На Иракли отново ще се строи, ”Зелените” готвят протест

Екоинспекцията в Бургас е одобрила изграждане на ваканционно селище в Иракли. Партията на "Зелените" готви протест пред президентството.

Обратно в новината

Коментари - На Иракли отново ще се строи, ”Зелените” готвят протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мдаааааа...затъжих се за тези 'грандиозни' протести :) не искам да се строи на иракли но с тия протести са малко смешни

Бунгалата от пионерския лагер, които все още се използат на Иракли не пречат нито на плаж, нито на природа, нито на защитената местност. Туристите, които ги ползват, също са изключително културни и съвестни в отношението си към природата. Концесионерът на плажа също до момента съумява много успешно и умерено да вкара малко прилична цивилизация на прекрасния плаж. НО...всичко допълнително ще е в повече, дори и вече строящите се от години вероятно от същия този концесионер нисък хотел и двуетажни къщички както и затворен комплекс от 10-ина къщи и заведение. Не трябва да се унищожава това прекрасно кътче българско чисто и вълшебно море (за онези, които са отписали българско Черноморие само да вметна, че имаме още няколко останали ни кътчета, въпреки че не сме дарени като гърците от безкрайни морски ивици). Та...ще подкрепя протеста срещу допълнителнителното застрояване в Иракли!

От тия зелени и техните протести вече се изприщвам. Те освен да протестират друго не правят. Правят се на велики, а всъщност нищо полезно не вършат

Какво да правят,като са техни хора.

Ей това се вика подлагане на динена кора! В последните два дни да хързулнеш на временното правителство и новопостъпилият президент тези два скандални случая за строителство на Иракли! Дебелоокото и дебелог.зото, екоминистърката, местни власти добре са планирали този гешефт! Хем проблеми от първи ден на институциите, хем приятен звън в джоба! Планировка трябва да има, не може тъй да се печелят избори! А и разликата само от 3.5 процента са си нищо и половина! Мерзавци в целом!

Българското черноморие отдавна съм го отписал. Заради хотелиери, концесионери, обслужване, качество на храната, ... Тъжно, но това е положението. Но има решение - Една прекрасна Гърция. Реално цените там са съпоставими с черноморските, а качеството на туристическият продукт е несравнимо по-добро. Има и друго решение - Хърватските острови - по-дълъг път и по-високи цени, но там се чустваш европеец.

По добре да се направи нещо отколкото разни диваци да осират плажа ,да секат гората и да строят биваци ,като летуват без вода ,в мръсотия и произвеждат тонове боклук и мръсотия ,непрекъснато горят дървета от гората .

Е затова предпочитам хотелите, щото осраното е с във водата, нооо пък плажът е чист - само фасове и опаковки!

За да не си развалим успехЪ , наливайте бетон по черноморският пясък , НИЩО ДА НЕ ОСТАНЕ , а после ще събаряме . Така се откриват ''работни'' места , в Бе-ГЕТО-то.

Нека България почива в мир! Не остана нищо девствено, непоругано и неосквернено. ;(

ГЕРБ, боклуци алчни. Аз като стана пресидент всичко което е построено на 500м до морето ще бъде сравнено със земята и ще има само алейки, градинки , палми и плажове, както е в Кипър.

Що пък да не построят? Нали никой не им пречи, а възмущенията в интернет не са никаква пречка.

"Останаха броени незастроени места по Черноморието Карадере, Дуранкулак, част от Корал, засега по-голямата част от Иракли" Ами там е проблемът - много им вади очите на някои хора апетитната пустееща земя с красивата брегова ивица. Гледат и си представят едни камари стъкло и бетон, едни туристи, едни пари, дето потичат в джобовете...

За съжаление , след следващите избори пак същите ще са избрани от гласоподавателите.Едни и същи мутри,социолози , АНАЛизатори , журналисти , специалисти.

как ми се доходи на морееее....

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

А най-големият тъпак съм аз. Но няма да се изморя да "слагам" този текст докато съм жив.

Актуален е текста, важи за тебе и ти бърка в ректума, нали?

Де си бе патриоте Валери. Де си бееее г-н Симеонов - ограда ли строиш по граница, де си бе. Да не е твое това. Защо мълчиш, проект в ръката ли държиш. Сещате се , последноте беше променено заради благоприличие, ама вие си го знаете.

да се строи, защото честно казано ние друго и не можем, а герберската гордост строителството, въпреки европарите така и не заработи при герб. (сега ще заработи) Проблемът е , че винаги се прекрачва мярката с много. Моят квартал Левски във Варна е живият пример. Няма паркоместа, няма тротоари, няма зелено, няма въздух. Жална картинка.

Стига пак с простотийте бе. Защо едно нещо не се реши както трябва в България. Толкова ли е трудно със закон да се определят 5-6 места по Черноморието по еди колко си декара, където ще бъде абсолютно забранено каквото и да е строителство, за да останат действително девствени места за туризъм без чалга и бетон. Собствениците, които са там, да бъдат справедливо компенсирани от държавата, защото никой не може да налага забрани върху чужда собственост без компенсация.На останалите места собствениците да си строят каквото искат, спазвайки екологичните норми и закони, защото не може заради кефа на едни да се пречи на законния бизнес на други. Това е. Какво толко се чудите. Така и природата ще е запазена, и зелените ще са удовлетворени, и собствениците на места ще млъкнат.

С тези простотиЙ, защо не се върнеш в училище?

Виж си минусите и не се вталявай много !

Дай, дай още бетон, Как няма закони за вас!!!!

не мирясват - снишават се за малко и после пак напън - все някога ще мине, все на някой ще му писне да се съпротивлява.

Не може да се устиска тая работа- тук играят пари и корупция! Всичко ще бетонират и ще ходим при гърчулята. Големият бизнес ще дойде след 10 години- почистване на бетони и рекултивиране и възстановяване на природата

Не се учудвам - герберите използват и последната секунда за своите далавери. Няма по-големи крадци от тях. Опоскват всичко по пътя си като термити. След тях остава пустиня, но джобовете им натежават от пари.