно и също лице) ни поднасят цинично частица от поредното престъпление срещу човечеството извършено от световния капитал.

А бе болен ком. мозък, за какви храни да плащат на САЩ, след като имали "ЖИТО и ПШЕНИЦА". Аман от глупостите на платените номерирани писачи от Позитано. Всички пискате срещу Запада, но всички ползвате западна техника и коли, избивате се за командировки на Запад, пращате децата си да следват на Запад и т.н. А червените ви проповедници задължително возят дебелите си задници на мерцедеси и бемвета, а не на волги или лади. Демагогия та демагогия. Това са комундетата!

Ей, ама и тъпанар! Щом не е на твоето мнение - и е комунде! Хайде сменете плочата де, захапали сте на една канавка и нЕма спиране! На такива като теб май само някой едновремешен Дахау, Освиенцим или Бухенвалд може да им вкара малко мозък в кухите глави!

Петка имаш много поздрави от Чапаев! Патка, Петка - прощавам ти, че нищо не си прочел за фактите от началото на 20-ти век. Това което съм написал е вече официално признато (чрез разсекретени документи на Държавния департамент на САЩ) - по същия начин признаха, чрез през 1950 г. са организирали преврата в Иран и са довели на власт "техният човек" (така е написано в документите!) - шаха Реза Пахлави. Не мога да ти простя обаче, че не можа да прочетеш трите изречения които аз написах. Нито една държава не си произвежда всичко от което се нуждае - това са и купували 1920-1927 г. машини, локомотиви, някой храни (Русия е на север) - разбрали глобалистки тъпако ?! Ако китайците сега спрат вноса на дрехи, машини, ширпотеба, някой храни и коли за САЩ янките ще изпукат от глад и ще ходят боси и голе следващите две години.

Много е удобно да се "разграничиш" от изстъпленията. Събираш огромно множество хора, насъскваш го, а после заявяваш, че нямаш нищо общо с действията му.. Впрочем защон нито една медия в България не споменава нито дума за контрапротестите в Украйна? Не че няма откъде са се научи, но нали претендираме за обективност? Дори пращаме кореспонденти с държанви средства?

Плачкат другарите, пикаят газ и се мъчат да омаловажат факта, че още една страна от бовшия соц. блок ясно показва, че не иска да има нищо общо с московските диктатори и поробители.

Тези хора накъде мислят, че са се запътили? Хората от там се връщат вече... Късно е либе за китка като се казва. Преди време слушам този мей Ромпой, искал да заличи граници и националности в Евросъюза?! Какъв е този човек, че ще решава вместо милиони. Глобалист? Неолиберал? Комунист? Може би, но най-вече марионетка на тези, които искат да превърнат европееца в стадо безродници без здраво общество. Човек без земя и корени и национална принадлежност не е човек. Дърво без корен. Знаят, че национализма единствено ще спаси Европа и хищните лапи на финансовия елит. И затова проповядват такива абсурдни идеи. Светът е разнообразен и в това му е чара. А те искат да ни унифицират и роботизират. След като природата ни е създала различни, значи така е правилно и полезно за вида. Та такъв е истинския евросъюз, умищлено вреден за държавите членки.

Веднъж поробена от Съветския съюз, а сега е на път да бъде поробена от Европейския съюз. Жалко за Украйна.

За съжаление нямам отговор на този въпрос , но съм сигурен , че и тази система е към края си / може 20 -може 200 години /, но историята показва , че всичко е преходно .Просто съм против да се величае една или друга с-ма - всяка си има плюсове и минуси -погледни форума-едната и другата страна ще се избият буквално . До какво ще доведе това ?

Колкото и да е велика една идея, то тя не струва и пукната пара ако води до масово унищожение на хора и до трета световна война. Ако в защита на демокрацията се водят локални, с опасност за избухване и на световна войната, то благодаря за скапаните ви идеи.

Съборен триметров паметник,пък дори и на др.Ленин, срещу Украйна в Митническия съюз е добра сделка. Евросъюзът пак го шляпнаха по врата. И янките пак нищо не изкяриха. Абе Путин е голяма работа. КГБ-НАЙ-ДОБРАТА ШКОЛА НА РЪКОВОДНИ КАДРИ !! )))

Само дето показните им кадри нищо не ръководят, а са кукли на конци и висчко се урежда на заден план. Тези служби съсипват много държави в стремежа си непрекъснато да крадат от народите си, предизвикват атентати, за да превъзнасят значението си. Та така и в БГ...

Много вярно! И още толкова умряха през големия глад 1946-1947 години в Молдова и Украйна заради товарищ Сталин.

Направили малко боклук..ще трябва сами да си го почистят. Къде е новината тук?

Младите глупави украинци даже не знаят ,че благодарение на Ленин имат тази голяма държава,защото преди революцията тя е била три пъти по-малка от сегашната!

Да, те нали през втората световна посрещнаха германските съюзници с хляб и вино, но съюзниците, като ги видяха колко народ са, казаха "А, тук много хора, нямат изхранване, но в трудовите лагери ще свършат супер работа" Ето това е мили мои "Демократи" и "Капиталисти"!!! И пак тези мръсни, долни, гадни руснаци ги изкараха от акотата, ама .... абе на нас колкото ни е по-зле, толкова ни е по-добре (българо-украинска логика)

А нашите протестиращи само гримират паметника на комунистите-окупатори.

Обединението от опозиционни партии, формации и движения в Украйна обяви, че смята Николай Бареков за своята проевропейска алтернатива и ще подкрепи кандидатурата му за президент на страната, предаде TV7. Лидерът на България без цензура е известен със своите близки отношения с Виталий Кличко и бързо бе приет за едно от лицата, лидери на движението €вромайдан, допълват от TV7, която въобще не е собственост на човек с мустаци. "Аз нямам намерение да изоставям KLETA MAJKA BALGARIQ" - категоричен бе Бареков, следкато научи за подкрепата от Украйна. Лидерът на България без цензура обяви, че може да обедини Украйна и България в една супердържава, за да може и двете да добруват с неговото управление. "И Украйна, и България се нуждаят от своя лидер, който да ги освободи от цензурата и да раздаде малко CNN на страдащото население. Защо да не бъда аз и за двете!" - смело завърши изказването си Бареков, след което се качи на космическия си кораб и отиде да си полее доматите на Луната, където сега било лято.

Защо на никой не му прави впечатление и съответно не се пише как американците надигнаха глави преди няколко години - Окупирай Уолстрийт- срещу тиранията на банките и управниците си . Никой не каза колко демократично окупираха и колко демократично ги смаза полицията за една нощ / справка you tube / Разберете- демокрацията важи само за богатите . И Демокрацията както комунизма са една УТОПИЯ.

Имам предвид, че двама другари или антидругари слагат минуси на всички не антикомунисти. Каква пропаганда е това, бе? Живеете с 24 г назад. Не забравяйте историята, но също, че на крив какво и вълната му пречи. Завист и ненавист няма да оправят нито Бг, нито Украйна, а Русия - муха я ухапала.