Строители затвориха два главни пътя за 2 часа

Пътни строители от шуменската фирма "Автомагистрали–Черно море" излязоха на протест заради неразплатени от държавата 14 млн. лева и блокираха пътища.

Обратно в новината

Коментари - Строители затвориха два главни пътя за 2 часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ги е карал да строят, като нямат пари (отнася се и за двете страни).

"Имахме обещание, че днес на заседание на МС ще бъде внесено постановлението, което урежда разплащането...Това не се случи. Това означава, че министър Десислава Терзиева е лъгала в очите работници, журналисти и всички останали, обясни Стоянова" К'во се чудите, работническа класо, че комунягите пак излъгали дебила 15/15 ? Ми, свиквайте.

Индустриализация, 250 хиляди нови работни места, АЕЦ-и, Нямало да става евродепутат, Страха бил изчезнал... БКП

Естествено,че работниците нямат никаква вина,а са основните потърпевши. Но тази история с неразплащането с АМ"Черно море" е много стара и за всеки посветен е ясно,че става дума за поредния опит за фалиране на една фирма и смяна на собственика.Май?!

Питам,къде са контра протестиращите да обеснят колко е добро това правителство,колко работи и как се грижи за народа. Защо се изпокриха и не се показват и не крякат.Не ви ли се струва,че и те бяха използвани,като тези от февруарските протести,които също потънаха някъде.

А бе явно не е толкова лесно май ,да си режеш лентички а ?В тоя ред на мисли -пенсионерите асфалт ли ще ядат ? Някои проблеми бързо се забравиха !!!

заплатите на тези нещастни хора не са в 3-те милиарда но КТБ и наглите термити оплюскали парите ще ги плашат с нови закони за слухове само и само да замажат следите

това, че няма пари са пълни глупости! ментата ще обясни какъв е проблема, а на тези провокатори по десет години !

"двата главни пътя" всъщност е един. Справка-google maps. Журналистчето явно е бързало да отрази новината.

delly

Става дума за пътен възел "Белокопитово". В текста е описано, че са затворили Русе-Варна и София-Варна.

v.peichev

Да блокират арменската църква и църковното настоятелство в София.

След като нямат пари за заплата... значи нямат пари да завършат строителството..

Шефовете ви вместо да влагат невъзвращаеми пари за говеждия стадион да ви платят заплатите. Явно на тях са им по мили ритнитопковците, а не тези които им изкарват печелбите.

Този участък от 2-3 км. го строят вече 3-та година....

Горките хора! Как се живее с месеци без заплати не знам?!? Комунистите пак ни ограбиха, а главният виновник си би камшика в европарламента...

Боко да не беше по добър? Защо не свърши нито една магистрала в своя мандат? Защото трябваше да я плаща

Искренно се смях.

в момента там не вали ли

Като искат да протестират, да го правят, но по законов начин. Не да извършват престъпление, блокирайки пътища. От къде дойде тази мания? Сега ако са стриктни, трябва да им наложат административни наказания и да се раздели всеки от тях с определена сума пари. Примерно 500лв.

Някой, никога при комунистите принципа по установение ред не е работел. Примерите само за последните месеци са десетки. А когато хората гладуват и не могат да нахранят децата си..., ти за законен ред говориш, чукча никоя.

тъпак

По законния ред се протестира вкъщи.

Айде бегайте Шумен не е България, аз си искам експертното правителство!

А защо мързеливите журналистчета не пуснат информация колко пари са преведени досега на тази фирма, колко работа е свършила, кой я е избрал и на какви цени е работила, вместо да ни "информират" само за едната страна на проблема ? Да не се окаже, че са платени вече десетки милиони за несвършена работа !

И с какво са виновни работниците? - Такива като теб взимат страна или на властимащите или олигарсите, а за хората изобщо не се сещат!

нали комунягите се биеха в гърдите, че се разплащат навреме с бизнеса, ДДС-то връщали и т.н.

Абе не говорете глупсоти. Правилно е да не се плаща. Отворете регистъра на Обществените поръчки и вижте дали има обявена процедура на АПИ за Белокопитово през 2013 година...... : link Няма..... Но кое е най- готиното? Има обявление на АПИ че на 29.08.13г. започва работа по този участък-4,9 км за 66 млн лв. !!!: link И така без ЗОП, без процедура, при произволно определена цена ( над 12 млн;. лв на км). Как става това ли? Ами много просто. Автомагистрали черно море е бивша държавна фирма, приватизирана от депутата Дъбов от БСП. https://link/CheckUps/Verifications/ActiveCondition.ra?guid=8d922130660f42958ee786dff7d1d1eb Но фирмата ( още като държавна - от 1986г.)има сключен договор за изграждане на този участък с държавата. И така, заобикаляйки ЗОП и позовавайки се на договор отпреди 40 години, без да се търси пазарност и да се провери как е постигната тази цена,се сключва договор с АПИ под натиск от БСП. БСП дойдоха на власт точно тогава- теглиха 1 млрд и това е част от парите които се "раздават" на наши хора. Но има проблем- БСП си отива.Та преди да си замине БСП, парите трябва да се "приберат".Затова стачкуват.не ги съжалявайте. дори напротив. Прокуратурата я няма. Въпроси от АОП как се сключи този договор- също. Класика. Схама до схема.

Утре стартира строителството на участъка Белокопитово Каспичан от АМ Хемус и най-големия пътен възел у нас 28.08.2013 12:29 API-LOGO_NEW-mini.pngУтре 29 август, стартира строителството на участъка Белокопитово Каспичан от автомагистрала Хемус от км 337+302 до км 342+200, осъществяващ връзка с път -2 Русе Варна и -4 Коритна Белокопитово, чрез пътна връзка с път -7 за гр. Силистра. Проектът е по програмата Ново строителство на Агенция Пътна инфраструктура и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет. Общата дължина на отсечката е 4,898 км. На символичната първа копка на обекта ще присъства инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура. Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от АМ Черно море АД. Стойността на договора е 65 769 410,48 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи Пътинвестинженеринг АД. В участъка ще бъде изграден най-големият пътен възел у нас п. в. Белокопитово, през който ще се осъществява връзката с път I-2 Русе Варна и път I-4 Коритна Белокопитово.

...link

мале, това ако е истина... ба си дурявата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Име: Автомагистрали - Черно море АД гр. Шумен История: Фирмата е основана през 1967 г. като строително предприятие Пътни строежи. През 1989 г. с решение 50/30.03.1989 год. на Министерския съвет е преобразувана в ДФ Автомагистрали Черно море, след което през 1991 г. е преобразувана в еднолично ООД с държавно имущество. С решение на ШОС от 1995 г. ЕООД Автомагистрали Черно море се преобразува в ЕАД Автомагистрали - Черно море с държавно имущество. С решение на ШОС от 1997 г. ЕАД Автомагистрали - Черно море се преобразува в Автомагистрали - Черно море АД.

Отново дългата ръка крадлива на гроб... Тяхното - на мутрата-буда правителство е подписало договори с огромни нереални цени (за да могат да си крадат по-незабележимо, уж), тиквата и кравата лилито омучаха орталъка за иначе никому ненужни строежи на магистрали и сега друг да плаща масрафа... И естествено гроб едни такива ни лук яли, ни лук мирисали... Абе мутри...

А сега бегай да си вземеш 10 - те лева. Чакат на каса.

Чака го потупване по рамото и другарска прегръдка от Сергей Катарзиса.

Комуниста не плаща, той знае само да казва браво и да раздава медали пред строя. Избрахте си ги БСП-то сега им се радвайте.

Когато малкото останали нормални протестирахме вие контрапротестирахте. Искахте експерти, вземете си експерти!

Само и единствено Боко СТРОИ не само пътищата, а и в цялата страна-де що има за строене, всички други само рушат! В тоя случай щеше да е играл с турски строителни фирми и да се е разплатил вече, а не като тая лигла, която само се опитва да бъде подобие на Лилето с голямото дупе!

Ами верно бе, за една година са построени 1856,25 км пътища, требе да се плати все пак. Толкова много магистрали построиха за една година и аз се чуда накъде да фана да си попътувам, избор голем

Искрено ме разсмя:-) И аз гледам отчетите по медиите на ПсевдоКабинета и вече бях стигнал до извода,че са объркали мерната единица.Не е километър,а сантиметър.

dimitarpeshev73@abv.bg

Не се бях замислял. А защо протестират толкова много хора , ако са сантиметри? Най-много 1 човек

Да напълно съчуствам на хорицата! Име мъчат няколко въпроса!?! Защо не питат полицаите които ги подбутват да не затварят пътя получават ли си редовно заплатите и ако ги получават защо има двоен стандарт в държавата за едни да се превеждат пари а за други не!?! На второ място ,когато всички финансит казаха че бюджета е неизпълним и тези некадърници в т.н. правителство ще теглят само заеми и ще ги откраднат и много по голямата част от народа стачкуваше по най различни начини ,тези строители къде бяха,защо са толкова лековерни или са глупави!?!Да вярват на това на което и малките деца не вярвят ! Тези хора управляват България от 1944 година и ако искаха и можеха щяхме да сме като някоя друга цивилизована страна от Европа със добър стандарт на живот!?! И последно ако моето дете не се дохранва и не се дооблича защото държавата ми е дала задание но не си плаща а плаща на пазвантите си за да са добре техните деца и жени а от майте данъци са техните заплати, тогава ще ги сложа от другата страна на лопатата докато издържат,има справедливост да знаете и се оправете докато те не Ви оправят!!!